İlk yıllarda böyle mi oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yukka-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2021
709
1.517
33
32
Merhaba herkese.
Evliliğin ilk yıllarındayız tecrübeli kişilerden görüş rica ediyorum. Birisiyle yıllarca aynı evi paylaşmış herkesin görüşüne açığım.
Eşimle severek evlendik, evlenmeden önce kısa süreli birbirimizde kalıyorduk. Aynı evde uzun süre deneyimimiz olmadı. Tartışmalarımız anın tadını çıkarmak için uzatılmazdı. Çok talihsiz bir zamanda evlendik, ben depresyon sürecindeydim ve hâlâ bu süreç devam ediyor. Ayrıca başka bir takım kronik rahatsızlıklarım da var.
Kısaca karakterlerimizden bahsedeyim. Ben çabuk parlayan ve öfkesi çabuk sönen biriyim, eşim zamanla alevleniyor ve öfkesi hemen sönmüyor. Ayrıca adaletli olduğumu düşünüyorum ve bir haksızlık gördüğümde benim başıma gelsin veya gelmesin tanık olmam yeterli mutlaka sesimi yükseltirim. Sokakta şahit olduğum bir durum varsa mutlaka müdahil olurum, eşim ise bana göre daha sessiz. Gördüğü durumlarda dolaylı olarak yardımını yapar ve bulaşmaz. Yani karakter olarak ben daha gözü karayım gibi bir durum. Ev içerisinde de bu nedenle en ufak bir durumda sesimi çıkartırım, eşim bazen görmezden gelir, bir sorun varsa halı altı yapabilir. Ben pek susamam.
Kavga etmediğimiz zamanlarda çok iyi anlaşan iki arkadaş gibiyiz, ev işlerinde de zaten ev arkadaşı gibi görev dağılımımız var.
Soruna gelirsek, bizim tartışmalarımız çok alevli oluyor. Sesler fazla yükseliyor, ben cıyak cıyak bağırıp lafımı söyleyip gidiyorum, eşim peşimden gelip cevabını veriyor. Geç konuşmaya başlıyor ama başlayınca asla susmuyor, beni yalnız bırakmıyor. Ben durulacak bir alan bulamıyorum. Yani mola veremiyoruz. Her iki tarafta artık kavgadan bitap düştüğünde susuyoruz veya benim öfkem daha çabuk söndüğü için ben sustuğumda konu kapanıyor. Sonra tripleşme ve eşimin yemek hazırlaması ile son buluyor. Şunu da belirteyim, eşim tartışırken o anki tartışma konusu dışında geçmiş günlerde olan konuları da araya sokuşturuyor ki o konu gündemdeyken ses çıkarmıyor. Ama tartışma anında bunu da gündeme taşıyor. Bana bu kadar ses yükseltmek fazlaymış gibi geliyor, bir de rutin oldu her haftasonu kesin tartışıyoruz. İlk yıllarda oluyor mu böyle? Sizler tartışma anında ne yapıyorsunuz, nasıl sonlanıyor tartışmalar? Önerilerinizi bekliyorum

10 yıl oldu evleneli, ilk yıllar uyum problemleri oluyor tabi ama hiç seslerin yükseldiği alevli kavgalar yaşamadık. Birbirimize surat astığımız olmuştur, oturur konuşuruz o zamanlarda karşılıklı özür dileriz. Bu şekilde hararetli tartışmalar bana normal gelmiyor

Bizde durulunca özür diliyoruz ama o zamana dek tartışma zaten yeterince üzmüş oluyor. Nasıl bir çözüm bulmalı onu bilemiyorum

Bizde durulunca özür diliyoruz ama o zamana dek tartışma zaten yeterince üzmüş oluyor. Nasıl bir çözüm bulmalı onu bilemiyorum
Bu işler biraz yapı meselesi, bağıran insanı dinlemem, o derece ciddi kavga ettiğim insanla da bir kaç saat sonra öpüşüp hiç bir şey olmamış gibi devam edemem. Bu davranışları normalleştirmeyin, evlilikte her şey olur algısına kapılmayın. Geçimsizlik ve kavga evliliğin hallerinden değil. Bu şekilde kısa zamanda saygıyı yitirirsiniz

Çok yorucu bir ilişki.. Ben adaletliyim gozu karayim dediğiniz şeyler size büyük belalar getirebilir orta karar olmak her zaman iyidir tabiki adaleti gözetin bu insan olmanın getirisidir ama misal bir karı koca kavgası görürsem atiyorum bayana siddet var araya girmem polise haber veririm işi ehline bırakırım manyağın birine denk gelip kör kursuna gitmeyeceginizin garantisi yok ki ! Hiç uğruna bırakın adaleti devletin kolluk kuvvetleri sağlasın bazen yirtindiginiz o adaleti gozetince aa kocam o benim sever de dover de cevabini aldiginiz bile olur siz yediginiz kor kursunla ya da dayakla kalabilirsiniz o yuzden isi ehline birakin ... evde ki adalete gelince adalet car car kafa sisirerek değil nazik bir usluplla da saglanabilir ..bazen de alttan almak iyidir

Haklısınız ve bende bundan korkuyorum. Benim kırgınlığım da uzun sürer. Sonrasında hemen barışamıyorum ama tartışmayı sürdürmüyorum. Biz sanırım geçmişteki bazı konuları halledemedik, ben o günlerin kinini yaşıyorum ve bu nedenle öfkeleniyorum gibi hissediyorum

Bir hemcinsime bunu soyledigim icin uzgunum ama cok konusan ozellikle bagira bagira konusan her seye alevlenen insanla evli kalmam, yuksek ihtimalle sinirlenince caninizi acitmak icin eski defterleri aciyor daha kucuk kelimelerle sesinizi alcaltarak kendinizi ifade edin kuzum karsiligini goreceksiniz eminim cunku esiniz daha sabirliymis..

Söylediklerinizi eşim de söylüyor. Haklı olduğunuz noktalar var. Bizim sanırım öfke problemimiz var veya benim var. Ben eşimden ben öfkeliyken susmasını bekliyorum açıkçası ama o da cevap verince dakikalarca sürüp giden tartışma yaşıyoruz

Bence eşin anlayışlı ve uzlaşması kolay biri bence sen biraz kışkırtıyosun enişteyi e oda dayanamıyo patlıyo biriniz göl biriniz sel olucaksınız mümkün mertebe kendini kontrol et öfkeni tribini böyle böyle bitiyo evlilikler.Evlilik biraz özveri istiyo karşılıklı eğer eşin susabiliyo göz ardı edebiliyorsa biraz zorlayıp sende göz ardı edebilmeye çalış 20 senelik evliyim bizde çok uç noktalara geldik zaman zaman ama kaybetmekten korktuğumuz okadar birikmiş anımız vardıki hiç vazgeçmedik idare etmekten bukadar alevli tartışmalar evliliği değil önce ilişkiyi yıpratıyo bi mğessese gibi bakmayın evliliğinize ilişkinizi düşünün nikahınızı unutun sevgili olduğunuz kayıtdız şartsız birbirinizi anlamaya çalıştığınız günlerin hatrına sakinleşmeyi deneyin çok basit sarılıp öpün susmuyosa bu susturmanın en keyifli yolu çokta ile yarıyo

ben gürültüden nefret ederim. gürültü taraftarı olsam seslerim yükseldiği kavgalar edebiliriz zira eşimin sesi yüksek çıkar. ama ben dediğim gibi bağıra çağıra kavgadan nefret ederim eşlik etmem

Tarafsız yorumlar beklemiştim zaten sorun değil yazabilirsiniz. Ben depresyon sebebiyle orta yolda düşünmeyi bazen saptırabiliyorum belki de. Görüş almaya ihtiyacım olduğunu düşündüm faydalı da oluyor. Aslında ben öfkelendiğimde eşim biraz susup sözlerimin bitmesini beklese beş on dakika sonra ben zaten sönmüş olacağım. Ama maalesef eşimde susma özelliği yok. Bir çözüm bulmamız gerekiyor ancak farkındayım, çünkü kavga ettiğimizde eşimle aynı ortamda bulunmaya katlanamıyorum. Adamın nefes alması batıyor böyle zamanlarda

Oda susacak erkeginde konusani da cekilmez ,bence bunu duzgunce konusun birbirinize soz verin amacim kirmak degildi sizi

Siz de haklısınız. Geçen yıllarda çeşitli kronik rahatsızlıklar ve tatsız durumlar yaşadım buna bağlı olarak uzun süre depresyon yaşadım ve yaşıyorum. Ben şuan çalışmıyorum, ev işleri ortak olmalı zaten ama ben aktif olarak pek katılamıyorum. Çünkü bel fıtığı ve eklemlerimi tutan romatolojik rahatsızlıklarım ve ekleri var. Eşim bir gün ben yapıyorum hep demedi. Bunların da hatrı çok büyük bende. Söylediklerinizi uygulamaya çalışacağım teşekkür ederim

Biz de kendimizi tutabiliriz umarım öfkeyi kontrol etmek gerçekten büyük marifet

Yani konu sahibi sizin sürekli bağırmanız normal de eşinizin eski defterleri açması mı anormal.. bence burada asıl yorucu taraf sizsiniz.
Asla kırmak incitmek değil niyetim ama, objektif yorumlar bence bazen direkt net şekilde yapılmalı.
Lütfen başta kendinize, sonra karşınızdaki insana yapmayın bunu.
Siz ister miydiniz tam tersi durumda olmayı?

Eskiden bire bir sizin gibi, uzunca bir süredir eşiniz gibi olan biri olarak söylüyorum; kavga çok yorucuymuş. Yapmayın kendinize bunu

Son düzenleme:
İnsanlar bazen birbirini alttan almalı tabiki ama her bağırdığınizda da susmasını beklemeniz doğru değil. Bazen sizde alttan alabilirsiniz

8 senelik evliyiz 5 yıl kavgalı geçti 3 yıldır iyiyiz maşallah
Bende sizin gibi bağıran taraftım eşim sessiz tripli taraf. Hatta ağız tadıyla kavga edemiyorum diyordum cevap vermez çünkü. Artık bende sessizliğe büründüm bağırmıyorum.

kusura bakmayın ama adam dışarda tek çalışıyor içerde tek çalışıyor e bi de her şeyde kavga kıyamet çığlıklar atan bir kadın var. hiçbir aşk bu kadarını kaldıramaz ve biter. bittiği zaman da naparsanız yapın artık kar etmez. kredinizi çok çok savurganca kullanıyorsunuz uyarıyorum. bu evlilik birgün pat diye bitirilebilir karşı taraf tarafından

Sağlıklı ilişkilerde çok fazla tartışma olmaz . Tartışmalarınızın uzaması büyük bir ihtimalle ortada bir sorunu varken sorunu tartışmak yerine birbirinizi suçladığınız için uzuyor.
Bunu aşmanın tek yolu karşıdakini suçlamadan sakince soruna odaklanmak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…