- 27 Temmuz 2013
- 1.497
- 637
- 173
- Konu Sahibi baloncuk13
-
İlkokulda okuldan ziyade öğretmen seçilir.Merhabalar. 1. Sınıfa giden bir çocuğum var. Bundan birkaç sene evvel sorsalardı kesinlikle bir çocuğun devlet okullarında eğitim görmesini savunurdum. Ama şimdi okul hayatının içine girdikçe acaba bir çocuk ilkokuldan başlayarak özelde kolejde mi eğitim görse daha sağlam olur diye düşünmeden edemiyorum. Sanki kolej öğrencileri daha bilgili daha girişken. Yine 1. Sınıf koleje giden bir yakınımın çocuğu maşallah bir güzel bilgili kendini ifade etmesi hayal gücü herşeyi çok hoş acaba temeli sağlam mı tutmak gerekiyor bayanlar ne diyorsunuz yoksa daha ilkokuldan gereksiz mi sizce fikirlerinize ihtiyacım var
Işin cook icinde biri olarak cevabim kolej.MEB te olup 657 ye tabi olan yani işi garanti olan ogretmenler istisnalar hariç kötü. Egitim öldü amaç mesai doldurup kaçmak ek ders hesabi yapmak cocuklarin coguna ogretmenler odasinda mal salak gibi hitaplarda bulunanlar da çok burda tepki alabilirim umrumda da degil.Kolej ogretmenlerinin çoğu hevesli ve kendini geliştiren kisiler ..Ben kolejde çalisan biri olarak devlete verme taraftariydim simdi devleti gördüm koleje verme taraftari oldum.Iyice arastirin kolejin cok kadro degistirmeyenini bulum ve en bastan açık net her seyi konusun.Cocuklarimiz onemli ve maalesef meslektaslarim devlette tükenmiş..Merhabalar. 1. Sınıfa giden bir çocuğum var. Bundan birkaç sene evvel sorsalardı kesinlikle bir çocuğun devlet okullarında eğitim görmesini savunurdum. Ama şimdi okul hayatının içine girdikçe acaba bir çocuk ilkokuldan başlayarak özelde kolejde mi eğitim görse daha sağlam olur diye düşünmeden edemiyorum. Sanki kolej öğrencileri daha bilgili daha girişken. Yine 1. Sınıf koleje giden bir yakınımın çocuğu maşallah bir güzel bilgili kendini ifade etmesi hayal gücü herşeyi çok hoş acaba temeli sağlam mı tutmak gerekiyor bayanlar ne diyorsunuz yoksa daha ilkokuldan gereksiz mi sizce fikirlerinize ihtiyacım var
Merhabalar. 1. Sınıfa giden bir çocuğum var. Bundan birkaç sene evvel sorsalardı kesinlikle bir çocuğun devlet okullarında eğitim görmesini savunurdum. Ama şimdi okul hayatının içine girdikçe acaba bir çocuk ilkokuldan başlayarak özelde kolejde mi eğitim görse daha sağlam olur diye düşünmeden edemiyorum. Sanki kolej öğrencileri daha bilgili daha girişken. Yine 1. Sınıf koleje giden bir yakınımın çocuğu maşallah bir güzel bilgili kendini ifade etmesi hayal gücü herşeyi çok hoş acaba temeli sağlam mı tutmak gerekiyor bayanlar ne diyorsunuz yoksa daha ilkokuldan gereksiz mi sizce fikirlerinize ihtiyacım var
Teşekkür ederim cevabınız için. Gönderdiğim okulda öğretmen daha ilk haftadan birçok kişiye çocuğunuzu pedagoga götürün dedi ve hepsi de yaramaz diyeceğimiz gruptan çocuklar. Birisi bizdik götürdük pedagog hiçbirşeyi yok dedi yolladı sürekli başından savıyor uğraşmak istemiyor öğretmenimiz bende en çok bu durumdan rahatsızım. Dediğiniz gibi mesai dolsun ve rahat rahat dolsun istiyorIşin cook icinde biri olarak cevabim kolej.MEB te olup 657 ye tabi olan yani işi garanti olan ogretmenler istisnalar hariç kötü. Egitim öldü amaç mesai doldurup kaçmak ek ders hesabi yapmak cocuklarin coguna ogretmenler odasinda mal salak gibi hitaplarda bulunanlar da çok burda tepki alabilirim umrumda da degil.Kolej ogretmenlerinin çoğu hevesli ve kendini geliştiren kisiler ..Ben kolejde çalisan biri olarak devlete verme taraftariydim simdi devleti gördüm koleje verme taraftari oldum.Iyice arastirin kolejin cok kadro degistirmeyenini bulum ve en bastan açık net her seyi konusun.Cocuklarimiz onemli ve maalesef meslektaslarim devlette tükenmiş..
Evet o konuda haklısınız dışarıdan destek ve çocuğun kendisinin de yapısı önemli. Dediğiniz gibi bilinçli anne baba ve devlet okulunda iyi bir öğretmen tüm açığı kapatabilir aslındaBenim kızım 5. sınıf. Şu an kolejde ama ilkokulda devletteydi. Kolejin bursluluk sınavında iyi bir burs kazandı ve sınavda ilk 10 dereceyi yapan öğrenciler devlet okulundandı.
Bu sene de deneme sınavlarında ilk 3’ü bu devlet okulundan gelen öğrenciler rezerve ermiş gibi. Yani o beğenmedikleri devlet okulundan eğitim almış çocuklar ilkokul 1. sınıftan beri kolejde okuyanlardan daha başarılı. İngilizce dersinde bile.
Sosyalleşme kısmına gelirsek. Biz kızımızı dışardan destekliyorduk. 2 senedir tenis oynuyor, 5 senedir piyano çalıyor. Özel okuldaki çoğu öğrenci herhangi bir spor dalında eğitim almamış ya da enstrüman çalamıyor.
Belki bizim koleje özgüdür bu ama ben ilgili anne babaların kapatamayacağı bir farklılık görmedim. Çoçuğun devlette ya da özelde okumasından çok anne babanın ne kadar vaktini çocuğa ayırabileceği ve maddi durumu önemli bence. Ha bir de çocuğun potansiyeli.
Pedagog a göstermedikleri cocuk kalmadı zaten.Cogu cocuga gerizekali deyip anlayamiyor demek kolay kendini yoran işini seven öğretmen az cok az.Egitim öldü ama kimse dile getirmiyor bunu.Matematik ortalamasi berbat.Okuma oranı düşük. 40 dakikanin 20 dakikasi verimli gecse her bir cocugun kalbine bir kez dokunulsa olay bitecek.Teşekkür ederim cevabınız için. Gönderdiğim okulda öğretmen daha ilk haftadan birçok kişiye çocuğunuzu pedagoga götürün dedi ve hepsi de yaramaz diyeceğimiz gruptan çocuklar. Birisi bizdik götürdük pedagog hiçbirşeyi yok dedi yolladı sürekli başından savıyor uğraşmak istemiyor öğretmenimiz bende en çok bu durumdan rahatsızım. Dediğiniz gibi mesai dolsun ve rahat rahat dolsun istiyor
Atanınca bir rahatlık geliyor çoğuna.Pedagog a göstermedikleri cocuk kalmadı zaten.Cogu cocuga gerizekali deyip anlayamiyor demek kolay kendini yoran işini seven öğretmen az cok az.Egitim öldü ama kimse dile getirmiyor bunu.Matematik ortalamasi berbat.Okuma oranı düşük. 40 dakikanin 20 dakikasi verimli gecse her bir cocugun kalbine bir kez dokunulsa olay bitecek.
Öğretmenim ve çocuklarımı kolejden baska yere vermem.Kolej ögretmeni işi için kalıcı olmak için de üretmek gelişmek zorunda .Tüm devlet öğretmenleri sozlesmelerle calissa egitimde düzelme olacaktır. Her sene calisma durumlarina bakılmalı. Anaokulunda gözkapağı estetiği olmuş hanimefendinin biri 20 gün rapor almış bir örnek .Devlette ya veli hesap soramaz tabi ,devlet zaten sormuyor.Git estetigini bi zahmet 2aylik tatilinde yap 17 kisilik sınıfını niye birakirsin hangi vicdanla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?