Ilkokul

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sevgili 1Sen, tatlı kadın :)

Ödev bizi geliştiren iyi bir şeydir.
Ödevin cezası olmaz.
Çocuk kafasında, demek bu iyi bir şey değil ki cezası oluyor diye kodlar.
Kitap okumak da öyle mesela.
Onun da cezası olmaz. Bunlar güzel şeyler olarak bilinmeli, kalmalı.

Samimiyetle söylüyorum çocuğum olsaydı ve öğretmeni ödev cezası verseydi.
Başa çıkamadığında duvara dönük durdursun da bunu yapmasın diye düşünürdüm.

Sevgili nomunomuchua , akıllı kadın :)

Bu yönden hiç düşünmedim , farkindaligimi uyandirdigin için teşekkür ederim.

Ödül ceza yöntemi hiç uyguladığım bir konu değil çocuklarım üzerinde, okulda da herkesin gözü önünde tahta cezası da ağır geldi kalbime.

Illa ceza uygulayacaksa okulda öğretmen, ne olmalı bu sence ?

Ilk hafta okuldaydım sonrasında 3/4 kez gittim,sizce öğretmen ilgisiz diye mi düşünüyordur acaba hocam? Ilk hafta da çok az veli vardı,ben de ikide bir gelip göze batmak istemedim.
Biliyor musunuz hirs konusunda haklısınız.Bu öğretmenin adini çok duydum,kime sorduysam hepsi onu önerdi. Bunun sebebi herşeyi mükemmel yapmak istemesi ve belki de yapması. Ama sorun şu ki kızım yarış atı değil,duyguları var. Benim beklentim çok farklıydı. Fazla mi araştırdım oluruna mi bıraksaydım şuan onu dusunuyorum
Genel konuştum aslında diğer veliler sürekli okuldaysa bazen öğretmenler göremedikleri velileri ilgisiz kabul edebiliyorlar .. aşağıda bir arkadaş yazmış ilgiyi velinin okula gelmesiyle ölçmem diye ama maalesef bunu yapan öğretmenler gördüm.. öğretmenine bağlı yani.. ilkokulda bile olsa disiplin iyidir ancak hırslı ve mükemmeliyetçi bir öğretmene çocuğumu kesinlikle göndermezdim.. dediğiniz gibi yarış atı değil bunlar daha oyun çağı çocuğu..

Bir eğitimci olarak ceza kelimesini kullanan öğretmeni kınıyorum. Uygulayani yorumsuz bırakıyorum

Sevgili nomunomuchua , akıllı kadın :)

Bu yönden hiç düşünmedim , farkindaligimi uyandirdigin için teşekkür ederim.

Ödül ceza yöntemi hiç uyguladığım bir konu değil çocuklarım üzerinde, okulda da herkesin gözü önünde tahta cezası da ağır geldi kalbime.

Illa ceza uygulayacaksa okulda öğretmen, ne olmalı bu sence ?

Bu satırları sana berbat bir günün ardından yazıyorum :)
Bol kavgalı, gürültülü, itişmeli, şikayetli haliyle sürekli doğrusu ne neden böyle yapıyorsunuz diye konuşmalı,
dersten çok bunlarla tüketilen verimsiz bir gün işte.
Beslenme vaktinde ellerini yıkamaya diye tuvalete giden erkekler,iki dk sonra x üstümüze işedi öğretmenim diye geldiler..
Ceza olarak ne mi verdim?
Hiç bir şey.
Bu kadar sabırlı bir insanım.
Sadece bu ne hal çocuklar, nasıl davranış diyerek doğrusunu konuştuk.

Ceza güzel bir şey değil benim için.
Zaman zaman mecbur kaldığımda uyguladığım bir şey.
Hani son noktaya getirdiklerinde, artık abarttıklarında, çok çaresiz bıraktıklarında.
Çok disiplinli bir öğretmen hiç olamadım. Şefkatli yapım baskın çıkıyor.
Bu yüzden günlerim genelde böyle yorucu geçer zaten.
İyi çocuklara yine yazık oldu diye üzülürüm.

Benim son noktada başvurduğum cezalar etkinlik yaptırmama, tek başına oturtma,
eğer bilinçli arkadaşına şiddet uyguladıysa duvara dönük durma.

Keşke hepsi çiçek gibi olsa da gerek kalmasa.

Iyi aksamlar arkadaşlar.

1.sınıfa başlayan kızım var. Servisle gittiği için şimdiye kadar ogretmenini 3-4 sefer filan gordum.Ders durumu iyi dinliyor,okuyup yaziyor onda sıkıntı yok. Ama kızımin derste konuştuğunu soylemisti, 3 kere yer değişmiş bu sebeple ki o konuda 'iyi yapmışsınız hocam,ben de konuşacağım,daha tam alışamadı kusura bakmayin' demistim. Bu konu halloldu sanıyordum çünkü sonrasında bisey demedi hersey yolunda dedi ama bugün kızım ceza almış,öğretmen sınıf önünde tahtaya kaldırıp arkasını döndürmüş:KK43:
Ben bir anne olarak çok üzgünüm, konuşması da arkadaşı 'nasıl olmuş güzel yazmışım mi' cümlesine cevap vermesi. Ben bunun eğitimini almadim ama cezanın ne sebeple olursa olsun hafif veya şiddetli farketmez,çocuğu okuldan soguttugunu biliyorum.Ilkokulda kendim birebir de yaşadığım için tek istegim ceza vermeyen sevgi dolu bir öğretmendi,okumayı yazmayı nasıl olsa öğrenecek. Ne bileyim,bireysel yazı yazdirdiginda başını okşayıp sessizce 'Aferim bu ders hep beni dinledin arkadaşınla konusmadin' gibi bir cümle duysaydi kızım, o onda bin kat daha etkili olurdu çünkü hareketli yaramaz bir cocuk değil tam tersi kırılgan çevredeki olumlu olumsuz herşeye algıları aşırı açık ve etkilenen bir cocuk.

Uzattım kusura bakmayın.Burada saldırıya geçen çok öğretmene denk geldim onlara selam olsun,neler yazacaklarını az çok tahmin ediyorum ama duyarlı ve eleştirmek için yazmadığımı anlayabilecek insanlar da olduğunu biliyorum. Ben bir anne olarak nasıl hareket etmeliyim sizce? Okula karsi hevesi gitgide azalıyor kızımın.

Tahtada arkasını döndürüp bekletmek kabul edilemez bi durum. Dediğiniz gibi çocuğu iyice soğutacak. Çocukları gerçekten sevmeyen insanlar lütfen bu kutsal mesleği seçmesinler. Ne kadar büyük yara açtığının farkında bile olmayacak okumuş cahiller bunlar. İlkokul 2 de soruyu yapamadım diye tahtada ayağıma cetvelle vurmuştu öğretmenim. Hala dün gibi aklımda. Asla silinmeyen kötü bi hatıra Benim için

Oglum cok hareketli bir cocuktu
Cok basarilidir ama yerinde zor dururdu ilkokulda
Ogretmeni sozunu dinlemediginde tenefuse cikmama cezasi verirdi , o bir tane tenefuse cikmamak buyuk izdirapti oglum icin
Normalde cezaya karsiyim , kendim de vermem , ama.ogretmenine iyi yapiyorsunuz hocam derdim cunku konusarak baskalarinin ders dinleme hakkini caliyordu ve buna musade etmem asla
Boyle boyle ogrendi , konustugunda arkadaslarina zarar verdigini ve birakti konusmayi
Ama rencidi edici ceza verseydi tahtada durma vs kesinlikle gider ogretmenle konusurdum

Bu satırları sana berbat bir günün ardından yazıyorum :)
Bol kavgalı, gürültülü, itişmeli, şikayetli haliyle sürekli doğrusu ne neden böyle yapıyorsunuz diye konuşmalı,
dersten çok bunlarla tüketilen verimsiz bir gün işte.
Beslenme vaktinde ellerini yıkamaya diye tuvalete giden erkekler,iki dk sonra x üstümüze işedi öğretmenim diye geldiler..
Ceza olarak ne mi verdim?
Hiç bir şey.
Bu kadar sabırlı bir insanım.
Sadece bu ne hal çocuklar, nasıl davranış diyerek doğrusunu konuştuk.

Ceza güzel bir şey değil benim için.
Zaman zaman mecbur kaldığımda uyguladığım bir şey.
Hani son noktaya getirdiklerinde, artık abarttıklarında, çok çaresiz bıraktıklarında.
Çok disiplinli bir öğretmen hiç olamadım. Şefkatli yapım baskın çıkıyor.
Bu yüzden günlerim genelde böyle yorucu geçer zaten.
İyi çocuklara yine yazık oldu diye üzülürüm.

Benim son noktada başvurduğum cezalar etkinlik yaptırmama, tek başına oturtma,
eğer bilinçli arkadaşına şiddet uyguladıysa duvara dönük durma.

Keşke hepsi çiçek gibi olsa da gerek kalmasa.
Kızım sabah ne dedi biliyor musun, öğretmen sık sık ceza veriyor mu böyle dedim, bazen yaramazlık yapanlara veriyor dedi. 'Ama yusuf çocuklara yumruk atıyor vuruyor ona hiç ceza vermiyor' dedi bir kez daha sok oldum. Cocuk mu ayırıyor yoksa o gormediginde mi oluyor anlamadım ama dayak yiyenler illaki söylemiştir öğretmene. Ben sanırım tekrar olursa veya kızımda psikolojik yönden kötü gidişat görürsem hemen değiştireceğim. Aynı okul farklı sınıf mi olur tamamen farklı okul mu olur bilmiyorum.

Kızım sabah ne dedi biliyor musun, öğretmen sık sık ceza veriyor mu böyle dedim, bazen yaramazlık yapanlara veriyor dedi. 'Ama yusuf çocuklara yumruk atıyor vuruyor ona hiç ceza vermiyor' dedi bir kez daha sok oldum. Cocuk mu ayırıyor yoksa o gormediginde mi oluyor anlamadım ama dayak yiyenler illaki söylemiştir öğretmene. Ben sanırım tekrar olursa veya kızımda psikolojik yönden kötü gidişat görürsem hemen değiştireceğim. Aynı okul farklı sınıf mi olur tamamen farklı okul mu olur bilmiyorum.

Kötü gidişat görürseniz elbette değiştirin.
Hatta ben memnun olmadığım her durum için sessizce memnun olacağım durumu
yaratmaktan yanayımdır.
Yaygarayı saçma buluyorum bu açıdan.
Seçenek bol, mahkumiyet yok daha ne olsun.

Oglum birinci sinida giderken ogretmeni de boyle cezalar veriyormus konusanlara. Bir gun oglum ogretmen bugun sacimi cekti demisti. Ben de ogretmeni aradim. " Hepimizin hayatindan bir suru ogretmen gecer. Hepsinin adini unuturuz ama nedense ilkokul ogretmenimizi hic unutmayiz. Ben oglumun sizi kotu anmasini istemiyorum. Bir hatasi olursa bana soyleyin ben veririm cezasini ya da konusurum ama oglumun hatirinda iyi kalmanizi istiyorum" demistim. O gunden sonra ogretmeni cocuklarin sacini cekmeyi birakmisti.
Çok güzel söylemişsiniz çok beğendim!!

Öğretmenlerin işi de çok zor.
Benim annem ilkokul öğretmeniydi.
Aynı okulda yakın bir arkadaşında öğrenciydim ben.
Ben hep çalışkan başarılı bir öğrenci oldum ama asla öğretmenim tarafından kayırılmadım.
Saçmalayan öğrenciye azarı kayardı valla öğretmenim, ama ben hiç ceza verdiğini falan anımsamıyorum.
Birini küçük düşürünce ne kazanılır ki bunu da anlamış değilim?
Pardon da kamçıyla at mı eğitiyorsun yani?
Ama cidden de bilemiyorum, sizin kızınız için demiyorum, 2 laf konuştu diye ceza veriyosan susma cezası ve. Hah ya da fazladan ödev ver yani. Tahtaya çıkarıp rezil etmek nedir anlamış değilim?

biz ilkokulda ne cezalar gördük. sıradayağına çeksin demiyorum ama 2 dk arkasını döndü diye hemen okuldan soğumaz. size az konuştum demiş ama belki daha çok konuşuyor, bunu siz bilemezsiniz ki.

biz ilkokulda ne cezalar gördük. sıradayağına çeksin demiyorum ama 2 dk arkasını döndü diye hemen okuldan soğumaz. size az konuştum demiş ama belki daha çok konuşuyor, bunu siz bilemezsiniz ki.
Inşallah oyle olur soğumaz. Ama benim de bazı durumlar dün gibi aklımda mesela tembellerin cam tarafına oturtuldugu, kapıya asılı olan elma resimlerinin kırmızıya boyandığı ve çalışkanların kipkirmiziya boyandığı tembellerin hafif boyandığı,saatlerce ödevle ugrastigim vb.okuldan oldum olası nefret etmişimdir ve nedense ilkokul 1 ve 2ye dair en net bunları hatırlıyorum,bu basit ve belki masum seyler bile demekki etki etmiş.Tahtada ceza almak büyük bir şey ,çok aşağılayıcı küçük dusurucu. 2.sınıfın yarı döneminde tasindik başka öğretmenim oldu, melek gibi biriydi.Oncesinde ne kadar tembelsem onda o kadar çalışkandım sınıfta vasat yoktu nerdeyse çünkü öğretmenin biricigi olmak için yarışırdık,tenefüslerde koluna girerdik. Ya ben de onun gibi öğretmen bulabilseydim keşke daha da artsa sayıları.

Back
X