ilk askımla lise sondayken basladık cok uzun sürmedı ve ayrıldık.ama ben hiç unutmadım onu.araya başkalarıda girdi.ben kendı hayatımı yasadım o kendı hayatını.hatta baya iyi yasadı :) baskalarıyla da gördüm onu..içim acıdı..cunku o benım ılk askımdı ama ben onun degıldım.bu gercegıde kabul etmıstım aslında.yanı benı,benım onu sevdıgım kadar sevmedıgını.ama onu hiç unutmadım.hep kalbımdeydı o.okadar cok dua ettım ki onun ıcın.olmadı..yıllarca gelmedı dönmedı.sonra bıraktım beklemeyı..cok ugrastım kendı hayatımı yasamak ıcın.ayaga kalktım güçlendim.mutlu olmaya calıstım.bazen basardım da.baskasınada deger verdım.ama o hep kalbımdeydı.sonra birgün karsılastık.konustuk.bulustuk..lisenin önünde bulusucaktık.karsıdan geldi öyle.ilk önce o geldi.sonra gözleri gözlerime değdi..hiçmi bitmez allahım o heycan.titredim tüm bedenımde hissettim bunu..farklıydı.asık oldugum adam degıldı tabii.ben degıstım oda değişmiş..ama benım sansım asık oldugum adama yenıden asık olmamdı.ve busefer onunda bana.biz sanki ılk defa tanısıyomus gıbı yenıden tanıdık bırbırımızı.nelerden hoslanırız nelerı severız nelerden nefret ederız.onu tanıdıkca sevdım.o da benı..ona eskı ask diye bakmadım ben..yenı biri gibi emek verdım..hanı denenmişi denemek vardır ya.yada gurur yaparsın senı bukadar üzmüş birini affetmemek için.ben kendım için bir zar attım ve kazandım..kaybededebılırdım aslında.ama bunu kaybettiğim yıllar ıcın göze aldım..sonra devam ettık ılıskımıze defalarca sınadım o hiç vazgecmedı...ve evlendık..şuan bebişimizi bekliyoruz..2 kişilik ailemizin yeni adayını :) evet ben ilk askımla evlendım.bazen uyanıyorum yanımda bakıyorum ona.sonra parmagıma bakıyorum yüzüğümde onun adı yazıyor.karnımda onun bebeği..kızlar allah herkeze ilk askıyla degıl gercek askıyla evlenmeyı nasip etsin.ben sanslıydım.ama her ılk ask sizin icin dogru olmayabılır..kaderinizde yazılmıssa zaten o kişi ben inanıyorumki aradan yıllarda gecse ne olursa olsun onunla olucaksınız yine.ama eger yazılmamıssa ne yaparsanız yapın o kişi olmayacak hayatınızda..o yüzden hayatı kendınıze cehennem etmenın bir anlamı yok..önemli olan kendınızı sartlandırmadan dogru kişinin kalbınızı alıp götürmesini beklemek..birgün bu gerceklestıgınde ılk ask dedıgınız kısının aslında sizin için hiçbişey ifade etmedıgını anlayacaksınız.eger ilk askınız sizi hakedıyorsa allah umarım nasip eder evlenırsınız.ama eger haketmeyen bırının arkasından hala göz yası döküyorsanız.belkide gözünüzün önünde duran gercek askları kacıracaksınız.allh hepinize hayırlı ve güzel günler nasip etsin..