• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk okul

kronik rahatsizligi yoksa, ve ev halkinda da risk grubundan kimse yoksa ben gonderilmesi gerektigini dusunuyorum,
cunku sosyallik de bir ihtiyac ve bu yas grubunu tum yil evde ebeveynlerle oyalamak onun gelisimine ket vuracaktir,
amac birinci sinifta zaten sadece okuma yazma ogrenmek de degildir, bir yerde ana baba golgesinden ayrilip kendi basinin caresine bakabilmeyi deneyimlemektir.

Ben olsam gönderirdim. Virüsün seneye geçeceğinin garantisi olsa tamam ama belki 10 sene sürecek 10 sene okula göndermeyecek misiniz? İlla ki dışarı çıkılıyor siz veya eşiniz çalışıyorsunuz dışarıyla sıfır temaslık bir durum yok yani ki olması da sağlıklı değil.

Cocuklardan biri nezle olsa butun sinifa bulasir.Bulasicilik ust seviyede benca siniflarda.

Belki cocuk icin tehlikeli olmayabilir ama tasiyici oldigundan siz tehlike altindasiniz.

Ben 1 yil beklerdim önümüzü gorebilmek acisindan.

Bence hayır yaşı küçükse. Normalde de hayır derdim. Kendi çocuğum da aralık doğumlu erken göndermeyi düşünmem.
Erken gönderince erken öğrenme başlasa da soyut işlemlere geçiş dönemi sancılı oluyor. Çocuk algılayamıyor ve 4-5. sınıflarda fark açılmaya başlıyor. Bir sene geç göndermek çocuğun hayatından bir şeyler kaybettirmez ancak evde bomboş durmaması kaydıyla.

Tam olarak kaç aylık çocuğunuz? 69-72 arasıysa risk almayın mecbur değilsiniz. 72 ve yukarısı ise göndermenizi tavsiye ederim. Zaten okulların durumu belli değil şu an. Öğretmeni ve arkadaşları onu tanımış olur, eğitim öğretim yüzyüze başladığında ortamı yadırgamaz
74 aylık tam olarak

Gönderenlerin çocuğunun canı can değil mi ?
lütfen öyle düşünmeyin her şey tamam da eğitime gelince mi bu virüs bulaşıyor anlamıyorum gerçekten . Çocuklar7/24 dışarıda oyunlar oynuyor eve misafirler alınıyor cenaze düğün nişan tatil geziliyor ama iş okula gelince virüs var . Çocuğum yok ama olsa gönderirdim sonuçta 1.sınıf okuma yazma öğrenmesi gerekir ha siz ben zaten eğitim veririm okulda olduğu gibi öğretirim diyorsanız o başka.
Benim anlamadığım çocuğunu gondermeyenlerin yukarıda saydıklarını yaptığını nerden çıkarıyorsunuz? Belki gönderenlerin çoğu yapıyordur da gönderirken de her şeyi yapıyoruz diyordur. Bizim çocuklar 7/24 dışarıda oynamıyor. Zaten oynayanlar nasıl oynuyor bilmiyorum 7/24disarida aile nöbet mı tutuyor. Cenaze düğün nisan kına gecesi gitmiyoruz.eve annem.ve teyzem hariç kimseyi almadık vs. Dedemlere gittim.bir kre eve bile çıkmayıp bahçede oturduk az. Yani niye her şeyi herkesi aynı kefeye koyuyorsunuz. Konu sahibi sizin saydiklarinizi yapsa göndersem mı diye düşünmezdi bile.

Hastalıktan korkuyor
hastalıgı bu kadar korkunc bırsey olarak algılaması kotu ne oldu da bu kadar korktu kı
saglıgımıza dıkkat edersek ıyı beslenır guclu olursak hastalıga yakalansak bıle ıyılesecek gucumuzun oldugunu tedbırlı davranırsak buna yakalanmanın daha zor oldugunu vucudumuzda hasta olmayalım dıye savasan guclu hucrelerımızın oldugunu stres ve korku onların gucunu zayıflattıgını soyleyın ?

boyle korkarak buyumemelı hastalık hayatımızda her zaman var sonucta

Bence hayır yaşı küçükse. Normalde de hayır derdim. Kendi çocuğum da aralık doğumlu erken göndermeyi düşünmem.
Erken gönderince erken öğrenme başlasa da soyut işlemlere geçiş dönemi sancılı oluyor. Çocuk algılayamıyor ve 4-5. sınıflarda fark açılmaya başlıyor. Bir sene geç göndermek çocuğun hayatından bir şeyler kaybettirmez ancak evde bomboş durmaması kaydıyla.
Evde ben calistiriyorum elimden geldiğince

Oğlum 72 aylık (raporsuz erteleyemiyoruz). Ben başlattım birinci sınıfa. Dün gitti 3 saat. Çok arada kaldım sizin gibi ama sonra eşime baktım. O çalışıyor. Her gün dışarda mecburen. Genellikle maske takıyor ama büroya falan bi arkadaşı geliyor yada samimi bi müşteri. Maskesiz onlarla iletişime geçiyor. O da çalışmasa benim gibi, evde olsak tamamen izole olarak göndermeyecektim oğlumu.
Ama zaten oğlum evde de kalsa baba getirebilir eve virüsü. Yada belki markete gidip gelen, görüştüğüm 3-5 yakın arkadaşımdan ben de getirebilirim🤷‍♀️

Marttan beri zaten evde. 2 yıl anaokuluna gittiğinden şuan benim ona evde katabileceğim hiç bir şey yoktu. Açıkcası bir yıl boyunca yerinde sayacağına iki gün okulla 3 gün uzaktan eğitimle bir şekilde okuma yazmayı öğrenmesi bana daha mantıklı geldi ve gönderdim..

Evde ben calistiriyorum elimden geldiğince
Sizin çalıştırmanızla okumayı yazmayı belki öğrenebilir ancak okul gibi bir sosyal ortam gelişimi için şart.
Ben uyum haftası ve sonraki 2 hafta için herkesin göndermesini rica ettim (uzaktan eğitim almaya karar verenler hariç). Hem tanımış , tanışmış olacağız hem de nasıl bir yol izleyeceğimizi belirleyeceğiz. Sonrasında duruma göre karar verilir.

Benim anlamadığım çocuğunu gondermeyenlerin yukarıda saydıklarını yaptığını nerden çıkarıyorsunuz? Belki gönderenlerin çoğu yapıyordur da gönderirken de her şeyi yapıyoruz diyordur. Bizim çocuklar 7/24 dışarıda oynamıyor. Zaten oynayanlar nasıl oynuyor bilmiyorum 7/24disarida aile nöbet mı tutuyor. Cenaze düğün nisan kına gecesi gitmiyoruz.eve annem.ve teyzem hariç kimseyi almadık vs. Dedemlere gittim.bir kre eve bile çıkmayıp bahçede oturduk az. Yani niye her şeyi herkesi aynı kefeye koyuyorsunuz. Konu sahibi sizin saydiklarinizi yapsa göndersem mı diye düşünmezdi bile.
Çıkmaya çıkmaya kizim dışarda yürürken bile korkuyor elimi bir saniye bile bırakmıyor

Çıkmaya çıkmaya kizim dışarda yürürken bile korkuyor elimi bir saniye bile bırakmıyor
Normal yani çocuklar eve tikilmaktan dışarıyı unuttu. Zaten dışarılarda gezip dursanız gondermesem mı diye düşünmezdiniz. Bence ayı gereği bir sene sonra da başlayabilir. Umarım seneye durumlar düzelmiş olur.

hastalıgı bu kadar korkunc bırsey olarak algılaması kotu ne oldu da bu kadar korktu kı
saglıgımıza dıkkat edersek ıyı beslenır guclu olursak hastalıga yakalansak bıle ıyılesecek gucumuzun oldugunu tedbırlı davranırsak buna yakalanmanın daha zor oldugunu vucudumuzda hasta olmayalım dıye savasan guclu hucrelerımızın oldugunu stres ve korku onların gucunu zayıflattıgını soyleyın ?

boyle korkarak buyumemelı hastalık hayatımızda her zaman var sonucta
Bir akrabamızın çocuğu bu hastalığa yakalandı kızımda duydu ve ilk zamanlar bende çok korktum

Benim kizim gecen hafta krese basladi. Baslamadan once doktorumuza danıştık. Soyledigi aynen suydu.
Evde kimse disari cikmiyorsa eve kimse girmiyorsa ve disaridan eve yemek vs soylenmiyorsa göndermeyin. Ama evden calismaya giden varsa eve misafir geliyorsa disarida yemek vs yeniyor park bahce geziliyorsa cocugunuzu krese gondermeniz daha guvenli.

Oğlumda bu yıl okula başladı .31 Ağustostan beri okula gidiyor.Kronik bir rahatsızlığı olmadığı için tereddüt etmeden gönderiyoruz.Zira çocuklar büyüklerden daha dikkatli davraniyor koruyucu ekipman kullanımında.

Sizin okuldan daha önemli sorunlarınız var sanirim.
Hastalığı ve virüsü çocuğunuza yeniden uzman yardimiyla öğretin derim.
Ileride hayatında sosyal fobi, okb bir sekilde yansir su hal.

7 aydır asla evden cıkmamıstım ta kı gecen pazara kadar

7 aydan sonra ılk kez pazar gunu yarım saatlıgıne yuruyuse cıktım kızımla 4 bucuk yasında
maskeyı taktık yanıma dezenfektan da aldım

yururken de neden uzun sure cıkmadıgımızı anlattım keyfı cıkarsak herkes sureklı cıkarsa hastalık azalmaz doktorlar evlerıne bıle gıdemıyor gıbı genel olarak durumu anlattım

hastalıgın ne oldugunu da yasına gore anlatarak bılgılendırdım kirli eller agza yuze goze gıderse ve maskesız sosyal mesafesız durulursa bulasabılecegını ama saglıklı ve dengelı beslenırsek dıkkat edersek bulassa bıle zarar veremeyecegını hastalıktan korkmamak gerektıgını bulasmaması ıcın dıkkat etmelı ama olası bulasma durumunda cok guclu oldugumuzu anlattım

travma yasatmamak gerek bu kadar panık yapacak bırsey degıl

Normal yani çocuklar eve tikilmaktan dışarıyı unuttu. Zaten dışarılarda gezip dursanız gondermesem mı diye düşünmezdiniz. Bence ayı gereği bir sene sonra da başlayabilir. Umarım seneye durumlar düzelmiş olur.
Inşallah düzelir benimde tek umudum seneye düzelmesi

Back
X