Hızım hep düşük 30-50 maksimum 70 yaparım o da mecburi yani yavaş gidebileceğim bir yol değil 4şeritli Trafiğin durmadan aktığı bi yer3 seneye yakın ehliyet var ama bazen yorgun oluyorum ama hata yapıyorum küçük küçük ama hata hatadır
Trafiğin sakin olduğu zaman daha iyi sürersiniz
Ben akşamları 10 dkka sürerdim
Zamanla daha iyi olacaksınız önemli olan yol sizinmiş gibi davranmayın sakin ve aceleniz bile olsa yavaş olması gereken hızda gidin
Ben ilk 15 gün şehir içinden çıkana kadar yüksek sesle ayet el kürsi okuyordum arabanın içindeBen de kalabalık büyük bir şehirdeyim hele ki iş çıkışı saatine denk geliyorum sormayın gitsin
Bazen akrabalar arkadaşlar şaşırıyor nasıl o trafiğe giriyorsun diye gelin de bana sorun ne kadar üzülüp geriliyorum
Çocukları bıraktıktan sonra kendi okuluma gidiyorum okulumun olduğu yerde şehrin en eski en alt yapısı bozuk tek yönlü trafiğin olduğu bi yerde ve bütün caddelerde sağlı sollu araçlar park ediyor bahsettiğiniz gibi sıkış tepiş sürüp varıyorum kendi okuluma
Ama o esnada ecel terleri döküyorum
İnşallah geçer yoksa yemeden içmeden kesilcem üzüntüden
Tabi ki de doğal. Ben ilk araba kullanma deneyimimde yeni aldığımız sıfır arabanın aynasını çarpıp kırdımMerhaba herkese
çok önceden ehliyetim vardı ama aracımız yoktu o sebeple hiç tecrübem yok diye Ocak ayında direksiyon eğitimi aldım 8ders ve trafiğe çıkmaya başladım,hocam hazır olduğumu söylemişti artık (çocuklarımı okuldan almak için aldık zaten ondan hemen trafiğe çıktım)
Neyse ben kullanalı 3 ay olacak işte ama 2 defa kaza yaptım,birinde sürttüm birine birinde de bugün kaldırıma çıktım
Çok üzgünüm bitkinim nasıl geçer nasıl sıfır kusursuz araba sürebilirim
Sizler de hata yaptınız mı yapıyor musunuz ?
Zamanla tamamen geçer mi dersiniz çok strese girdim şuan
Çok komiksiniz mahalle aralarında çok insan 60-70le geziyor siz yanlış sinyal verirsiniz örneğin gelip arkadan biri o hızla size vurur, bu hız da zarar görmek için hiç de az bi hız değil. Acemiliğiniz ve tecrübesizliğiniz yorumunuzdan belli.Kaza yapmak normal değildir diyenlere hayretle bakıyorum şu an, bahsedilen kazalar 100km hızla bir arabaya vurmak değil ki, dar yerde arabayı sürtmek, parkederken hata yapmak gibi şeyler, bunlar acemilikten arabaya uyum sağlayamamaktan olur ayrıca boş arazide çalışmakla da düzelmezler. Normal demek git önüne geleni çiz demek değil. Yaptığım 3 kazada da hızım 10 bile değildi. Asıl büyük kazaları usta şoförüm diye dolananlar yapıyor zaten.
Panik endişeli insanlar bence de trafiğe çıkmamalı.Ben diğerlerinden farklı yorum yapacağım. Örneğin birisi ölmediği sürece sorun yok gibi bir yorum gördüm, yani insanların canını tehlikeye atacak düzeyde kötü veya endişeli kullanıyorsanız, panik yapınca elini direksiyondan çekip, çığlık atacak bir insansanız bence tekrar bir ders alın. Gerçekten iiyi kullanmaya başlayınca trafiğe çıkın.
KatılıyorumKaza yapmak normal değildir diyenlere hayretle bakıyorum şu an, bahsedilen kazalar 100km hızla bir arabaya vurmak değil ki, dar yerde arabayı sürtmek, parkederken hata yapmak gibi şeyler, bunlar acemilikten arabaya uyum sağlayamamaktan olur ayrıca boş arazide çalışmakla da düzelmezler. Normal demek git önüne geleni çiz demek değil. Yaptığım 3 kazada da hızım 10 bile değildi. Asıl büyük kazaları usta şoförüm diye dolananlar yapıyor zaten.
Kaza yapmak normal değildir. Konu sahibi kaldırıma çıkmış. Hızlı gidiyorsa kontrol edemediği arabayla neden hızlı gidiyor? Yavaş gidiyorsa o kaldırıma çıkana kadar frene neden basılmadı? Trafiğe çıkmaya kesinlikle hazır değil.Kaza yapmak normal değildir diyenlere hayretle bakıyorum şu an, bahsedilen kazalar 100km hızla bir arabaya vurmak değil ki, dar yerde arabayı sürtmek, parkederken hata yapmak gibi şeyler, bunlar acemilikten arabaya uyum sağlayamamaktan olur ayrıca boş arazide çalışmakla da düzelmezler. Normal demek git önüne geleni çiz demek değil. Yaptığım 3 kazada da hızım 10 bile değildi. Asıl büyük kazaları usta şoförüm diye dolananlar yapıyor zaten.
Ters yol dışında hiç kaza yapmadım şükür ama 30 luk yolda 50 süren çok insana denk geldim ara yolda o hızda sürülmez ama gelde anlat hız sınırına uyun yeter ve kaldırımlara dikkat edin orda yayalar oluyor Allah korusunHızım hep düşük 30-50 maksimum 70 yaparım o da mecburi yani yavaş gidebileceğim bir yol değil 4şeritli Trafiğin durmadan aktığı bi yer
Ben araçlar bana yaklaşınca ya da ben yaklaşınca panikliyorum maalesef
Sen 3 ayda iki kaza yapmışsın benim bir haftada 3 kazam var. Hem de birinde evin önündeki kaldırıma çıkıp kendi bahçe duvarımıza vurdumbu üç kazada bizim sadece tampon çatladı farın alt tarafından. Karşı taraftakilerin birinin kapısı ezildi birinin de çamurluk. 7bin sadece başkalarının arabalarını ödedik, özel derse verdiğim parayı saymıyorum. En son eşime 'arabanın anahtarını da al, boşa beni' deyip ağladım. Çok kızdı, ben bunları göze almasam sana araba mı verirdim manyaklaşma dedi.
İlk aylar gerçekten zor. Arabanın açısını ayarlamak, sağ tarafını kontrol edebilmek. Ben şehir içine yalnız çıkamıyorum, daha 1.5 ay oldu başlayalı zaten. Komşu ilçedeki okuluma gidip geliyorum. Cesaret gelip yolları öğrendikçe şehir içine de alışacağım inşallah. Üzme kendini, bunlar yaşanmadan öğrenilmiyormuş. Bana herkes böyle diyor
aynen katılıyorum bende aylarca trafiğe kapalı yerlerde dur kalk yaptım,park çalıştım,ayna takip etmeyi öğrendim malum ilk zamanlar hem ayna hem yol takip etmek zor oluyor,kendimi hazır hissedincede trafiğe çıktım yıllardır kullanıyorum ufak tefek kazalar illaki olacak3 seneye yakın ehliyet var ama bazen yorgun oluyorum ama hata yapıyorum küçük küçük ama hata hatadır
Trafiğin sakin olduğu zaman daha iyi sürersiniz
Ben akşamları 10 dkka sürerdim
Zamanla daha iyi olacaksınız önemli olan yol sizinmiş gibi davranmayın sakin ve aceleniz bile olsa yavaş olması gereken hızda gidin
İşte anlamadığınız nokta orası, bu bir şey olmaz zihniyeti değil, çocuk taşıyan insan mutlaka dikkatlidir. Acemiler de kazaları genellikle yanlış sinyalden değil park planlaması yaparken ya da dar yerlerden geçmeye çalışırken yaparlar. Ben kaldırıma park etmeye çalışırken aynadan çizgiyi görenediğimden çıktım, meğersem kaldırımı görecek kadar ilerlememişim, arabayı indirmeye çalışırken de stresten fren yerine gaza bastım duvara vurdum. 3 kazayı yaptığımda da araba 1.viteste ve hararet 1deydi. Birinde kamyonet tarafından sıkıştırıldım kavşakta ve park halindeki arabaya sürttüm. Ha park eden arabanın yanlış parkı sorumlu aslında bundan çünkü araba tam köşeye parkedilmişti. Hatta o köşeyi trafiğe şikayet edesim var, çünkü şirket arabalarını park yasağı olan yere diziyorlar. Hepsi ceza yer.Çok komiksiniz mahalle aralarında çok insan 60-70le geziyor siz yanlış sinyal verirsiniz örneğin gelip arkadan biri o hızla size vurur, bu hız da zarar görmek için hiç de az bi hız değil. Acemiliğiniz ve tecrübesizliğiniz yorumunuzdan belli.
Ayrıca merak ediyorum 2 ayda ufak tefek de olsa kazalar yapmış ve çocuk taşıyan bir insana böyle yaparak yardım mı ettiğinizi sanıyosunuz acaba. Bu ülkede insanların başına ne geliyosa bişey olmaz zihniyetinden geliyo zaten.
Konu sahibi kaldırıma arabayı yanaştırmaya çalışırken çıkmıştır, buna yemin edebilirim ama ispatlayamamKaza yapmak normal değildir. Konu sahibi kaldırıma çıkmış. Hızlı gidiyorsa kontrol edemediği arabayla neden hızlı gidiyor? Yavaş gidiyorsa o kaldırıma çıkana kadar frene neden basılmadı? Trafiğe çıkmaya kesinlikle hazır değil.
28 senedir araba kullanıyorum.3 pertim,sayısız küçüklü büyüklü kazam var.Kolum,ayağım kırıldı.Ama ben çok hızlı sürerdim.Son 7-8 yıldır daha yavaşladım.Yavaşladığımdan beri büyük kazam olmadı.Herzaman girdiğim park yerinin kapısına sürttüm geçen.Yani oluyor.Çok dikkatli,yavaş sürmek gerekir.Kazalarımda da kendimden ve arabadan başka kişiye bir zararım olmadı.Tesellim de bu.Bir de radar cezaları ödemekten bıktım.Merhaba herkese
çok önceden ehliyetim vardı ama aracımız yoktu o sebeple hiç tecrübem yok diye Ocak ayında direksiyon eğitimi aldım 8ders ve trafiğe çıkmaya başladım,hocam hazır olduğumu söylemişti artık (çocuklarımı okuldan almak için aldık zaten ondan hemen trafiğe çıktım)
Neyse ben kullanalı 3 ay olacak işte ama 2 defa kaza yaptım,birinde sürttüm birine birinde de bugün kaldırıma çıktım
Çok üzgünüm bitkinim nasıl geçer nasıl sıfır kusursuz araba sürebilirim
Sizler de hata yaptınız mı yapıyor musunuz ?
Zamanla tamamen geçer mi dersiniz çok strese girdim şuan
Bir kere ben park halindeyken araba uçtu üstüne.Ben içinde değildim.Kaza yapmak normal değildir diyenlere hayretle bakıyorum şu an, bahsedilen kazalar 100km hızla bir arabaya vurmak değil ki, dar yerde arabayı sürtmek, parkederken hata yapmak gibi şeyler, bunlar acemilikten arabaya uyum sağlayamamaktan olur ayrıca boş arazide çalışmakla da düzelmezler. Normal demek git önüne geleni çiz demek değil. Yaptığım 3 kazada da hızım 10 bile değildi. Asıl büyük kazaları usta şoförüm diye dolananlar yapıyor zaten.
Gelmiş geçmiş olsun. Hayali bile korkunçBir kere ben park halindeyken araba uçtu üstüne.Ben içinde değildim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?