İlk sevgilinizle mi evlendiniz ,,,

canım bu doğru mu ay öyleyse hemen denemeliyim yani yusuf suresini??????????

Son düzenleme:
zaten tek isteğim geleceğimde bana iz bırakmaması .. zaman herşeyin ilacı bunu yavaş yavaş anlıyorum çünkü ilk zamanlarla şimdiki halim arasında bile fark var.. yataktan çıkmaz sürekli ağlardım şimdi ise hayata dönmeye başladım.. artık o kaybetti diye düşünüyorum..

zaman ayırıp yazdığın için teşekkür ederim. =))

yaaa inşallah böyle söylerim inşallah ... hayatta olmaz diye bişey yoktur evet her an herşey olabiliyo bi anda çok mutsuzken bi anda ayakların yerden kesilebilir ...

bu yaşadıklarım beni olgunlaştırdı büyüdüm sanki .. daha farklı düşünüyorum hayata karşı..

bide umarım karşıma çıkan insanlara karşı güven problemi yaşamam... çünkü bu insana ben herşeyden ama herşeyden çok güvenmiştim...

sanada çok ama çok teşekkür ederim...

ilk sevgilimle evlenmedim, evlenmeyeceğim de. yani evli değilim ancak şu an ilk sevgilim karşıma gelse diz çökse kabul etmem.

zaman her şeyi değiştiriyor kızlar, o tıpatıp kalsa bile siz değişiyorsunuz. hoşlandığınız şeyler, hobileriniz, vaktiniz, ilişkileriniz, ortamınız... ilk sevgiliye ya da genç yaşlardaki aşka olan bağlılığı az çok tahmin ediyorum. hepimiz öyle hayal ederdik. keşke evlensem derdik.

sonra bitti. aradan vakit geçti ve "iyi ki bitmiş" dedim. onunla evlensem şu an yaşamak istediğim hayatta olmazdım, mutlu da olmazdım. o benim ömrüm boyunca aşık olacağım erkek değildi.

bu arada ilk sevgiliyle evlenmek artık zor. çünkü iletişimin sıklığından, insanların rahatlığından çok sık partner değiştiriliyor. daha çok erkekler yönlendiriyor bunu tabiki. kısa dönem ilişkiler yaşıyorlar, biz de ilkle evlenmek yerine doğruyu son yapmaya çalışıyoruz.

size yani konu sahibi arkadaşım ve ikinci cevabı yazan; yeni ayrıldığını söyleyen arkadaşıma şunu diyeyim.. geçecek. ilerde onlar size döndüğünde burun kıvıracaksınız.

doğru erkek üzmez, doğru erkek gitmez. prensler gibi adamlar yaşıyor, koca adayları; sizi üzen, terk eden kişiler için haddinden fazla acı çekmeyin.

kesinlikle çok doğru bi söz " doğru erkek üzmez" ben yıllardır onu doğru insan sandım ve geleceğimi hep onunla hayal ettim... ama şimdi hayırlsıı böyleymiş diye kendimi teselli ediyorum,, ilerde karşıma başka biri çıktığında onu hatırlamak istemiyorum..

zaten bi erkeğe güvenebilirmiyim artık onuda bilmiyorum.. hayatıma birçok kişi girsin ben seçim yapayım da istemiyorum artık son kişi olsun hayıtma giren ilki hüsranla bitti ama sonu güzel bitsin.... beni seven ,, saygı duyan ,, bana sadık,, ve beni üzmeyecek bi insan...

ilk askımla lise sondayken basladık cok uzun sürmedı ve ayrıldık.ama ben hiç unutmadım onu.araya başkalarıda girdi.ben kendı hayatımı yasadım o kendı hayatını.hatta baya iyi yasadı :) baskalarıyla da gördüm onu..içim acıdı..cunku o benım ılk askımdı ama ben onun degıldım.bu gercegıde kabul etmıstım aslında.yanı benı,benım onu sevdıgım kadar sevmedıgını.ama onu hiç unutmadım.hep kalbımdeydı o.okadar cok dua ettım ki onun ıcın.olmadı..yıllarca gelmedı dönmedı.sonra bıraktım beklemeyı..cok ugrastım kendı hayatımı yasamak ıcın.ayaga kalktım güçlendim.mutlu olmaya calıstım.bazen basardım da.baskasınada deger verdım.ama o hep kalbımdeydı.sonra birgün karsılastık.konustuk.bulustuk..lisenin önünde bulusucaktık.karsıdan geldi öyle.ilk önce o geldi.sonra gözleri gözlerime değdi..hiçmi bitmez allahım o heycan.titredim tüm bedenımde hissettim bunu..farklıydı.asık oldugum adam degıldı tabii.ben degıstım oda değişmiş..ama benım sansım asık oldugum adama yenıden asık olmamdı.ve busefer onunda bana.biz sanki ılk defa tanısıyomus gıbı yenıden tanıdık bırbırımızı.nelerden hoslanırız nelerı severız nelerden nefret ederız.onu tanıdıkca sevdım.o da benı..ona eskı ask diye bakmadım ben..yenı biri gibi emek verdım..hanı denenmişi denemek vardır ya.yada gurur yaparsın senı bukadar üzmüş birini affetmemek için.ben kendım için bir zar attım ve kazandım..kaybededebılırdım aslında.ama bunu kaybettiğim yıllar ıcın göze aldım..sonra devam ettık ılıskımıze defalarca sınadım o hiç vazgecmedı...ve evlendık..şuan bebişimizi bekliyoruz..2 kişilik ailemizin yeni adayını :) evet ben ilk askımla evlendım.bazen uyanıyorum yanımda bakıyorum ona.sonra parmagıma bakıyorum yüzüğümde onun adı yazıyor.karnımda onun bebeği..kızlar allah herkeze ilk askıyla degıl gercek askıyla evlenmeyı nasip etsin.ben sanslıydım.ama her ılk ask sizin icin dogru olmayabılır..kaderinizde yazılmıssa zaten o kişi ben inanıyorumki aradan yıllarda gecse ne olursa olsun onunla olucaksınız yine.ama eger yazılmamıssa ne yaparsanız yapın o kişi olmayacak hayatınızda..o yüzden hayatı kendınıze cehennem etmenın bir anlamı yok..önemli olan kendınızı sartlandırmadan dogru kişinin kalbınızı alıp götürmesini beklemek..birgün bu gerceklestıgınde ılk ask dedıgınız kısının aslında sizin için hiçbişey ifade etmedıgını anlayacaksınız.eger ilk askınız sizi hakedıyorsa allah umarım nasip eder evlenırsınız.ama eger haketmeyen bırının arkasından hala göz yası döküyorsanız.belkide gözünüzün önünde duran gercek askları kacıracaksınız.allh hepinize hayırlı ve güzel günler nasip etsin..

yazını ilk başlarda okurken kötü oldum allahım bende mi unutamicam onu diye düşündüm... ama sonra dedimki allah anlına yzdıysa bak işte unutturmuyo dönüp dolaşıp buluyo seni.. ben kendimi senin yerine koyuyorum da eğer o bana geri dönse eskisi gibi olmazdım ona karşı çünkü çok çirkin bitirdi ilişkimizi..

inşallah günün birinde senin gibi bende gerçek bi aşkı bulabilirm ,, allahım gelin olmayı,, anne olmayı isteyen herkese nasip eder inşallah =))

canım..ben anlatsam onun bana yaptıklarını yüzüne nasıl tükürmedın de bide evlendın dersın :) bana kalsa bende affetmezdım.bende barısmazdım..ama dedım ya degısmıstı.ve ben bır sans verdım.kötüde olabılırdı sonu.ama sansım varmıs kı ıyı oldu güzel oldu sonumuz.diyorum ya eger kaderınde yazılıysa..ısterse yıllar gecsın ısterse o gecen yıllar ıcınde bır kere bıle gorme o senın olur.nekadr ımkansız da olsa olur.ama yazılmamıssa.ıstersen 100 takla at olmazsa olmaz.dilerim o kişi senı hakedıyodur.umarım hayırlısıysa yazılmıstır kaderıne ve sende onunla bir ömür gecırırsın...zaman herseyı sana gösterıcek ve verıcek canım..

inşallah yılların getirdiği mutluluk olur ama şu an imkansız bence.. onunla ayrılmadan önce 2 kere rüyamda başka birsiyle evlendiğimi görmüştüm ve o da lise aşkımdı uyanınca kendimi suçlu hissettim ne biçim bi rüya bu diye.. ve o lise aşkıma karşıda zerre kadar biişey hissetmiyorum..

ama herşey allahın takdiri tabi..

kısmet belli olmaz bu işler canım..birde bakmıssın o hiç birşey hissetmıyorum dedıgın lise askınmıs kısmetın..ne büyük laflar ettım de yuttum.hayat çok garip bir şekilde şaşırtıyor insanı..

evet öyle ama ben bu ayrıldığım insanla 3 yıl geçirdim acı tatlı bir sürü şey yaşadım onları hafızamdan silemiyorum =((

evet öyle ama ben bu ayrıldığım insanla 3 yıl geçirdim acı tatlı bir sürü şey yaşadım onları hafızamdan silemiyorum =((
kolay degıl 3 yıl üzüldüm canım.ama birde şöyle düşün o 3 yılı senin kadar oda gecirdi..o anılar iknizinde o sevgi.yasanılarlar..yanı senınj cektıgını onunda cekmesi gerekiyor.eger o 3 yıl senın için herşey onun için hiçbir şeyse inan kısmet böylemıs.degmeyecek bir ınsana 3 yıldan daha fazla vermedıgın ıcın sevınmelısın..ama eger oda sevmısse ne olursa olsun gelır canım üzme kendını.yasanılarları bılmıyorum.ama sana ne derse desın nekadr kırmıs olursa olsun.sevmısse pişman olucaktır.zaman bazen ıyı gelıyor.özlemek kıymet bildiriyor..bırak sectıgı hayatı yasasın.birgün anlıycaktır kıymetını.ozamanda son söz sende olucak.emın ol.sen kendınden emınsen sevgınden.oda degerını anlayıp dönecektır

doğru söze ne denir...

HAYIRLISI....

Yazdıklarınızı okurken resmen gözlerim yaşardı tutamadım kendimiAllah hepimizin gönlüne göre versin inşallah.Verdiklerinin de yanından eksik etmesin

mrb canim...

arkadaslarin dedigine katiliyrm. Ben suan evli degilim ama 7.50 yil suren bir birliktelikten ciktim gecen sene ve inan hic kolay olmadi. O beni aldattigi kisi ile gununu gun ederken ben hep umut hep hayal pesinde kendimi teselli ettim. kimi zaman iyidim kimizi zaman kotu. Biz farkli ulkelerdeyiz ven ben onun bulundugu sehire geldigimde, Onun birlikteligine ragmen onunla tekrar gorusmeye calistim (cunku beni sevdigine emindim), ama butun cabalarima ragmen her seferinde umitlendim ama olmadi. Onu bir kez olsun goremedim halbuki hic uzagimda degildi. Yani olmayinca olmuyor, sen ne kdr denesende kaderinde yok ise ozmn bosa kurek cekme... Simdi ise onun o kisi ile gizli olarak evlendigini ogrendim. Buda artik benim butun yollarimi kesti ve kalbimden tamamen silebildim. Arkadaslarin dedigi gibi, gercek adam uzmez!! ben cok uzuldum, bilerek beni cok uzdu.. degmezmis... Iyiki de evlendi cunku ben evlilik yikan olmak istemem ve unutmam daha cok kolay oldu. bana yaptigi uzuntunun uzerinde ne kdr mutluluk kuracak inanmiyrm. Geri donermi? bilmiyrm, donse bile istemiyrm artik... Sende uzme kendini, unut, sakin ardina bakma, cok zor biliyrm kendim yasadim ama ne yap et olmayinca olmuyor, ama ne kadar kacarsan kac yine seni bulur.. Kader.. Rabbim hayirlisini versin canim..

mrb canim...

arkadaslarin dedigine katiliyrm. Ben suan evli degilim ama 7.50 yil suren bir birliktelikten ciktim gecen sene ve inan hic kolay olmadi. O beni aldattigi kisi ile gununu gun ederken ben hep umut hep hayal pesinde kendimi teselli ettim. kimi zaman iyidim kimizi zaman kotu. Biz farkli ulkelerdeyiz ven ben onun bulundugu sehire geldigimde, Onun birlikteligine ragmen onunla tekrar gorusmeye calistim (cunku beni sevdigine emindim), ama butun cabalarima ragmen her seferinde umitlendim ama olmadi. Onu bir kez olsun goremedim halbuki hic uzagimda degildi. Yani olmayinca olmuyor, sen ne kdr denesende kaderinde yok ise ozmn bosa kurek cekme... Simdi ise onun o kisi ile gizli olarak evlendigini ogrendim. Buda artik benim butun yollarimi kesti ve kalbimden tamamen silebildim. Arkadaslarin dedigi gibi, gercek adam uzmez!! ben cok uzuldum, bilerek beni cok uzdu.. degmezmis... Iyiki de evlendi cunku ben evlilik yikan olmak istemem ve unutmam daha cok kolay oldu. bana yaptigi uzuntunun uzerinde ne kdr mutluluk kuracak inanmiyrm. Geri donermi? bilmiyrm, donse bile istemiyrm artik... Sende uzme kendini, unut, sakin ardina bakma, cok zor biliyrm kendim yasadim ama ne yap et olmayinca olmuyor, ama ne kadar kacarsan kac yine seni bulur.. Kader.. Rabbim hayirlisini versin canim..

mrb canim...

öncelikle AMİİİNNNN diyorum rabbim hepimize hayırlı yazılar yazsın inşallah...

hiç bi zaman yanlız değiliz önceleri dünyanın sonu gelmiş gibi görünüyodu gözüme ama şimdi benden daha kötü senden daha kötü şeyler yaşayanda var.. o yüzden hayatta hiç bişey üzülmeye değmez başımıza ne gelirse gelsin vardır bi hayır diyelim yeter allaha güvenelim ve dua edelim gerisini ona bırakalım o ne verirse ne yaşatırsa eminim bizim hayrımızadır...

bende çok güvendim ve güvendiğim insandan böyle bi darbe yemek beni hayal kırıklığına uğrattı... erkekler böyle demek ki karda yürüyp izini belli etmiyolar... tabi istisnalar hariç... helal süt emmiş içinde merhamet olan hiç bi insan karşısınaki seven bi insanı üzmez...

umarım bundan sonraki hayatımız da bizi üzmeyen insanlar karşımıza çıkar ...

Tesekkur ederim canim. Seni tanimiyorum ama yazdiklarina bakilirsa sen cok guclu olgun ve akilli bir insansin. yoksa bu sozleri yazacagina iste "yok doner mi" "donmesi icin ne yapmam lazim" gibi seylerin pesinde olurdun, ama sen olgunlukla bakiyrsun. Senin boyle davranmam senin ileriye donuk saglam temeller atmana yardimci olacak Allahin izniyle. Ben bir kere dustum kendimi rezil ettim ama bu bana yetti ve inan senin sagligindan senin mutlulugundan daha onemlisi yok.. Onun beni sevdigine emindim ve bunu bildigim için gayret ettim ama bir turlu neden olmadigini anlayamamistim.. ne kdr garip.. ama simdi pisman degilim. Sevince bazi seyleri goremiyorsun heleki kalbini takip edersen dogru yolu bulamiyorsun. Kalbin sana sola git der, aklin ise saga git der.. sen sola gidersen yanarsin, bende yandim. artik saga yoneldim, ve ruhum cok daha rahat. Umarim kafani sisirmemisimdir... bunlari yazarken bile guluyrm kendime.. cunku ardima biraktim ve gecmise bakinca anca boyle guler gecersin

bende sana teşekkür ederim hayır kafamı şişirmedin birileriyle hele ki beni anlayan birileriyle konuşmak bana iyi geliyo.. evet ben aslında çok olgun düşünen birisiyim ... bu konudada bu özelliğimden faydalanıyorum işte gün geçtikçe kendimi iyi etmeye çalışıyorum kendimi üzmek istemiyorum,, ailemi üzmek istemiyorum,, arkadaşlarımı üzmek istemiyorum çünkü biliyorum ki eğer ben gülmüyosam onlarda mutsuz olacaklar ne hakkım var onları üzmeye.. herşeyi oluruna bıraktım ... yaşamak hayat herşekilde güzel ve hayat devam ediyo zaman geçer herşey unutulur... ( şu an hiç bişeyi unutmuş değilim ama )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…