- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
Simdi soyle ki, her kesimde de cahil var. Tabi kime cahil dendigi goreceli bence. Kimisi mali mulkuyle ovunur,kimisi kocasinin mevkisiyle ovunur. Kiminin muhabbeti sarmaz,oncelikleri farklidir. En basitinden kucuk bir ornek vereyim, ulkenin sayili universitelerinden birinden mezun bir adamin karisi,sadece kocasi ile ovunuyor grup icinde. Calisan kadinlara “benim kocam sizin aldiginiz maastan daha fazlasini bana harclik diye veriyor enayi miyim calisayim”diyor. Simdi bakis acisi bu olan insan cahil degil de nedir? Bu insanla konusulur mu? Garip garip bakilir anca. Bu insan bir universite okumus olsaydi belki koca parasini anlatmayacakti. Universite sadece meslek kazandirmiyor,bakis acinizi degistiriyor, muhakeme yeteneginizi gelistiriyor. Ben okuyan insanin emeginin boyle cahil cuhelaya malzeme olmasina kiziyorum. Emege saygisizlik,capsizlik bana gore. Yoksa sizin veya herhangi bir baskasinin ilkokul mezunu esi hedefim asla degil.Dedigim gibi esimde bende vay bizde para var siz fakirsiniz ama pis e e o kaka demiyoruz tabiki maddi acidan yazilinca ben anlattim ama massaallah herkez 130 binlik arabaya takildi esimin bilgisine takildi simdi bisey sorucam size okumamis veya okuyamamis her neyse her kulturden var diyorsunuz ya peki bu okumamis yada okuyamamis insanlar cahil mi konusucak tek sohbet falan bulamiyorlar mi cok merakla bekliyorum cevabi
Askolsun ablacigim,polemik yok valla bizimki fikir alisverisi.Hala buradayım, gitmemi bekleseydiniz
Bilirim o alışverişleri, baksanıza gözüme gerçi benim göz göz değil ama neyseAskolsun ablacigim,polemik yok valla bizimki fikir alisverisi.
Tobe kiz valla neden olmam. Beni bilirsin,hakaret neyin yok asla cikmaz su gagamdanBilirim o alışverişleri, baksanıza gözüme gerçi benim göz göz değil ama neyse
Topikte hava yumuşadıysa gideyim mi, gidersem pişman etmez cımbızımı kılıfından çıkarmama neden olmazsınız değil mi:))))
Bende asla ovunmem konu sahibinin annesi senle o birmisin sonra maddi konular isin icine girince yazdim esimde bende kimseyi kucuk dusurmeyiz asla da ben bunu aldim param var gibi seyler konusmayiz en basta ayip sonra gorgusuzluk bende soyle bisey diyim esimin hem yakin arkadasi hem de akrabasi var sohbetimiz iyidir kari koca iyi insanlar esi bi kozmetik firmanin urunlerini satiyor ayni zamanda egitim gordu el isi becerisini cok guzel gelistirdi bu islerinden para kazaniyor kendisi universite mezunu ama esi durmadan ovuyor biz bu konuda ne diyebiliriz ki adam kendisi orta okul mezunu sukur kafalar anlasirsa sıkınti olmuyor onlarinda cok sukur maddi durumlari cok iyi hic bir eksikleri yok yani burada konu kafalarin uyusmasinda ben 3 4 mesajda yazdim yine yazarim esimin liseye kadar aciktan okumasini cok isterim neden istemeyeyimSimdi soyle ki, her kesimde de cahil var. Tabi kime cahil dendigi goreceli bence. Kimisi mali mulkuyle ovunur,kimisi kocasinin mevkisiyle ovunur. Kiminin muhabbeti sarmaz,oncelikleri farklidir. En basitinden kucuk bir ornek vereyim, ulkenin sayili universitelerinden birinden mezun bir adamin karisi,sadece kocasi ile ovunuyor grup icinde. Calisan kadinlara “benim kocam sizin aldiginiz maastan daha fazlasini bana harclik diye veriyor enayi miyim calisayim”diyor. Simdi bakis acisi bu olan insan cahil degil de nedir? Bu insanla konusulur mu? Garip garip bakilir anca. Bu insan bir universite okumus olsaydi belki koca parasini anlatmayacakti. Universite sadece meslek kazandirmiyor,bakis acinizi degistiriyor, muhakeme yeteneginizi gelistiriyor. Ben okuyan insanin emeginin boyle cahil cuhelaya malzeme olmasina kiziyorum. Emege saygisizlik,capsizlik bana gore. Yoksa sizin veya herhangi bir baskasinin ilkokul mezunu esi hedefim asla degil.
Mesajı genele yazmıştım aslında ama "sınız" yerine "sın" yazmışım, yazıya elli kere düzeltme yaptım:))) klavyenin diplomasi yoksa demek:)))Tobe kiz valla neden olmam. Beni bilirsin,hakaret neyin yok asla cikmaz su gagamdanben bakiyorum ortaliga hadi sen gidiver
Ben de sizi tanimam ,esinizi tanimam,sizi hedef alarak yazmadim zaten o sebeple ilk cumleme “yorum sahibinden bagimsiz olarak” dedim,siz yanlis anlayip benim cevreyi sordunuz. Dedigim gibi her kesimde de her turlu insan var,okumus ama problemli,hic okumamis ama super hayat felsefesi gelistirmis insan da var.Bende asla ovunmem konu sahibinin annesi senle o birmisin sonra maddi konular isin icine girince yazdim esimde bende kimseyi kucuk dusurmeyiz asla da ben bunu aldim param var gibi seyler konusmayiz en basta ayip sonra gorgusuzluk bende soyle bisey diyim esimin hem yakin arkadasi hem de akrabasi var sohbetimiz iyidir kari koca iyi insanlar esi bi kozmetik firmanin urunlerini satiyor ayni zamanda egitim gordu el isi becerisini cok guzel gelistirdi bu islerinden para kazaniyor kendisi universite mezunu ama esi durmadan ovuyor biz bu konuda ne diyebiliriz ki adam kendisi orta okul mezunu sukur kafalar anlasirsa sıkınti olmuyor onlarinda cok sukur maddi durumlari cok iyi hic bir eksikleri yok yani burada konu kafalarin uyusmasinda ben 3 4 mesajda yazdim yine yazarim esimin liseye kadar aciktan okumasini cok isterim neden istemeyeyim
Dedigim gibi ben bu konuyu acmistim esime 2 3 sene once yabanci dilden gecemeyecegini soyledi ozel ders alabilirsin dedim. Ama o donemler maddi olarak cok sıkışık oldugumuz donemlerdi bu konusmamiz boyle kaldi simdi tabikii isterim liseye kadar okumasini esim benden 10 yas buyuk ve ilk okul mezunu ama gercekten anlayisli ve saygili bir adamdir sabrina sasiriyorum ben ilgili oldugu bir cok konu var simdi tekrar acacagim konuyu onunde liseyi bitirmesi icin hicbir engel yok ailem istemedi esimi kendi dengin birini bul yasta sıkınti falan dediler aileme dedigim anne benim konustugum adam universite mezunu olsa ve ben lise terk olmus olsam ailesi baski yapsa hosunuza gider mi? Diye sordugum da cevap veremedi simdi benden daha cok ilgi gorur esim cunku cok saygilidir her acidanBen de sizi tanimam ,esinizi tanimam,sizi hedef alarak yazmadim zaten o sebeple ilk cumleme “yorum sahibinden bagimsiz olarak” dedim,siz yanlis anlayip benim cevreyi sordunuz. Dedigim gibi her kesimde de her turlu insan var,okumus ama problemli,hic okumamis ama super hayat felsefesi gelistirmis insan da var.
Kpss sorularini birakin bir ilkokul mezununun cozmesini,birkac yil dersten defterden uzak kalan lakin doktora gecmisi olan insanlar bile zor cozebilir. Cunku sinav dedigimiz sey bilgi ve ezberin bir butunu,yabanci bir dili bile kullanazsan kelime haznen zayifliyor, bu isler pratik isi. Esiniz aciktan okursa elbette guzel bir sey ama yapacagini sanmiyorum erkekler bu konularda bizim gibi degiller,kadinlar daha azimli oluyor. Erkeklerin tek odak noktasi para kazanip aile gecindirmek cunku. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah.
Bende asla ovunmem konu sahibinin annesi senle o birmisin sonra maddi konular isin icine girince yazdim esimde bende kimseyi kucuk dusurmeyiz asla da ben bunu aldim param var gibi seyler konusmayiz en basta ayip sonra gorgusuzluk bende soyle bisey diyim esimin hem yakin arkadasi hem de akrabasi var sohbetimiz iyidir kari koca iyi insanlar esi bi kozmetik firmanin urunlerini satiyor ayni zamanda egitim gordu el isi becerisini cok guzel gelistirdi bu islerinden para kazaniyor kendisi universite mezunu ama esi durmadan ovuyor biz bu konuda ne diyebiliriz ki adam kendisi orta okul mezunu sukur kafalar anlasirsa sıkınti olmuyor onlarinda cok sukur maddi durumlari cok iyi hic bir eksikleri yok yani burada konu kafalarin uyusmasinda ben 3 4 mesajda yazdim yine yazarim esimin liseye kadar aciktan okumasini cok isterim neden istemeyeyim
Evet tabiki var 150 200 bin tl yi bir gunde kazanip bir gunde yiyen de var maddi konu acilinca yazdim mal mulk yaristirma derdinde degilim verdigim bir ornek konu sahibenin annesinin soyledigi soze ithafenAhh butun mal varligini saydin doktun. Kimse sizin arabaniz yok demedi, ben de arabaniz olamaz demedim. :)
Konu sahibi için soyledim maddi durumu suan icin olabilir, kendi işini yapiyor da olabilir ama hayat ne getirir bilinmez dedim ilkokul diplomasiyla kasiyer bile almiyorlar dedim.
Sizin cevredeki butun univ mezunlari sefil, işsiz ve az kazaniyor bir sizin durum harika mubarek...
Benim annem babam asgari ucretle calisiyor evleri arabalari kenarda paralari var, yillarca calisip kendini yirtinca bunlara ulaşmak imkansiz degil ama zenginlikte degil.
Esinin yillarca emek vererek yaptigi aldigi şeylere çokta zorlanmadan ve daha kisa surede sahip olan insanlar var hemde daha iyilerine, o yuzden mal mulk yaristirnaya girmeyin bence.
Evet tabiki var 150 200 bin tl yi bir gunde kazanip bir gunde yiyen de var maddi konu acilinca yazdim mal mulk yaristirma derdinde degilim verdigim bir ornek konu sahibenin annesinin soyledigi soze ithafen
Dedigim gibi esimde bende vay bizde para var siz fakirsiniz ama pis e e o kaka demiyoruz tabiki maddi acidan yazilinca ben anlattim ama massaallah herkez 130 binlik arabaya takildi esimin bilgisine takildi simdi bisey sorucam size okumamis veya okuyamamis her neyse her kulturden var diyorsunuz ya peki bu okumamis yada okuyamamis insanlar cahil mi konusucak tek sohbet falan bulamiyorlar mi cok merakla bekliyorum cevabi
Anlamak istemediginiz icin anlamiyorsunuzdur polemik yaratmayin benim anne babam da karsi cikti konu sahibenin annesinin dedigi gibi senle o birmisin sana bakabilecek mi. Ki kimsenin bana bakmasi gerekmiyor hepimiz bireyiz bireysek kendi ayaklarimizin ustunde durmayi bilicez neyse kucuk gorduler istemediler ama dedikleri gibi olmadi hicbirseyKonu sahibinin annesini sizin esinizin parasi ilgilendirmiyordur, konu sahibinin sevgilisi icin demistir ne dediyse. Eşinizin arabasinin konu sahibine faydasi ne anlamadim neyse.
Orasi oyle o da kendini gelistirmekle alakali dediginize katiliyorumSosyal yaşamda pek çok insanla iletişime giriyoruz, bu insaların eğitim düzeyleri değişiyor. Ama yakınlık kurduklarımız, mecburiyetten değil isteyerek görüştüklerimiz, daha sık bir araya geldiklerimiz genelde eğitim ve kültür düzeyimize yakın insanlar oluyor. Evet her insanla sohbet ediyoruz, konuşuyoruz ama herkesle her şeyi konuşamıyoruz.
Yani işte ben o kendini geliştirme kısmına çok katılmıyorum. Eğitim insanın kendini geliştirme düzeyini de etkileyen bir şey maalesef. Bir ilkokul mezununun kendini geliştirebileceği maksimum seviye ile bir üniversite mezununun kendini geliştirebileceği maksimum seviye denk değil.Orasi oyle o da kendini gelistirmekle alakali dediginize katiliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?