• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk okul

Dxbgffh

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2019
592
237
53
Evet hanımlar derdim tam olarak başlıktaki gibi ilk okul okular açıldı bir çok insan çocuğunu okula göndermeye başladı kizimida normalde birinci sınıfa başlaması gerekiyor ama bu yıl göndermeyi düşünmüyorum öğretmeniyle de konuştum benim için sıkıntı değil çocuğunuzun sağlığı daha önemli nasıl istiyorsanız öyle yapın dedi bu sefer giden çocukları görünce aklım karışıyor yanlış mi yaptım acaba diye sizin düşünceleriniz nedir bu konuda

1 sene kayıp önemli değil. Benim kArdeşimi de 1 sene geç gönderdik yaşıtlarına göre algısı daha açıktı çok başarılı bir ilkokul süreci geçirdi. Bence sağlığını düşünmeniz iyi olmuş doğru karar vermişsiniz :)

Evet hanımlar derdim tam olarak başlıktaki gibi ilk okul okular açıldı bir çok insan çocuğunu okula göndermeye başladı kizimida normalde birinci sınıfa başlaması gerekiyor ama bu yıl göndermeyi düşünmüyorum öğretmeniyle de konuştum benim için sıkıntı değil çocuğunuzun sağlığı daha önemli nasıl istiyorsanız öyle yapın dedi bu sefer giden çocukları görünce aklım karışıyor yanlış mi yaptım acaba diye sizin düşünceleriniz nedir bu konuda
zaten haftada 2 gün toplam 2,5 saat okulda olacaklar ben olsam gönderirdim sınıflarda bölünecek sonuçta risk her yerde evde bile aynı riski taşıyorsunuz , sıfıra indirmek için kimsenin evden dışarı çıkmaması dışardan kimsenin eve girmemesi gerek bence sağlık önemli olduğu kadar eğitimde önemli yerinizde olsam gönderirdim.

Sınıfları 5 bolmusler hergun bır grup gıdıyor bnm kızımda yenı baslıcak cuma gunu gıdecek herseyını aldım ama hala kararsızım ıyı olur ınsallah

1 sene kayıp önemli değil. Benim kArdeşimi de 1 sene geç gönderdik yaşıtlarına göre algısı daha açıktı çok başarılı bir ilkokul süreci geçirdi. Bence sağlığını düşünmeniz iyi olmuş doğru karar vermişsiniz :)
teşekkür ederim yorumunuz için inşallah bizimde öyle olur

Gönderenlerin çocuğunun canı can değil mi ?
lütfen öyle düşünmeyin her şey tamam da eğitime gelince mi bu virüs bulaşıyor anlamıyorum gerçekten . Çocuklar7/24 dışarıda oyunlar oynuyor eve misafirler alınıyor cenaze düğün nişan tatil geziliyor ama iş okula gelince virüs var . Çocuğum yok ama olsa gönderirdim sonuçta 1.sınıf okuma yazma öğrenmesi gerekir ha siz ben zaten eğitim veririm okulda olduğu gibi öğretirim diyorsanız o başka.

Gönderenlerin çocuğunun canı can değil mi ?
lütfen öyle düşünmeyin her şey tamam da eğitime gelince mi bu virüs bulaşıyor anlamıyorum gerçekten . Çocuklar7/24 dışarıda oyunlar oynuyor eve misafirler alınıyor cenaze düğün nişan tatil geziliyor ama iş okula gelince virüs var . Çocuğum yok ama olsa gönderirdim sonuçta 1.sınıf okuma yazma öğrenmesi gerekir ha siz ben zaten eğitim veririm okulda olduğu gibi öğretirim diyorsanız o başka.
Zaten öyle gezenler yüzünden arada bizde yanıyoruz inanın annem bile evime gelmiyor zaten öğretmeye çalışıyorum ama ben öğretmen kadar ogretebilcegimi sanmıyorum ondan arada kaldım

bazı cocukları goruyorum sureklı dısardalar sabahtan aksama kadar oynuyorlar ıc ıce el ele kol kola
okul ondan farklı degıl kı

ha cocugun kronık rahatsızlıgı varsa sızde evdeysenız gondermeyın tabı en azından gıtmek zorunda olanlar ıcın de alan ayrılmıs olur

Benim kızımda dün başladı 1.sınıfa, bende çok göndermek istemiyordum fakat virüsün gelecek yıl geçeceği de belli değil ki. 1 yıl tamam bi kayıp değil ama seneye de devam ederse yine göndermek zorunda kalacaksınız.

Çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz ama ben olsam gönderirdim. Bundam sonra hayatımız böyle buna uyum sağlayacağız. hiç biyere çıkmıyoruz evede kimse gelmiyo diyosanız haklısınız. Ama çocuk dışarda oynuyo aile bireyleri market pazar geri kalmıyosa çocukta okula gitmeli.
Birde bu konudan bağımsız olarak yaşı büyük çocukların normal yaş çocuğun sınıfında olmasından çok rahatsızım her zaman.

bazı cocukları goruyorum sureklı dısardalar sabahtan aksama kadar oynuyorlar ıc ıce el ele kol kola
okul ondan farklı degıl kı

ha cocugun kronık rahatsızlıgı varsa sızde evdeysenız gondermeyın tabı en azından gıtmek zorunda olanlar ıcın de alan ayrılmıs olur
Bi rahatsız liği yok ama korkuyor ağlıyor istemiyor

Çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz ama ben olsam gönderirdim. Bundam sonra hayatımız böyle buna uyum sağlayacağız. hiç biyere çıkmıyoruz evede kimse gelmiyo diyosanız haklısınız. Ama çocuk dışarda oynuyo aile bireyleri market pazar geri kalmıyosa çocukta okula gitmeli.
Birde bu konudan bağımsız olarak yaşı büyük çocukların normal yaş çocuğun sınıfında olmasından çok rahatsızım her zaman.
Kimseyi kabul etmiyorum ki kimsede beni zorlamadı geleyim biliyorlar eve almayacağımı

Annem 35 yil devlette ogretmenlik yapti emekli su an. Yasi gelen cocugun gonderilmesi gerektigini dusunuyor. Zaten tam zamanli degil su an okullar. Gec gonderilen cocuklarin algilama sorunu olmuyor diye bir durum soz konusu degil,tam tersine olmasi gerektigi yasta gonderilen cocuklar cok daha kolay ogreniyor,yas ilerledikce ogrenme guclugu yasaniyor.

Eski ogretmenlerden varsa cevrenizde onlara danisin. Yasi 50 ve uzeri olanlar cok daha iyi biliyorlar bu isi. Varsa ogretmen lisesi mezunlari,koy enstitusu mezunlarina sorun onlar soyler uygun yas araligini,ben oyle yapiyorum. Simdiki ogretmenlerin cogu mumkunse hic gondermeyin diyorlar garip bir sekilde. Aksini dusunenleri tenzih ederim uzerlerine alinmasinlar.

Zaten öyle gezenler yüzünden arada bizde yanıyoruz inanın annem bile evime gelmiyor zaten öğretmeye çalışıyorum ama ben öğretmen kadar ogretebilcegimi sanmıyorum ondan arada kaldım
Bence arada kalmayın eğer kronik bi rahatsızlığı yoksa geri kalmasın ağaç yaş iken eğilir ne kadar erken öğrenirse o kadar iyi olur onun için de. Gerçekten başta bakanlarımız olmak üzere insanlar mücadele veriyor ve olumsuzluk olmaması için ellerinden geleni yapıyorlar ama eminim ki eğer evden çocuğa da geçse virüs yine okulu suçlayacaklar .Allah korusun eğer virüs bulaşacaksa evde de bulaşır dışarıdan gelen anne babadan onun için alışmamız lazım

Tam olarak kaç aylık çocuğunuz? 69-72 arasıysa risk almayın mecbur değilsiniz. 72 ve yukarısı ise göndermenizi tavsiye ederim. Zaten okulların durumu belli değil şu an. Öğretmeni ve arkadaşları onu tanımış olur, eğitim öğretim yüzyüze başladığında ortamı yadırgamaz

Çocuğunuz kaç aylık? Sizce okula hazır mı? Bence bunlar önemli. Kızım Ekim doğumlu, okulu çok istiyordu, mecbur yolladık. Üstelik ağır bir hastalık geçmişi var, (özel okula kayıt yaptirdik bu sebeple)

Rehber öğretmeni okula hazır ve çok mutlu dedi. Biz yolluyoruz şimdilik. Hoş ne kadar açık kalacak belli değil.

Back
X