Reçeller - Marmelatlar ilk kış hazırlığıma yardımcı olmak istermisiniz

bylgpls

bebişler geliyoooo ;-)
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2014
153
49
123
36
Biraz geç kalmış olabilirim amakış için dondurucuya biraz sebze atmak istiyorum. Ama neyi nasıl atacağımı bilmiyorum. Her yerde bişiler yazıyo, ben kk deki deneyimli hanımlardan yardım istiyorum. Help meee !!!

Fasulye al canim. Kurutup da kaldirabikirsin kavurup buzluca atarak da.
Meyve dondurabikirsin.
Bamya siparişettim 2 kg o gelecek.
Calistigim iiçin hazir yemek yapip sakliyorum( musakka,sarma,köfte,dolma)
Ucuzladiginda patlıcan alip oryasini oyup kurutmayi planliyorum.
5 kg fasulye kuruttum.
Simdilik benimkiler bu kadar

Sen neler yapmaya pkanliyorsun. Eğer siralarsan ona gire daha iyi yardimci olabiliriz :)

canım ben bu hafta patlıcanları ortadan ikiye bölüp içlerini oyarak dolmalık olarak kuruttum, birazda uzunlamasına 3'e bölerek kuruttum, ayrıca az yağda kızartarak karnıyarık için 2 poşette buzluğa kaldırdım bu sene ilk yapıyorum bunları deneyeceğim hangisinin daha iyi olacağını geçen sene de dolma biber kurutmuştum acılıydı biz beğenip yedik. fasülyeyide dilerek biber ve domatesle kavurarak buzluğa koymuştum geçen sene favorim bu :) fasülye kurutmasını sevmiyorum. bamyayıda fasülyeyi yaptığım gibi yapıyorum kışın oldukça pratik oluyor :))

sivri biber kurutmuyorum ben onuda domatesle doğrayıp buzluğa kaldırıyorum. bu sene domatesleri ayrıca kavonoza da yapacağım birde bu sene mısırıda buzluğa atacağım çok seviyorum çünkü :)

Sen neler yapmaya pkanliyorsun. Eğer siralarsan ona gire daha iyi yardimci olabiliriz
Ben fasülye domates bamya bezelye patlıcan ne bulursam atmak istiyom. Koonserve daha güzel olur diyorlar ama evim küçük kavanozları koyacak yer sıkıntım olur. Bi de patlıcanlar bu sgünlerden sonra kurur mu.karratmadan nasıl kurutacam. Yeşil fasülye bezelye domates bamya bunlar nasıl işlem görüp saklanıyo.

Sen neler yapmaya pkanliyorsun. Eğer siralarsan ona gire daha iyi yardimci olabiliriz
Ben fasülye domates bamya bezelye patlıcan ne bulursam atmak istiyom. Koonserve daha güzel olur diyorlar ama evim küçük kavanozları koyacak yer sıkıntım olur. Bi de patlıcanlar bu sgünlerden sonra kurur mu.karratmadan nasıl kurutacam. Yeşil fasülye bezelye domates bamya bunlar nasıl işlem görüp saklanıyo.

Patlıcanı nasıl bir ortamda ve Ne kadar sürede kurutuyorsunuz. Kurutruktan sonra dondurucuya mı AAtıyorsunuz kararma olmuyo mu

Sebzelerin ucuzlayacağı yok . Bir yerden başlayayım dedim. Bizde komposto için şeftalı kaldırmak istiyom o nasıl olcak. Nektari de kaldırılabiliyor mu

ben de buzluğa bişeyler atayım diyorum.
en ideali mevsiminde domates alıp yemeklik hazırlamak.
bazısı menemen yapıp atıyormuş. onu hiç denemedim. deneyen varsa anlatabilir mi?
çileğin kirazın zamanı geçti. biraz vişne var. vişne kompostusu yaparım diye buzluğa atabilirim.
taze fasulyeyi yemeklik hazırlayıp atmayı düşünyorum.
bi de bamya'yı.
bunlar aklıma geldi ilk olarak.

Patlıcanı nasıl bir ortamda ve Ne kadar sürede kurutuyorsunuz. Kurutruktan sonra dondurucuya mı AAtıyorsunuz kararma olmuyo mu

balkonum 1 den akşam 7:30 'a kadar güneş alıyor canım içinide ince oydum şuan güzel görünüyor dün asmıştım zaten kararma yapacak mı bilmiyorum dondurucuda değil buzdolabında saklıyorum ben

Sebzelerin ucuzlayacağı yok . Bir yerden başlayayım dedim. Bizde komposto için şeftalı kaldırmak istiyom o nasıl olcak. Nektari de kaldırılabiliyor mu
bezelye bizim burada bitti canım bamyada şu anda 10 lira civarından daha da ucuzlar mı bilmiyorum fasülye birkaç hafta daha gelmeye devam eder ama domates için daha erken ben eylülün başı gibi yapıyorum onu. Şeftaliyi annem kavonoza dilimleyip üstüne bikaç kaşık şeker biraz da su koyup, kavonozu ters kapayıp kaynatıyor vişne, kayısı, erikte yapıyor böyle güzel oluyor

vışneleri yıkayıp suzdum poşetlere koyup sakladım:)
bezelyelerıde aynı şekılde yaptım..
barbunyalarda oyle..
şimdılerde taze fasulye almayı duşunuyorum..domatesle bıraz pışırıp oyle poşetleyecegım..
sonrasında bol domates menemenlık yemeklık..
ve uşenmezsem acıka duşunuyorum patlıcan kırmızı bıber ve domatesten oluşan ..
takıptesınız hadı hanımlar..

Fasulye,bamya,barbunya bunları hafif domatesle kavurarak buzluğa atabilirsiniz.Börülce koyabilirsiniz annem börülceyide domatesle kavurup dolaba koyar yemeği yapılır bizde isterseniz çiğden koyabilirsiniz,patlıcanları küp küp doğrayarak yine domatesle kavurup soğutup buzluğa atabilirsiniz kışın türlünün içinde ve patates tavası yaparken güzel oluyor,patlıcan ve biberleri dolmalık olarak koyabilirsiniz yine patlıcanları kızartıp karnıyarıklık olarak koyabilirsiniz.Közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biber atabilirsiniz,çiğden süs biberi ve sivri biber koyabilirsiniz.Domatesleri kavurarak kavanozlara koyup serin yerde yapabilirsiniz gerçi bizim burada domates için henüz erken hava sıcak ve nemli olduğu için,mısırı çiğden koyabilirsiniz,semizotu koyabilirsin,bezelye,bakla ve asma yaprağının mevsimi bitti.

Domates buzlukta güzel olmuyor en iyisi cam kavanozlara yapmak,kavanozların her yıl kapaklarını değiştirmek gerek,domatesleri küp küp doğrayıp kavuruyorsunuz sonra sıcak sıcak kavanozlara katıyorsunuz ters çevirip 1 gece bekletiyorsunuz eğer ertesi gün akıtma yada kapaklarda atma yoksa serin yerde muhafaza ediyorsunuz,isterseniz her kavanozun içine çok az tuz ve yağ katabilirsiniz size kalmış.

Canim patlicani tuzlu suya koyarsan sermeden önce be.beyaz kurur. Havanin ruzgarli olması cabuk kurutur. Eğer denizel bi yerdeysen odada kurut.rutubetten kurumayabilir

Siz domatesi çiğden mi atıyorsunuz onh nasıl yapcaz

balkonum 1 den akşam 7:30 'a kadar güneş alıyor canım içinide ince oydum şuan güzel görünüyor dün asmıştım zaten kararma yapacak mı bilmiyorum dondurucuda değil buzdolabında saklıyorum ben
Hımmm güneşte kurutuyoruz yani gölgede değil

Evet sebzelrr
Kompostoyu bizde çok seviyoruz deniyecem bu yöntemi. Biz tatile çıkacaz eylülü bekleyemem sanırım ama fiyatlar da çok fazla geliyo.

Oooo yıka buzluğa ay bu daha pratikmiş. Benim ilk denemem ılacak o yüzden her tekniği deneyip kışın puanlayacam ona göre öbür yaz daha iyi hazırlık yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…