ilşkimi aileme söyleyemiyorum :(

sevgilimin işi hazır zaten mobilya üzerine dükkanı var ve işini daha da büyütmekle uğrşıyo varlıklı bi ailenin tek oğlu maddi yönden hiç bi sıkıntı yok

Edebiyat okuyorsun ufkunu ac biraz.. dert maddiyat degil canim. Bir sey soylemicem fazla. Bekle kendin gor

20 yaşındayım askerden geldiğinde okul ya bitmiş olur ya da bitmesine bi kaç ay kalmış olur

2. sınıftayım edebiyat fakültesindeyim

agustos celbinde gitse bile siz yine okulu bitirmiş olmazsınız. uzun donem mi yapacak?
eger egitim seviyesi farklı ise ailen sorun edebilir... okulun bitmeden karşına alma derim.

erkek arkadasın askerdeyken seni kaybedecegini dusunup garantiye almaya calısıyor...
aceleye getirmesine izin verme, okulun bitince yuzuk takarsınız.

fakat ailene soylemelisin bence. babana demesen bile annene...
hem de kadın bilmeden kv ile tanışmış. ilerde istemeye geldiklerinde şok! arklarında iş ceviriyormus gibi... hiç hos degil.
ustelik daha aileden kimseye soylememişken oglanın butun sulalesiyle tanışmışsın,
bence kendi ailene soylemekten ziyade onların guvenini sarsmaktan korkmalısın.

canım yaşın o kadar küçük ki
sen bence okulun bitince ne yapacaksın nasıl bir yol izleyeceksin
sevgilin mesleğini yapmana atanmana izin verecek mi yoksa okuyup evde mi oturacaksın bunları konştunz mu
aceleci tavrı pek hoş değil
yaşın küçük ve okulun bitmemiş eee ne bu acele o zaman
askerde aklı kalmasn
iyide sana güveniyorsa yine aklı kalmaz

yüzük takınca daha mı garanti oluyor
o zaman nikah kıysın daha daha garanti olur hiç gözü arkada kalmaz

Eğitim seviyesi farklı sanırım. İşi hazır diye kestirip attı.. sanırım işi ve geliri olmasını yeterli görüyor, ama ailesi bence her şeyin farkında sadece sabrediyor. :)

Canım bu yorumları dikkate alırsan senin için iyi olur.

En önemlisi mesleğin konusu. Sen çalışma hayatına girebilecek misin? Kpss ye girip bir yerlere atandığında seninle gelecek mi? Babasına ait mobilya mağazası varsa geçminiz bu mağazadan olacak anladığım kadarıyla. Gelirin yüksek olması senin gözünü boyamasın. Bak sen ne güzel kendin çabalayıp meslek ediniyorsun. Onun hayatta böyle bir çabası olmuş mu? Sen çalışırken çabalarken sana karşı yeterince anlayışlı olabilecek mi?

Her şeyi düşün tart.. Şimdi düşünemiyorsan her şey toz pembe geliyorsa da bekle..

okulda her gün onlarca nişanlı çiftleri görünce ister istemez etkileniyor işte insan bunu yapan tek ben değilim başkalrı nasıl yapıyor diye geçiyo içimden

Hangi okul merak ettim ben bizim okulda bir tane nişanlı çift bilmem. Asistanlarda bile. Ama algıda seçicilik olabilir tabi.

Sen kendi hayatın için ne düşünüyorsun? Okul bitince ne yapacaksın? Öğretmen mi olacaksın? O zaman atamaları, mecburi hizmetleri nasıl halledeceksiniz?

Ayrıca kendi mağazası yoktur. Babasının mağazasında çalışacaktır. Durumları ne kadar iyi olursa olsun ortak bütçenin sıkıntıları ile ilgili burada bir sürü konu açıldı.

Ayrıca askere giderken aklım kalacak diye yüzük takmanın biri bana mantığını anlatabilir mi? Yüzük olmayınca her gün biriyle mi gezeceksin? Nasıl bir güven sorununuz var anlamadım. Yani sen yüzük olmadan ve yüzük olunca başka başka insanlar mı olacaksın? Ya da klasik sana değil etrafa güvenmiyorum saçmalaması mı? Sen bunca yıl o etrafa karşı kendini yzükle mi korudun?

20 yaş çok erken kararların oturması için.
ben olsam ben de izin vermezdim.
bir halka mı sizi birbirinize bağlayacak?
okul bittikten sonra dertler yeni başlar...bir de o okumuyor mu da askere gidiyor?

Okulunu bitirmeden söz vs.. acele neden? Daha 20 yaşındasın, hele bir okulun bitsin, kariyerine bir yol ver bakalım, kaçmıyor ya bu çocuk. Elbet gelecek, sen nasıl onu bekleyeceksen, o da seni beklesin.

Ailene katılıyorum
Hatta değil okul, okuldan sonra meslek edinmeni de beklerdim ben ailenin yerinde olsam
25 te evlenirsin, acele etme.
Kaç yaşına gelmişsin diyenler abartmış daha 20 yaşındasın, evlilik için erken.

ciddiyet çok güzel. fakat yaşın küçük... dur bir okulun bitsin, işe gir... sonra takarsın yüzüğü.

eğitim seviyesi farklıysa eğer (ki içimden birses öle diyor) okulunuda bıraktırmak isteyebilir. iş ciddileştikten sonra... her ihtimale karşı okulunu bitir.

Cok acele etmeyin annenize citlatin onun tepkisine bakin..ona gore babaniza soylersiniz..ama resmiyet icin askerlik sonrasini beklerseniz daha iyi olur gibi..

Annen erkek arkadaşın olduğunu bilsin tabii de, söz için zamanı gelmiş diyenler neyin kafasını yaşıyorlar acaba? Henüz 20 yaşında ve üniversite öğrencisisin, ailenin onay vermeyecek olması gayet normal. Erkek arkadaşının yüzük istemesinin sebebi gözüm arkada kalmasın mantığı, benim erkek arkadaşım da askerden önce söz yapmak çok istedi, babam razı olmamıştı. İyi ki de olmamış, hesapladığı gibi 2 ay içinde değil, tam 1 sene sonra askere gitti. O zamanlar sözlenseydik askerden gelmesiyle hemen evlenemeyeceğimize göre de 2-2,5 sene sözlü-nişanlı olacaktık. Önceden olsa bende adını koyalım daha iyi derdim, hatta zaman zaman üzülürdüm bile ama şimdi iyi ki olmamış diyorum. Ailelerin içinde olması ilişkiyi gerçekten yıpratıyor söz olmadı ama aileleri tanıştırarak bunu çok iyi anlamış bulundum. Siz birbirinizin kısmetiyseniz zaten bunu kimse engelleyemez vakti geldiğinde, biz 8. senemize girdik. Neler duydum uzun flörtlerle ilgili, ama evlilik, söz vs. kısmet değil midir zaten? Bugüne kadar olmadı, olamadıysa daha vakti gelmemiş demektir. Bu yüzden kasmayın bu kadar akşına bırak, okuluna odaklan erkek arkadaşından askerliğini yapıp gelsin önce bir.

Son düzenleme:
Size tavsiyem askere gitmeden önce söz nisan islerne girmeyin... Güzel giden bi iliskiniz varmis o zaten askerde olucak neyin acelesi bu... Yüzük takarsaniz sizin sorumluluklariniz articak, o askerde olucak herseyden uzak ama siz aileyle daha bi ic ice olucaksiniz, göze batan seyler olabilecek, beklentileri onun ailesinin yükselebilir, sizin aileniz kimi seyleri sorun edebilir vs., yani demek istedigim dertsiz basinizi derte sokmayin... O askerligini yapsin sizde okulunuzu bitirin, ailenize daha ayaklari yere basan saglam sekilde cikinki bulmaya bahane bulamasinlar... Bu sürecte ufaktan annenize acilirsin... Aceleye getirmeyin derim, nisanlilik sözlülük yanyanayken güzeldir...

Son düzenleme:
20yaşlarındaki bir kençkızın ailesine bir erkek arkadaşıolduğunu söylemesi doğal ancak:hemen söz nişanyapıcaz evlenicez şeklinde dile getirmemen gerekir.öncelikle ikinizde HAYATA BİR ATILIN ACELEYE GEREK YOK.eminim ailende konuya bu şekilde yaklaştığında daha ılımlı olacaktır.

Ailen haklı.Daha okuyan,kendi ayakları üzerinde durmaış bir kızl,daha askerliğini yapmamış bir erkeğin hemen ciddi yola girip yüzük takmak istemesi çocukça.
Oku oku oku.Sonra mesleğini eline al.Bu kızların bu acelesi niye.Koca her zaman bulunur.Hemen ev yükü yüklenip çökmek mi istiyorsun.

20 yaşındayım askerden geldiğinde okul ya bitmiş olur ya da bitmesine bi kaç ay kalmış olur

2. sınıftayım edebiyat fakültesindeyim

bence söylemeye annenden başlayabilirsin canım.. 2 yıldır bi ilişkim var derslerimi de hiç aksatmadım askere didicek söz yapmak istiyoruz diyebilirsin.. kii annen sana askere gitsin gelsin o zaman yapalım diyecektir..

henüz 20 yaşındasın okul btsin öyle söz yapın bence.. çnkü söz telaşı için bitakım hazırlıklar olacak heycana kapılacaksın dolayısıyla derslerini etkileyebilir.. ya okul bittikten sonra, ya da askerden dönsün sen işe gir öle ciddiyete dökün derim ben.....

Burdaki yorumların hepsini teker teker okumalısınız ve dikkate almalısınız bence.

Sizin şu anki sorununuz ailenize nasıl söyleyeceğiniz değil erkek arkadaşınızı söz olmaması konusunda nasıl ikna edeceğiniz gibi geliyor bana.

Ayrıca herkese ek olarak benim de tavsiyem şudur ki ilerde sıkıntı çekmemek için ailenizi ortaya atmayın. Ailem istemiyor ailem çok katıdır nasıl söylerim çok kızarlar derseniz onlara tepki oluşturmuş olursunuz. Söz olmasını anladığım kadarıyla siz de istiyorsunuz ama olmaması gerektiği konusunda onu mutlaka ikna edin. Keşke ailesiyle bu kadar samimi olmasaydınız, şu an erken ama ilerde anlayacaksınız bu dediğimi.

Tüm yorumlar okudum herkese tesekkur ediyorum isine takilmissiniz sanirim isi babasinin degil kendi kurdu bi kac yil once. Egitim ve calisma konusunu konustuk ilerde calismamla ilgili problem etmeyecek zaten kendi de sonra egitimine devam etmek ve yukselmek istiyor. Askerlik bu sene degil zaten seneye falan olacak. Onun da isleri yogun biraz daha bekleyip askere gidecegi tarih kesinlesince tekrar konusacagim galiba en dogrusu bu

Senin gibi kuzenim var
O da daha 21 yaşında, anlatıyorum anlatıyorum
22 oldum ama diyo
Hıh şimdi oldu sanki ( Yıl olarak 2014 diye 22 oluyomuş hanım )

Evlilik öyle masallardaki gibi değil maalesef
Ev kredisi veya kira, elektrik, su, doğalgaz, eşya borçları, mutfak masrafı vs. var
Sen daha mezun olmadan, yaşıtların gibi rahatça gezip tozmadan bunların altına mı girmek istiyosun
Tek askerden gelecek olan eşinin çalışmasıyla olmaz, eskidenmiş o bi baba tüm evi geçindirirmiş şimdi herşey para
Yetiştiremeyince eşinin ailesine başvuracaksınız vermezlerse ne kadar vicdansız diyeceksiniz, verirlerse hak iddia edecekler evin,n içine kadar karışacaklar
Sonracıma üf puf dediğin kaçtığın tüm akraba toplantılarına düğünlere katılman gerekecek

Hala evlenmek istiyo musun hemen ?
Bence 25 bekle
En azından mesleğin olur, hem maddi sıkıntı çekmez eşinle gezer, hem de eşyamı kredimi ben ödüyorum der kimseye eyvallahın olmaz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…