- 10 Nisan 2014
- 42.504
- 113.863
- 798
asıl kızı savunma sporuna göndermeliyiz bu ülkede kuzum.ben gönderiyordum bayağı da ileremişti ki pandemi oldu yarım kaldı.tüm kız çocukları kendini savunmayı bilmeli dünyanın bin türlü hali var savaşa kadar erkek şiddetine kadar sapığına kadar8-9 yaşlarındaki çocukların çektiği çilelere bakın.
Ödev yapmıyor soru çözmüyor diye geri kalmaz çocuğunuz merak etmeyin, oyun oynasın takılsın. Madem boş vakit var, dil kursuna gönderin, resim müzik dersi aldırın, kızsa baleye gönderin oğlansa savunma sporuna yönlendirin. Hayatta başka hobileri olsun çocuğun. Çok ders ödev yapan da çok bir şey olmuyor bu memlekette.
Beniö kardeşim de tam gün gidiyor ama 09.00-15.00 arası.Devlet okulu nasıl tam gün olabiliyor acaba?
0.9.00 -15.35 arası benim kızın da devlet okulunda.ama haftada 3 gün de sporla alakalı kursu var 5 de bitiyor o zaman.eve dönünce pert oluyor uyuyor direkt bazı gün.ama sınıf birincisi olacağına 3. sü olsun spor da yapsın istediğimden bu dönem yazdırdım.çocuk çok mutlu çünküBeniö kardeşim de tam gün gidiyor ama 09.00-15.00 arası.
Bazen kulüp faaliyetleri oluyor daha geç bitiyor.
Hangisine yolluyorsunuz merak ettim ne güzel ya malşallah.asıl kızı savunma sporuna göndermeliyiz bu ülkede kuzum.ben gönderiyordum bayağı da ileremişti ki pandemi oldu yarım kaldı.tüm kız çocukları kendini savunmayı bilmeli dünyanın bin türlü hali var savaşa kadar erkek şiddetine kadar sapığına kadar
belediyenin spor salonu var bizim semtte oraya gönderiyordum tekvando ya.ücretsizdi sadece malzemeleri ve kuşak atlama sınavları ücretli.malzemeleri bayağı tuzluydu amaHangisine yolluyorsunuz merak ettim ne güzel ya malşallah.
aynen öyle yetmiyor okul.zaten dur sus la geçiyor derslerin 10 dakikası.biz netten konuları izliyoruz tekrar ediyor çocuk.sonra da test çözüyor.ama test hergün değil haftada 3 kere.yoksa bunalır çocuk.çok eğlenceli ders anlatan siteler var nette ilkokul çocuğu içinBen yorumlara katılmıyorum.
Sadece kitap okumak ya da sadece okulda öğrenmek yeterli değil.
Okulda öğretilen bilgiler eve gelip tekrarlanmazsa , konuyla alakalı üç beş soru çözülmezse nasıl kalıcı olacak ?
Özel okullarda haftada iki gün ders çalışma saati oluyor. Bunun haricinde yaptırmak isterseniz öğretmenin verdi diyerek kandırsanız olur mu?Devlet okulundaki öğretmenimiz disiplin ve idealist bir öğretmendi.Birinci sınıfın ilk dönemine kadar kızım açısından herşey çok iyiydi. Ancak sonrasında okul ve eğitim yerini watsap grubundan velilerin bitmek bilmeyen istek, şikayet, VS gibi diyaloglarıyla öğretmenin davranışları değişti. Sonrasında uzaktan eğitimle devam ettik. Tekrardan yüzyüze eğitime geçince aynı kısır döngüye girildi. Bu sebeple okul değişikliği yaptık.
Öğretmen ve rehber öğretmen derslerinde durumunun iyi olduğunu, alışma döneminde sorun yaşamadığını söyledi. Bir sorun yaşamadık. Söylememe durumu yok. Öğretmenin ders işleme yöntemi bu. İki kaynak kitaptan okulda ders işliyorlar. Eve kitapta gelmiyor.
Gönül ister ki okulda öğrendikleri yetsin ama maalesef sistem öyle ilerlemiyor. Konu sahibinin çocuğu 3.sinıfta mesela,en basitinden bursluluk sınavlarına girecek seneye, ortaokula gidecek orada da liseye hazırlanmasi gerekecek malum sınavla,sonra üni hazırlik.Ben yorumlara katılmıyorum.
Sadece kitap okumak ya da sadece okulda öğrenmek yeterli değil.
Okulda öğretilen bilgiler eve gelip tekrarlanmazsa , konuyla alakalı üç beş soru çözülmezse nasıl kalıcı olacak ?
Anlatmak istediğim tam da buyduGönül ister ki okulda öğrendikleri yetsin ama maalesef sistem öyle ilerlemiyor. Konu sahibinin çocuğu 3.sinıfta mesela,en basitinden bursluluk sınavlarına girecek seneye, ortaokula gidecek orada da liseye hazırlanmasi gerekecek malum sınavla,sonra üni hazırlik.
Benim kızım seneye ortaokula gidecek mesela,kendi haline bırakmam mümkün değil. Sorumluluk açısından ödevlerini yapması gerekiyor,öğretmeni aman tüm sayfalari bitirsin kafasında biri değil,benzer sorulardan 1er ,2şer yapsın yorgunsa istemiyorsa vs diyor ama ben çok yorgun değilse yapması taraftarıyim. Pekiştirsin diye.
Durumdan memnun muyum hayır ama bu sistemde başka türlü olmuyor ki. 3 aylık bir yoğunluğum oldu,hastamız vardı,hastane süreci,sonrasinda kaybettik cenaze vs derken 3 ay sadece üzerine duşmedim ve sınav sonuçları düsük geldi. Yanlis anlamayin umurumda degil,canı sağolsun dedim,biraz evde çalişarak,birazda eksiklerini öğretmeni ile ek etütle toparladı durumu ama evde pekişmeyince ne oluyor görmüş olduk.
Gönül ister ki çocukluklarıni yaşasinlar,daha çok oyun oynayıp,daha çok eğlensinler ama şartlar elvermiyor.
Ben akşam yemeğine kadar hiç müdahale etmiyordum kızıma,yemekten sonra yapıyordu ödevlerini, o yemeğe kadar geçen 3 saat ne istiyorsa onu yapiyordu,müzik dinlemek,tv izlemek vs. Şimdi okuldan gelip birşeyler atıstırıp kendisi oturuyor ödevinin başına. Bu sene demiyorum ödev yaptin mi diye,aliştı artık zira. Kendisi de biliyor ne kadar erken bitirirse o kadar boş vakti kalacak.
Bu sorumluluk kendisinin,ben 2 senede ancak oturtabildim bu şekilde.
Bu yaslar cocuklarin davranislarinin yanlislarindan dogrulari cikardigi donemler testlerdeki yanlislarinin degil... ama tabi herkes cocugunu nasil istiyorsa yetistirmekte ozgur. Ben sadece bir ortaokul ogretmeni olarak gozlemlerimi yazdimOkul Türkiye genelinde 3.sınıflar kds adı altında yapıyor..evde biz yapmıyoruz
Oynamaya bolca vakitte kalıyor ama..tutmuyorumkaygı bozuklugu konusu da;cocuklar hata yapacak yaptıkları hataların nerede neden kaynaklı oldugunu görecek düzeltecek ve sonrakinde yapmayacak.Kimse hata yaptığında kızmaz elestirmezse neden olsun ki?
Bunlar benim düsüncem elbette 14 yasında ve 9 yasında iki cocuk annesi olarak tecrübelerimle söylüyorum herkes diledigi sistemi uygulamakta özgür evladina.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?