ilk uçuş hakkında

O zmn kesin 1 saat onceden gitmem gerekiyor

Evet ben de Atatürk'te kaçırmıştım siz erken gidin çünkü cidden çok uzun sürüyo yüzük kemer toka ayakkabı ne metal varsa çıkartıyosun laptop vs varsa onları açtırıyolar çalıştırtıyolar ooo bi dünya iş.

Atatürk ten biniyorsaniz hic riske atmayın
Yarim saat cok riskli
Ben yıllardır hangi havaalanı olursa olsun hep 1 saat öncesinde alanda olurum
Bazen kapılar erken açılıyor, kapanıyor.
Birde Atatürk te kontrol geçişleri yoğun olabiliyor, zaman alabiliyor
Inis kalkışta da hic size söylendiği gibi bi durum yok, rahat olun
Her hangi bi korkunuz varsa koridor tercih edebilirsiniz
Ayrica sıvı taşıma konusunda da, ağzı kilitli poşete koymalısınız.parfumu öyle ambalajlayın sıvı şeyleri boşta kabul etmiyorlar

Kaç saat onceden orda olayım peki? Şampuan falan tras köpüğü losyonu alsam onlarida ambalajlasam olurmu

canım online check in yaptırıp biniş kartını bilgisayardan bastırırsan gişeye vs ye uğramana gerek yok
elindeki bilgisayardan bastırdığın biniş kartı ile uçağa binersin
eğer şampuan vs varsa yanında el bagajı olarak alamazsın
en fazla 100 ml lik şişede sıvı alabiliyorsun kilitli poşette de olsa
yani 100 ml lik parfüm alırsın ama şampuan 100 den fazladır sanırım
artı bir de toplam limit var kaç bilmiyorum
googlea uçakta sıvı kısıtlaması yazarsan çıkar

pegasus uçuşa 10 dakika kaladan sonra uçağa yolcu almıyormuş
öyle yazıyor uçuş kartında ama bilmiyorum başıma gelmedi
her havayolunun politikası farklı olsa da üç aşağı beş yukarı aynıdır

ben geçen aman az geç gideyim nolacak dedim
check in yapmıştım ama kartı bastıramadım
dedim kiosklardan alırım biniş kartını
kiosk çalışmıyordu
sıra bekledim mecbur
Allahtan bizim uçuş saatinde olanları öncelikle aldılar da kartı bastırdım
esenboğa çok kalabalıktı
ikinci kapı çok oyaladı ki ben şu an hamileyim o kapıdan geçmeyip elle aranıyorum
kapıya vardığımda alım bitiyordu neredeyse
riske atmamak lazım

online checkin uçuşa 24 saat kala yapılır. Çıktısını alıp havalimanında firmanın bankosuna gidip biniş kartını alır ve uçağa binersin. Korkacak bir şey yok kemerini tak ve tadını çıkar. İyi yolculuklar şimdiden

Sıvı sen el bagajı olarak alacağın için hatırladığım toplamda 1 litreydi sanırım. Yanında su şampuan parfüm o sınırı aşar. Bence şampuan şart degil ordan herhangi bir yerden de alabilir. Parfümle kullan o hakkını. Atatürk havalimanı hiç riske atma kardeşim kaçırdı çünkü uçağı sırf şu sıra beklemeler yüzünden. İki kere kontrolden geçiyorsun. Tavsiyem çizme filan giyme kontrolde onu da çıkarıyorsun.

45 dk kala gate girişleri kapanır daha önce bu işi yaptım seni alıp almamak ordaki personelin insiyatifindedir geneelde alinmazsin kural 45 dk dir online checkini olana.barkod bastırman lazim self check in bankosundan checkin yaptgni belirten sıra beklemiosun sadece karton seklnde çıktı alıp direk kapıya güvenliğe gdiiosn ichatlarda

Canım 1 saat onceden orada ol en gec cunku sıra falan oluyor bellı kontroller derken zaman kaybı...
Bır de ozel gunde gıdıyorsun bellı mı olur sıranın nasıl olacagı...
Hayırlı yolculuklar

nefes felan kesilmiyor cok eglenceli :)
biz benimkini internetten almistiik,oraya gidince thyden elden aldik.
bavulumda ufakti yukari koydum.

Peki teşekkür ederim de oraya gittiğimde kontrollerden geçince nereye gideceğimi nerden bilcem

ayyy ucmak gibisi var mı :)) check ın yaptysan ve bagajın yoksa 45 dk falan oncesınde orda olman yeterli canım... cok zevkli bak goreceksın... havaalanında panık yapma her yer ok işaretleriyle gosterılıyor bulursun yanı kapıyı.. bıletını ıyı oku kapıyı falan sasırmadgn surece ..no stress yanı :)) ben de ılk ucusta bıraz stress olmustum ya kacırırsam falan dıye ama o kadar basıt ki kolaylıkla gıdersın..

Ben ne zaman uçağa binsem inişde de kalkıştı da birer torba kusarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…