• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İLKOKUL MEZUNU SEVGİLİ

Konumuz olan adam ilkokul mezunu bile değil yalnız. Konu sahibinin kendi kararı tabi ki ama sırf görgülü diye (ki çocuğuna ilkokulu bitirtememiş bir annenin ne kadar görgü ve kültür verebileceği meçhul) bir insanla evlenilmez bence. Hele ki o insanın bir aldatma macerası varsa.
Ara sayfalarda bir yerde yanlış görmediysem adamın ehliyeti varmış. Yalancı mı yoksa usülsüz iş yapan biri mi bir de o var

Ara sayfalarda bir yerde yanlış görmediysem adamın ehliyeti varmış. Yalancı mı yoksa usülsüz iş yapan biri mi bir de o var

İlköğretim mezunu şartı sanıyorum 2009-2010 gibi falan geldi. Ondan önce ehliyet almıştır muhtemelen. Bu da bize yine 35 yaş üstü bir adam olduğunu gösteriyor. 22 yaşında üniversite mezunu bir kız ve 35+ ilkokul terk bir adam. Hangi anne razı olur bu evliliğe? Burada destek çıkan kaç kişi kızının böyle bir evlilik yapmasını ister?

İlköğretim mezunu şartı sanıyorum 2009-2010 gibi falan geldi. Ondan önce ehliyet almıştır muhtemelen. Bu da bize yine 35 yaş üstü bir adam olduğunu gösteriyor. 22 yaşında üniversite mezunu bir kız ve 35+ ilkokul terk bir adam. Hangi anne razı olur bu evliliğe? Burada destek çıkan kaç kişi kızının böyle bir evlilik yapmasını ister?
Şartın ne zaman geldiğini bilmiyordum. O zaman durum daha vahim gerçekten.
Konu gereği üniversite okuyanları yermem lazım şimdi bir saniye 😄
Konu sahibi üniversite mezunu olmuş da ne olmuş bu yoruma göre ilkokul terk ve 35+ üstü birinden başkasını bulamamış kendi yaşıtları, çevresi varken.

Şartın ne zaman geldiğini bilmiyordum. O zaman durum daha vahim gerçekten.
Konu gereği üniversite okuyanları yermem lazım şimdi bir saniye 😄
Konu sahibi üniversite mezunu olmuş da ne olmuş bu yoruma göre ilkokul terk ve 35+ üstü birinden başkasını bulamamış kendi yaşıtları, çevresi varken.

35+hesaplamasını zaten ilkokul terk olması vesilesiyle yapmıştım ben. 8yıl zorunlu eğitim 1997’de geldi. Terk edebilmesi için bu tarihten önce ilkokulda olması gerekiyor.
Yeni nesil aşk meşk konularında bi acayip. Biz o yaşlardayken kendi çevremiz dışında biriyle görüşmeye konuşmaya korkardık. Bunlar aşk diyor başka bir şey demiyor.

Konumuz olan adam ilkokul mezunu bile değil yalnız. Konu sahibinin kendi kararı tabi ki ama sırf görgülü diye (ki çocuğuna ilkokulu bitirtememiş bir annenin ne kadar görgü ve kültür verebileceği meçhul) bir insanla evlenilmez bence. Hele ki o insanın bir aldatma macerası varsa.
Ben tek tek okumadim mesajlari aldatiysa zaten isterse master yapsin,isterse ilkokul mezunu olmayan bir zengin olsun evlenincede aldatir zaten.sevgiliyken aldatiyorsa evlenince hayli hayli yapar iyi düşünüp karar versin hakkinda hayılısi olsun diyelim

Lafı uzatmadan anlatayım nolur yazın fikirlerinize ihtiyacım var sevgilim küçük yaşta babasını kaybetmiş okuyamamış ilkokulu terketmiş iş hayatına atılmış küçüklüğünden beri çalışıyor annesine bakıyor Allah’a şükür durumları iyi çalışıyor bir sıkıntıları yok evleri arabaları var abisi var abiside çalışıyor aynı şekilde
Küçüklüğünden beri abisiyle el ele vermiş hayata tutunmuşlar
Ama arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem evde kıyametleri koparıyor senle o birmisin diyor sürekli sevgilimi eziyor çok üzülüyorum sonuçta babasını kaybetmiş mecburiyetten okulu bırakmış elinde olmamış ki hiçbirsey
Ama annemide karşıma almak istemiyorum sonuçta doğuran büyüten bi yandanda korkuyorum ilerde sorun olur mu diye şuan çok iyiyiz ama ne bileyim ya
Zengin kız fakir olan mevzusuna döndü
Üniversiteli kızla ilkokul mezunu erkek
İlerde sorun olur mu yazın nlur
Ben de üniversite mezunuyum eşim lise terk ama asla bir sorun yaşamadım, yaşamadık kendini geliştirmiş oturmasını kalkmasını bilen, saygılı, sevgi dolu bir adam okul değil kişilik önemli bence

Eski erkek arkadaşım doktora yapmıştı ama karaktersizdi. Silik, ezik, üstelik de yalancının biriydi. Keşke ilkokul mezunu olsaydı da adam olsaydı, ne var ilkokul mezunu olmakta?
Okumuşların bir hayrını görmedim, görmüyorum.

Büyük ihtimal babası yaşında, ilkokul mezunu bile olmayan, üstelik aldatmaya meyilli olan biriyle ısrarla evlenmek istiyor kızı

Üstelik kendi annesine parası olsaydı böyle konuşmazdı annen
O okumuşta ne olmuş denilirken ses çıkarmayıp sevgilisine bir şey denilince "haddini bil" diyen bir kızı var
Allah o anneye sabır versin

Son düzenleme:
Lafı uzatmadan anlatayım nolur yazın fikirlerinize ihtiyacım var sevgilim küçük yaşta babasını kaybetmiş okuyamamış ilkokulu terketmiş iş hayatına atılmış küçüklüğünden beri çalışıyor annesine bakıyor Allah’a şükür durumları iyi çalışıyor bir sıkıntıları yok evleri arabaları var abisi var abiside çalışıyor aynı şekilde
Ama arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem evde kıyametleri koparıyor senle o birmisin diyor sürekli sevgilimi eziyor çok üzülüyorum sonuçta babasını kaybetmiş mecburiyetten okulu bırakmış elinde olmamış ki hiçbirsey
Ama annemide karşıma almak istemiyorum sonuçta doğuran büyüten bi yandanda korkuyorum ilerde sorun olur mu diye şuan çok iyiyiz ama ne bileyim ya
Siz ne okudunuz

Zengin kız fa
Benim de ilkokul mezunu bir arkadaşım var. Ama çok efendi, yardımsever, hobileri olan bir çocuktur. Kız arkadaşı da üni mezunu. Korona olmasaydı bu yaz evleniyorlardi.
Olur olur yani.
Komplekssiz bir insansa, size denk olduğunu düşünüyorsanız...
Bir başka arkadaşım da İstanbul'da çok havalı bir bölümden mezun. Ama sevgilisi ortaokul terkti.
Şimdi evliler, çoluk çocuk sahibi. Kiz da çalışmıyor. Öyle , yaşıyorlar...
Bence okuldan daha önemli şeyler var. Benim çevremdeki neredeyse herkes üni mezunu. Ama mallar. Hayattan tad almayı bilmeyen, ezbere yaşayan, sorgulamayan insanlar. Bu insanlar yüksek lisans yapsa ne olur ilkokul mezunu olsa ne olur
Ne olabirki benim eşimde sadece ilk okul okumuş ben ise şuan öğretmenim herhangi bir sorun olmuyor annenin tepkisi hiç hoş birşey değil okumuş ama adamlıktan nasibini alamayan insanlar var bu hayata önemli olan huzur paraylaaa saaaaadettt olmazzzzz !:KK35:

:dondurma:Bence evlenin aşkınızı yaşayın fikir ayrılığından sonra, kavgalar artınca boşanırsınız hayAt tecrübesi herkesin kendisi yapması lazım, şart!
Anneniz aşk evliliği yapmamış belli

Yakinda baban kızımı bırakman için ne kadar gerekiyor söyle uleen derse tam olacak. Bir insanın hayatını idame ettirebilme potansiyeli ve kendini geliştirme potansiyeli ile ilgili çoğu şey. Okumuş eşek çok.

Okulu bırakmayı o istememiş ama evliliğe bu bakış açısıyla bakılmaz. İster isteyip de okuyamamış isterse de haklı sebeplerden okuyamamış olsun, yine de aynı sonuca varıyor ve annenizi dinleyin. Su üni mezunu olup da şöyle şöyle olsaydı diyenleri de dinlemeyin. Üni mezunu olup gayet ahlaklı,bsaygili ve hayata aynı pencereden bakabileceginiz insanlar da var.
Size bir örnek vereyim 4-5 yıl önce bir film çıkmıştı intersteller diye. Ben ve eşim(o zamanlar sevgilim) bu filme gitmiştik. Filmden çıkınca aramızda şundan dolayı bu şekilde oldu gibi de kritigini yapmıştık (ikimizde mühendisiz). Daha sonra eşimin bir arkadaşı da kız arkadaşıyla gitmiş ve konuşurlarken kız arkadaşına açıklamaktan izleyemedigini söylemiş. Yani eğitimler denk iken bile aynı yönde alınmayan eğitim hayata bakışımızı değiştiriyor hele de ki alınmamış bir eğitim o pencerenin ufkunu daraltmaz mi? Kaldı ki zeka da eğitimle gelişir. Zekalar uymazsa evlilik işkence gibi olur.

bir gün teneffüsten içeri giriyorum koridorda hizmetliler vardı bu teneffüs de hep ben nöbetçiyken 20 dk oluyo dedim aa hocam noldu yanlış mı çaldı zil ayarını mı bozuldu bi bakalım dediler
aynı şeyi öğretmenler odasında söyledim güldüler
şimdi bu fark öğretmenlerin üniversitede aldıkları eğitim derslerinden mi kaynaklanıyor sizce

bir gün teneffüsten içeri giriyorum koridorda hizmetliler vardı bu teneffüs de hep ben nöbetçiyken 20 dk oluyo dedim aa hocam noldu yanlış mı çaldı zil ayarını mı bozuldu bi bakalım dediler
aynı şeyi öğretmenler odasında söyledim güldüler
şimdi bu fark öğretmenlerin üniversitede aldıkları eğitim derslerinden mi kaynaklanıyor sizce
Bu farklar sorun oluyor. Benim kuzenim lise mezunu gelin ilkokul... Birşey konuştuklarında anlamıyor farklı anlıyor olmuyor. Ama benim k.peder ilkokul mezunu kendini yetiştirmiş okumuş araştırmış. Din siyaset, ekonomi, müzik, spor her şeyi benden iyi bilir. Espiri vs hicbir konuda sorun yaşamaz (dı)

Eee zil ayarı yapılmış mı? Dermişim;)

Seviyorsan, durumu da iyiyse annenin de gönlünü yap evlen. Diploma ile evlenmeyeceksin.
Bir insanın eğitimi okulda olmaz, öğretimi okulda olur. Kişisel eğitimini tamamlamış, ahlaklı bir bireyse, sorun edilecek mevzular değil.

İlkokul mezunu dahi olsa insan kendini geliştirebilir ve kendine bir şeyler katabilir. Sevgiliniz kendini ne kadar geliştirebilmiş her konuda anlaşabilir sohbet edebiliyor musunuz bunlar da önemli yuva kurup bir ömür geçirmeyi düşünüyorsunuz çünkü

Back
X