İlkokulda devlet yada kolej

Valla gördüğüm kadarıyla velilerin tavrı da bu yönde. Hatta şöyle söyleyeyim velilerin pek çoğunu önceden tanımama rağmen kızım burs kazandıktan sonra sanki tavırları değişti velilerin. Kızım bir defasında anne x hoca İngilizce dersinde benim cevaplayabildiğim sorulara arkadaşlarım yanlış cevap verince çok kızıyor nedense dedi. Öğretmenler bile özellikle İngilizce dersinde devlet okulundan gelen bir öğrencinin kendi öğrencilerinin önüne geçmesinden rahatsız gibi hissediyorum.

Ama şu da var sabah 8 akşam 5 tarzı bir işiniz varsa yani cocuk okulda çok zaman geçirecekse kolej çünkü devlet okulu saatleri çalışanlara uymayabiliyor
Ve öğleden sonra yapılan etkinlikler de güzel oluyor çocuğu sosyallestiruyor ben kolejlerdeki o sistemi seviyorum sabahtan ders öğleden sonra aktivite veya belli günler aktivite
Bunlar şimdi devlet okullarında da yapılmaya başlanacak hatta başlanan okullar var takip ediyorsanız ama tam anlamıyla tüm okullara bu sistem ne zaman yerleşir bilmiyorum alt yapısı hazır dedi bakan.

bazı devlet okullarında etüt yapılıyor, özellikle sartları uygun olan okullar tam gün oluyor 9 -3 gibi, sonra da etüt saati oluyor.. calısan bir arkadasımin cocuklarının okuli böyleydi.. 3 sene önce

zaten o velıler yanı bazı velıler dunyanın her yerınde var. onların cocuklarıda hep aynı kalır . mutevazı yasayan cocuklar ve aılelerıde hep bır sekılde yetısmeye calısır :) ıste bu surecte yıpranacaksa hıc aşık atmamak en basta bunu kabul etmek gerekır cunku sonu yok haftasonu tatıllerı subatda yurt dısı tatıllerı su marka bılmemnesı her cocugun hesabına acılmıs yatırılmıs buyuk paralar sankı marıfet sankı ona sahıpsen ederın varmıs adammıssın gıbı.
buna yapacak bırsey yok bu tum ozel okullardakı ogrencılerın yarısı, en az yarısı boyle .
arkadaslarla bırbırımıze lısede dogum gunu hedıyelerı saaatler bısıkletler falan alırdık hıc bırsey alamıyorsak ceyrek altın alırdık yada altın kolye dusunun... ortaokul 1. sınıftan berı hepımız aynı okulda okuduk zaten 73 kısıydı okul ogrencı sayısı . bırde dedıkodusu acayıp oluyor herkes herkesın herseyını bılıyor oda fena

Bir cok degiskenin oldugu bir durum. Ogluma Anasinifi, ilkokul ve ortaokulu ozel.okulda devam ettirdim, bu yil buyuksehirde devlet fen lisesini kazandi.(bence ozel okulda oldugu icin degil) sansliydik hep basariliydi. Cok cekingendi devlette sıkıntı yaşayacağıni dusundum. Dogru karardi. Fakat arkadaslarimin dersleri cok iyi.olmayan cocuklari cok mmnun kalmadilar ozelden. Yani soyleki dersleri cok.iyi degil fakat dans muzik resim spor gibi dallarda yetenekli ise isim yapmis bir ozel okulda devam.edin. dersleri kotu ve ozel ilgi bekliyorsaniz isim yapmamis musteriye ihtiyaci olan okulda devam edin. Dersleri cok iyiyse nerde isterseniz orda devam edin.

Kolej ögretmeni işi için kalıcı olmak için de üretmek gelişmek zorunda .Tüm devlet öğretmenleri sozlesmelerle calissa egitimde düzelme olacaktır. Her sene calisma durumlarina bakılmalı
Devlette öğretmenim ve bunlara katılmam mümkün değil. Kolejlerde maaşları verilmeyen öğretmenler hangi motivasyonla çalışıyor sizce? Birçok kolejde oturmuş kadro bile yok her sene değişiyor öğretmenler. Yeni mezunları atanamamışları asgari ücrete çalıştırıp kar ediyorlar. Bunlar merdiven altı değil basbayağı kurumsal kolejlerde yaşananlar. Ama yok ben İstek Vakfı Semiha Şakir Lisesi’ni kastetmiştim derseniz onu bilemem

Bir öğretmen olarak çocuğumu kesinlikle devlet okuluna vermek isterim.
Okulu değil öğretmeni seçeceğimden eminim.
Bunlar beklentiler ile alakalı durumlar.
Benim beklentilerimi özetlersem:
Ben çocuğumun kolejin sunacağı sosyal yönünü kendim de geliştirebilirim benim beklentim disiplindir mesela. Daha akademik yaklaşım görmesini isterim. Mesela çocuk ödevini yapmadan gittiyse öğretmeni ona tamam yapmama hakkına sahipsin dememeli(yeğenim kolejde vallahi öğretmeni böyle diyor o çocuk oturup ödev yapar mı hiç yapmıyor zaten)
Kendimde okulun her çeşidine devlette gidip öğretmen oldum.
Bizi kolejlerde okutmadı babamız, dişimle tırnağım ile söke söke lisemi dahi öğretmen lisesi olarak kazandım. Hoş annem servis istemem deyince yakın bir Anadolu lisesine gitmek zorunda kaldım olsundu
Tabiki çalışma saatlerinden dolayı koleje veren ya da kolejin daha cazip geldiği milyonlarca insan var.
Bu tamamen kendi görüşümdü
Gelecek ne getirir onu da bilemeyiz ama şimdilik düşüncem böyle.

Bu konuda tavrım çok katı benim.
Bavulla param olursa en iyi kolejlere yollarım ki yok, dolayısıyla devlete gidecek.
Sırf özel okul olsun diye hiçbir olanağın bulunmadığı (yüzme havuzu, yabancı öğretmen, çoklu dil, sanat atölyeleri) yerlere paralar dökemem.
Ankara’dan bahsediyorum, hatrı sayılır gerçekten iyi eğitimi dediğimiz yerlerin yıllık ücreti 40 bin tl den başlıyor.
Bunun yemekhanesi servisi gezisi olacak, edecek 60bin.
Ha 18 25 bine de kolej var, sözleşmeli öğretmenleri sömürüp, velilerden paraları toplayıp kendini zengin eden kesim o.

Eğer yıllık bu ve üzeri ücretleri ödeyebilirseniz tabi ki kolej.

Maddi olarak belki o velilerin çoğundan daha iyiyizdir ama kızım ne kadar maaş aldığımızı, kaç evimiz olduğunu, arabamızın kaç para ettiğini bilmez. Biz bunların çocukların yanınd konuşulmaması gerektiğine inanarak büyüttük onları. Harçlık getirmeyen bir arkadaşının yanındayken parasını harcamadan getirmesi gerektiğini bilerek büyüdü kızım. Şu an etkilenmiş görünüyor ama oturup konuşunca evet haklısınız diyor. Okulda bu çocuklarla muhattapken okul çıkışı sokakta fakir ailelerin çocuklarıyla futbol oynuyor. Belki de bu yüzden sevemedi kızım koleji.

süper. seneye çiğ çiğ yiyecekler çocuğumu gibi geliyor:))
Hatta cok.basarili.bir arkadasi vardi, okulun tesviklerini tercih etti ve kaldi. Surekli ona uzuluyor. Darisi basiniza cok memnun su anda. O mutlu biz mutlu. Simdi 3.5 yas ucuzlerim var. Onlarda musteriye ihtiyaci olan ilgili isim.yapmamis ozel.okul tercih edecegim

Herhangi bi kolej değil ama kesinlikle iyi bi kolejde eğitim almalılar. Örneğin TED. İstisna illaki vardır ama etrafımda tedden mezun bi sürü insan var hiç biri mi boş insan olmaz ? Ben şahsen kader kısmet ama kendimi zorlayıp anaokulundan itibaren iyi bi koleje göndermek istiyorum.

Ted mezunu bir tane dolu görmedim desem:)
Hangisi nereye gelmiş acaba bir söyleyebilir misiniz?
Hangi mevkilere tırnaklarını kazımışlar, ya da hangileri iyi bir devlet ünide okuyabilmişler?
Yine aynı para ve aynı çevreyle vakıf ünide hayat devam ettirip, bir sene falan kendine ülke dışında eğitim ayarlayıp, yurda dönünce ‘baba, amca, tanıdık vs’ işlerin başına geçen, ortak olan veyahut yancısı olan bir kesim var ortada.
Ted eski ted değil, 15 senedir sağlam bir eğitimi yok ama adı baki kaldı.

Tamamen katılıyorum. Çocuğun içinde olacak okuma isteği. Devlet okuluna gittik 4kardeşte. Tek babam çalışırdı. Dershaneye bile en ucuz dershaneye gittik bir tanıdığımız yollamıştı.çeşit çeşit ek kaynağımız yoktu. Ablam hakim, iki kardeşim pdr ci. Ben de üniversite bitirdim ama atanamadım henüz.

Kesinlikle koleje gönderin ama iyice araştırın tabi ki. Bir de bu arastirma görerek olsun. Yani es dosta ben güvenmem boyle seylerde. Hani benim cocugum gitti suan su seviyede ingilizce konusuyor vs. Oyle olmasin bizzat icinize sinsin.
Eskidendi o gaz lambasinda ders çalışıp boğaziçi universitesi kazanma işleri. Sosyallik te onemli,fakir edebiyati yapar büyükler bu konuda genelde ama devlet bitmis bence artık.. ben kolej mezunu olarak,cocugumu da koleje göndercem inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…