İlkokulda devlet yada kolej

Baş harfi B olan kurumsal bir kolejde doğum iznine giden öğretmenin yerine çalıştım.
Sistem beni şoke etti.
Aynen dediğiniz gibi her çocuğun kağıdı öğretmen tarafından dolduruldu ve 100 yapıldı.

ılk okulu devletde gerı kalan tum ogrenım hayatımı kolejde gecırdım
arada cok cıddı fark var ama sunu unutmayın kolejde okuyan cocugun atom parcalamasını falan beklemeyın orda egıtımden zıyade hızmet satın alıyorsunuz
muzık egıtımı lısanslı sekılde spor dalı yanı kısacası sosyal aktıvıteler acısından zengın oyuzden daha gırısken oluyorlar. en ıyı ogretmenler kolejde olur dıye dusunmeyın ama. bu degısır cunku devletde de gercekten cok ıyı egıtımcıler var o bıraz sans meselesı

ha devlete gondermıs okul sonrası ve hafta sonları kurslara gondermıssınız
ha dırek ozele gondermıssınız aynı ama sunu soylemeden gecemeyecegım ozelde cocuklar daha fazla yarıs ıcınde senın telın su marka babanın arabası bu marka mevzuları . lısedeyken tum arkadaslarımın arabası vardı benım de vardı yanı gerı kalmamasıda gerekıyor bazı seylerden o anlamda yetısebılecek mısınız , devletde herkesın durumu falan deyıp gecıstırebılıyorsunuzda ozelde o olmuyor cocuk soyutlanıyor orda arkadas ortamıda cok onemlı cunku .

Eger maddi olarak sizi zorlamayacaksa ben de kolej diyorum.
Kizim 2. Sınıfta, anaokuluyla birlikte kolejde 4. Yılı, yonetimsel sorunlar yasadik, donem donem maddi olarak zorlandigimiz da oldu, ama gucum yettigince tercihimi ozel okuldan yana kullanacagim, egitimi bir yana, sosyal olanaklari, kulturel faaliyetleri, ideolojik yaklasimlari tamamen sizin tercihinize kaliyor. calisan anne için de sabah öğle, ikindi ogunlerini okulda yemesi ve tam gun olmasi buyuk avantaj. Evde olsam yaklasimim farkli olabilirdi (maddi ve manevi) ama su an icin kolej diyorum.

Bir sınıf öğretmeni olarak önerim kolej olur. Imkanlar gerçekten eğitimde çok önemli bir faktör birinci önceliğimiz öğretmen tabi ki ama şimdi kimse de farkı yoktur kolejin diyemez üzülerek diyorum ki kolejler her zaman bir derece devlet imkanlarından üstündür

Kesinlikle bunu dikkate alın konu sahibi. Çok az iyi özel okul var. İstanbul için fiyatlar 60 bin civarı. Varsa bütceniz düşünmeyin bile elbette.

Ben her zaman iyi bir kolej derim
Pek cok artisi var ozel okulun
Sadece ders degil , cok iyi ingilizce ogretiyorlar , satranc , gitar , bateri , herhangi bir spor dali , robotik, kodlama gibi tonlarca avantaji var kolejlerin
Siniflar kalabalil degil , birebir takip edebiliyor ogretmenleri ogrencileri
Oglumu turkiyedeyken 5 sene koleje gonderdim , yurtdisinda devlet okuluna gidiyor ama turkiyede kalsaydik ozel okula devam ederdik

Bende kolejden yanayim oglum ilkokul 2 de suan ingilizcesi cok iyi.diger dersleride guzel.tek bir ogretmen degil bir suru ogretmenleri var.oteki oglum kucuk diye 4 yasinda devletin ana okuluna verdim ama cok bir ilerleme yok seneye ekonomik anlamda feraha cikarsam abisinin okuluna gondermek istiyorum.

Ben sosyal çevre bakımından kolej diyorum
Neden derseniz, ilkokul sınavsız çeşit çeşit çocuk geliyor. Küfürlü konuşanı da, kavga dövüş yapanı da....yanlış anlamayın koleje gelen çocukların hepsi çok nazik ve terbiyeli demiyorum asla ama, koleje çocuk gönderecek maddi güçteki aileler genelde iyi bir sosyo-ekonomik sınıftan oluyor. Bu bazda çocuğumun bu şekil ailelerin çocuklarıyla beraber büyümesini isterdim.

bende
Benim de 1.sinifa giden oğlum var ve koleje verdim iyi ki diyorum cunku gercekten temelden almasi daha iyi devlet okuluna nazaran 4 saat fazla gidiyorlar ilgileri ve ögretim sekilleri cok iyi anlamadan gecmeyen olmuyor.. dusunme gönder

zaten devlet hangı bır cocuga tam olanak tanıyabılır kı sıralar okul temızlıgı yemek servısı servıs guvenlıgı okul etkınlıklerı herseyı ayrı ayrı butce mesele, velılerı kaynastırır velılerle hep ıletısım ıcınde olur cocukları kaynastırır okullar arası bıle kaynasma programları olur antepden ıskenderune ve nevsehıre ıstanbula ankaraya voleybol macına gıttık mesela, her cuma gunlerımız hamburger gunuydu okul aşçımız barbekude ogrencılere et yapar tek tek dagıtırdı cok uykusu gelen hasta olan halsız olan ogrencıler ıcın yatıp uyusun dınlensın dıye yataklı oda vardı gıbı gıbı... hangı devlet okulunda bu ımkanlar var mumkun mu . ozel okullarda hemen hemen her ogrencı kıyısından kosesınden de olsa muzık aletıne asınadır bunla alakalı bolumu vardır ya da bır sporla ugrastırırlar ben hem lısanslı voleybol oynadım hemde yılsonu gecelerınde ozel gunlerde gıtar calar sarkı soylerdım muzık grubumuz vardı . bunlar ınsanı acıyor topluma hazırlıyor . eger ısteklerınız buysa tabıkı kolej . devletde bır sınıfta 40 kısıye ogretmen nerde ugrassın. sesını duyurabılıp ders anlatabılırse ne ala

yararlandıgımız kaynaklarda oyle kıtaplarımız ozel yabancı dıl kıtaplarımızı goren devletde okuyan arkadaslarım ımrenıyordu

hangisine gönderirseniz gönderin siz ilgilenirseniz açılır çocuğun ufku. Özel okula atılmış ilgilenilmeyen çok çocuklarda var. Bi tanıdığım kadın çok yoğun çalışmasına rağmen öyle bir ilgileniyor ki her akşam en az 1 saat masada derslerinin başında oluyor çocuğuyla kitap okuma saatleri, kursları vs peşinde hep. Çocuk ilkokulda özel okula sonra devlete gitti. Şimdi normal bir devlet okulunda. Ama iki okulda da hep birinciydi. İlgilenilmiş bir çocuk olduğu o kadar belli ki.

Bu dediğinizi bu sene bizzat yaşadım. Kızım okuldaki arkadaşlarının havuzlu villalarından bir diğerinin 4 evleri olduğundan bahsedip bizim kaç evimiz var diye sordu.

Devlet okulu normal hayatın replikasıdır. Zengini de olur fakiri de tarım işçisinin çocuğu da olur doktor çocuğu da. O yüzden biz kızımıza maddiyattan bahsetmenin ayıp olduğunu söyledik hep. Kızım bu soruyu sorunca üzüldüm açıkçası.

Bir de sürekli yurt dışı tatil muhabbeti. İlk başlarda sevindik bu kadar hevesli olmasına ama sonradan sınıftaki çocukların gittikleri ülkeler üzerinden birbirine hava attığını farkettik. Etkilenmesi normal ama bir şekilde evdeki yaşantımız ve değer yargılarımız ile kızımızın bu tür davranışlardan mümkün olduğunca az etkilenmesini sağlamaya çalışacağız.

aynen oyle
yanı velıler heveslenıyor cocugumu ozele gonderıyorum dıye ama sadece gondermekle yetmıyor orda da hayatın akısı var ve cocuklar bırbırıyle ozel hayatlarında da gorusuyor gıdıyor gelıyor hatta benım zamanımda velıler tura katılmıstı pazar kahvaltılar duzenlenırdı yanı aman uzak kalayım gorusmeyeyım dıye ımkanda olmuyordu . bır sekılde gerı kalmamak gerekıyor

o okuldan kaynaklı olabilir zira benim yolladiğim okulda herkese eşit davranilmasini imkanlarin esit olmayacagini vicdani ve esitligi cok guzel asiliyorlar

o okuldan kaynaklı olabilir zira benim yolladiğim okulda herkese eşit davranilmasini imkanlarin esit olmayacagini vicdani ve esitligi cok guzel asiliyorlar
Bu sadece okulla olabilecek birşey değil ki. İşin büyük kısmı ailede bitiyor maalesef. Aile çocuğun bu tavrını destekliyor, çocuk da babasının sayın almış olduğu ev üzerinden arkadaşlarına hava atmayı normal sayıyor.

evet bızde de oyle sosyal sorumluluk derslerı falan vardı da sımdı babasının porschesi var mesela komsuların altında lamborghini :) herkese aynı ımkan esıtlıgınden bahsedıyorlardı. sokakta murat 124 un tektekleyen motoruyla cocugunu hastaneye goturende var ders dıye dınlıyorduk bızde ıste .

cocuk refah sevıyesınde... tok acın halınden ne kadar anlar. mumkun degıl . ne zamankı evlendık ısımızı gucumuzu kurduk cocugumuz oldu bu sene dogalgaz parasını dusunduk hah o dedıgınız sosyal sorumluluklar sımdı anlasıldı yas 33 ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…