İlk zamanlar ufak kazalar normal mi sakinleşmek istiyorum 😢

3 seneye yakın ehliyet var ama bazen yorgun oluyorum ama hata yapıyorum küçük küçük ama hata hatadır

Trafiğin sakin olduğu zaman daha iyi sürersiniz

Ben akşamları 10 dkka sürerdim

Zamanla daha iyi olacaksınız önemli olan yol sizinmiş gibi davranmayın sakin ve aceleniz bile olsa yavaş olması gereken hızda gidin
Hızım hep düşük 30-50 maksimum 70 yaparım o da mecburi yani yavaş gidebileceğim bir yol değil 4şeritli Trafiğin durmadan aktığı bi yer
Ben araçlar bana yaklaşınca ya da ben yaklaşınca panikliyorum maalesef

Ben cevaplara şaşırdım aslında ben normal olduğunu düşünmüyorum. Trafik deneyip öğrenme yeri değil bunun için boş araziler ve sürüş yolları var. 15 yıldır araba kullanıyorum böyle kazalar yapmadım. Trafikte deneme yanılma yönteminin sonuçlarının ağır olabileceğini düşünüyorum. Hocanız hazırsın demiş olabilir fakat belli ki değilsiniz, kendiniz buna inanıp rahat edene kadar boş yerlerde alıştırma yapmaya devam etmenizi öneririm bir de çocuk taşıyosunuz aman dikkat.

Ben de kalabalık büyük bir şehirdeyim hele ki iş çıkışı saatine denk geliyorum sormayın gitsin
Bazen akrabalar arkadaşlar şaşırıyor nasıl o trafiğe giriyorsun diye gelin de bana sorun ne kadar üzülüp geriliyorum
Çocukları bıraktıktan sonra kendi okuluma gidiyorum okulumun olduğu yerde şehrin en eski en alt yapısı bozuk tek yönlü trafiğin olduğu bi yerde ve bütün caddelerde sağlı sollu araçlar park ediyor bahsettiğiniz gibi sıkış tepiş sürüp varıyorum kendi okuluma 😢
Ama o esnada ecel terleri döküyorum 🤦🏻‍♀️
İnşallah geçer yoksa yemeden içmeden kesilcem üzüntüden 😢
Ben ilk 15 gün şehir içinden çıkana kadar yüksek sesle ayet el kürsi okuyordum arabanın içinde 🤣 öyle bir korku, evin karşısında arabayı görünce çarpıntı geliyordu.

Kaza yapmak normal değildir diyenlere hayretle bakıyorum şu an, bahsedilen kazalar 100km hızla bir arabaya vurmak değil ki, dar yerde arabayı sürtmek, parkederken hata yapmak gibi şeyler, bunlar acemilikten arabaya uyum sağlayamamaktan olur ayrıca boş arazide çalışmakla da düzelmezler. Normal demek git önüne geleni çiz demek değil. Yaptığım 3 kazada da hızım 10 bile değildi. Asıl büyük kazaları usta şoförüm diye dolananlar yapıyor zaten.

Merhaba herkese
çok önceden ehliyetim vardı ama aracımız yoktu o sebeple hiç tecrübem yok diye Ocak ayında direksiyon eğitimi aldım 8ders ve trafiğe çıkmaya başladım,hocam hazır olduğumu söylemişti artık (çocuklarımı okuldan almak için aldık zaten ondan hemen trafiğe çıktım)
Neyse ben kullanalı 3 ay olacak işte ama 2 defa kaza yaptım,birinde sürttüm birine birinde de bugün kaldırıma çıktım 😢
Çok üzgünüm bitkinim nasıl geçer nasıl sıfır kusursuz araba sürebilirim
Sizler de hata yaptınız mı yapıyor musunuz ?
Zamanla tamamen geçer mi dersiniz çok strese girdim şuan 😢🤯
Tabi ki de doğal. Ben ilk araba kullanma deneyimimde yeni aldığımız sıfır arabanın aynasını çarpıp kırdım🙈 Şimdi yollar benden sorulur😎😀

Kaza yapmak normal değildir diyenlere hayretle bakıyorum şu an, bahsedilen kazalar 100km hızla bir arabaya vurmak değil ki, dar yerde arabayı sürtmek, parkederken hata yapmak gibi şeyler, bunlar acemilikten arabaya uyum sağlayamamaktan olur ayrıca boş arazide çalışmakla da düzelmezler. Normal demek git önüne geleni çiz demek değil. Yaptığım 3 kazada da hızım 10 bile değildi. Asıl büyük kazaları usta şoförüm diye dolananlar yapıyor zaten.
Çok komiksiniz mahalle aralarında çok insan 60-70le geziyor siz yanlış sinyal verirsiniz örneğin gelip arkadan biri o hızla size vurur, bu hız da zarar görmek için hiç de az bi hız değil. Acemiliğiniz ve tecrübesizliğiniz yorumunuzdan belli.

Ayrıca merak ediyorum 2 ayda ufak tefek de olsa kazalar yapmış ve çocuk taşıyan bir insana böyle yaparak yardım mı ettiğinizi sanıyosunuz acaba. Bu ülkede insanların başına ne geliyosa bişey olmaz zihniyetinden geliyo zaten.

Ben diğerlerinden farklı yorum yapacağım. Örneğin birisi ölmediği sürece sorun yok gibi bir yorum gördüm, yani insanların canını tehlikeye atacak düzeyde kötü veya endişeli kullanıyorsanız, panik yapınca elini direksiyondan çekip, çığlık atacak bir insansanız bence tekrar bir ders alın. Gerçekten iiyi kullanmaya başlayınca trafiğe çıkın.

Ben diğerlerinden farklı yorum yapacağım. Örneğin birisi ölmediği sürece sorun yok gibi bir yorum gördüm, yani insanların canını tehlikeye atacak düzeyde kötü veya endişeli kullanıyorsanız, panik yapınca elini direksiyondan çekip, çığlık atacak bir insansanız bence tekrar bir ders alın. Gerçekten iiyi kullanmaya başlayınca trafiğe çıkın.
Panik endişeli insanlar bence de trafiğe çıkmamalı.

Katılıyorum

Kaza yapanlar genelde tıpkı boğulanlar gibi usta sürücüler oluyor yüzmeyi bilmeyen derine gitmez mesela aynısı

Boş arazide herkes sürer iş trafıkte öğrenmek her hata bir şey öğretir elbetteki dikkatli olmak lazım

Kaza yapmak normal değildir. Konu sahibi kaldırıma çıkmış. Hızlı gidiyorsa kontrol edemediği arabayla neden hızlı gidiyor? Yavaş gidiyorsa o kaldırıma çıkana kadar frene neden basılmadı? Trafiğe çıkmaya kesinlikle hazır değil.

Hızım hep düşük 30-50 maksimum 70 yaparım o da mecburi yani yavaş gidebileceğim bir yol değil 4şeritli Trafiğin durmadan aktığı bi yer
Ben araçlar bana yaklaşınca ya da ben yaklaşınca panikliyorum maalesef
Ters yol dışında hiç kaza yapmadım şükür ama 30 luk yolda 50 süren çok insana denk geldim ara yolda o hızda sürülmez ama gelde anlat hız sınırına uyun yeter ve kaldırımlara dikkat edin orda yayalar oluyor Allah korusun

Bana araba çarptı mesela bisikletle yoldaydım
Adamın 10 yılın üzerinde ehliyeti vardı allahtan birşey olmadı ayağımda yara oldu yere sürtüldü

Ben o an adamı sakinleştirdim benden çok o korktu panik oldu kaza yapmak çok kötü birşey olmalı her iki taraf için de

Üç ayda iki kaza bence normal değil. Bı 8 ders daha alın belliki yeterli gelmemiş. Sonuçta direksiyon elinizde fren ayağınızda kaldırıma niye çıkasnz ki bence panik var acemelikten dolayı ama panikde kazaya götürüyorsa daha trafiğe çıkmaya hazır değilsnz demektir. Ya özel ders alın ya eşinizle sürekli trafiğe çıkın tamamen kendinize guveniniz gelene kadar 4 yıldır aktif araç sürüyorum daha bir kez iki duvar arasına park ederken duvara sürttüm sadce oda alan çok dar olduğu içindi. Park durumunda sürtme çizme olsa neyse ama başkasına sebep olmakta var bu işte. Sadece çocukları okuldan alıp eve getirirken bukdr stres olyosanz zor sizin için ezberlemiş olmanz lazm o yolları üç ayda hergun git gel var nye kaldrma çıkıp başka arabalara caprcaksnzki panikte tamamen. Araba kullanmak bence biraz da yetenek işi bugün küçük bir kaza yarın büyük bir kazayı doğurur tamamen heyecanınızı acemelignizi atmadan trafiğe çıkmamanzi öneriyorum.

Sen 3 ayda iki kaza yapmışsın benim bir haftada 3 kazam var. Hem de birinde evin önündeki kaldırıma çıkıp kendi bahçe duvarımıza vurdum 🤣 bu üç kazada bizim sadece tampon çatladı farın alt tarafından. Karşı taraftakilerin birinin kapısı ezildi birinin de çamurluk. 7bin sadece başkalarının arabalarını ödedik, özel derse verdiğim parayı saymıyorum. En son eşime 'arabanın anahtarını da al, boşa beni' deyip ağladım. Çok kızdı, ben bunları göze almasam sana araba mı verirdim manyaklaşma dedi.

İlk aylar gerçekten zor. Arabanın açısını ayarlamak, sağ tarafını kontrol edebilmek. Ben şehir içine yalnız çıkamıyorum, daha 1.5 ay oldu başlayalı zaten. Komşu ilçedeki okuluma gidip geliyorum. Cesaret gelip yolları öğrendikçe şehir içine de alışacağım inşallah. Üzme kendini, bunlar yaşanmadan öğrenilmiyormuş. Bana herkes böyle diyor

3 seneye yakın ehliyet var ama bazen yorgun oluyorum ama hata yapıyorum küçük küçük ama hata hatadır

Trafiğin sakin olduğu zaman daha iyi sürersiniz

Ben akşamları 10 dkka sürerdim

Zamanla daha iyi olacaksınız önemli olan yol sizinmiş gibi davranmayın sakin ve aceleniz bile olsa yavaş olması gereken hızda gidin
aynen katılıyorum bende aylarca trafiğe kapalı yerlerde dur kalk yaptım,park çalıştım,ayna takip etmeyi öğrendim malum ilk zamanlar hem ayna hem yol takip etmek zor oluyor,kendimi hazır hissedincede trafiğe çıktım yıllardır kullanıyorum ufak tefek kazalar illaki olacak

Çok komiksiniz mahalle aralarında çok insan 60-70le geziyor siz yanlış sinyal verirsiniz örneğin gelip arkadan biri o hızla size vurur, bu hız da zarar görmek için hiç de az bi hız değil. Acemiliğiniz ve tecrübesizliğiniz yorumunuzdan belli.

Ayrıca merak ediyorum 2 ayda ufak tefek de olsa kazalar yapmış ve çocuk taşıyan bir insana böyle yaparak yardım mı ettiğinizi sanıyosunuz acaba. Bu ülkede insanların başına ne geliyosa bişey olmaz zihniyetinden geliyo zaten.
İşte anlamadığınız nokta orası, bu bir şey olmaz zihniyeti değil, çocuk taşıyan insan mutlaka dikkatlidir. Acemiler de kazaları genellikle yanlış sinyalden değil park planlaması yaparken ya da dar yerlerden geçmeye çalışırken yaparlar. Ben kaldırıma park etmeye çalışırken aynadan çizgiyi görenediğimden çıktım, meğersem kaldırımı görecek kadar ilerlememişim, arabayı indirmeye çalışırken de stresten fren yerine gaza bastım duvara vurdum. 3 kazayı yaptığımda da araba 1.viteste ve hararet 1deydi. Birinde kamyonet tarafından sıkıştırıldım kavşakta ve park halindeki arabaya sürttüm. Ha park eden arabanın yanlış parkı sorumlu aslında bundan çünkü araba tam köşeye parkedilmişti. Hatta o köşeyi trafiğe şikayet edesim var, çünkü şirket arabalarını park yasağı olan yere diziyorlar. Hepsi ceza yer.

Ara yolda 60 70 le giden araba bana çarpabiliyorsa bu zaten benim hatam değildir, takip mesafesini koruyup hız sınırına uymadığından suçlu karşı taraftır.

Tabi anasının karnında araba kullanmayı öğrenenler ya da bu beceriye doğuştan sahip olanlar anlayamaz o başka
Kaza yapmak normal değildir. Konu sahibi kaldırıma çıkmış. Hızlı gidiyorsa kontrol edemediği arabayla neden hızlı gidiyor? Yavaş gidiyorsa o kaldırıma çıkana kadar frene neden basılmadı? Trafiğe çıkmaya kesinlikle hazır değil.
Konu sahibi kaldırıma arabayı yanaştırmaya çalışırken çıkmıştır, buna yemin edebilirim ama ispatlayamam 😁 dönüş alırken araba savrulduğu için değildir.

Gayet normal yahu, az biraz kaldırıma oraya buraya sürtmek normal bence birkaç santim fazla ilerlersen sürtüyorsun ... kaldırıma çıkmak da keza. Kimseye zararı yoksa buna kaza olarak bile bakmam. İlk arabamı hunharca kullanmıştım hey gidi rahmetli babama spor araba istiyoruz demiştik kardeşimle o da en ucuzundan Corsa almıştı sgsgsgsdg valla haklıymış

Merhaba herkese
çok önceden ehliyetim vardı ama aracımız yoktu o sebeple hiç tecrübem yok diye Ocak ayında direksiyon eğitimi aldım 8ders ve trafiğe çıkmaya başladım,hocam hazır olduğumu söylemişti artık (çocuklarımı okuldan almak için aldık zaten ondan hemen trafiğe çıktım)
Neyse ben kullanalı 3 ay olacak işte ama 2 defa kaza yaptım,birinde sürttüm birine birinde de bugün kaldırıma çıktım 😢
Çok üzgünüm bitkinim nasıl geçer nasıl sıfır kusursuz araba sürebilirim
Sizler de hata yaptınız mı yapıyor musunuz ?
Zamanla tamamen geçer mi dersiniz çok strese girdim şuan 😢🤯
28 senedir araba kullanıyorum.3 pertim,sayısız küçüklü büyüklü kazam var.Kolum,ayağım kırıldı.Ama ben çok hızlı sürerdim.Son 7-8 yıldır daha yavaşladım.Yavaşladığımdan beri büyük kazam olmadı.Herzaman girdiğim park yerinin kapısına sürttüm geçen.Yani oluyor.Çok dikkatli,yavaş sürmek gerekir.Kazalarımda da kendimden ve arabadan başka kişiye bir zararım olmadı.Tesellim de bu.Bir de radar cezaları ödemekten bıktım.
Her büyük kaza da hiç korkmadan tekrar geçtim araba koltuğuna.Size kaza olmaz diyemem kaza bu.Ama ne kadar yavaş ve dikkatli olursanız,o kadar az hasarla atlatabilirsiniz.
İlk başta olur öyle şeyler.Sonra hatırlamıyorsunuz bile ufak tefekleri.Geçmiş olsun size.

Bir kere ben park halindeyken araba uçtu üstüne.Ben içinde değildim.

Back
X