İLK OKUL -KREŞ

mrc-ymn

Üç Prensin Tek Prensesi S-M-Y
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.347
1.235
133
35
Merhaba kızlar
Hemen konuma geçiyorum
5 yaşında ve 2 yaşında iki oğlum var
İlçe de yaşıyoruz Eşimle beraber ilde çalışıyoruz
İlçede çocuklara anneanne babaanne baktığı için ile taşınmadık
Ama büyük oğlum seneye ilkokula başlayacak ilçede hiçbir kurs aktivite etkinlik etüt merkezi olmadığı gibi her an çağrıldığımda yanında
olamayacağım için kafam karman çorman
Seçenekler şöyle
1.İlçede oturmaya devan edip işimi bırakabilirim 10 yıldır çalışıyorum ama işi bırakırsam hiç bir etkinlik kurs vs. gidemeyecek maddi olarak
2.Seçenek İle taşınmak D..a isimli özel okula vermek küçüğünde özel kreşe verirsem bütçemi aşacak gibi görünüyor
3.Seçenek Babaanne yada anneanne dönüşümlü ile gelip bizde bakmaları o zaman küçüğü kreşe vermeme gerek kalmaz en az 1 yıl
Bu şekilde olursa büyük 2 ye giderken küçük 3 yaşını doldurmak üzere olduğu için küçüğüde d..a özel okula vermek kardeş indiriminden faydalanmak
Özel okul iş yerime yürüme mesafesinde
Kızlar akıl verin
Birde D..a özel okula gönderen var mı
Son olarakta okullardan kardeş inidirmi alan var mı

Bir sene anneanne babaanne zorlanmayacaksa dönüşümlü olarak küçük olana bakabilirler.
Özel okulların hemen hemen hepsinde kardeş indirimi uygulanır fakat miktarı okul belirler.

Okul/ öğretmen kötülemekten hoşlanmıyorum fakat tek seçeneğiniz bahsettiğiniz kolej mi?

Kardeş indirimi genelde %10

Yani 2000 lirada 200

Sonuçta 4000 değil de 3800 vereceksiniz aylık ortalama

Bu miktarı göze alırsanız kreş de kardeş indirimi olmayan yer de bulabilirsiniz gibi geldi

Özel okul işi biraz sıkıntılı tabii yani okuldaki aktiviteleri vs iyi sormak ayrıca paralı olup olmadığını öğrenmek de lazım

Büyüklerin gelip sizinle yaşaması zor olur düzenleri bozulur bu hafta bizde kalıversin vs derler

Kolay gelsin

Ben olsam ne yapardımı bilemedim bir de bu il ilçe arası ne kadar sürüyor yani yıllardır siz gidip gelmişsiniz bence ailelerden bağımsız yaşama geçme vakti gelmiş

Lakin ilde ev masrafı vs de artabilir

İsim verebiliyor muyuz acaba
A

İlle ilçe arası yarım saat
İlçedeki evimizi satıp 3+1 ilde 2+1 ev almak istiyoruz
Dün arkadaş verdi 2 çocuğunu biri anaokulu biri fen lisesi toplam 28.000,00 tl demişler ikisinde birde kitap ve forma parası varmış

İlle ilçe arası yarım saat
İlçedeki evimizi satıp 3+1 ilde 2+1 ev almak istiyoruz
Dün arkadaş verdi 2 çocuğunu biri anaokulu biri fen lisesi toplam 28.000,00 tl demişler ikisinde birde kitap ve forma parası varmış

Büyük servisle ile gidip gelemez mi?
Maalesef İlçeden okula servis yok
Sadece şu olabilir mi acaba ben 7:30 da servise biniyorum 8:30 işteyim normalde yarım saat ama servis dur kalk yapıyor
acaba benimle gelse çok yıpranır mı

eşiniz ve sizin maaşlarınız nedir, sizin çalışmamanız bütçenizi çok mu sarsıyor yani

ben olsam madem kurulu düzen var onu bozmazdım. ilçedeki bir okula verirdim büyük olanı okul çıkışı anneanne babaanne ne de takılırdı. küçük olana yine onlar bakarlardı en az bir yıl daha.. sonra duruma göre bakardım geleceğe..

Sadece şu olabilir mi acaba ben 7:30 da servise biniyorum 8:30 işteyim normalde yarım saat ama servis dur kalk yapıyor

Yani okul servisine binseydi onda dur kalk yapacakti, teknik olarak bir farkı yok.

Yarim saat nedir ki. Ben mesafe daha çok sandım.
Yalniz buyugu bu eylülde mi vereceksiniz? Seneye eylülde verin.

Ben ilkokul ortaokulu lise1 devlet okulunda, lise2 ve3 özel okulda okudum. Kardeşlerim ilkokul1den itibaren hep benimle aynı özel okuldaydı. Ben onlardan çok daha başarılıydım ve sınavda ilk 10bine girdim,okulda derece yaptım. Onlar baştan beri aynı özel okulda olmalarına rağmen sınavda barajı zor geçtiler ve yine özel bir üniversitede %50burslu okuyorlar
Yani özel okulda okumak çok da önemli değil. Kişinin kendisinde bitiyor iş. Benim çocuğum olsa asla özel okula göndermem. Özellikle ilkokul döneminde. Gereksiz masraf. Ailem de kardeşlerime gereksiz masraf yaptıklarını düşünüyorlar,şimdiki akılları olsa devlet okulunda okuturlardı, paraları ceplerinde kalırdı.

Ben çağrıldığında tanında olamam konusuna takıldım

Neden çağırılasınız ki

Veli toplantısı vs olur o Zaman izin alırsınız ya da büyükler gider

İlkokulda neden çağırılasınız ki hatta kreşte de

Sadece ateşi vs çıkarsa haber verirlerse biri gider alır en fazla

Bu arada ilde çalışıyorum oğlum da aynı ilde okuyor

Araba ile trafik yoksa 25 dakika toplu taşıma ile 45-50 dakika mesafede iş okul arası

Ev okul arasında toplu ulaşım mesafe daha kısa olmasına rağmen bir saati bulur araba ile 15 dakika sürmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…