En geç yarım saat kala uçuşa orda olman lazım.
Yarım saat kala olurum da işlem yaptıracakmiyim?
Bilet bastırman gerekiyor sanırım yine de havayolunun bankosundan, ya da check in cihazları var onlardan da olur bagajın yok nihayetinde. Hiç bagajsız uçmadım net bilgim yok açıkçası.
Online check-in yapanlar biletini kendisi pdf formatında a4 kağıdı boyutunda cikartabilirmis onceden öyle yazıyordu ama emin olmadığım için size soruyorum
Merhabalar :) 14 şubatta sevgilimin yanına gidicem kendisi askerde ve İzmir de fakat ben hic ucaga bnmedim daha önce.. internetten biletimi aldım uçağım 9:10da kalkıyor ve benim oyle 1 saat onceden orda olma imkanım yok bagajim falanda yok o yüzden online check-in yapıcam fakat havaalanina gittiğimde orda tekrar bi işlem yaptirmam gerekiyor mu ? Ucaga yolcu alımı ucustan kac dakika önce kapanıyor bilen varsa cook sevinirimmVee en önemlisi korkmuyorumda tedirginim kalkiş ve iniş kötü nefesin kesiliyor diyorlar ne diyorsunuz ?
Yerinde olsam en az bir saat onceden havaalaninda olurdum. Kontrollerden gecmek, kuyruklar filan zaman aliyor. Ucaga, kalkisa 30-40 dk kala almaya basliyorlar. Kapilari erken kapatiyorlar, erkenden git bence.
Sayisiz kez ucaga bindim, en son ucusumu da dun yaptim. Inis kalkista nefes filan kesilmiyor, onu sallamislar. Ya da cok korkan insanlar zaten panik yaparak kendi nefeslerini kendileri kesiyorlardir, oyle birsey yok cunku.
Ayrica internetten bilet bastirmakla check-in yapmak ayni sey degil. Bagaj teslim etmesen bile gerek kendin monitorden, gerekse havayolunun gisesinden check-in yaptirman gerekiyor. Bu onlara havaalanina geldigini bildiren birsey. Yoksa adamlar senin geldigini bilmez, sistemde gorunmezsin. Ucaga yetisemeyecek bile olsan mesela, havalimaninda anons verirler, adini cagirirlar, check-in yaptirdigin icin.
Online check-in her havalimanından yapılmıyor. Belirli alanlar için yapabiliyorsunuz, önce bunu kontrol edin. Eğer uçuş yapacağınız alan müsaitse, bagajınız da olmadığı için size gönderilen bileti basmanız yeterli olur, ekstradan check in yapmanıza gerek yok. Yine de alana gittiğinizde havayolu şirketinin bankosuna bir uğrayıp sorun aksilik olmasın.
Ben en son online check in yaptığımda bilet bile basmadım, telefona gelen kodu okuttum geçtim. Ama yine de sorun nolur nolmaz.
Yarım saat önce gitmek riskli bence, sonuçta girişte xrayden geçerken veya güvenlikten geçerken kuyruk olabiliyor, pisi pisine kaçırmayın.
Arkadasim normalde iki saat once havaalaninda bulunman gerekirken sen kili kilina bir saat once bile olamam diyorsun. Bunun sevde_' nin dedigi gibi kuyrugu var , aksiligi var. Check-in islerini hallettikten sonra ucmak en kolayi . Zaten yapilan icecek yiyecek servisleriyle uctugunu bile unutuyorsun. Cok korkuyorsan koridor tarafina oturursun. Ic hatlarda sivi yasak mi bilmiyorum ama yasak olmasi lazim. Onun disinda kesici aletler de yasak.
Hayirli yolculuklar.
Hangi havalimanından gideceğine bağlı. Kücük bir havalimanı ise yarım saat kurtarır da Atatürk gibi filansa sırf ilk girişte kontrolde bir sürü zaman kaybediyorsun. Ayrıca check in yaptırman gerek gene sıraya girip ya da orda bavulu olmayanlar için otomatik check in makinaları var ordan yapabilirsin. Ama gene de bir en az 40 45 önce orda ol.
Merhabalar :) 14 şubatta sevgilimin yanına gidicem kendisi askerde ve İzmir de fakat ben hic ucaga bnmedim daha önce.. internetten biletimi aldım uçağım 9:10da kalkıyor ve benim oyle 1 saat onceden orda olma imkanım yok bagajim falanda yok o yüzden online check-in yapıcam fakat havaalanina gittiğimde orda tekrar bi işlem yaptirmam gerekiyor mu ? Ucaga yolcu alımı ucustan kac dakika önce kapanıyor bilen varsa cook sevinirimmVee en önemlisi korkmuyorumda tedirginim kalkiş ve iniş kötü nefesin kesiliyor diyorlar ne diyorsunuz ?
atatürk'ten kalkacakmış uçağın ondan en geç 1 saat önceden orada ol canım. kemer filan takma xray cihazında sorun çıkartabiliyor giy çıkar canın çıkar vallahiben de ilk kez uçağa bindiğimde çok korkmuştum yükseklik korkum vardı ama nasıl vardık anlamadım bile. inişte ve kalkışta sakız vs çiğnersen kulak tıkanıklığını önlemiş olursun. su vs atma çantana çoğunlukla onda da sorun çıkarıyorlar sıvı olduğundan. şimdiden hayırlı uçuşlar :)
Cook Sağol canım pek parfum sampuan falan koysam cantama sıkıntı olur mu erkek arkadaşıma aldimda :)
Cook Sağol canım pek parfum sampuan falan koysam cantama sıkıntı olur mu erkek arkadaşıma aldimda :)
her havalimanında değişik prosedürler olabiliyor canım sıvı konusunda ondan sen mutlaka atatürk havalimanı'nın koşullarını öğren. şu an bir bilgim olmadığından götür ya da götürme ne desem yalan olur. gitmeden öğrenmen en iyisi çünkü eğer almıyorlarsa girişte çöpe attırıyorlar o parfümleri filan :/ olmadı daha sonra kargo ile yollarsın erkek arkadaşına =)
Bu tarz eşyalar yasak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?