Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hepimizin karşı çıktığı nokta bu zaten. Evet şartlar elvermemiş olabilir (ki o şartları anne sağlamalıydı ne olursa olsun) ama sonrasında neden okul planlara dahil edilmedi. Bana açıkçası zaten çocuğun okumaya gönlü olmadığı için anne alıp bir yere çırak vermiş gibi geliyor. Okumaya hevesi olan insan ne yapar eder zamanı gelince bir şeyler yapardı.
Ta en başta dedim eğitimsizlik güzellemeleri çok korkunç. Eğitimsizliğin övünülecek bir tarafı yok. O beğenilmeyen açık öğretimler bile bence çok zor. İkinci üniversite kapsamında aöf okuyorum şu an ben örgünde bu kadar zorlanmadım, hep söylüyorum bunu. Yani açıköğretim okumak da emek, sabır, çalışma istiyor. Bunlar yoksa bir insanın bünyesinde diyecek, yapacak bir şey yok.
Adet mi oldun diyebilirdi, hayızlı mısın diyebilirdi, aybaşı mı oldun diyebilidi, halan mı geldi diyebilirdi, çarşambayı sel mi aldı diyebilirdi.. Amaaa çocuk naifçe 'regl misin' demiş, ne istiyorsunuz daha ya ne güzel geliştirmiş işte kendini. Puhahaha.Ayrıca aldatma konusu varmış zaten. Elin kızına "regl misin canım niye tersliyorsun" falan yazan bir erkek...
Kendini çok iyi yetiştirmiş gerçekten. Al, Buckingham Sarayı'na 5 çayına yolla, hiç sırıtmaz. Öyle bir kendini yetiştirmek.
Siz öğretmen misiniz❤ Yorumlarınızı takip edip beğenen biriyim de. Kesin Edebiyat öğretmenisinizdirÜniversite mezunlarını gömüp, ortaokul, lise ve üniversiteyi bitiremeyen gençleri yüceltmek de çok zekice gerçekten.
O kadar basitse o çok zeki ilkokul mezunları otursun dışardan bitirsin.
Ayrıca aöf ile örgün eğitimi de aynı kefeye koymak da çok saçma.
O sizin beğenmediğini üniversiteleri kazanmak için gece gündüz çalışıyor benim öğrencilerim.
Hiç o kadar kolay değil. Zeka gerektirir mi bilmiyorum ama oturup sıkı çalışmayı gerektiyor.
Cidden bizim toplumda eğitimliye düşmanlık var.
Teşekkür ederimSiz öğretmen misiniz❤ Yorumlarınızı takip edip beğenen biriyim de. Kesin Edebiyat öğretmenisinizdir
Erkek üniversite mezunu olsa, kız okumamış olsaydı o zaman hiçbir sorun yoktu... Hatta hanım anne "gızıma oğumuş müğendis doktur irkek talip oldi" diye kasıla kasıla gezerdi.
Sorsan kadın-erkek eşittir, feminist meminist, human rights diye kafa ütüler :) Ama reel hayatta hep kendisinden üstün konumdaki erkekleri kovalarlar. En azından eşit olacak ama tercihen üstün konumdaki erkek hep avantajlıdır. İstediğiniz kadar kendinizi kandırın ama istediğiniz bu.
Bide konuda okumuşu eziyor falan diyenler var, mağdur edebiyatı, başka hiçbir şey değil. Aslında yorumların onda dokuzu dengini bul minvalinde. Ama mağdurlar dururmu, sanki okumuşu linç ediyorlar gibi yaygarayı basmışlar...
Tam aksi durumda, kadın ilkokul terk olsaydi yine olumsuz yorum yaparlardi eminim, ben de yapardim.Kadın ilkokul terk oldugunda da kimse alkış tutmazdi burda.
Gel gelelim ben hersey illa denk olmak zorunda, eğitimde hic fark olamaz diye dusunmuyorum. Eşim benden daha çok "oğumuş" tabi ki daha iyisini tercih ettim ama ben de ilkokul terk degilim en azindan.
Bu konudaki fark çok uçurumlu hem de ilkokul terk olmak bu devirde normal değil.
Aslında bence de boşuna uğraşıyoruz atladığımız bir yer var iki yıldır sevgililermiş zaten. Hoş aldatılmış ama...Bence boşuna uğraşıyoruz. Kendini geliştirmişse, para da kazanıyorsa bas nikahı demeliyiz. Ehliyet verilecek seviyede görülmeyen adamla evlenmek muhteşem bişey olmalı. Zaten diploması yoksa dünyanın en mikemmel erkekidir kesin. Diplomalı bulup da dayak mı yesin kızcaaz. Evlen çocuğum, evlen evladım. Ananı babanı da dinleme ez geç, vermezlerse kaç.
Olsun, erkektir yapar. Elinin kiri...Aslında bence de boşuna uğraşıyoruz atladığımız bir yer var iki yıldır sevgililermiş zaten. Hoş aldatılmış ama...
Şuan okumayı düşünmez mi eşiniz madem bu kadar zeki yazık etmesinTabiki o sizin dusunceniz ben birsey diyemem benim esimi babasi okutmamis ogretmeni eve gelmis yalvarmis yakarmis oglun cok caliskan gelecegi parlak vs ben gorirsem hayvanlarima kim cobanlik edicek diyip kavga edip gondermis suan universite sorularina bile cevap veriyor ister inanin ister inanmayin ablasinin kizi kpss ye calisiyor sorular soruyor dayisina cat yapistiriyor cevabi matematik desen ben yaninda cahil kaliyorum matematigimle hersey universte okumakla olmuyor ne yazik ki tabiki karar sizin :)
6 basamakli sayilari okuyabiliyor bknz: 130.000Mesela matematiği süper ne demek evde tahtanız var her gece sana teorem mi ispatlıyor. Matematik vizyonunuz ne yani![]()
Iki tarafta cok gercekci yaklaşamıyor bence konuya.
Cani kötü kalpli insan eğitimlisinden de çıkar eğitimsiz olanindanda. Özellikle acımasız geldi kendilerine doktor, öğretmen kısmet gelse mutlu olmayacaklar mıydı da onlara hitap edememişsiniz tarzı cümleler.
Benim nişanlım özel sektörde çalışıyor iki yillik mezun, kendi işini yapmıyor.
Ondan önce görüştüklerim memur, öğretmen, memur olmasa da 4 yıllık fizik vs gibi iyi bölümlerden mezun olan insanlar, fen bilgisi öğretmeni gibi kişilerdi.
Yani gelmiyor değil arkadaşlar yok öyle bir şey geliyor ama gönlüne göre gelmeyince olmuyor iste :)
Bence bir tarafı gömüp öte tarafi yüceltmek gereksiz saçma.
Bir grup toptan iyi olamayacağı gibi toptan kötü de olamaz. Mesela fen bilgisi öğretmeni annesiyle yaşamamı istemişti:) düşünsenize o kadar okumuş, Tr'nin sayılı anadolu lisesi mezunu...ama benden bunu istedi.
Bu demek değil ki tüm eğitimliler boyle. Asla demiyorum bunu bana denk gelenleri böyleydi demekki diyorum :) kimsenin okuduğu okulda gözüm yok. Herkes mutlu olsun umarım.
Ama böyle de tek tarafı gömmek yakışmıyor sanki.
Yok yahu gerçek olduğunu sanmıyorum ilkokul mezunu bir insan nasıl Kpss sorularını çat çat diye çözebilir ki aklım almadıŞuan okumayı düşünmez mi eşiniz madem bu kadar zeki yazık etmesin
Çözemez zaten, basit mantık, yorum ve en temel geometri sorularını çözebilir. Onları da bir dakikada zor. Bol keseden sallıyor. Yoksa inşaatta çalışmak çok mu keyifliymiş kocasının hala inşaatta çalıştığını söylüyor.Yok yahu gerçek olduğunu sanmıyorum ilkokul mezunu bir insan nasıl Kpss sorularını çat çat diye çözebilir ki aklım almadı![]()
Kültürden ne anladığımıza göre değişir bence kültürden kasıt sanat bilmek aktivitelere katılmak olmamalı yemek yemek de bir kültürdür oturup kalkmak da aileler bile bir kültür katar örnek kimi babasıyla göz göze gelemez kimi çat çat konuşur bunlar kültürdür iki aile denk değilse olmaz kişisel bakım bile bir kültürdür kimi makyaj yapmayı saç boyamayı bakım sanar kimi vücuduna bakım yapmayı bu hayatta biriken her şey kültürdür ciddi anlamda soruyorum ilkokul mezunu bile olamamış biriyle üniversite okumuş birinin geçtiği yollar iyi ya da kötü gerçekten eşit mi ? Burada mesele ay kız eğitimli erkek değilden öte şeyler misal adamın gönül ilişkisi kuracak vakti var ama ya açıktan da olsa lise okuyayım diyecek kafası yok ilkokul bile bitirememiş olmaktan asla gocunmuyor çünkü parası var adam resmen vizyonsuz bir tip bu çok açık diploma üniversite iş için para için ya da rahatça aktivitelere gitmek için değildir orada kurulan arkadaşlıklar bile bir kültür en gerçek halleri çıkarcı insanlar kalıcı dostlar üniversite ortamı insanın gözünü açar sadece ortamı yeter orada bulunmak yeter apartta pansiyonda kalırsınız toplu yaşama kültürü olur ayrı eve geçersiniz yemek yapma temizlik yapma sorumluluk sahibi olma öğrenilir bunlar kültürdür afedersiniz kazık yiye yiye herkesin gerçek yüzü görünür kavga etmek tartışmak bunların hepsi kültürdür şu forum da bile tartışma çıktığında bir mesajlara bakın %60 hangisi eğitimli kültürlü fark edilir sadece şu klavyede yazmak bile bir kültür ve bu iki insan benim gözümde denk değil sadece bu tarz düşünen çok insan var diye sizi alıntıladım özel bir sebebi yok yanlış anlamayınİyi de kültür de üniversite ile kazanılmıyor ki. Tamam üniversite okuyan birisi kültürel aktivitelere daha meyilli kabul ama üniversiteyi kazandığın an zihnine bir kültür paketi yüklenmiyor.
Ayrıca insanlar sonradan da ortama ayak uydurabilir. Çevremden gerçekten entelektüellikle zerre alakası olmayan ortaokul mezunu bir arkadaşım, Cihangir tayfadan ünlü yazar,yönetmen çevreden birisiyle evlendi. Onların deyimiyle sürekli dost meclislerinde. 1-2 senedir evliler, şimdi sorsan “üniversite mezunu” seni beni beğenmez. En kral entelektüel oldu kendisi:)
Çok var böyle kadınlar. Kadın düşük eğitimli olunca sorun olmuyor da erkek olunca neden sorun?
Ayrıca kültür sanat aktivitelerinin hepsi dünya para. Biz iki ortalama gelirli iki üniversite mezunu olarak bu tarz aktivitelere sınırlı katılım sağlayabilirken anca muhabbetini yapıyoruz. :))
Düşününce tahsilsiz bir zengin kocişi olan bir abla, benden daha çok kültür sanat olayına girip cahil kocişi de eğitebilir![]()