İlk uçuş deneyimi ve mobil biniş kartı

Balasagun

Kindar çikolata
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2016
335
632
23
İyi günler herkese. Yarın ilk kez uçağa bineceğim, hem biraz tedirginim hem de acemiyim. İlk uçuşta nelere dikkat etmeliyim, bagajı teslim etme, indiğimde teslim alma filan nasıl olacak? Bir de şimdi online check in yaptım, yerimi seçtim, mobil biniş kartım cep telefonuma geldi. Barkodu var içinde, ben bunun ekran görüntüsünü aldım, bunu kullanabilir miyim, yoksa yazıcıdan çıkarmam mı gerekiyor?
Bana bi yardım

zamanında havaalanına var gerisini orda halledersin gişelerden zaten. herkes nereye gidiyorsa oraya gideceksin giriş çıkış bavul vs böyle.

zamanında havaalanına var gerisini orda halledersin gişelerden zaten. herkes nereye gidiyorsa oraya gideceksin giriş çıkış bavul vs böyle.
İşte şaşkın ördek gibi dolaşmak istemiyorum zaten bi buçuk saat önce gidicem her ihtimale karşı.

aslında mobil biniş kartı yani o gelen mjı okutsan uçağa binerken yeterli.
ama çıktıda her ihtimale karşı al ,ilk binişinmiş panik olma diye.
bagajın çok büyük değilse uçağın içine koyabilirsin.

mobil biniş kartı gönderdiğin yerde yazıcıdan çıktı al diyor 1 sayfa onu alacaksın.

Teşekkür ederim, alayım çıktı o zaman. Bagajım büyük maalesef, bir aylığına gideceğim için baya eşya aldım yanıma.

bagaj konusunda inşallah birileri yazar.
hiç buyuk bagajlı binmedim malesf.
sen checkının yaptığın için checkın yapmayanların sırasına girmeyeceksin.
birde kolye küpe saat onları takma. çıkar tak zor oluyor güvenlıkte.

Tamam, teşekkür ederim. Özellikle takı konusunu bilmiyordum, takar takıştırırdım yoksa ben

erken git malum güvenlik vs üst seviyede

arama vs de artmıştır

mümkünse sıvılı telli vs şeyleri bavulun kolay alınacak yerlerine koy

bakalım diyebilirler

yurt içi diye düşündüm dışı ise haberleri ayrıntılı oku SGK bildirimi vs istiyorlar zira

Yok yurt içi Allahtan, bir buçuk saat sürecek uçuş.
Şampuan, parfüm filan sorun oluyor mu peki?

Zaten havaalanına gidince kocaman bir ekranda uçuş ve kontuar nosu yazılı dijital ekranları göreceksin.

Oraya gidip sıraya girip, bagajını vereceksin. Hazır gitmişken uçuş kartını da oradan alırsın.

İnince de yine hangi uçuşun bavulu nerede verilecek, onu ekranda görürsün. Oradan bekleyip dönen sistemden bavulunu alırsın.

normalde olmuyor da

şimdi olağan değil ya hayat

hani böyle diplerde sütyenlerin arasında olmasın da

bakalım derse gerilme manasında dedim
Tamam, iç çamaşırlarımı poşete koydum zaten, bakma durumunda dağılmaz hem.

Sanki takip edemeyecekmişim gibi geliyor inşallah düşündüğüm kadar karışık değildir.

Sanki takip edemeyecekmişim gibi geliyor inşallah düşündüğüm kadar karışık değildir.
Yok ya, gözünde büyütüyorsun. O kocaman ekranları mutlaka farkedersin. Orada kendi uçuşunu görürsün. Atıyorum TK524 İstanbul Adana 08.15 gibi. (Eğer görmezsen büyük ihtimalle çok erken geldiğin içindir, yine tyh ile uçuyorsan onların görevlilerin sorabilirsin.)
Dönüşte zaten seninle inenleri takip edersin

Hiç sevmem havaalanlarını, özellikle yurtdışında uçup aktarma yaparken az vaktin varsa harbi sinir bozucu oluyor.

Mobil giriş kartı yeterlidir, çıktı almana gerek yok.

Birden ilk uçağa bindiğim günü hatırladım, düşüyoruz diye bağırmıştım...Basınç farkı işte :)

bagajın büyük değilse bence yanına al
koltuğun altına koyarsın..biz öyle yapıyrz sonrası sıkıntı oluyor çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…