İLKOKUL MEZUNU SEVGİLİ

Konu sahibi, sen okul okumuşsun ama okul okumanın kıymetini ve kazandırdıklarını anlayamamışsın. O yüzden soruna cevabım; gayette güzel olursunuz siz.

Bunun haricinde farklı bir bakış açısı yaratmak için söylüyorum, düşünmek istersin belki diye.. (bilmiyorum belki söylenmiştir, okumadım yorumları)

İleride çocuklarınız olduğunda bu zihniyetle (her şey okumakla olmuyor) o çocukların eğitimine gereken önemi ne düzeyde verecek eşiniz? Çocuğun ihtiyacı olan özel ders, etüt, okul öncesi eğitim veyahut gerekli sosyal aktivitelere nasıl bakacaksınız? Her şeyin dünyanın parası olduğu bu devirde ben söyleyeyim;
Biz gitmedik de ne oldu? Neyimiz eksik? Bişey olmaz, okula gidiyor ya...

Ve evlilik öncesi bu tavrınızla o gün geldiğinde ağzınızı açıp tek kelime edemeyeceksiniz. Edecek olsanız bile bunu asla anlamayacak biri olacak karşınızda.

Eşim liseyi dışardan okuyor , ben de lisans mezunuyum . İki yıl önce de babası vefat etti . Merhameti , sahiplenişi , beni sevmesi ve en önemlisi bana sadık olması her şeyden önce geliyor . 1 yıla yakın olacak evleneli bir kez olsun keşke dedirtmedi. İçkisi , kumarı , yalanı , şiddeti yok . Gözünden sakınır beni binlerce kez şükürler olsun rabbime Daha ne isterim ki.. İnan neler görüyoruz adam doktor , karısını öldürmüş vs vs. Adamlık okumakla olmuyor , her okumayan da adam olmuyor . Sevgi , saygı , sadakat her şeyden önce gelir . Eğer sen de o kişi de bunları görüyorsan hiç bir şeyin önemi yok

Ayrıca çevrene kulak asmayacaksan , söylenenler seni yıpratmayacaksa kabul et

Oturup ne konuşacaksın , ne paylaşacaksın yazanlar olmuş bu kadar da hor görmeyin insanları.. sanki bütün üniversite mezunları oturup birbirleriyle kitap analizi yapıyor , gündemi tartıyor veya bilimden konuşuyor..

Nihayet benim gibi düşünen biri var, vallahi parayla pulla , eğitimle yürümüyor bu evlilik sadakat ,saygı, sevgi muhabbet istiyor

Kimseyi aşağılamak, küçümsemek veya üniversite mezunun yüceltmek gibi bir anlam çıkarmadan fikirlerimi ifade edeyim. Şu an ne kadar iyi anlaşırsanız anlaşın evlilik çok farkli bir olay. Ben de zamaninda ilkokul mezunu biriyle görüştüm her şey gayet iyiydi kendi aramizda. Ama evliliğe dogru yol aldıkça bakış açılarımızın çok farkli olduğunu, olaylari çok farklı yerlerden yorumladığımızı fark ettim. Ama asla aşağılamıyorum. Çok iyi biriydi ama evlenebileceğik biri değildi. Ayrica erkekler psikolojik olarak her zaman kadından daha güçlü ve baskın olmak isterler. Çalışıyor musun bilmiyorum ama eşinden daha yüksek maaş aldığında bunu dert bile edebilir. Sağlıkçı bir kız arkadaşım reyon görevlisi biri ile evlenmişti. Adam bir süre sonra arkadaşımın maaş kartını almıştı. Arkadaşım kendine bir şey almak için yalvarırdı eşine. Bununla birlikte karşılıklı üniversite mezunu olduğu halde anlaşamayan insanlar da oluyor. Yine karar senin. Geniş düşün yalnız duygularınla karar verme derim.

İdrak illa akademik kariyer yapsin univ. Bitirsin doktora yapsin, okullar okusun degil ki mevzu. "İlkokul terk" ilkokul... Elbette yaptigi işle faydasi vardir ama benim kuzenim de elektrik ustasi lise mezunu, ustalar da ilkokul terk olmuyor ki artik, o eskidenmiş gibi geliyor bana.
Arkadaslarin da dedigi gibi artik zorunlu egitim ve ilkokul terke ehliyet bile verilmiyor.

Oha biraz yorum okuyayım dedim şoklarım şaştı.
Eve öğretmen gelen çoban mı dersin, kpss matematik sorularına şakkk cevap veren ilkokul mezunları mı dersin... neler görüyor bu elf gözlerim

Hayır yani matematiğin en başında çıkan temel kesirli toplama çıkarma soruları mı acaba dicem ama o bile başarı diyemiyorum ahshabdbs

Bu konuda yaşayan örneklerle beraber senin de sosyal ve entellektuel bakış acina hayat duruşuna göre değişir durum. Aşk, sevgi sadakat geçim gücü vs güzel şeyler fakat sadece bunlarla da iş bitmiyor.
Birde yazıda birsey dikkatimi çekti ilkokul terk demişsiniz yazıda. İlkokul mezunu da değil gibi bir durum çıkıyor o zaman

Eğitim şart.anne babalar en iyiyi söyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…