İlk zamanlar ufak kazalar normal mi sakinleşmek istiyorum 😢

Trafiğe ilk çıktığım gün kırmızı ışıkta adam arkadan vurdu. Hem de pandemide yasaklı zamandı ben doktora gidiyordum öyle boş sakin diye cesaret ettim.
Sonra kullanmaya devam ettim bir süre sonra parkettiğim yerden çıktım daha 1. viteste iken ara yoldan adamın biri hızını alamadı vurdu. Onun arabasına hiç bir şey olmadı benimkinde 8000 liralık hasar oldu. Çok şükür canınıza bir şey olmadı. Arabada kızım daha 6-7 aylıktı, bir de hamile bir arkadaşım vardı.
Evet biz dikkatli kullansak bile anlık şeyler kimse kaza yapmak istemez ama oluyor işte.
Kazasız belasız kullanmanızı ve pes etmemeniz diliyorum. İki kazada da eşim sen kullanmaya devam et diye ısrar etti.
Teşekkür ederim inşallah benim de birgün böyle hikayede kalır 😞
Benim eşim de sağolsun asla hevesimi kırmıyor canına bişey olmasın öğrenirsin boşver diyor hep 🥺

Son düzenleme:
Merhaba herkese
çok önceden ehliyetim vardı ama aracımız yoktu o sebeple hiç tecrübem yok diye Ocak ayında direksiyon eğitimi aldım 8ders ve trafiğe çıkmaya başladım,hocam hazır olduğumu söylemişti artık (çocuklarımı okuldan almak için aldık zaten ondan hemen trafiğe çıktım)
Neyse ben kullanalı 3 ay olacak işte ama 2 defa kaza yaptım,birinde sürttüm birine birinde de bugün kaldırıma çıktım 😢
Çok üzgünüm bitkinim nasıl geçer nasıl sıfır kusursuz araba sürebilirim
Sizler de hata yaptınız mı yapıyor musunuz ?
Zamanla tamamen geçer mi dersiniz çok strese girdim şuan 😢🤯
Araba kullanmak gibi, milyonlarca insanin yaptigi birseyi, gozunde fazla buyutup, asiri strese girdiginden dolayi bu kazalar.

Neden bu kadar buyuk birseymis gibi dusunuyorsun ki araba kullanmayi? Kafani rahatlat.

He sifir kusursuz araba kullanmayi sen basarsan da, trafikte bir okuz seni illa buluyor. Abartma, sakin ol.

Evet sürtmedim hiçbir kazam da yok bunun nesi tuhaf anlamadım çok garip gerçekten yorumunuz. Hatta pandemiye kadar da yıllardır sabah akşam trafiğin göbeğindeydim. Bir insan bu işi doğru yaptığını ve becerdiğini düşünene kadar arazide ve boş yolda araba sürebilir. Kimse bu işi anasının karnında öğrenmiyor ben ehliyet almadan önce defalarca boş arazide trafikte yapabileceğim mümkün olan her şeyi denedim ve bu yüzden de sorun yaşamadım sonrasında. Konuyu okuduysanız araba kaldırıma çıkmış pekala orda insanlar da olabilirdi. Ayrıca neyi tartışıyoruz anlamadım ben konu sahibinin kötülüğüne veya cesaretini kırmak için bir şey söylemedim, ben onun yerinde olsam tam olarak böyle yapardım dolayısıyla ona da böyle tavsiye veriyorum. Bişey olmaz diyip geçmek kolay ben her zaman temkinli ve gerçekçi olmaktan yanayım.

İşte anlamadığınız nokta şu tekrar yazayım bir insan boş arazide mükemmel sürüyorsa trafikte de çok iyi sürer gibi bir şey yok. Boş araziyle trafiği nasıl bir tutabiliyorsunuz? . Trafikte yapabileceğiniz mümkün olan her şeyi boş arazide deneyemezsiniz imkansız bu yazdığınız. Konuyu okudum siz de okudunuz madem kaldırımda insanlar vardı gibi bir bilgilendirme olmadığını görmüşsünüzdür. Muhtemelen park ederken kaldırıma çıktı. Yorumlarınızda kullandığınız, bilirkişi tavrınızı doğru bulmadım. Tartışmıyoruz konuşuyoruz en azından ben böyle yapıyorum, istemiyorsanız da cevap vermek gibi bir mecburiyetiniz yok.

Sen yorumlara bakma araba kullanma akan trafikte öğrenilir. Arkadaşlar hala kortexle araba kullanıyor sanırım yorumlara bakınca öyle duruyor 😌
Refleks geliştirmen lazım. Önüne kıran arabada manevralarını öğrenmen boş arazide olacak iş değil en basitinden. Park da dobalarla öğrenilmiyor. Sürte süre öğreneceksin. Araban ne kadar yer kaplıyor, ne zaman durman lazım hepsi zamanla olan şeyler ve evet hala aynı şeyi söylüyorum büyük kazaya karışmadığın sürece bir şey olmaz tecrübe kazanmış olursun 👍🏻 kaç yıllık sürücüler bile aracı sürtüyor, kaldırıma çıkıyor

İşte anlamadığınız nokta şu tekrar yazayım bir insan boş arazide mükemmel sürüyorsa trafikte de çok iyi sürer gibi bir şey yok. Boş araziyle trafiği nasıl bir tutabiliyorsunuz? . Trafikte yapabileceğiniz mümkün olan her şeyi boş arazide deneyemezsiniz imkansız bu yazdığınız. Konuyu okudum siz de okudunuz madem kaldırımda insanlar vardı gibi bir bilgilendirme olmadığını görmüşsünüzdür. Muhtemelen park ederken kaldırıma çıktı. Yorumlarınızda kullandığınız, bilirkişi tavrınızı doğru bulmadım. Tartışmıyoruz konuşuyoruz en azından ben böyle yapıyorum, istemiyorsanız da cevap vermek gibi bir mecburiyetiniz yok.
Boş araziyle trafik tabii ki bir değil olamaz da. Fakat en azından dur kalk ve fren, park gibi reflekslerini geliştirip trafikteki riskini düşürebilir demek istiyorum bunun nesini anlamadınız. Benim arkadaşım da acemiydi geçen sene mahalle arasında sağa sinyal verip sola döndüğü için süratli bir araba arkadan çarptı ve kafasını ön cama vurdu hastanelik oldu kaç gün. Ben sizin anlattığınız kadar risksiz bulmuyorum bu süreci.

Konu sahibi kaldırıma arabayı yanaştırmaya çalışırken çıkmıştır, buna yemin edebilirim ama ispatlayamam 😁 dönüş alırken araba savrulduğu için değildir.
Park ederken ben de mahsus yerine oturtana kadar kaldırıma çıkıyorum bilinçli olarak ve kaldırıma çıktım diye konu açmıyorum. Demek ki bir savrulma söz konusu.

Teşekkür ederim inşallah benim de birgün böyle hikayede kalır 😞
Benim eşim de sağolsun asla hevesimi kırmıyor canına bişey olmasın öğrenirsin boşver diyor hep 🥺

O destek öyle önemli ki ben de usta şoför değilim hala kapalı otoparka vs girmem ama olup gidiyor birmşekilde 🥰

Araba kullanmak gibi, milyonlarca insanin yaptigi birseyi, gozunde fazla buyutup, asiri strese girdiginden dolayi bu kazalar.

Neden bu kadar buyuk birseymis gibi dusunuyorsun ki araba kullanmayi? Kafani rahatlat.

He sifir kusursuz araba kullanmayi sen basarsan da, trafikte bir okuz seni illa buluyor. Abartma, sakin ol.
Aslında ben fıtrat olarak hep birine zarar vermekten korkuyorum bi de aşırı borçlandık araba alırken ve bi hata yaparsam nasıl altından kalkarız korkusu var sanırım 🤷🏻‍♀️
Dün bi taksiye bindim adam da söyledi 30 yıllık şoförüm ama ben de kaza yapıyorum hatta genelde ben kusurlu oluyorum yetişme derdim yüzünden birilerine ya çarpıyorum ya biri benim yüzümden başkasına çarpıyor 🤷🏻‍♀️

Konu sahibi benim bir ilk arabam vardı.Artık çarpılmaktan kapılar açılamıyordu.🤣Teyp,klima,kırdığım lambaların,patlayan tekerlerin haddi hesabı yoktu.Cam bile açılıp,kapanmıyordu.Kaç kere yan aynaları çarpıp kırdığımı hatırlamıyorum.Beyaz olduğu için çizikleri,göçükleri pek belli olmuyordu.Hala düşünürüm alan ne yaptı acaba?Üzülmüşümdür alan kişi adına.

Park ederken ben de mahsus yerine oturtana kadar kaldırıma çıkıyorum bilinçli olarak ve kaldırıma çıktım diye konu açmıyorum. Demek ki bir savrulma söz konusu.
Hayır hayır savrulma falan yok tamamen kaldırımın olduğu taraftan dönüş alırken çok yanaştığım için kaldırıma çıktım hızım 10 bile değildi
Savrulsam hayatta bi daha binmem 🤦🏻‍♀️

İşte anlamadığınız nokta orası, bu bir şey olmaz zihniyeti değil, çocuk taşıyan insan mutlaka dikkatlidir. Acemiler de kazaları genellikle yanlış sinyalden değil park planlaması yaparken ya da dar yerlerden geçmeye çalışırken yaparlar. Ben kaldırıma park etmeye çalışırken aynadan çizgiyi görenediğimden çıktım, meğersem kaldırımı görecek kadar ilerlememişim, arabayı indirmeye çalışırken de stresten fren yerine gaza bastım duvara vurdum. 3 kazayı yaptığımda da araba 1.viteste ve hararet 1deydi. Birinde kamyonet tarafından sıkıştırıldım kavşakta ve park halindeki arabaya sürttüm. Ha park eden arabanın yanlış parkı sorumlu aslında bundan çünkü araba tam köşeye parkedilmişti. Hatta o köşeyi trafiğe şikayet edesim var, çünkü şirket arabalarını park yasağı olan yere diziyorlar. Hepsi ceza yer.

Ara yolda 60 70 le giden araba bana çarpabiliyorsa bu zaten benim hatam değildir, takip mesafesini koruyup hız sınırına uymadığından suçlu karşı taraftır.

Tabi anasının karnında araba kullanmayı öğrenenler ya da bu beceriye doğuştan sahip olanlar anlayamaz o başka

Konu sahibi kaldırıma arabayı yanaştırmaya çalışırken çıkmıştır, buna yemin edebilirim ama ispatlayamam 😁 dönüş alırken araba savrulduğu için değildir.
Aynen dediğiniz gibi ara yola dönüş alıp girmeye çalışırken sürttüm ne hız ne savrulma çarpma olmadı sadece kaldırım boyunca sürttüm 50-60 cm kadar

28 senedir araba kullanıyorum.3 pertim,sayısız küçüklü büyüklü kazam var.Kolum,ayağım kırıldı.Ama ben çok hızlı sürerdim.Son 7-8 yıldır daha yavaşladım.Yavaşladığımdan beri büyük kazam olmadı.Herzaman girdiğim park yerinin kapısına sürttüm geçen.Yani oluyor.Çok dikkatli,yavaş sürmek gerekir.Kazalarımda da kendimden ve arabadan başka kişiye bir zararım olmadı.Tesellim de bu.Bir de radar cezaları ödemekten bıktım.
Her büyük kaza da hiç korkmadan tekrar geçtim araba koltuğuna.Size kaza olmaz diyemem kaza bu.Ama ne kadar yavaş ve dikkatli olursanız,o kadar az hasarla atlatabilirsiniz.
İlk başta olur öyle şeyler.Sonra hatırlamıyorsunuz bile ufak tefekleri.Geçmiş olsun size.
Çok teşekkür ederim umarım hiçbirimiz kazalarla özellikle sevdiklerimizin ya da başkasının canıyla imtihan olmayız.
Böyle okudukça rahatlıyorum zaten çok dikkatli yavaş giden biriyim ama yine de daha da dikkatlı olmak zorundayım 🙏🏼

Çok teşekkür ederim umarım hiçbirimiz kazalarla özellikle sevdiklerimizin ya da başkasının canıyla imtihan olmayız.
Böyle okudukça rahatlıyorum zaten çok dikkatli yavaş giden biriyim ama yine de daha da dikkatlı olmak zorundayım 🙏🏼
Ben sizi rahatlatmak için yazdım ama sanki daha çok korkuttum.Ben sakar bir insanım ondandır.

Sen yorumlara bakma araba kullanma akan trafikte öğrenilir. Arkadaşlar hala kortexle araba kullanıyor sanırım yorumlara bakınca öyle duruyor 😌
Refleks geliştirmen lazım. Önüne kıran arabada manevralarını öğrenmen boş arazide olacak iş değil en basitinden. Park da dobalarla öğrenilmiyor. Sürte süre öğreneceksin. Araban ne kadar yer kaplıyor, ne zaman durman lazım hepsi zamanla olan şeyler ve evet hala aynı şeyi söylüyorum büyük kazaya karışmadığın sürece bir şey olmaz tecrübe kazanmış olursun 👍🏻 kaç yıllık sürücüler bile aracı sürtüyor, kaldırıma çıkıyor
Gökten zembille şöför olarak gelmişler sanki 😂

Back
X