İlk zamanlar ufak kazalar normal mi sakinleşmek istiyorum 😢

Gelmiş geçmiş olsun. Hayali bile korkunç
Park ettiğim yer de evin önü.Virajı alamayan araba benim arabanın üstüne düştü.Bir keresinde zincirleme kaza otobanda.Çarpışan 5 araba var.Tek yaralanan benim.Herkes hastaneye gelmişti benimle.Şikayetçi misin diye sormuştu polis.Oluyor yani.

Çok normal. Ben ilk sürmeye başladığımda neler neler yaptım. Çok şükür büyük bir kaza yapmadım ama kerelerce arabayı sürttüm, parkederken bir yerlere vurdum. Hele park etmek işkenceydi. Babamın arabasını sürerdim bir de, bana demişti ki ben de ilk sürdüğümde ben de kusursuz değildim zamanla öğreneceksin. Ben o zamana kadar babamı nerdeyse doğuştan araba sürüyor sanıyordum. Babam bile acemiyken kaza yapmış e benim yapmam normal diye içim rahatlamıştı. Siz çok iyi bile sürseniz diğer araba kötü sürebilir mesela. Hiç sıkmayın canınızı, zamanla pratik yapa yapa öğreneceksiniz.

15 yıldır ehliyetim var, şu fotoğraftaki dangalakça hatayı 2 hafta önce yaptım. Var mı arttıran ? 😅😂
Korkumdan eşime arabayı çizdim dedim, fotoğraf istedi , ‘emin misin çizik olduğuna’ diyor 😂😂
Kapı Göçtü ne çiziği , komple değişti…😅
Mal canın yongası olmasa iyi ama oluyor. Sıkmayın canınızı. Cana bir şey olmadıktan sonra herşeyin çaresi var.

Eklentiler

• 35854DC6-4E04-4D57-A265-DE5E0597E9F0.webp
    35854DC6-4E04-4D57-A265-DE5E0597E9F0.webp
    52,7 KB · Görüntüleme: 154
Merhaba herkese
çok önceden ehliyetim vardı ama aracımız yoktu o sebeple hiç tecrübem yok diye Ocak ayında direksiyon eğitimi aldım 8ders ve trafiğe çıkmaya başladım,hocam hazır olduğumu söylemişti artık (çocuklarımı okuldan almak için aldık zaten ondan hemen trafiğe çıktım)
Neyse ben kullanalı 3 ay olacak işte ama 2 defa kaza yaptım,birinde sürttüm birine birinde de bugün kaldırıma çıktım 😢
Çok üzgünüm bitkinim nasıl geçer nasıl sıfır kusursuz araba sürebilirim
Sizler de hata yaptınız mı yapıyor musunuz ?
Zamanla tamamen geçer mi dersiniz çok strese girdim şuan 😢🤯
Bende bir gün kızımı aşıdan getirirken ağlıyordu stres yaptım.
Hiç olmayacak bir yere çarptım düşük enerjili bir kazaydı, farı kırdım.
13 yıllık ehliyetim var ama çocukla kaza yapmak çok kötü etkiledi.
Sonra bende aşırı bi panik, korku oluştu.

Trafikte aşırı yavaş gidiyordum korkudan, yanımdan geçerken laf atıyorlardı ben daha da korkuyordum, ekstra yavaşlıyordum 😂
Sonra zamanla geçti.
Ama başlangıçta öyle korku dolu kalacağım zannetmiştim.
Şimdi eser yok.
Geçmiş olsun.

Trafiğe ilk çıktığım gün kırmızı ışıkta adam arkadan vurdu. Hem de pandemide yasaklı zamandı ben doktora gidiyordum öyle boş sakin diye cesaret ettim.
Sonra kullanmaya devam ettim bir süre sonra parkettiğim yerden çıktım daha 1. viteste iken ara yoldan adamın biri hızını alamadı vurdu. Onun arabasına hiç bir şey olmadı benimkinde 8000 liralık hasar oldu. Çok şükür canınıza bir şey olmadı. Arabada kızım daha 6-7 aylıktı, bir de hamile bir arkadaşım vardı.
Evet biz dikkatli kullansak bile anlık şeyler kimse kaza yapmak istemez ama oluyor işte.
Kazasız belasız kullanmanızı ve pes etmemeniz diliyorum. İki kazada da eşim sen kullanmaya devam et diye ısrar etti.

Merhaba herkese
çok önceden ehliyetim vardı ama aracımız yoktu o sebeple hiç tecrübem yok diye Ocak ayında direksiyon eğitimi aldım 8ders ve trafiğe çıkmaya başladım,hocam hazır olduğumu söylemişti artık (çocuklarımı okuldan almak için aldık zaten ondan hemen trafiğe çıktım)
Neyse ben kullanalı 3 ay olacak işte ama 2 defa kaza yaptım,birinde sürttüm birine birinde de bugün kaldırıma çıktım 😢
Kaza yapa yapa öğrenilir diyorlar ya.

Ben cevaplara şaşırdım aslında ben normal olduğunu düşünmüyorum. Trafik deneyip öğrenme yeri değil bunun için boş araziler ve sürüş yolları var. 15 yıldır araba kullanıyorum böyle kazalar yapmadım. Trafikte deneme yanılma yönteminin sonuçlarının ağır olabileceğini düşünüyorum. Hocanız hazırsın demiş olabilir fakat belli ki değilsiniz, kendiniz buna inanıp rahat edene kadar boş yerlerde alıştırma yapmaya devam etmenizi öneririm bir de çocuk taşıyosunuz aman dikkat.

Peki bir insan kaç sene boş arazi ve sürüş yolunda sürebilir? Aynı şey mi yahu boş arazide sürmekle trafikte sürmek? Boş arazide insan araba sürmeyi öğrenir ama trafikte şoför olunur. Nispeten yoğun olmayan yollardan başlayarak yavaş yavaş açılmalı, gittikçe daha uzun sürerek tecrübe kazanmalı. Boş arazide sürmenin sonu yok ki. 15 sene araba sürmüş insanın bu yorumuna çok şaşırdım. İlk acemiliğinde ben hiç arabayı sürtmedim diyen birini hayatımda ilk kez görüyorum. Konu sahibi kendi ve çocuklarının canını gayet düşünüyordur. 100 km hızla çocukları almaya gidip insanların üstüne sürmemiş neticede arabayı.

Konu sahibi uzun yolda kamyonların yanından hızlıca geçmeyi öğren mesela.Taş sıçratırlar,ön camın patlar.
Çok dar yerlere park etmek için zorlama.Başka yer ara.
Ben çok iyi araba kullandığımı iddia ederdim,bugün freni çekili vaziyette bayağı bir süre araba kullandığımı farkettim😂😂
Kaç balata yaktım böyle.🤣Çekmeyin bence.Park viteste kaymıyor zaten.Soğuk havada da çekilmez derler el freni.Ben de unuttuğum için çekmiyorum artık.

15 yıldır ehliyetim var, şu fotoğraftaki dangalakça hatayı 2 hafta önce yaptım. Var mı arttıran ? 😅😂
Korkumdan eşime arabayı çizdim dedim, fotoğraf istedi , ‘emin misin çizik olduğuna’ diyor 😂😂
Kapı Göçtü ne çiziği , komple değişti…😅
Mal canın yongası olmasa iyi ama oluyor. Sıkmayın canınızı. Cana bir şey olmadıktan sonra herşeyin çaresi var.
Ben daha 1.5 aylığım, benimki moral olmaz 😅 çok geçmiş olsun
Ben çok iyi araba kullandığımı iddia ederdim,bugün freni çekili vaziyette bayağı bir süre araba kullandığımı farkettim😂😂
El freninden bahsediyorsunuz 🙄 o çekiliyken araba nasıl hareket etti ki, bizimki kımıldamıyor yerinden

Trafiğe ilk çıktığım gün kırmızı ışıkta adam arkadan vurdu. Hem de pandemide yasaklı zamandı ben doktora gidiyordum öyle boş sakin diye cesaret ettim.
Sonra kullanmaya devam ettim bir süre sonra parkettiğim yerden çıktım daha 1. viteste iken ara yoldan adamın biri hızını alamadı vurdu. Onun arabasına hiç bir şey olmadı benimkinde 8000 liralık hasar oldu. Çok şükür canınıza bir şey olmadı. Arabada kızım daha 6-7 aylıktı, bir de hamile bir arkadaşım vardı.
Evet biz dikkatli kullansak bile anlık şeyler kimse kaza yapmak istemez ama oluyor işte.
Kazasız belasız kullanmanızı ve pes etmemeniz diliyorum. İki kazada da eşim sen kullanmaya devam et diye ısrar etti.
Ben sabah okulumun önünde yaptım ilk kazamı, dar bir yerde dönmeye çalışıyordum ayarlayamadım sürttüm ama araba 1.viteste, hız falan yok. İçinde öğretmen bir kadın varmış. Sakin sakin indi konuştuk, tutanağı tuttuk. Bana 'sakın vazgeçme, korkma bundan' dedi. 'Eve dönmek zorundayım, akşam paşa paşa bineceğim' dedim. Sağ olsun çok iyi niyetli bir insandı. Evel okul arası 35km, dönüşte şehir içi trafiğine kaldım, en sıkışık yerlerden başarıyla geçtim sonra evin önünde kaldırıma çıkıp bahçe duvarına vurdum 🤣 o kadar üzüldüm ki anlatamam. Denizi geçip derede boğulmak benimki. Hem gidişte hem dönüşte. Sonra gelsin ayet el kürsilerle kontak çevirmeler 🤣

Kaza yapmak normal değildir diyenlere hayretle bakıyorum şu an, bahsedilen kazalar 100km hızla bir arabaya vurmak değil ki, dar yerde arabayı sürtmek, parkederken hata yapmak gibi şeyler, bunlar acemilikten arabaya uyum sağlayamamaktan olur ayrıca boş arazide çalışmakla da düzelmezler. Normal demek git önüne geleni çiz demek değil. Yaptığım 3 kazada da hızım 10 bile değildi. Asıl büyük kazaları usta şoförüm diye dolananlar yapıyor zaten.
Ayy yemin ederim benim de bugün kavşak dönüşü oldu kaldırıma sürtmem 😢 ve dediğiniz gibi hızım 10 bile değildi 😏

Ben sabah okulumun önünde yaptım ilk kazamı, dar bir yerde dönmeye çalışıyordum ayarlayamadım sürttüm ama araba 1.viteste, hız falan yok. İçinde öğretmen bir kadın varmış. Sakin sakin indi konuştuk, tutanağı tuttuk. Bana 'sakın vazgeçme, korkma bundan' dedi. 'Eve dönmek zorundayım, akşam paşa paşa bineceğim' dedim. Sağ olsun çok iyi niyetli bir insandı. Evel okul arası 35km, dönüşte şehir içi trafiğine kaldım, en sıkışık yerlerden başarıyla geçtim sonra evin önünde kaldırıma çıkıp bahçe duvarına vurdum 🤣 o kadar üzüldüm ki anlatamam. Denizi geçip derede boğulmak benimki. Hem gidişte hem dönüşte. Sonra gelsin ayet el kürsilerle kontak çevirmeler 🤣

Ya gerçekten öyle benim de evimin önü aşırı hareketli herkes buradan çıkıyorsam her yere girersin derdi ama saçma sapan sakin yerlerde oldu kazalar.
Kendime şehrin içinde hedefler koydum.
Zaman içinde şuraya gideceğim orayı halledince buraya derken çok şükür sadece hedeflerinin birine gitmedim şu an oraya da 3 senedir hiç işim düşmedi 😅

Ya gerçekten öyle benim de evimin önü aşırı hareketli herkes buradan çıkıyorsam her yere girersin derdi ama saçma sapan sakin yerlerde oldu kazalar.
Kendime şehrin içinde hedefler koydum.
Zaman içinde şuraya gideceğim orayı halledince buraya derken çok şükür sadece hedeflerinin birine gitmedim şu an oraya da 3 senedir hiç işim düşmedi 😅
Ben oğlanı kursa götürdüm bir kaç defa, şimdi sıra kızın kursunda ama orası çarşının göbeği yanımda insan olmadan gitmem ilk seferlerde

En ilginc kazam kirmizi isikta beklerken arkadan ambulans carpmisti. 2 yanim ve onum dolu oldugu icin haliyle ambulansa yol verememistim ve ambulans soforu kor musun niye cekilmiyosun diye beni azarlamisti ucan araba alamadigim icin ozur dilerim demistim☺️

El freninden bahsediyorsunuz 🙄 o çekiliyken araba nasıl hareket etti ki, bizimki kımıldamıyor yerinden
Ben de diyorum ki bu araba niye hızlanamadı bi tuhaflık var ama😂Araba kırmızı uyarıyı yapınca frene öyle bir basıp el frenini indirdim ki arkadaki neredeyse çarpıyordu😱

Merhaba herkese
Boş yollarda sürün sizin gibi biri yüzünden az kalsın ölüyorduk. Milletin canına tehdit yani en ufak hata bazen

Peki bir insan kaç sene boş arazi ve sürüş yolunda sürebilir? Aynı şey mi yahu boş arazide sürmekle trafikte sürmek? Boş arazide insan araba sürmeyi öğrenir ama trafikte şoför olunur. Nispeten yoğun olmayan yollardan başlayarak yavaş yavaş açılmalı, gittikçe daha uzun sürerek tecrübe kazanmalı. Boş arazide sürmenin sonu yok ki. 15 sene araba sürmüş insanın bu yorumuna çok şaşırdım. İlk acemiliğinde ben hiç arabayı sürtmedim diyen birini hayatımda ilk kez görüyorum. Konu sahibi kendi ve çocuklarının canını gayet düşünüyordur. 100 km hızla çocukları almaya gidip insanların üstüne sürmemiş neticede arabayı.
Evet sürtmedim hiçbir kazam da yok bunun nesi tuhaf anlamadım çok garip gerçekten yorumunuz. Hatta pandemiye kadar da yıllardır sabah akşam trafiğin göbeğindeydim. Bir insan bu işi doğru yaptığını ve becerdiğini düşünene kadar arazide ve boş yolda araba sürebilir. Kimse bu işi anasının karnında öğrenmiyor ben ehliyet almadan önce defalarca boş arazide trafikte yapabileceğim mümkün olan her şeyi denedim ve bu yüzden de sorun yaşamadım sonrasında. Konuyu okuduysanız araba kaldırıma çıkmış pekala orda insanlar da olabilirdi. Ayrıca neyi tartışıyoruz anlamadım ben konu sahibinin kötülüğüne veya cesaretini kırmak için bir şey söylemedim, ben onun yerinde olsam tam olarak böyle yapardım dolayısıyla ona da böyle tavsiye veriyorum. Bişey olmaz diyip geçmek kolay ben her zaman temkinli ve gerçekçi olmaktan yanayım.

Back
X