İLKOKUL MEZUNU SEVGİLİ

İlkokul mezunu dahi değil adam, bu konuyu ilkokul mezunu annelerinizle kıyaslamayın, bu devirde kalmadı ilkokulu bitirememiş adam. Açıktan okusa okurdu yapardı bir şeyler okuyana kapı bol, o gayreti kültürü olan adam da yapardı, gayreti olan adam değişime gelişime açıktır. Hiç kendinize masal anlatmayın, patlar bu ilişki. Ehliyet bile vermiyorlar adama.

Konu fake değilse tabi. İnanasım gelmedi.

Frekansınızın ve hayat görüşünüzün uyuşabileceğini düşünmüyorum. Kendisi gerçekten iyi biri olabilir ama daha denginiz olan biriyle olmanız daha iyi bence. Küçümsemiyorum sakın yanlış anlamayın. Şimdi çok iyiyiz diyebilirsiniz ama ileride görüş farklılıkları ortaya çıkacaktır. Çevremde örneklerini gördüğüm için söylüyorum.
Her üniversite mezunu eğitimli kişi de iyi değildir bu arada. Kısmet. Ama herkes dengini bulmalı bu hayatta.

Hadi aşırıı kültürlü olsun, aşırı para kazaniyor olsun ben çıkıpta "eşim ilkokul terk veya ilkokul mezunu" demek istemem insanlara, liseyi bari bitirseymiş nebileyim. Hayatimda hiç ilkokul mezunu gormedim ben kendi yaşlarıma yakın. Milletin cevresi kulturlu ilkokul mezunu doluymuş meğer. Benim tanidigim insanlarin hepsi en azindan lise mezunu veya lise terk, ilkokul nedir Allah aşkina tamam muthiş insanlardir ama cok mu zor ortaokul, lise bari...

Okulundan ziyade kişiliği ve sizin dr hayata bakışınız önemli. O gelişime açık ve kompleksiz mi? Siz bir ortama girip tanıştırırken arkadaşlar arasında senin mezuniyet neresi lafı geçtiğinde rahatlıkla ilkokul terk diyebilir misiniz?

Yahu ilkokul terk diyorsunuz ya ilkokul terk! Mezun bile değil. Yorumlar inanılmaz. Madem o kadar kıymetsiz eğitim, diploma, alın çocuklarınızı binlerce lira döktüğünüz okullardan zahmet etmesinler.
Şöyle her konuda okumamış insanın karşısına okumuş ama içkici kumarcı dayakçı diye bir tipleme çıkarmanıza da bayılıyorum. Bu ikisinden başka seçenek yok zaten dünyada.

Eğitimi, öğrenimi, kültürü para kazanmakla ölçüyorlar ya inanılır gibi değil.

Bir de şu kendini geliştirme konusu var. Lise 1 seviyesindeki biyoloji, fizik, matematik, edebiyat bilgisinden habersiz olan, okumaya da gerek duymayan adam ne konuda kendini geliştirmiş olabilir anlamıyorum.
Ha çok geliştirdiyse açıktan okusun, sınavlara çalışmadan geçer zaten bütün dersleri. Ama gerek duymuyor, çünkü eminim face'inde "hayat okulunda okudu'da okudu" yazıyordur.

Okul, öğrenim dediğimiz şey bunlardan ibaret de değil.
O ilkokul mezunu adamın arkadaşları nasıl insanlar, bu adamın arkadaşları üniversite mezunu insanlar mı? Yoksa onlar da mı "kendini çok iyi yetiştirmiş" ilkokul mezunu insanlar? Eşleri kim, onlar nasıl insanlar?
Eş seçimi dört duvar arasında yaşayacağın kişiyi seçmek değil ki sadece. Kendine aynı zamanda bir aile seçiyorsun, bir çevre seçiyorsun.

Konu sahibinin sevgilisinin annesi çalışıp çocuklarını okutmak yerine onları okuldan almayı seçmiş mesela.
Nasıl bir ortama düşeceği buradan belli değil mi?

Neden dışarıdan bitirmemiş? Tembellikten, dar görüşlülükten başka sebepleri olabilir mi bunun? Yirmi yıl önce benim fabrika işçisi, iki çocuklu, üstüne ek iş yapan babam dışarıdan liseyi bitirdi, üniversiteye hazırlanıyordu. Nedir bu sevgilinizdeki vizyonsuzluk?

Aaa ehliyet vermişler lütfen rica ediyorum. Ehliyeti var.

Sizdeki de ne kocaymis be! Anlata anlata bitirememissiniz.

Ağzını topla vizyonsuz falan???

Size gore evlilikte anlasmak ev araba sahibi olup maddi sıkıntı cekmemek, yeyip icip gezmek herhalde. Ilkokul mezunu biriyle unv mezunu biri oturup ne konusabilir ki? Lise ve universite bile cok fark ediyor. Universite gormemis insan bence de vizyonsuzdur bunu hakaret olarak algilamamak lazim

Ben uni mezunuyum 2 uni. Bolum bitirdim 1 yuksek lisans yapıyorum. Esim ise ilk okul mezunu ailesi okumayıp calistirmis ve suan kendisi liseyi aciktan okuyor. Sonucta sen taniyosun biz hic okul muhabbeti yapmadik yapmiyoruzda. En ufak kavganizda ben uni mezunuyum sen ilk okul derseniz sıkıntı yasarsiniz

Bu tembelliği başka türlü açıklamak zor.
İyide ne biliyorsunuz tembel olduğunu işinde gücünde çok küçük yaşta babasını kaybetmiş ve annesine kardeşlerine bakıp ev geçindirmiş hayatı biryerlerden tutmaya çalışmış şu yorumunuzla sizsiniz vizyonsuz bence bir insanı tanımadan vizyonsuz tembel demeyin bu kadarına şükür
Hayat şartları..

Bence sorun olur, özellikle erkeklerin daha az kazanması yada eğitim seviyesinin daha düşük olması gibi çiftler arasındaki dengesizlikler olası bir evlilikte erkeğin kendisini yetersiz görmesine, aşağılık kompleksine neden oluyor.

Ağzını topla vizyonsuz falan???

Siz evlenin bu adamla evet. Başkası yanmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…