İLKOKUL MEZUNU SEVGİLİ


Yoruldum ha tamam
 
Simdi soyle dediginiz dogru goz gore gore itiraz edemem simdi univ bitirmis lisans yapmis yurtdisna cikmis birisiyle konusacaklarimiz sadece esimin degil benim de sınırlıdır ben univ okumadim istedim ama olmadi su acidan bakmanizi oneriyorum yakin cevrenizde var mi bilemem ama olmasa bile haberlerde internette illaki denk gelmissinizdir bir profesorun doktorun vs gibi esine sevgilisine siddet uyguladigi insanin birazda kisiligiyle alakali yoksa karaktersiz olduktan sonra 5 uni bitir
 

İstatistiklere ve konuda yapılmış araştırmalara bakarsak (okuma yapmak isterseniz link verebilirim) ülkemizde kadına şiddetin en yoğun olduğu kesim eğitimsiz ve yoksul kesim. Üç beş haber olmuş olayı (ki haber oluyor olması nadir olduğu anlamına gelir zaten) buraya taşımanız sadece konuyu çarpıtmak oluyor bence.
 
Ne olur gitmeyin konusalim

Ne konusayim sizinle? Konu sahibinin annesi sana bakamaz dememis "senle o bir misin?" demiş. Bu sadece maddi olarak bakma olmayabilir, o şekilde bakma muhabbeti geçtigini sonradan yazdiysa da gormedim, siz kendi kendinize kurulup mal mulk saymaya basladiniz. Mevzu ev araba olsaydi eger konu sahibi sevgilisinin durumunun iyi oldugunu ev ve arabalarinin oldugunu yazmiş zaten.

Esinizin size baktigini belirtmek icin arabanizin fiyatina kadar yazmanizin bir manasi yoktu, kaldi ki kendiniz de univ mezunu degilmissiniz zaten.
Siz halden memnunsunuz diye konu sahibi de ayni olacaak degil ileride.
 
İstisnalar olabilir,bu sizin iliskiniz. Ama buyuk ihtimalle kultur catismasi yasanacak bir konuda evet git ilkokul mezunuyla evlen diyemeyiz kimseye,esasen burda insanlar onu anlatmaya calistilar. Sunun gibi,mesela ben kendi dengim olmayan biriyle evlenmisimdir,ama mutluyumdur, kendi dengi olmayan biriyle evlenmek isteyene de evet git evlen ben yaptim cok guzel oldu diyemem.
 
Bir de şunu çok merak ettim eşiniz Kpss sorularının hangilerini bildi kaç tanesini bildi? Matematikleri mi bildi Tarihleri mi vs. Benim İTÜ mezunu kuzenim bile ilk girdiğinde Kpss'yi kazanamadı valla söyledikleriniz doğruysa helal olsun
 
Bizim ülke de okumuş kişi hiçbir zaman hak ettiği değeri görmüyor en basitinden ornek vereyim bir bilgi yarışmasinda bile eğer uni mezunu kişi ilk soruda elenirse hemen nasıl dile düşüyor akillari sira okumuş ama ilk soruyu bile bilememis oluyor insanlik hali heyecan yapmis demek akillarina gelmiyor direk okudugundan vurmaya calisiyorlar.. hah birde su lafta çok meşhurdur okumusta ne olmuş hele hele su kendi insan olsun lafına daha da bir ayri sinir oluyorum okuyanlar insan değil mi ya? neye göre böyle bir kanıya varıyorlar? birde su meşhur oldu teyzeler arasında oglanlari okumamış görücü olacakları kız okumuş ama is bulamissa o kız hiçbir şey olamamış oluyormuş şu an bu görüş çok moda teyzeler arasında
 
Iki mesajiniza birden cevap verim aynen benim iliskim iyi oldu diye herkesin ki iyo olucak degil belki 3 5 sene sonra bizim de bir sıkıntimiz cikar hic bilemeyiz ki bir an sonra ne olacagini. Kimseye ben evlendim gayet iyi sende evlen demem yazmistim siz bilirsiniz diye konu sahibine mesajim ustte var . O an tarih ve matematik sordu hani cikmis sorulari cozerler ya o sorulardan sordu yaa dayi atiyormusun yoksa biliyormusun diye inanamamisti belki baka bi bolumun sorusunu sorsa bilemeyeckti ilgili alanlari tarih ve matematik
 
Sizi bu yazım kurallarına uyan harikulade bilginizle üniversiteye alan sisteme , ayrıca yine bunlara rağmen mezun eden üniversiteye de koca bir alkış Ülkede yüzlerce üniversite olunca artık bir niteliği de yok tabii.
 
Bu ancak sizin vereceğiniz bir karar kesinlikle olmaz denmez ama olur da demek zor. Bende ünv okumanin kişiye bir bakis acisi da kattigini düşünüyorum çünkü.
Ama siz derseniz ki benim icin entellektüel seviye çok önde değil, eşim olacak kişide önceliklerim farklıdır ve bununla mutlu olurum, o zaman neden olmasın denir.
Benim nişanlım iki yillik mezun ve bu biraz ailem tarafından sıkıntı oldu. Zamanla aştık. Başlarda bende korkuyordum oysa tanıdıkça gördüm ki , benim ilgi alanım olduğu gibi onunda var. Onun benden daha iyi bildiği seyler var. Daha iyi yaptığı zaten huy olarak benden çok çok üstün. Beni çok iyi anlar. Yanlis anlaşılmaya cook açık bir şeyi bile isteye yapsam da o beni yanlış anlamaz. Yaşadıkça onemsizlesti benim icin bu yüzden gerci aramızda asiri bir fark yok bizim. O da neticesinde bir ünv okumuş iki yilda olsa.
Ondan önce fizik mezunu biriyle görüşmüştüm bir ay kadar. Dört kez görüştük sohbeti çok sade çok sıkıcıydı mesela. Izafiyet teorisini sordum unuttum demisti. Tabi unutabilir ama iki kelam bile edememesi beni şaşırtmıştı.
Mesela nişanlıma sorsam eğer bilmediği bir şeyse hemen googleye bakar.
Radyo tiyatrosu dinliyorum derim, "O nasil bir şey bir bakiyim" der , hemen açar dinler. Merak ettim der öğrenmeye calisir:) kitapta okur ama bazı aksamlar benden dinlemek ister , "Bana hikaye okur musun ?" der.
Yani sadece ünv mezunu mu diye bakmak yerine bence biraz hayatı nasıl geçiyor ona gore de değerlendirin. Günlük yaşantısı çok boş geliyorsa size, yine düşünün derim. Yok gercekten bir şeyler öğrenme konusunda eksiye düşmüyorsa o zaman diploma onemsizlesiyor bence.
 
15 seneyi askin tanidigim bir herif var. Liseden ve universiteden taniyorum kendisini. Yuksek lisans yapti hatta en son doktorasini yapiyordu galiba. Ikisi iyi derecede uc yabanci dil bilir. Kendisiyle okulda hep cevreci feminist okuma gruplarinda, kluplerde karsilasirdik, cok okur, cok asiri kibar guleryuzlu beyefendi bir insan gibi gorunur.

Bu herif benim arkadasimla evlendi ve uc ay icinde kizin kalcasini kirdi. Bosandilar ama evlilikleri suresince inanilmaz parasini yedi dolandirdi siddet uyguladi. Isin garibi tanidigimiz cogu insan kiza inanmiyor cunku "yok ya x yapmaz oyle sey".

Karakterizligin ruh hastaliginin okumayla alakasi yok. Anneniz de insallah sevgilinizi tanidikca onyargilarini birakir.
 
Doğru sizin gibi herşeye burnunu sokanlara koca alkış yapmalı. Rahatsız oldunsa okumazsın olur biter
 
Davul dengi dengine kızım. Annen haklı. Üstelik sanırım ilkokulu bile bitirmemiş
Aynen başlıkta ilkokul mezunu yazıyor ama içeriğinde ilkokul terk diyor. İlkokul mezunu bile olmuyor ki o zaman. Bu devirde ilkokul mezunu dahi olmamak da ne bileyim. Kim ne derse desin anne kesinlikle haklı.
 
Doğru sizin gibi herşeye burnunu sokanlara koca alkış yapmalı. Rahatsız oldunsa okumazsın olur biter
Ne güzel üslubunuz var :) Özgüvenle üniversite mezunuyum diye yazdığınız için eleştirmeden edemedim. Siz de benim yorumumu görmezden gelin bu kadar rahatsız olduysanız
 
O kadar güldüm ki, boşuna yazmışım onlarca mesajı bu mesaj tüm konunun özeti Harikasınız , insan buradan bakınca herkes kendini muhteşem hissediyor değil mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…