Eşim liseyi dışardan okuyor , ben de lisans mezunuyum . İki yıl önce de babası vefat etti . Merhameti , sahiplenişi , beni sevmesi ve en önemlisi bana sadık olması her şeyden önce geliyor . 1 yıla yakın olacak evleneli bir kez olsun keşke dedirtmedi. İçkisi , kumarı , yalanı , şiddeti yok . Gözünden sakınır beni binlerce kez şükürler olsun rabbimeLafı uzatmadan anlatayım nolur yazın fikirlerinize ihtiyacım var sevgilim küçük yaşta babasını kaybetmiş okuyamamış ilkokulu terketmiş iş hayatına atılmış küçüklüğünden beri çalışıyor annesine bakıyor Allah’a şükür durumları iyi çalışıyor bir sıkıntıları yok evleri arabaları var abisi var abiside çalışıyor aynı şekilde
Küçüklüğünden beri abisiyle el ele vermiş hayata tutunmuşlar
Ama arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem evde kıyametleri koparıyor senle o birmisin diyor sürekli sevgilimi eziyor çok üzülüyorum sonuçta babasını kaybetmiş mecburiyetten okulu bırakmış elinde olmamış ki hiçbirsey
Ama annemide karşıma almak istemiyorum sonuçta doğuran büyüten bi yandanda korkuyorum ilerde sorun olur mu diye şuan çok iyiyiz ama ne bileyim ya
Zengin kız fakir olan mevzusuna döndü
Üniversiteli kızla ilkokul mezunu erkek
İlerde sorun olur mu yazın nlur
Ayrıca çevrene kulak asmayacaksan , söylenenler seni yıpratmayacaksa kabul etLafı uzatmadan anlatayım nolur yazın fikirlerinize ihtiyacım var sevgilim küçük yaşta babasını kaybetmiş okuyamamış ilkokulu terketmiş iş hayatına atılmış küçüklüğünden beri çalışıyor annesine bakıyor Allah’a şükür durumları iyi çalışıyor bir sıkıntıları yok evleri arabaları var abisi var abiside çalışıyor aynı şekilde
Ama arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem evde kıyametleri koparıyor senle o birmisin diyor sürekli sevgilimi eziyor çok üzülüyorum sonuçta babasını kaybetmiş mecburiyetten okulu bırakmış elinde olmamış ki hiçbirsey
Ama annemide karşıma almak istemiyorum sonuçta doğuran büyüten bi yandanda korkuyorum ilerde sorun olur mu diye şuan çok iyiyiz ama ne bileyim ya
Yorumların hepsini tabiki okuyamadım.
Sevgiliniz kaç yaşında ki ilkokul mezunu olabiliyor? Eğitim yıllardır 8 yıl ve zorunlu , istese de terk edemez.
Nihayet benim gibi düşünen biri var, vallahi parayla pulla , eğitimle yürümüyor bu evlilik sadakat ,saygı, sevgi muhabbet istiyorNişanlım lise mezunu ben 2 üniversitesi okudum
Ben 3 dil biliyorum nişanlım tek dil biliyor
Ben yurtdışında Master yaptım nişanlım yapmadı
Ama bir kere takmadım. Ahlakı karakteri elhamdulillah mükemmel. Ben şükrediyorum onu bulduğum için. Sevseydiniz burada konu açmak yerine annenizi ikna ederdiniz
Babam doktor
Ne doktor gördüm eşini aldatan. Yazıklar olsun anneniz gibi düşünenlere
Bu kadar da cahilce düşünenleri anlamıyorum
Nişanlımı ezmek bir yana asıl ben onu kaybetmemek için elimden geleni yapıyorum
Her gece ağlayarak dua ediyorum Rabbim onunla evlenmeyi nasip etsin diye
Önceden 8e kadar ilkokulu sayılıyordu acaba o zamanlar mi diye düşündüm ben deBen de buna takıldım.Güzel bir noktaya değinmişsiniz.
8 yıl zorunlu eğitim 97’de geldi. Net hatırlıyorum. Bir öğrencinin ilkokulu bitirme yaşı 12 olduğuna göre 97-12=85. Yani adam en az 35 yaşında.Ben de buna takıldım.Güzel bir noktaya değinmişsiniz.
Yazmayayım dedim ama dayanamayacağım. Bu konudaki fikrim yazan birçok kişi ile aynı değil.
Benim için hayatta var olmak ve bir iz bırakmak için iki seçenek var. Birincisi akademik anlamda kendini geliştirip, topluma, kendine ve ailene katkı sağlayacak seviyeye gelmek. İkincisi akademik kariyeri tercih etmeyip eski tabirle "meslek erbabı" olmak. Başka bir ihtimal yok benim için.
Her iki seçenekte de kendini geliştirmiş, kendini garantilemiş, geleceğin ve senden sonra gelen neslin geleceği için çaba sarf etmiş olursun.
Bugün evimizde kullandığımız elektrikli eşyaların bozulması halinde bir ustaya ihtiyaç duyuyoruz. Kıçımızı başımızı örttüğümüz yorganı, ayağımıza giydiğimiz çorabı, kuşbaşı doğranmış eti, cilalanmış mobilyayı kullanabilmek için "ustalar" gerekiyor toplumda. Bu ustaların gerçekten usta olabilmesi için de belli bir eğitimden geçmesi, ciddi çaba sarf etmesi gerekiyor. Bu ustalar akademik anlamda kendini geliştirmek zorunda değiller ki, felsefenin, kimyanın, biyolojinin yaptıkları işe çok fazla katkıları olmaz. Kişisel gelişimleri için öğrenmek isteyebilirler lakin buna mecbur değiller. Toplum içinde nasıl hareket edileceğini bilecek ölçüde yetişmek, her insana kafidir. Bu ustaların mezuniyeti sorgulanamaz, diplomaya sahip olmadıkları için topluma faydasız oldukları iddia edilemez. Cahil oldukları söylenemez. Bilakis, ciddi çaba sarf etmiş ve gelişmiş insanlardır.
Diğer seçenek de herhangi bir konuda usta olmayı tercih etmeyip, gelişme noktasında akademik bilgiyi tercih edenler. Ki zaten herhangi bir konuda usta değilse, mutlaka yapılması gereken budur ki "vasıfsız" olunmasın. Diploma bir vasıf değildir ancak diplomanın olmazı nedir sorusunun cevabı bir uzmanlık, ustalık değilse kişi vasıfsızdır.
Bu destandan sonra soruma gelecek olursam, nişanlınızın para kazanmak dışındaki vasfı nedir? Bugün işsiz kalsa, kendini geliştirmiş olduğu bir alan var mıdır? Para yoksa "ben buyum" diyebileceği herhangi bir özelliği var mıdır?
8 yıl zorunlu eğitim 97’de geldi. Net hatırlıyorum. Bir öğrencinin ilkokulu bitirme yaşı 12 olduğuna göre 97-12=85. Yani adam en az 35 yaşında.
22 görünüyor profilinde.Çok teşekkür ederim. Konu sahibi bilerek yaşları gizlemiş gibi ,acaba kendisi kaç yaşında ?
22 görünüyor profilinde.
Eğitim şart.anne babalar en iyiyi söylerLafı uzatmadan anlatayım nolur yazın fikirlerinize ihtiyacım var sevgilim küçük yaşta babasını kaybetmiş okuyamamış ilkokulu terketmiş iş hayatına atılmış küçüklüğünden beri çalışıyor annesine bakıyor Allah’a şükür durumları iyi çalışıyor bir sıkıntıları yok evleri arabaları var abisi var abiside çalışıyor aynı şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?