İLKOKUL MEZUNU SEVGİLİ

Annenizin 'sen ve o bir misiniz?' Söylemine katılmıyorum ama eşi kendisinden daha tahsilli olan erkeklerde bu durum bazen zaman içerisinde kompleks yaratabiliyor. Cevremde bir kaç örnek gözlemleme şansım oldu..

Kurban olayım şu ilkokul mezunu kpss sorularını bilen adam kim , tanışmak istiyorum. Ben ciddi ciddi oturdum 1 yıl kapattım kendimi çalıştım. Bu nasıl bişey böyle dilden dile yayılıyor. Kpss sorularını biliyor ama açıktan sınava girip totomla lise mezunu olayım demiyor. yine çünkü okursa eşşek olacak malum eşşeklik bakii kalıyor..
Aynen öyle valla. Kpss sorularını çözebilen biri neden okumaz anlamış değilim?

Ben olaya buyuk kultur farki olarak bakmiyorum ama insan bu zamanda aciktan bir lise diplomasi bari alirdi yahu. İlkokul mezunu yok dil biliyormuş, lkokul mezunu kpss sorularini şaaak şakkk biliyormuş. Madem bu kadar harikalar, cok biliyorlar o lise diplomasini gozu kapali alirdi insan, eşim 2. Universitesini calisirken okumuş, icinde olsun yeter ki.

Bikaç uç ornekler disinda kimse ilkokul mezununa "aaaa sen ne cok biliyorsun gel şu pozisyona oturtalim seni" demez, univ mezunlari bile kendini siyirabilmek için ekstra çaba harciyor artik cunku cok fazla mezun var, univ. Bitirmekte yetmiyor.
Adam şuan kendi işini yapiyor olabilir ama dunyanin binbir turlu hali var. Bugun ilkokul diplomasiyla kasiyer bile olamaz. Yani univ. Okumayan herkes aptaldir veya kultursuzdur diyemem ama belli sebeplerden okuyamadiysa bile aciktan devam etmek zor degil isteyene. 🙄

Kaldi ki mevzu univ bile degil orta ve lise dahi yok.
Şak şaak uslubunuzu begenmedigim icin begenmedim ifadesini biraktim simdi soyle ki konu sahibenin sevgilisinin hayatini bilemiyoruz ki ayni sekilde sizde esimin hayatini bilmiyorsunuz istese de sartlardan dolayi gidemez di simdi isterse girebilir sinavlara once bi esimle konusacagim girmesini bende isterim cunku cok basarili bir adam cevremde univ mezunu cok var biri issiz calismiyor digeri esimle insaatta calisiyor biri pazarda maddiyat olarak kiyaslarsak altimizda 130 bin degerinde araba var evimiz var arsamiz var kenarda paramiz var ve univ mezuni olan arkadaslarimiz kira da ama bu degil ki hepsi boyle allah herkese ev araba saglik huzur nasip etsin para sıkıntı oldugu zaman evde huzur olmuyor kizlardan biliyorum istediklerini yapamiyorlar malesef normal harcamalarimiz onlara luks geliyor ne yazik ki diger sekil anlasma konusunda birbirimizle cok anlasiriz ikimizinde ortak noktalari coktur sıkılmayız birbirimizden cocugumuzla ilgileniyoruz geziyoruz arkadaslarimizla sohbetimiz vardir. Tabi bu koronadan dolayi evdeyiz kendimizi karantinaya aldik 😁😁

Ünivmezunu karisini aldatanlar var ahlaksizlar var demisler de ilkokul mezunlari ahlak abidesi mi? Bunun okulla alakasi yok ki.. Sorunuza gelince bunu basarabilen sayili insan vardir. Ucurum var aranizda, maceraya atilmaya gerek yok. Evlilik flörte benzemez.
Milletimizin en sevdiği şey konu saptırmak. Bir problem öne sürersin ama şunlar da var şunlar da var derler. Yahu ben başka bir şey söylüyorum, senin söylediklerinle konunun ilgisi ne?

Kurban olayım şu ilkokul mezunu kpss sorularını bilen adam kim , tanışmak istiyorum. Ben ciddi ciddi oturdum 1 yıl kapattım kendimi çalıştım. Bu nasıl bişey böyle dilden dile yayılıyor. Kpss sorularını biliyor ama açıktan sınava girip totomla lise mezunu olayım demiyor. yine çünkü okursa eşşek olacak malum eşşeklik bakii kalıyor..
Totomla ve essek olacak esseklik baki kaliyor oylemi. Kpss sorularini bilen benim esim hanimefendi ama bu hakaret dolu mesajiniza soylenecek cok sey var ama gerek gormuyorum siz okumussunuz ama yaziminiz ortada Mune Mune ablacim bakarmisiniz kufurlu konusuyor hanimefendi

Asil sorun bence ilkokul mezunu olmasi degil, halen annesine bakmasidir.
Nice kadin çoçuklarini okula yollamak için ne eziyetler çekti, ne temizliklere gittiler, islere gittiler. Gerekirse 2 iste çalistilar.

Bu kadin ise 12 yasindaki çoçuktan bile geçindi. Ve halen geçiniyor. Yani çoçuklar küçükken bu kadin çokmu yasliydi? Bir ise girebilirdi. Bu psikoloji ile iki kardeste ana kuzusu olmuslardir. Evlendikten sonra paranin bir kismi halen anneye gider. Ve annede karisir her duruma gibime geliyor. Sen kendine birseyler aldiginda kiskanir, yada esin dengelemek adina, annesinede alir,..

Ben olsam bu topa girmezdim.

Şak şaak uslubunuzu begenmedigim icin begenmedim ifadesini biraktim simdi soyle ki konu sahibenin sevgilisinin hayatini bilemiyoruz ki ayni sekilde sizde esimin hayatini bilmiyorsunuz istese de sartlardan dolayi gidemez di simdi isterse girebilir sinavlara once bi esimle konusacagim girmesini bende isterim cunku cok basarili bir adam cevremde univ mezunu cok var biri issiz calismiyor digeri esimle insaatta calisiyor biri pazarda maddiyat olarak kiyaslarsak altimizda 130 bin degerinde araba var evimiz var arsamiz var kenarda paramiz var ve univ mezuni olan arkadaslarimiz kira da ama bu degil ki hepsi boyle allah herkese ev araba saglik huzur nasip etsin para sıkıntı oldugu zaman evde huzur olmuyor kizlardan biliyorum istediklerini yapamiyorlar malesef normal harcamalarimiz onlara luks geliyor ne yazik ki diger sekil anlasma konusunda birbirimizle cok anlasiriz ikimizinde ortak noktalari coktur sıkılmayız birbirimizden cocugumuzla ilgileniyoruz geziyoruz arkadaslarimizla sohbetimiz vardir. Tabi bu koronadan dolayi evdeyiz kendimizi karantinaya aldik 😁😁
Üniversite mezunu adamların işsiz veya ekonomik durumunun sıkıntıda olması maalesef sizin şu bakış açınızdan kaynaklanıyor. Ülkenin eğitimli insana bakışı kör , bakın 130,000 sayısını yazıyorsunuz. Çünkü elinizde o var , üniversite mezunu olup kirada oturan adam muhasebecidir, öğretmendir, bankacıdır lisede sigara tüttürmek kız kesmek yerine oturup ders çalışmıştır. Ama bu ülke öyle bir ülke ki ona layık olduğunu vermez. Karısı istediğini alamadığı için ezilir kirada olduğu için ezilir hayatta tek varlığı 130,000 tl araba olan kişi tarafından ezilir. o kadar acı ki 130,000 tl lik kısımda sizin adınıza ben utandım.

Totomla ve essek olacak esseklik baki kaliyor oylemi. Kpss sorularini bilen benim esim hanimefendi ama bu hakaret dolu mesajiniza soylenecek cok sey var ama gerek gormuyorum siz okumussunuz ama yaziminiz ortada Mune Mune ablacim bakarmisiniz kufurlu konusuyor hanimefendi
kpss sorularını başaran insan liseyi totosuyla bitirir ? anlamadım küfür nerede ? eşeklik bakii kalır lafı ise konunun başından beri dönüyor okunsa bile eşeklik baki kalıyormuş , öyle diyorlar bende burada öğrendim :KK15:

Üniversite mezunu adamların işsiz veya ekonomik durumunun sıkıntıda olması maalesef sizin şu bakış açınızdan kaynaklanıyor. Ülkenin eğitimli insana bakışı kör , bakın 130,000 sayısını yazıyorsunuz. Çünkü elinizde o var , üniversite mezunu olup kirada oturan adam muhasebecidir, öğretmendir, bankacıdır lisede sigara tüttürmek kız kesmek yerine oturup ders çalışmıştır. Ama bu ülke öyle bir ülke ki ona layık olduğunu vermez. Karısı istediğini alamadığı için ezilir kirada olduğu için ezilir hayatta tek varlığı 130,000 tl araba olan kişi tarafından ezilir. o kadar acı ki 130,000 tl lik kısımda sizin adınıza ben utandım.
Emin olun biz kimseyi ezmeyiz asla esim sigara tutturup kiz kesmedi dediginiz gibi babasi okutmadigini bir kac mesaj once yazdim isterse simdi okuyabilir bu konuyu acacagimi da soyledim hayat o kadar tuhaf bir sey ki isterseniz ozelden neden nicin okuyamadigini uzun uzunn yazabilirim tabi isterseniz esim de ailesinden uzaklasarak erken yasta zor sartlar altinda calisarak kazandi emegini oyle dediginiz gibi olmadi yani yasitlari okur sohbet eder kafeye giderken esim malesef zorluklarla calisti bilmeden konusmayin cok merak ederseniz yazayim size

Tabiki o sizin dusunceniz ben birsey diyemem benim esimi babasi okutmamis ogretmeni eve gelmis yalvarmis yakarmis oglun cok caliskan gelecegi parlak vs ben gorirsem hayvanlarima kim cobanlik edicek diyip kavga edip gondermis suan universite sorularina bile cevap veriyor ister inanin ister inanmayin ablasinin kizi kpss ye calisiyor sorular soruyor dayisina cat yapistiriyor cevabi matematik desen ben yaninda cahil kaliyorum matematigimle hersey universte okumakla olmuyor ne yazik ki tabiki karar sizin :)
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum eşiniz madem ilkokul mezunu olmasına rağmen Kpss sorularını çözebiliyor, neden açıktan falan okumuyor?

Benim babam da annem de hic omula gitmemisler. Ikiside köylü cocuklari. Annemin babasi yobaz in geri kafalinin birisiymis ve anneme yasak etmis okula gitmege, köyün hocasi göndermeyin, erkeklere mektup yazarlar günaha girersiniz demis. Babaminda babasi cok erken ölmüs ve babam babaanneme yardim etmis. Ama, ikiside, cok g<zel kitaplar okuyup kendilerini bilgilendirmisler. Babam cok intellektuell birisiydi. Ileri götüslü, kalbini ve kafasini bilgilendirmis, sicak kalpli, cok Komik, bizi hep güldüren, hic sikmiyan, bir insandi. Biz 3 kizdik ve ücümüzde bir defa babamin veya Annemin agzindan bize karsi bir kötü laf duymamisiktir. Ücümüzü de cok özg<r egittiler, okul, Uni, hepsini gösterdiler. Benim alman arkadaslarimla eglenmeye giderse, biz de giderdik, arkadaslarimla izine, erkek arkadas olmasina, erkek arkadisimizla beraber ev tutup kalmamiza, her zaman özgürdük. Onlar sade bizim mutlu olmamizi isterdiler. Sizin gülüsünüz benim kulaginda en güzel muzik derdi babam. Ben anneme bir defa duymadim, babamdan izin almaya bir yere gitmek istedigi zaman. Information olarak söylerdi, günlük Programm nasil ama esir gibi izin almasini veya babamin izin vermiyorum demesini hic duymadim. Herzaman esittiler.
Benim icin böyle insanlar daha iyi. Cok Uni mezunu var ama karilarina kiz cocuklari a büyük baski, kimisi karisina annesine bile göndermiyor. Bazi seyler in hic okulla ilgisi yok, karakteri ve icindeki kuvvetiyle daha önemli.
Benim kardesim in kaldigim yerde, yakininda, bir cok yüksek ev var ve orda daha cok türkler ve araplar oturuyor lar, cogu sözde yüksek okil görmüs ama kadinlari bir köpek gibi tutuyor lar. Izinsiz hic bir yere gitme yok, Izinsiz calisamazlar, kiz cocuklari kücücük yasta kapatiriyorlar. Ne anladim Ben böyle Uni yobazindan.

Burda okuyup kotu olanlar geyigini yapmiycam evet her okuyan adam olmuyor.yalniz okumakta sosyal anlamda iletisim anlaminda insana cok sey katiyor.mesela universite mezunu olmayan biri hemen belli oluyor.ilerde gireceginiz ortamda boyle sorunlar yasarsiniz.o yuzden ayrilmayin ama aklinizin bi kosesinde bulunsun

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum eşiniz madem ilkokul mezunu olmasına rağmen Kpss sorularını çözebiliyor, neden açıktan falan okumuyor?
Aciktan okumasini ben isterim aslinda cok yetenekli bir adam genel kulturu yuksek tarihe ozellikle cok merakli ve matematigi super bu konuyu 2 3 sene once acmistim simdi tekrar acmayi dusunuyorum.. korktugu ingilizce cunku ingilizce hic yok olmazsa bi kursa gidersin demistim diger derslerde sıkıntı yasamaz ama ingilizce biraz zorlayabilir

Emin olun biz kimseyi ezmeyiz asla esim sigara tutturup kiz kesmedi dediginiz gibi babasi okutmadigini bir kac mesaj once yazdim isterse simdi okuyabilir bu konuyu acacagimi da soyledim hayat o kadar tuhaf bir sey ki isterseniz ozelden neden nicin okuyamadigini uzun uzunn yazabilirim tabi isterseniz esim de ailesinden uzaklasarak erken yasta zor sartlar altinda calisarak kazandi emegini oyle dediginiz gibi olmadi yani yasitlari okur sohbet eder kafeye giderken esim malesef zorluklarla calisti bilmeden konusmayin cok merak ederseniz yazayim size

Tatlım arkadasın ezmek derken demek istediği “bak benim eşim okumadı bizim durumumuz daha iyi” demeniz. Okumuş insanın hayattan beklentileri farklı oluyor ayrıca. Burada eşim çok donanımlı aşırı mükemmel hem de üni mezunu değil dediğin zaman komik oluyor çünkü donanım sana göre donanım. Yani bu gurur duyulacak bi şey değil, ne mutlu kendini geliştirmiş ama birazcık hırsla herkese laf yetiştirmen sizi yüceltmiyor

Buram buram kültür kokan bir mesaj olmuş 😂

yani eşiniz eşek olan kısımda değil eğitimli olmadığı için
Neden sürekli beni alıntılıyorsunuz Mune Mune sizin eşinizi övmek zorunda mıyım inanmak zorunda mıyım kpss dahisi olduğuna ? 1 yıl gece gündüz kpss çalıştım ve inanmıyorum zerre kadar. anlamadım neden ısrar ediyorsunuz . kavga etmek istemiyorum , kaldı kavga edecek bişey yok. çok zekidir eşsizdir eşiniz seviyorsunuz anlarım . ama okul okumak lise bile bitirmek emek gerektiriyor bunu hafife alıp eğitimli insanları aşağılamak akıl karı değil.

Aciktan okumasini ben isterim aslinda cok yetenekli bir adam genel kulturu yuksek tarihe ozellikle cok merakli ve matematigi super bu konuyu 2 3 sene once acmistim simdi tekrar acmayi dusunuyorum.. korktugu ingilizce cunku ingilizce hic yok olmazsa bi kursa gidersin demistim diger derslerde sıkıntı yasamaz ama ingilizce biraz zorlayabilir

Mesela matematiği süper ne demek evde tahtanız var her gece sana teorem mi ispatlıyor. Matematik vizyonunuz ne yani😂

Valla okuduğum kitabın, izlediğim filmin sohbetini yapamayacağım, birlikte tiyatroya gidemeyeceğim adamın aşırı pahalı!!!! arabasını, evini, arsasını ne yapayım :işsiz: yıl 2020 başarıyı para ve mal mülk sanan, eğitimin sadece daha çok para kazanmak için alındığını sananlar var.Bizim toplumdan 100 sene bi halt olmaz.

Tatlım arkadasın ezmek derken demek istediği “bak benim eşim okumadı bizim durumumuz daha iyi” demeniz. Okumuş insanın hayattan beklentileri farklı oluyor ayrıca. Burada eşim çok donanımlı aşırı mükemmel hem de üni mezunu değil dediğin zaman komik oluyor çünkü donanım sana göre donanım. Yani bu gurur duyulacak bi şey değil, ne mutlu kendini geliştirmiş ama birazcık hırsla herkese laf yetiştirmen sizi yüceltmiyor
Maddi acidan yazdim onu hirsla kimseye laf yetistirmiyorum birden bildirimlerim alintilarla doldu 😁

Back
X