- Konu Sahibi baloncuk13
-
Baş harfi B olan kurumsal bir kolejde doğum iznine giden öğretmenin yerine çalıştım.bir arkadaş en kötü kolej en iyi devlet okulundan iyi demiş, kesinlikle katılmıyorum, ögrencilere sadece müsteri gözüyle bakan kolejler var..
özel kolejlerden cok ögrenciye ders verdim, 10 senedir de mebteyim.. gözlemlerim şunlar ilkokulda en önemli etkenin öğretmen olduğuna inanıyorum.. devlet okullarında da işlerini muhteşem yapan sınıf öğretmenlerimiz var, bir ingilizce öğretmeni olarak dil eğitimi genellikle kolejlerde daha iyi cünkü saatleri daha fazla programlari daha farklı, devlette bu dil isi 2 saatle olmuyor, olduramiyoruz..
Cogu kolej sosyal etkinlik acısından daha iyi..
Kolejlerin cogunda cocuk ve veli gercek durumu bilmiyor cünkü 45 in altında not verilmiyor, cocuk boş kagit verse de ögretmen dolduruyor.. bizzat şahit oldugum bir durum..
yıllıgı 70 bin olan bir koleje giden ögrencilerim vardı yine de özel ders alıyorlardi bazen olmayınca olmuyor mu desem bilemedim..
iyi bir devlet okulu ve iyi bir ögretmen ilk tercihim olurdu büyük ihtimal..
Kesinlikle bunu dikkate alın konu sahibi. Çok az iyi özel okul var. İstanbul için fiyatlar 60 bin civarı. Varsa bütceniz düşünmeyin bile elbette.Kolej düşünüyorsanız çok iyi seçim yapmanız lazım. İyice araştırın. Bir dünya kolej açıldı artık hepsi birbirine benziyor. Devlet okulundan hiçbir farkları yok. İyi eğitim alacağı bir kolej içinde ciddi paralar ödemeniz lazım. Eğer ekonominiz buna müsaitse koleje gönderin derim
Benim de 1.sinifa giden oğlum var ve koleje verdim iyi ki diyorum cunku gercekten temelden almasi daha iyi devlet okuluna nazaran 4 saat fazla gidiyorlar ilgileri ve ögretim sekilleri cok iyi anlamadan gecmeyen olmuyor.. dusunme gönderMerhabalar. 1. Sınıfa giden bir çocuğum var. Bundan birkaç sene evvel sorsalardı kesinlikle bir çocuğun devlet okullarında eğitim görmesini savunurdum. Ama şimdi okul hayatının içine girdikçe acaba bir çocuk ilkokuldan başlayarak özelde kolejde mi eğitim görse daha sağlam olur diye düşünmeden edemiyorum. Sanki kolej öğrencileri daha bilgili daha girişken. Yine 1. Sınıf koleje giden bir yakınımın çocuğu maşallah bir güzel bilgili kendini ifade etmesi hayal gücü herşeyi çok hoş acaba temeli sağlam mı tutmak gerekiyor bayanlar ne diyorsunuz yoksa daha ilkokuldan gereksiz mi sizce fikirlerinize ihtiyacım var
Bu dediğinizi bu sene bizzat yaşadım. Kızım okuldaki arkadaşlarının havuzlu villalarından bir diğerinin 4 evleri olduğundan bahsedip bizim kaç evimiz var diye sordu.ılk okulu devletde gerı kalan tum ogrenım hayatımı kolejde gecırdım
arada cok cıddı fark var ama sunu unutmayın kolejde okuyan cocugun atom parcalamasını falan beklemeyın orda egıtımden zıyade hızmet satın alıyorsunuz
muzık egıtımı lısanslı sekılde spor dalı yanı kısacası sosyal aktıvıteler acısından zengın oyuzden daha gırısken oluyorlar. en ıyı ogretmenler kolejde olur dıye dusunmeyın ama. bu degısır cunku devletde de gercekten cok ıyı egıtımcıler var o bıraz sans meselesı
ha devlete gondermıs okul sonrası ve hafta sonları kurslara gondermıssınız
ha dırek ozele gondermıssınız aynı ama sunu soylemeden gecemeyecegım ozelde cocuklar daha fazla yarıs ıcınde senın telın su marka babanın arabası bu marka mevzuları . lısedeyken tum arkadaslarımın arabası vardı benım de vardı yanı gerı kalmamasıda gerekıyor bazı seylerden o anlamda yetısebılecek mısınız , devletde herkesın durumu falan deyıp gecıstırebılıyorsunuzda ozelde o olmuyor cocuk soyutlanıyor orda arkadas ortamıda cok onemlı cunku .
aynen oyleBu dediğinizi bu sene bizzat yaşadım. Kızım okuldaki arkadaşlarının havuzlu villalarından bir diğerinin 4 evleri olduğundan bahsedip bizim kaç evimiz var diye sordu.
Devlet okulu normal hayatın replikasıdır. Zengini de olur fakiri de tarım işçisinin çocuğu da olur doktor çocuğu da. O yüzden biz kızımıza maddiyattan bahsetmenin ayıp olduğunu söyledik hep. Kızım bu soruyu sorunca üzüldüm açıkçası.
Bir de sürekli yurt dışı tatil muhabbeti. İlk başlarda sevindik bu kadar hevesli olmasına ama sonradan sınıftaki çocukların gittikleri ülkeler üzerinden birbirine hava attığını farkettik. Etkilenmesi normal ama bir şekilde evdeki yaşantımız ve değer yargılarımız ile kızımızın bu tür davranışlardan mümkün olduğunca az etkilenmesini sağlamaya çalışacağız.
o okuldan kaynaklı olabilir zira benim yolladiğim okulda herkese eşit davranilmasini imkanlarin esit olmayacagini vicdani ve esitligi cok guzel asiliyorlarBu dediğinizi bu sene bizzat yaşadım. Kızım okuldaki arkadaşlarının havuzlu villalarından bir diğerinin 4 evleri olduğundan bahsedip bizim kaç evimiz var diye sordu.
Devlet okulu normal hayatın replikasıdır. Zengini de olur fakiri de tarım işçisinin çocuğu da olur doktor çocuğu da. O yüzden biz kızımıza maddiyattan bahsetmenin ayıp olduğunu söyledik hep. Kızım bu soruyu sorunca üzüldüm açıkçası.
Bir de sürekli yurt dışı tatil muhabbeti. İlk başlarda sevindik bu kadar hevesli olmasına ama sonradan sınıftaki çocukların gittikleri ülkeler üzerinden birbirine hava attığını farkettik. Etkilenmesi normal ama bir şekilde evdeki yaşantımız ve değer yargılarımız ile kızımızın bu tür davranışlardan mümkün olduğunca az etkilenmesini sağlamaya çalışacağız.
Kime göre?En kötü kolej en iyi devlet okulundan iyi durumda..Lisede de nitelikli okullardaki MEB hocalari iyi ve kendini geliştirmiş durumda.Onun dışında iyi MEB hocasi parmakla sayilamayacak kadar az .
Bu sadece okulla olabilecek birşey değil ki. İşin büyük kısmı ailede bitiyor maalesef. Aile çocuğun bu tavrını destekliyor, çocuk da babasının sayın almış olduğu ev üzerinden arkadaşlarına hava atmayı normal sayıyor.o okuldan kaynaklı olabilir zira benim yolladiğim okulda herkese eşit davranilmasini imkanlarin esit olmayacagini vicdani ve esitligi cok guzel asiliyorlar
Bu dediğinizi bu sene bizzat yaşadım. Kızım okuldaki arkadaşlarının havuzlu villalarından bir diğerinin 4 evleri olduğundan bahsedip bizim kaç evimiz var diye sordu.
evet bızde de oyle sosyal sorumluluk derslerı falan vardı dao okuldan kaynaklı olabilir zira benim yolladiğim okulda herkese eşit davranilmasini imkanlarin esit olmayacagini vicdani ve esitligi cok guzel asiliyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?