im bir tuhaf oldu:(

walker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2009
1.469
1
156
Diğer
merhaba arkadaşlar
az önce içim bir tuhaf oldu
bütün arkadaşlarım bir şekilde hayatlarına yön veriyorlar ama ben yerimde sayıyorum evde boş boş oturuyorum az öncede üni. bir arkadaşımla konuştum o da benim gibi önlisans çıkışlı dgs ye giricekti ama son anda fikir değiştirmiş öss' ye gitmiş ve 291 almış çok sevindim onun adına ama ben içimde bir tuhaflı hissettim bir an nasıl anlatsam ki ezik gibi hissettim işte neden bilmiyorum ama ....... işte çoğu arkadaşım 4 yıllık fakültelerde ya okuyor yada mezun iş bulmuş çalışıyor ben 2 yıllık okudum ve kendimi çok kötü hissediyorum pişmanlıkta var sanırım iş de bulamıyorum evde çıldırcam arkadaşlar
erkek arkadaşımda müh. okuyor onun yanında da kendimi ezik hissediyorum neler oluyor bana depresyona mı giriyorum anlamadım offfff

Anlıyorum seni canım ama neden eziliyorsun kii :1hug:
Hiç okumamaktan iyidir 2 yıllık deyip te geçme yanii..

Tamam diploma gerçekten önemli ama yanında kendini geliştirmek te çok önemli..
Benim 2 yıllık ithalat ihracat mezunu olan tabii (eski mezun) şuan çok iyi düzeyde maaş alan arkadaşlarım var..
Ayrıca sende DGS'ye girebilirsin zor bişey değillmaz:
Ama arkadaşlarım Fakülte mezunu erkek arkadaşım fakülte mezunu olucak diye değil,kendin olmasını istediğin için yap..Öncelikle hedefini belirle
Kendinide boşuna strese sokmalmaz:

canım benım nıye depresyona gırıyorsun ki..hersey zamanla olacak sey ıkı yıllık deyıp geçme..benımde cogu arkadasım..o ıkı yıllık dedıgın okulu bıtıremedıler bıle..hem kendını ezık hıssedecek bır durum yok ortada..kendını yeterlı bulmuyorsan 4 yıllıga tamamlamayı dene..sonrada kendıne bır ıs bulur calsırsın..bunu unutma kımse kımseden ustun degıl..önemli olan Allahın bıze bagıs ettıgı o aklı en ıyı sekılde kullanmak..Şeniz

niçin bu kadar olmadık yere karamsarlık yapıyorsunuz anlamıyorum sizleri
elinizde ne güzel imkanlar olmuş liseye üniveristeye gitmişsiniz elinde hiç yoktan bir diplomanız var ve isterseniz devam da edebilirsiniz birçok imkanı değerlendirebilecek durumdasınız ama hala memnuniyetsizlik hakim..
önlisans diploması diye küçümsemeyin bence onu bulamayanlar basaramayanlar bile var bilmiyorum kaç yaşındasınız ama ben bu yaşta kendimden kaç yaş küçüklerle derslere giriyorum
inanın hiç gocunmuyorum arkadaslarım sevgilim vs lisans yüksek lisans mezunu da olsa okuyorda olsalar asla kendimi ezik hissetmedim hissetmemde sizde hissetmeyin..

bir diploma insanı yüceltmez emin olun ezik hissedecek bir durum yok yani bu kadar önemsiz görmeyin kendinizi...

sen depresyona gırecek yer arıyorsun canım bence
ıcın ezılecek kendını ezık hıssedecek bır durum goremıyorum ben
sen kendı kendıne kompleks yapıyorsun
soyle bır sılkelen kendıne gel bakıyım
hem senın aöf gecıs hakkın yokmu 3.sınıfı ordan devam edıp bıtırebılırsınde.hem daha yasın kac allahını seversen yaaa.
2 cocugum var 30 yasındayım evde oturmaktan canım sıkılıyor ve calısıp cocuklarımı emanet edecegım kımse yok dıye kendıme ugraslar buluyorum 2 sene once ehlıyete yazıldım ehlıyetımı aldım araba kullanmayı ogredım bu senede aöf kayıt yaptırdım bu yasta okuyorum evde can sıkıntısından vakıt gecıreyım kendımı gelıstıreyım dıye.
ne kadar gencsın daha odana kapanıp ıcını karartana kadar hayatını degıstırecek kararlar almalısın bence
hadı bakayım soyle bır sılkelen kendıne gel aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Neden kendini ezik hissediyorsun..

Bende önlisans mezunuyum ve güzel bir işim var.Hatta dgs ile geçiş yaptım ama okula gitmedim.Pişmanmıyım pek değil..

bu ara bende kendimi ezik hissediyorum sanki beni anlatmışsın ben fakülte mezunuyum ama hala bi işim yok bütün arkadaşlarım dediğin gibi hayatına yön veriyolar evleniyolar işleri var ama bende tık yok bende depresyona girecem bu gidişle offfff..........

işte böle düşünenlere çok kızıyorum ben. onlar okuyolar yükseliyolar ben okuyamadım yada okadar iyi değil işim. en baştada benim kardşm var.buyıl 3. öss ye girişiydi ve düşük puanlar aldı.bu yıl puanı tam istediği gibi.hemşireliğe gidebilecek kısmetse. ve lise bitiminden en sonki öss sonucu açıklanana kadar ünive giden hiç kimseyle aynı ortamda bulunmadı.en yakın kankim dediği arkşlarıyla bile.çok kızdım ona ama dinletemedim. herkes bir olmak zorunda değil.herkesin kapasitesi farklıdır.bende önlisans mezunuyum. 4 yıla yükseltmek için devam ettim ama sora bıraktım.şuan çalışıyorum. kndme yetecek kadarda kazanıyorum çok şükür. insan isterse gayret ederse herşeyin üstesinden gelir. ha herşeyi yaptınmı, olmuyomu peki. ohalde kndni boşa üzme. durduk yere kndnizi üzmeyin. kndnizi küçük görmeyin.

senağlamasenağlamasenağlama

herkese çok tşk ederim ama evde oturmaktan sıkıldım işde bulamıyorum
yaşım buarada 21 ..............................

oo sen küçükmüşsün bende önlisans mezunuyum ve daha bu sene iş bulabildim maaşım az ama çalışırsam daha iyi yerlere gelebileceğime eminim

Canım daha bir şeyler yapabilmek için çok fırsatın var...
Yaşın da 21 miş istesen bi üniversite daha bitirirsin sen hiç bir şey için geç kaldığını düşünme.
Hangi önlisans programından mezun oldun merak ettim

canım büro yönetimi ve sekreterlik bölümününden mezunum allahım hakkımda hayırlısını nasip eder inş. çok bunaldım ya evdeyim yaklaşık 2 aydır patlıcam artık

canım büro yönetimi ve sekreterlik bölümününden mezunum allahım hakkımda hayırlısını nasip eder inş. çok bunaldım ya evdeyim yaklaşık 2 aydır patlıcam artık

bu kriz zamaninda is bulmak gercekten çok zor kaldi ki 4 yillik lisans mezunlari bile is bulamayabiliyor. İnsanlar aile gecindirmeye calisiyor bu issiz zor günlerde...
bunlari da düsün, sen yine ailenin yanindasin henüz bir seyler yapmaya firsatin var, kendini gelistirebilirsin, halk eğitim in kurslari falan oluyor oralardan yararlanabilirsin diye düsünüyorum.

çok zor bır yaştasın, ve o dönemde emınım kı herkes bunalaıma bır kere gırmış, ne olacak benım halım dıye gözyaşı dokmuştur. ama geçıyor,isyan etme sakın. taşlarını yerıne zamanla oturacak, sabır canım.

canım iş bulamamak senin eksikliğin değil ki
ekonomik durumumuz belli zaten
bir sürü işsiz insan var
bazı şeyler diplomayla olmuyor ki
okumuş ama adam olamamış bir sürü kişi var
işin tuhaf tarafı maaş y da statü de diplomayla bire bir ilgili değil
yani bir ilköğretim mezunu vali olabiliyor
ya da benim çalıştığım okulda var mesela bir memur
lise mezunu ama başka bir kurumdan geçiş yaptığı için
benden hatta okul müdüründen yüksek maaş alıyor
hem de öyle az fark değil 500 liradan fazla bir farktan bahsediyorum
yani bazı şeyler kısmet işi
dilerim hayallerine kavuşursun

:1shok::1shok::1shok::1shok:

Keşke her 4 yıllık ünv. bitiren iş bulsa ya da kendi mesleğini yapabilse.
Kendinizi ezik hissetmek için bir sebep yok ama insan çevresinden böyle şeyler duyunca etkileniyor ister istemez.
Sizde arkadaşınızdan öyle duyunca özendiniz belkide.
Yaşınız 21'miş,ne istediğinize karar verdikten sonra,bunu başarabilmek için zamanınız var unutmayın bunu.
Hiçbirşey için geç değildir evet.
Verdiğiniz kararlarda ve isteklerinizde net olun,en önemlisi ve sizin için şu an gerekli olan şey bu.

bölümün ne gülüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…