İLK KEZ TEK BAŞIMTRAFİĞE CIKICAM YARDIM

Selamlar herkese. Ehliyeti yeni aldım sayılır 3 aya yakın zamandır pratik yapıyorm eşimle arabam manuel bu akşam ilk kez tek cıkıcam acıkcası korkuyorum heyecan başladı şimdiden sizden deneyimlenen varmı neler yasadı ne yapmam gerekiyor lütfen yardım. ŞİMDİDEN TESEKÜRLER.
Ben ilk çıktığım da çok gergindim oysa yanlış sapaga usta şoförler de giriyo ,yolu usta şoförler de şaşırıyor, usta şoförler de kaza yapiyo. Siz temkinli gidin kesinlikle takip mesafenizi koruyun , sağ şeridi kullanın arkadan korna basanlari duymamazlıktan gelin geçmek isteyenler için sol şerit yapılmış neticede.

Benim eşimde babamda müdahale eden insanlar değildi. Ama ne zamanki tek kendim çıktım trafiğe 1-2 dakika sonra heyecanım geçti.

Ama hep gideceğim yerin yolunu önceden kafamda planladım güzergah olarak. Şimdi gayet iyi durumdayım. Emin olun tek başınıza daha iyi olacak

Benim eşimde babamda müdahale eden insanlar değildi. Ama ne zamanki tek kendim çıktım trafiğe 1-2 dakika sonra heyecanım geçti.

Ama hep gideceğim yerin yolunu önceden kafamda planladım güzergah olarak. Şimdi gayet iyi durumdayım. Emin olun tek başınıza daha iyi olacak
Ayy inşallah bnde bu kıvama gelirim tesekkür ederim

Buraya yazacak kadar panik tipler, Neden madem otomatik ehliyet almazsınız hiç anlamıyorum.

1. Sağdan yavaş git
2.aynalara bakmayı ihmal etme
3.stop etsende aldırma herkesin başına gelebilir
4.tahammülsüz korna çalan hanzolara aldırma
5. Birzamanlar herkes acemiydi

Selamlar herkese. Ehliyeti yeni aldım sayılır 3 aya yakın zamandır pratik yapıyorm eşimle arabam manuel bu akşam ilk kez tek cıkıcam acıkcası korkuyorum heyecan başladı şimdiden sizden deneyimlenen varmı neler yasadı ne yapmam gerekiyor lütfen yardım. ŞİMDİDEN TESEKÜRLER.
Ayyy bende bugun eşimden araba kullanma dersi aldim cok heyecanlıydım ama esim evet cok guzel dedikce dahada cesaretlendim bir süre öğrenmeye çalışıp ehliyet almayı düşünüyorum sizinde hayirli olsun

Ben de çok korkuyorum ya ama siz 3 ay pratik yapmışsınız
Benim gidebildiğim maksimum yer market 😂 hatta geri geri çıkmaktan tirstigim için yolu uzatıp dönüyorum geçen de aynayı kırdım
Bana da cesaret ve tecrübe olur lütfen paylaşın çıktıktan sonra

Ah hic korkmayin ben ehliyeti babamin zoru ile almistim ve 6ay hic cikmadim kullanmadim ogretelim dediler istemedim bi gun cok sinir etti kullanmiyorsun diye sabah ise giderken anahtar ve ehliyeti aldim ciktim korkmustum ama korktum kadar olmadi istanbulda şoföre korktuğunu acemi oldunu belli etme yeter kullanirsin.

Öncelikle korna çalanların sizi panikletmesine izin vermeyin. Özellikle ışıklarda durduğunuzda bolca korna sesi duyabilirsiniz. Bazı şoförlerin eli kornaya yapışık çünkü, aldırmayın. Bir de ilk sürüşte çok heyecanlanırsanız bildiğiniz yerlerde deneme yapın, baktınız iyi gidiyor dalın trafiğe😀 Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın inşallah🙏

Ayyy bende bugun eşimden araba kullanma dersi aldim cok heyecanlıydım ama esim evet cok guzel dedikce dahada cesaretlendim bir süre öğrenmeye çalışıp ehliyet almayı düşünüyorum sizinde hayirli olsun
Tesekkür ederimm bnm eşim öğretti sizde sabırlı ve sakin olun öğrenirsiniz inşallah

Kimleeeeer kimleeer araba kullanıyor düşünsenize, siz niye yapamayasınız?

Ben de çok korkuyorum ya ama siz 3 ay pratik yapmışsınız
Benim gidebildiğim maksimum yer market 😂 hatta geri geri çıkmaktan tirstigim için yolu uzatıp dönüyorum geçen de aynayı kırdım
Bana da cesaret ve tecrübe olur lütfen paylaşın çıktıktan sonra
Cıktım gece12 sularında başta korkum vardı ama sonra rahatladm virajları cok yavas gectim zaten genel olarak hep yavaş gttm bu akşam yine cıkıcam Allah kolaylık versin hepimize.

Ben de hala acemi sayılırım. Ama istanbulda heryere gidiyorum. E5 e köprüye girdim yani....
Tavsiyem şu; öncelikle diğer insanlara hiç takılma, duyma onları. Trafikte hayvanımsı mahluklar oluyor. Korna basanlar küfredenler el kol hareketi yapanlar olacaktır. Takılma duyma. Bu mahlukların dışındakiler gayet anlayışlı oluyor. Yol veriyorlar vs. Acemiler trafikte hemen belli oluyor zaten. Yanından çekip giderler. Yani şöyle düşün ben acemiyim onlar yılların şoförü bana dikkat etsinler. Başıma bir iş gelir mi diye düşünme çünkü o işler profesyonellerin de başına gelebilir. Bu arada ben anayollarda daha rahat araba kullandiğımi farkettim. Ara yollar cok daha stresli. Hıç korkma basarilar...

Bir de youtube da gülten Kaya direksiyon var. Onu izlemeni tavsiye ederim. Bana çok faydası oldu.

Back
X