Ilkokul

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Iyi aksamlar arkadaşlar.

1.sınıfa başlayan kızım var. Servisle gittiği için şimdiye kadar ogretmenini 3-4 sefer filan gordum.Ders durumu iyi dinliyor,okuyup yaziyor onda sıkıntı yok. Ama kızımin derste konuştuğunu soylemisti, 3 kere yer değişmiş bu sebeple ki o konuda 'iyi yapmışsınız hocam,ben de konuşacağım,daha tam alışamadı kusura bakmayin' demistim. Bu konu halloldu sanıyordum çünkü sonrasında bisey demedi hersey yolunda dedi ama bugün kızım ceza almış,öğretmen sınıf önünde tahtaya kaldırıp arkasını döndürmüş:(
Ben bir anne olarak çok üzgünüm, konuşması da arkadaşı 'nasıl olmuş güzel yazmışım mi' cümlesine cevap vermesi. Ben bunun eğitimini almadim ama cezanın ne sebeple olursa olsun hafif veya şiddetli farketmez,çocuğu okuldan soguttugunu biliyorum.Ilkokulda kendim birebir de yaşadığım için tek istegim ceza vermeyen sevgi dolu bir öğretmendi,okumayı yazmayı nasıl olsa öğrenecek. Ne bileyim,bireysel yazı yazdirdiginda başını okşayıp sessizce 'Aferim bu ders hep beni dinledin arkadaşınla konusmadin' gibi bir cümle duysaydi kızım, o onda bin kat daha etkili olurdu çünkü hareketli yaramaz bir cocuk değil tam tersi kırılgan çevredeki olumlu olumsuz herşeye algıları aşırı açık ve etkilenen bir cocuk.

Uzattım kusura bakmayın.Burada saldırıya geçen çok öğretmene denk geldim onlara selam olsun,neler yazacaklarını az çok tahmin ediyorum ama duyarlı ve eleştirmek için yazmadığımı anlayabilecek insanlar da olduğunu biliyorum. Ben bir anne olarak nasıl hareket etmeliyim sizce? Okula karsi hevesi gitgide azalıyor kızımın.

Oglum birinci sinida giderken ogretmeni de boyle cezalar veriyormus konusanlara. Bir gun oglum ogretmen bugun sacimi cekti demisti. Ben de ogretmeni aradim. " Hepimizin hayatindan bir suru ogretmen gecer. Hepsinin adini unuturuz ama nedense ilkokul ogretmenimizi hic unutmayiz. Ben oglumun sizi kotu anmasini istemiyorum. Bir hatasi olursa bana soyleyin ben veririm cezasini ya da konusurum ama oglumun hatirinda iyi kalmanizi istiyorum" demistim. O gunden sonra ogretmeni cocuklarin sacini cekmeyi birakmisti.

Son düzenleme:
Ceza vermeyi sevmiyorum ben okulda. Cok cok kotu birsey yapmadiklari durumda tabi. Arkadasina zarar verdiyse ceza veririm. Ama ailesine de arayip soylerim. Bugun sadece 2 dk arkami dondum. Etkinlik icin malzeme aliyordum dolabimdan. O sirada baktim bir tanesi arkadasini sandalyesinden var gucuyle itti. Cocuk yerde agliyor. Ceza verdim ona. Etkinlige katilmadi mesela. Bir kosede oturup arkadaslarini izledi. Tabi ondan once bana saldirdi. Arkadasina neden zarar verdin diye konusmaya calisirken. Cocuk resmen kasigima tekme atti. Gun boyu dogrulamadim. Calisan abla ilgilendi cocuklarla. Hemen aradim annesini cagirdim. Yaptiklarini tek tek annesine de soyledim. Onlar da ceza verecek. Yarin okula gelmeyecek.
Simdi bu cocuk cezayi hakediyordu yani. Ama bir cumle konustu diye de yapmam ben sahsen 🤷‍♀️

Sinifta ne kadar konustugunu bilemezsiniz. Sadece arkadasin sorusuna cevap vermek degildir muhtemelen. Cezanin sekli konusuna girmeyecegim. Hic olumsuz bir durum yaratmiyorsa yaptigina devam ediyor cocuklar. Ogretmenin de ders anlatabilmesi,verim alabilmesi icin uyulmasi gereken kurallar var. Her olumsuzlukta ogretmene yuklenmek ne kadar kolay degil mi? Peki onun isi ne kadar kolay acaba?

Iyi aksamlar arkadaşlar.

1.sınıfa başlayan kızım var. Servisle gittiği için şimdiye kadar ogretmenini 3-4 sefer filan gordum.Ders durumu iyi dinliyor,okuyup yaziyor onda sıkıntı yok. Ama kızımin derste konuştuğunu soylemisti, 3 kere yer değişmiş bu sebeple ki o konuda 'iyi yapmışsınız hocam,ben de konuşacağım,daha tam alışamadı kusura bakmayin' demistim. Bu konu halloldu sanıyordum çünkü sonrasında bisey demedi hersey yolunda dedi ama bugün kızım ceza almış,öğretmen sınıf önünde tahtaya kaldırıp arkasını döndürmüş:KK43:
Ben bir anne olarak çok üzgünüm, konuşması da arkadaşı 'nasıl olmuş güzel yazmışım mi' cümlesine cevap vermesi. Ben bunun eğitimini almadim ama cezanın ne sebeple olursa olsun hafif veya şiddetli farketmez,çocuğu okuldan soguttugunu biliyorum.Ilkokulda kendim birebir de yaşadığım için tek istegim ceza vermeyen sevgi dolu bir öğretmendi,okumayı yazmayı nasıl olsa öğrenecek. Ne bileyim,bireysel yazı yazdirdiginda başını okşayıp sessizce 'Aferim bu ders hep beni dinledin arkadaşınla konusmadin' gibi bir cümle duysaydi kızım, o onda bin kat daha etkili olurdu çünkü hareketli yaramaz bir cocuk değil tam tersi kırılgan çevredeki olumlu olumsuz herşeye algıları aşırı açık ve etkilenen bir cocuk.

Uzattım kusura bakmayın.Burada saldırıya geçen çok öğretmene denk geldim onlara selam olsun,neler yazacaklarını az çok tahmin ediyorum ama duyarlı ve eleştirmek için yazmadığımı anlayabilecek insanlar da olduğunu biliyorum. Ben bir anne olarak nasıl hareket etmeliyim sizce? Okula karsi hevesi gitgide azalıyor kızımın.
Anne olarak ceza anlayışım, sevdiği şeylerden uzak tutmak. Çikolata yememek, ananeye, babaneye gitmemek gibi. Bu tür bir ceza bana göre dışlamaya ve yok saymaya girer. Uzmanlar var mutlaka aydınlatır ama soyut kavramı henüz gelişmekte olan çocuklar için ağır olduğunu düşünüyorum.

Öğrenciyi dersin akışından koparacak cezalara karşı bir öğretmenim. Hele ki 1. Sınıfta alışma sürecindeki bir öğrenciye..sınıf öğretmeni değilim ama duyuyoruz hala okula alışamadığı için ağlayan öğrenciler oluyor. Şuan da öğretmenin ilk görevi çocuğa okulu sevdirmek olmalı.. ama maalesef 1. Sınıf öğretmenlerinde ilk biz okumaya geçtik yarışı oluyor. Kendi hırslarını çocuklara yansıtıp mükemmellik bekliyorlar..
Kızınızla konuşun öncelikle sınıfta nasıl davranması gerektiğini anlatın. 1 hafta öğretmeninden şikayet gelmezse bir ödül kazansın.. ve öğretmenine de anlatın durumu mutlaka okuldan soğuduğunu söyleyin.. ve mümkünse haftada bir okula gidin. Şimdi 1. Sınıf velileri hergün okulda ve sizi muhtemelen ilgisiz veli olarak görüyordur.

Hos geldin okulun ilk basamagına 🤭

Öğrenciyi dersin akışından koparacak cezalara karşı bir öğretmenim. Hele ki 1. Sınıfta alışma sürecindeki bir öğrenciye..sınıf öğretmeni değilim ama duyuyoruz hala okula alışamadığı için ağlayan öğrenciler oluyor. Şuan da öğretmenin ilk görevi çocuğa okulu sevdirmek olmalı.. ama maalesef 1. Sınıf öğretmenlerinde ilk biz okumaya geçtik yarışı oluyor. Kendi hırslarını çocuklara yansıtıp mükemmellik bekliyorlar..
Kızınızla konuşun öncelikle sınıfta nasıl davranması gerektiğini anlatın. 1 hafta öğretmeninden şikayet gelmezse bir ödül kazansın.. ve öğretmenine de anlatın durumu mutlaka okuldan soğuduğunu söyleyin.. ve mümkünse haftada bir okula gidin. Şimdi 1. Sınıf velileri hergün okulda ve sizi muhtemelen ilgisiz veli olarak görüyordur.
Ilk hafta okuldaydım sonrasında 3/4 kez gittim,sizce öğretmen ilgisiz diye mi düşünüyordur acaba hocam? Ilk hafta da çok az veli vardı,ben de ikide bir gelip göze batmak istemedim.
Biliyor musunuz hirs konusunda haklısınız.Bu öğretmenin adini çok duydum,kime sorduysam hepsi onu önerdi. Bunun sebebi herşeyi mükemmel yapmak istemesi ve belki de yapması. Ama sorun şu ki kızım yarış atı değil,duyguları var. Benim beklentim çok farklıydı. Fazla mi araştırdım oluruna mi bıraksaydım şuan onu dusunuyorum

Arkadaşıyla küçük bir konuşma yaptı diye bu tarz cezalar vermem.

Bugün mesela tam 4 kez uyardım arkadaşıyla konuşan, artık onun da eğitim hakkını elinden alan öğrencimi.
''Xcim ben seni kaç kez uyardım bugün?
''Eeeeee, bilmem 4 kere falan.''
''Aynen öyle. Sanırım devam edeceksin. Şu sıraya geç tek başına otur. Bence sana arkadaş iyi gelmiyor. ''

Muhtemelen annesinin gözünde ''Aaa ne var ki bunda ceza alacak.''
Ama okul ortamında öyle değil işte.
Bir kişi yaptığında, göz yumduğumuzda hepsi yapmaya başlıyor.
Herkesin aynı anda yanındakiyle konuştuğunu düşünelim.
Gürültüyü hayal edelim.
Dersi nasıl işleyeceğiz?
Gerçekten öğrenmek için okula gelen çocuğun suçu ne?

Lütfen değerlendirme yaparken bunları da düşünelim.

Ben çok sabırlı bir insanım.
Ama bunu kullanan çocuk çok.
Sabrımın taştığı yerde mecbur kalıyorum cezaya.

Sınıfa arkasını dönüp durma cezası benim için büyük cezalardan biridir.
Bile isteye başka arkadaşına şiddet göstermesi, yaralaması gibi bir durumda ancak alır.
Onu da ilkte değil uyarı almasına rağmen tekrar ettiğinde.

Ilk hafta okuldaydım sonrasında 3/4 kez gittim,sizce öğretmen ilgisiz diye mi düşünüyordur acaba hocam? Ilk hafta da çok az veli vardı,ben de ikide bir gelip göze batmak istemedim.
Biliyor musunuz hirs konusunda haklısınız.Bu öğretmenin adini çok duydum,kime sorduysam hepsi onu önerdi. Bunun sebebi herşeyi mükemmel yapmak istemesi ve belki de yapması. Ama sorun şu ki kızım yarış atı değil,duyguları var. Benim beklentim çok farklıydı. Fazla mi araştırdım oluruna mi bıraksaydım şuan onu dusunuyorum

Bir başkasını memnun eden şey sizi memnun etmeyebilir.
Bakın başkasının mükemmeli sizin şikayetiniz oluverdi.
Beklenti meselesi.

Mesela ben disiplini de çok seven çok veli biliyorum.
Eminim onlar beni de aşırı disiplinsiz bulur, bunun için bilseler kesinlikle tercih etmezler.

Okula sık giden veli ilgili velidir gibi bir düşüncemiz yok.
Sakın yanlışa kapılmayın.
Tüm veli toplantılarına katılın.
Toplantıdan bir an evvel çıkmaya hevesli görünenlerden olmayın.
Ödev, üzerine gelen notların sıkı takipçisi olun ki ihmal ettiğiniz bir durum olmasın.
Hasta olup devamsızlık yaptığınız günler için nasıl bir çalışma ile kızınızı yetiştirebileceğinizi
mutlaka sorun ve çalıştırın.
Benim gözümde ilgili veli budur.
Öyle 3 güne bir karşıma çıkıp ''Hocam bizimki nasıl?'' diyenler değil...

Arkadaşıyla küçük bir konuşma yaptı diye bu tarz cezalar vermem.

Bugün mesela tam 4 kez uyardım arkadaşıyla konuşan, artık onun da eğitim hakkını elinden alan öğrencimi.
''Xcim ben seni kaç kez uyardım bugün?
''Eeeeee, bilmem 4 kere falan.''
''Aynen öyle. Sanırım devam edeceksin. Şu sıraya geç tek başına otur. Bence sana arkadaş iyi gelmiyor. ''

Muhtemelen annesinin gözünde ''Aaa ne var ki bunda ceza alacak.''
Ama okul ortamında öyle değil işte.
Bir kişi yaptığında, göz yumduğumuzda hepsi yapmaya başlıyor.
Herkesin aynı anda yanındakiyle konuştuğunu düşünelim.
Gürültüyü hayal edelim.
Dersi nasıl işleyeceğiz?
Gerçekten öğrenmek için okula gelen çocuğun suçu ne?

Lütfen değerlendirme yaparken bunları da düşünelim.

Ben çok sabırlı bir insanım.
Ama bunu kullanan çocuk çok.
Sabrımın taştığı yerde mecbur kalıyorum cezaya.

Sınıfa arkasını dönüp durma cezası benim için büyük cezalardan biridir.
Bile isteye başka arkadaşına şiddet göstermesi, yaralaması gibi bir durumda ancak alır.
Onu da ilkte değil uyarı almasına rağmen tekrar ettiğinde.
Sizce nasıl bir konuşma yapmalıyım? Yapıcı, hepimiz icin cozumu olacak bir sekilde konuşmak niyetim. Yanlış anlaşılacak şeyler söylersem bu sefer kızımla hepten ilgilenmez diye korkuyorum.Aksi biri, 'ben kaç yıllık öğretmenim işime karisma'vari konuşursa hepten karışır ortalık.

Ben de öğretmenim..Ceza son derece ilkel. Ortaokul branş öğretmeniyim.Ceza vermem.Hele ki 1.sinifta..Cocugun okula karşı tutum geliştireceği bir zamanda..

Benim oğlumun öğretmeni de bu tarz cezalar veriyor.Bize de tavsiye edilen bir öğretmendi.Ogluma vermemis ama söyledi.Verseydi öğretmeni ile görüşür sorunun kaynağını öğrenir ceza dışında tavsiye veya bir çözüm sunup sunamayacagini sorardım

Sizce nasıl bir konuşma yapmalıyım? Yapıcı, hepimiz icin cozumu olacak bir sekilde konuşmak niyetim. Yanlış anlaşılacak şeyler söylersem bu sefer kızımla hepten ilgilenmez diye korkuyorum.Aksi biri, 'ben kaç yıllık öğretmenim işime karisma'vari konuşursa hepten karışır ortalık.

Ben sizin yerinizde olsaydım kızıma eğer ders esnasında konuşursa öğrenemeyeceğini,
ayrıca arkadaşlarının da öğrenmesine engel olacağını anlatırdım.
Oysaki topluma karışıyoruz. Uymamız gereken kurallar var.
Öğretmenin seni seviyor ama düzen sağlamak adına kural koymak zorunda bunu bil ve lütfen
öğretmeninin işini kolaylaştıran öğrencilerden ol.
Seninle ilgili hep güzel şeyler duymak isterim.
Gibi bir konuşma yapardım.

Kızımda düzelme görmeyi beklerdim.

Baktım düzelmiyor, ceza devam edecek.
Bu durumda işler karışacak.
Öğretmenle görüşmeye bu durumda giderdim işte.
En baştan gitseniz gerçekten çok bilmiş, öğretmenin halinden anlamayan veli olarak görünürsünüz.

1. Sınıf çocuğu için biraz fazla olmuş bencede.
Evet öğretmen sınıfın düzeninden ve disiplininden sorumlu, ama böyle bir ceza (1. Sınıf icin) son nokta olmalı.
Bugün bunu yaptığında yarına daha büyük bir seyi de kalmıyor yapacak, bence kendi kendini cozumsuz birakiyor.

Sizin icin de şunu söyleyeyim, kızınız eğer basarili bir öğrenci olmasa, bocalayan bir cocuk olsa, o zaman akademik anlamda kaygilariniz olurdu.
Şimdi nasıl olsa her şey yolunda diye rahatsiniz
Ama işler umduğunuz gibi gitmeseydi ve konuşan kızınızın sıra arkadaşı olsaydi ne düşünürdünüz? Konuşurken bunu aklınızın bir kenarında tutmak, fevri davranmanıza engel olur :)

Cok zor bir mesele nasil yorum yapsam bilemedim.Uc cocugum okullu benimde Kanada da yasiyorum,burda ceza veren bir ogretmene sahit olmadim duymadim da ,ama inanin siddete egilimli sorunlu cocuklarda gormedim.Aile de nasil bir egitim aliyorlarsa kesinlikle okulda taskinliklarini birbirlerine karsi akran zorbaligini goremezsiniz.Birbirlerine ve ofretmenlerine cok saygililar.Turkieye de durum farkli cidden cocuklarda alay etme,vurma ,sozlu asagilama gibi davranis bozukluklari var,ogretmenler de bu konuda cok zorlaniyor hele bazi veliler var cocugunun yaptigini hakli cikarircasina ogretmenle hatta okul idaresiyle kavga ediyor,bir yandanda ruh hastasi diyebilecegimiz ogretmen turleri de mevcut.Mesela burda hic bir ogretmenin gerek sozlu gerek bedensel nitelikte asla cocuga ceza adi altinda siddet uygulayamaz sikayetle gorevine aninda son verilir.
Sanirim Turkiye de hem iyi bir ogretmeni bulmak,hemde ogretmenin iyi ogrencilere denk gelmesi zor mesele.

Back
X