İlk zamanlar ufak kazalar normal mi sakinleşmek istiyorum 😢

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.164
5.105
398
Merhaba herkese
çok önceden ehliyetim vardı ama aracımız yoktu o sebeple hiç tecrübem yok diye Ocak ayında direksiyon eğitimi aldım 8ders ve trafiğe çıkmaya başladım,hocam hazır olduğumu söylemişti artık (çocuklarımı okuldan almak için aldık zaten ondan hemen trafiğe çıktım)
Neyse ben kullanalı 3 ay olacak işte ama 2 defa kaza yaptım,birinde sürttüm birine birinde de bugün kaldırıma çıktım
Çok üzgünüm bitkinim nasıl geçer nasıl sıfır kusursuz araba sürebilirim
Sizler de hata yaptınız mı yapıyor musunuz ?
Zamanla tamamen geçer mi dersiniz çok strese girdim şuan

Bu kadar üzülmeyin. Hatalar olmazsa, deneyim kazanilmaz. Her kes bu şekilde ogrenmistir, korkmayın.

Yaklaşık 15 yıldır araba kullanıyorum. Bulunduğunuz yere göre sürtmek normal kalır.
Ben istanbuldayım üç gün önce trafikte giderken arabanın teki zorla önümden başka yola geçmeye çalışırken arabamın tampon kısmına çarptı. Boya çizildi. Göçük yok. Biraz tartıştık vs derken adam basıp gitti:) halbuki daha ben şikayet edecektim kendisini :))) üzülmeyin olur öyle şeyler.

Bazen bile isteye kaldırıma çıkıyorum çünkü heryer şantiye. Yine okula giderken çocuk için bütün arabalar bir kolejin önüne yanına heryerini parketmiş çocuk bekliyo.
Benim şeridi de kapatmışlar mecburen sıkış tepiş geçiyoruz bir şekilde.

Alışırsınız vura çarpa

Normal. Bende arabayi cizdim Esim bu konuda sükür pimpirikli degil ben pazar günleri ve ana trafik olmayan zamanlarda kullaniyorum deneyim kazanmak icin. Kolay gelsin hepimize

Ben de kalabalık büyük bir şehirdeyim hele ki iş çıkışı saatine denk geliyorum sormayın gitsin
Bazen akrabalar arkadaşlar şaşırıyor nasıl o trafiğe giriyorsun diye gelin de bana sorun ne kadar üzülüp geriliyorum
Çocukları bıraktıktan sonra kendi okuluma gidiyorum okulumun olduğu yerde şehrin en eski en alt yapısı bozuk tek yönlü trafiğin olduğu bi yerde ve bütün caddelerde sağlı sollu araçlar park ediyor bahsettiğiniz gibi sıkış tepiş sürüp varıyorum kendi okuluma
Ama o esnada ecel terleri döküyorum
İnşallah geçer yoksa yemeden içmeden kesilcem üzüntüden

Sen 3 ayda iki kaza yapmışsın benim bir haftada 3 kazam var. Hem de birinde evin önündeki kaldırıma çıkıp kendi bahçe duvarımıza vurdum bu üç kazada bizim sadece tampon çatladı farın alt tarafından. Karşı taraftakilerin birinin kapısı ezildi birinin de çamurluk. 7bin sadece başkalarının arabalarını ödedik, özel derse verdiğim parayı saymıyorum. En son eşime 'arabanın anahtarını da al, boşa beni' deyip ağladım. Çok kızdı, ben bunları göze almasam sana araba mı verirdim manyaklaşma dedi.

İlk aylar gerçekten zor. Arabanın açısını ayarlamak, sağ tarafını kontrol edebilmek. Ben şehir içine yalnız çıkamıyorum, daha 1.5 ay oldu başlayalı zaten. Komşu ilçedeki okuluma gidip geliyorum. Cesaret gelip yolları öğrendikçe şehir içine de alışacağım inşallah. Üzme kendini, bunlar yaşanmadan öğrenilmiyormuş. Bana herkes böyle diyor

Ayy hiç olmasın hiçbirimizin
Kolaylığı çok ama bir o kadar zor stresli

15 yillik soforum hala arada sirada saga sola surtmeler kaldirima cikmalar kil payi kazalardan kurtulmalar olabiliyo. Onemli olan dikkat etmek onlemini almak.

Aslında aşırı dikkat ediyorum hatta bence ben fazlasıyla dikkatliyim diye de panikleyip kaza yapıyorum
O zaman ilk cumlemi tekrar ediyorum. Korkarak kullanirsaniz usta sofor olamazsiniz panik yok

ilk zamanlar kaza yapmak doğaldır demicem sonuçta maddi yada allah korusun fiziksel bir hasarda olabilir normalleştirmemek lazım,sizin yapmanız gereken tamam acemi olabilirsiniz ama gereksiz riske girmeyin etraftakilere bakıp bende yaparım fln demeyin onlar yıllardır kullanıyordur muhtemelen,kendinizi kimseyle kıyaslamayın,sakin olun,riske atmayın,sıfır hatayla kullanmaya çalışın şöyleki park ederken telaş yapmayın bırakın millet beklesin,sollarken bırakın şerit boşalsın yada mesafe çok olsun,park yerinden çıkarken kontrollü olun yavaş hareket edin,panikle ve kararsızlıkla kaza yapılır acele etmeden yaparsanız paniklemezsiniz, birde sürekli alışkanlık haline getirin yan aynaları ve dikiz aynasını sürekli kontrol edin,sinyalinizi verin ihmal etmeyin sonrası kendiliğinden oturacak,bende çok heyecan yapıyordum birsürü hatalar yaptım şimdi sıradanlaştı araba kullanmak,zamanla olacak birşey bu,evden çıkarken bütün dikkatinizi dağıtacak şeyleri unutun araba kullanmaya odaklanın,canınızı sıkacak bişey yok,kaza bu oluyor yani allah beterinden korusun....

Ben normal olduğuna asla katılmıyorum. Çocuk oyuncağı değil bu, bir hata son hata olabilir, şakaya gelmez. "Ay pardon yanlışlık oldu" deme lüksünüz olmayabilir. Yapmanız gereken vura vura çarpa çarpa zamanla öğrenmek asla değil.Yapmanız gereken bilen birisiyle beraber trafiğin çok az olduğu bölgelerde sık sık çalışmak ve ondan sonra trafiğe çıkmak. Zamanla ne kadar geliştiğinizi göreceksiniz.

3 seneye yakın ehliyet var ama bazen yorgun oluyorum ama hata yapıyorum küçük küçük ama hata hatadır

Trafiğin sakin olduğu zaman daha iyi sürersiniz

Ben akşamları 10 dkka sürerdim

Zamanla daha iyi olacaksınız önemli olan yol sizinmiş gibi davranmayın sakin ve aceleniz bile olsa yavaş olması gereken hızda gidin

15 yillik soforum hala arada sirada saga sola surtmeler kaldirima cikmalar kil payi kazalardan kurtulmalar olabiliyo. Onemli olan dikkat etmek onlemini almak.
Ben de hep ters yola girmekle hata yapıyorum

Tanıdığım yol tek yön oluyor mesela inşaat oluyor diye bilmeden giriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…