• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk Yıldönümü Yemeğinde Hesabı kim ödemeli ?

İlk yıldönümü yemeğinde hesabı kim ödemeli ?

• Erkek

• Kadın

• Alman Usulü Yani herkes kendi hesabını ödemeli

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.212
448
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba :)

Benim 1 hafta önce 1.yılımızı tamamladığım bir sevgilim var.
İlişkide ilk ay hesap ödeme konusunda benden bir adım öndeydi.
Ben "hep erkek ödemeli" kafasında değilim.
Ama bir adım önde olmalı kafasındayım. Biz ilk ay hariç 11 ay boyunca hep Alman Usulü yani, herkesin kendi hesabını ödediği bir ilişki yaşıyoruz.
En başında bana: "Hesap konusunda ben kadına ödetmeyi sevmiyorum" demişti.
Ben de kıyamam yani ki kıyamadım; her seferinde elimi cebime attım .
Ben kendi paramı onun eline veriyorum o gidip ödüyor geliyor.

7 Aydır işsizim. Harçlıkla geçiniyorum. Kimseye muhtaç değilim çok şükür. Ama yine de bu 7 ayda insan bir yemek ısmarlayıp (çok pahalı şeyler olmasına gerek yok, sandviç bile olabilir) ,"bu sefer benden olsun" demez mi insan ? Ya da tuvalete kalkar gibi yapıp ödeyip gelip , ben ödemeye yöneldiğimde: "ben ödedim bile" diyemez mi ? Hiç yani.

Ben hep ödesin taraftarı tabi ki değilim ona da yazık, sonuçta ama insan ne bileyim biraz da böyle yapıp bir adım öne geçmez mi ? Çünkü bu bana göre çok ayrı gayrı bir durum. Yani bu tarz jestler insanın "elinden geleni yaptığının, sahiplendiğinin" göstergesidir.

Geçenlerde yıldönümümüzdü, sağolsun bana hediye almış. Orda bile kendi paramı kendim verdim ki kişi başı 50 tl gibi bir rakam. Parası yok herhalde diye düşündüm ki zaten birkaç gün öncesinde parasının olmadığına dair birkaç söylemi olmuştu. Hani pek üstünde durmamaya çalıştım ama Yıldönümü yemeği çıkışı, nargile içmeye gitmek istedi. Kendisi nargileye çok düşkünde. Nargile de 25 tl gibi bir rakam. Yani demek ki parası varmış. Ama benden mi sakınmış ?

Yiyici biri değilim. Sürekli o ödese rahat hissedemem. Ama ben dostluk ilişkilerimde bile böyle jestler yapıyorum ve bana da yapıyorlar. Ben sadece sahiplenilmiyor gibi hissediyorum ya da benden sakınılıyor gibi, ayrı gayrı hissediyorum... Fikirlerinizle yardımcı olabilir misiniz bana ?

Canim anlattiklarindan yola cikarak normal bir yemek olsa Alman usulu derdim ama bence bu sefer o odemeli ama odemezse Alman usulu odemek zorunda kalcaksin galiba:bicak:

Yoook ben ödedim yıldönümünde kendi hesabımı canım :( Parası yoktur diye düşündüm ama yemek çıkışında gitti nargile içti parası da varmış yani.

Erkek milletine merhamet etmiceksin para konularinda. Ufak bir tavsiye olarak kabul et.

Haklısın. Ben "hayat müşterektir, eşitiz" gibi düşünceden yola çıktım ama şimdi şimdi anlıyorum biz eşit değiliz, hukuk konusunda eşitiz ama yaradılış konusunda herkesin temel bir içgüdüsü varmış onu fark ettim o konuda eşit değiliz. Yani erkek bir adım önde olmalı diye düşünüyorum artık.

Ben de hep erkek ödesincilerden degilim ama iliskilerde alman usulü hesap ödeme duydugum en saçma sey herhalde. Yıldönümünüzde de yine sizden beklerse bence hepsini siz ödeyin üstüne de bıktım bu liseli gibi üçün beşin lafını yapmaktan diye çıkışın. Ben böyle biriyle bi sene geciremezdim valla iyi sabırlıymışsınız

Ama ben dostluk ilişkilerimde bile böyle jestler yapıyorum ve bana da yapıyorlar. Ben sadece sahiplenilmiyor gibi hissediyorum ya da benden sakınılıyor gibi, ayrı gayrı hissediyorum... Fikirlerinizle yardımcı olabilir misiniz bana ?
Duygularında gayet haklısın.
Ama acaba en başında sen bu konuda çok net bir tavır koydun da ondan mı oldu? Yani illa alman usulü olmalı diye. Bu ihtimali bir düşün bence.
Bu kadar takıldıysan iletişim yolunu tercih etmen ve hislerini paylaşman ilişkiniz açısından en sağlıklısı değil mi kuzum??

Yoook ben ödedim yıldönümünde kendi hesabımı canım :KK43: Parası yoktur diye düşündüm ama yemek çıkışında gitti nargile içti parası da varmış yani.
Ups yanlis okumusum kusura bakma:KK48:Hesap olayi her iliskinin dinamigine gore degisiyor galiba.Sen cok kibar dusunmussun ama ben de anladim ki kibarlik karsilikli olmali canim.Tamamen erkege de yikmak yanlis ama orta bir yol bulmak gerekiyor diye dusunuyorum.

Yıl dönümünde o ödese daha iyiydi
Ama bana tutumlu biri gibi geldi
Ki ben erkeğin tutumlusunu sevmem

Tutum değil. Yıldönümü yemeği çıkışı nargilesini içti. Konu nargileyse paraları savuruyor ama kendine bir kazak almıyor.

Haklısın. Ben "hayat müşterektir, eşitiz" gibi düşünceden yola çıktım ama şimdi şimdi anlıyorum biz eşit değiliz, hukuk konusunda eşitiz ama yaradılış konusunda herkesin temel bir içgüdüsü varmış onu fark ettim o konuda eşit değiliz. Yani erkek bir adım önde olmalı diye düşünüyorum artık.
Ben maddi konularda erkeklerin ellerinden gelen herşeyi yapması gerektiğini düşünüyorum.
Cimri erkeğe asla tahammül edemem.
Yada sen yazık kıyamam fln dersin o gider parayı en iyi ihtimalle erkek arkadaşıyla yer çar cur eder ;)

Kadının parası kadında kalmali.
Bir yemeğe bile çıkaramıyorsa bi zahmet hiç bulaşmasınlar.

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba :)

Benim 1 hafta önce 1.yılımızı tamamladığım bir sevgilim var.
İlişkide ilk ay hesap ödeme konusunda benden bir adım öndeydi.
Ben "hep erkek ödemeli" kafasında değilim.
Ama bir adım önde olmalı kafasındayım. Biz ilk ay hariç 11 ay boyunca hep Alman Usulü yani, herkesin kendi hesabını ödediği bir ilişki yaşıyoruz.
En başında bana: "Hesap konusunda ben kadına ödetmeyi sevmiyorum" demişti.
Ben de kıyamam yani ki kıyamadım; her seferinde elimi cebime attım .
Ben kendi paramı onun eline veriyorum o gidip ödüyor geliyor.

7 Aydır işsizim. Harçlıkla geçiniyorum. Kimseye muhtaç değilim çok şükür. Ama yine de bu 7 ayda insan bir yemek ısmarlayıp (çok pahalı şeyler olmasına gerek yok, sandviç bile olabilir) ,"bu sefer benden olsun" demez mi insan ? Ya da tuvalete kalkar gibi yapıp ödeyip gelip , ben ödemeye yöneldiğimde: "ben ödedim bile" diyemez mi ? Hiç yani.

Ben hep ödesin taraftarı tabi ki değilim ona da yazık, sonuçta ama insan ne bileyim biraz da böyle yapıp bir adım öne geçmez mi ? Çünkü bu bana göre çok ayrı gayrı bir durum. Yani bu tarz jestler insanın "elinden geleni yaptığının, sahiplendiğinin" göstergesidir.

Geçenlerde yıldönümümüzdü, sağolsun bana hediye almış. Orda bile kendi paramı kendim verdim ki kişi başı 50 tl gibi bir rakam. Parası yok herhalde diye düşündüm ki zaten birkaç gün öncesinde parasının olmadığına dair birkaç söylemi olmuştu. Hani pek üstünde durmamaya çalıştım ama Yıldönümü yemeği çıkışı, nargile içmeye gitmek istedi. Kendisi nargileye çok düşkünde. Nargile de 25 tl gibi bir rakam. Yani demek ki parası varmış. Ama benden mi sakınmış ?

Yiyici biri değilim. Sürekli o ödese rahat hissedemem. Ama ben dostluk ilişkilerimde bile böyle jestler yapıyorum ve bana da yapıyorlar. Ben sadece sahiplenilmiyor gibi hissediyorum ya da benden sakınılıyor gibi, ayrı gayrı hissediyorum... Fikirlerinizle yardımcı olabilir misiniz bana ?

Hesapları sürekli bölüşmek beni biraz rahatsız ediyor. En yakın arkadaşımla bile yemeğe çıktığımda yemeğini ben ısmarlamak istiyorum bazen. Canı isteyince o da "yemekler benden itiraz istemem" diyor. O yüzden çiftler de arada birbirlerine böyle jestler yaparsa daha hoş olur. Sürekli hesabın bölüşülmesi garip oluyor.

Yıl dönümünde hesabı ödemeniz normal geldi. Burada asıl garip olanı sevgilinizin yemekten sonra "tatlılar da benden olsun" ya da "ben de sana kahve ısmarlayayım" şeklinde bir adım atmaması. Bunun yerine kendi keyfi için nargile içmeye sürüklemiş sizi. Yıl dönümü kutlamaya çıkmışsınız nargile ne alaka?

Nargileyi okuyunca tüylerim diken diken oldu zaten. Yıl dönümünde nargile keyfi... Şaka gibi.

Büyük ihtimalle parayı sizden sakınıyor. Çok çirkin geldi davranışı.

11 ay boyunca bir kez siz tuvalete gidiyor gibi yapıp hesabı ödeseydiniz ne olurdu? Bu para konularını hep erkeklere yıkmayı hoş bulmuyorum ben. Ayrıca belki bir sefer tüm hesabı siz ödeseydiniz başka sefere o ödeyecekti? Hep ilk adımı karşınızdan mı bekliyorsunuz?

hep alman usulü çok hoş değil ya ben çok sevmiyorum o tarzı,hele ki yıldönümü yemeğinde bozulmakta haklısın,şu da var eşimle sevgililik dahil on bir yıldır beraberiz her yıl eli biraz daha açıldı ilk zamanlar cimriydi desem yeridir şimdi kuruşunu sakınmaz,ilişkiniz ciddileştikçe eli daha açık olabilir ya da param yok diye zarflayın bi süre o ödesin öğrenci değilse bakalım neler olacak..

Back
X