im bir tuhaf oldu:(

kpss veya dgs denedinmi bende 2 senelik mezunum inan bana senin hissettiklerini bende yaşıyorum ama buna tıkılmak hapsolmak hiç bir işe yaramıyorki senin bölümünün önü çok açık neden dert ediyon kınalı kuzum ya :teselli:

kpss oldugunda ben 2. sınıfa geçmiştim okuldan kagıt alınıp mezun şekilde girilebildiğini bilmiyordum dgsye girmdim bu sene ama umudum yok ben aslında çalışmak istiyorum iş bulmak istiyorum ama şimdi çalışmaktanda korkar oldum kafam öyle karşık ki anlatamam valla ne yapsam nereye sevrulsam bilemedim
senin bölüm nedir

Ya bayanlar illa çalışacak okuyacak yüksek okul diye bir şart mı var. Zorunlumu çalışmaya ki. Bilmiiyorumda bu modern hayat eşitlik vs filan kadınları rahatlatacağı yerde bence ekstra yükler yükledi. Kadın yapı itibariyle narindir ama koşullar bizleri erkek gibi çalışmaya ve hayat mücadelesini vermeye itti. Ha kadına özgü işler azaldımı yok. Hem içerde hem dışarda kadın çalışıyor ben anlamadım eşitlik nerde. Bence hiç ezilme kendini küçük görme tabiki sevdiğin işi yap bir şekilde kendini yetiştir ama asla küçük görme.

büro yönetimi ve sekreterlik tatlım bölümüm

canım peki niye bu bölümü seçtin :tomato:2 yıllık harika bölümler var mesela dış ticaret ya da muhasebe iş olanakları çok fazla aöf'den istersen 4 yıllıkta okuyabiliyorsun.

canım peki niye bu bölümü seçtin :tomato:2 yıllık harika bölümler var mesela dış ticaret ya da muhasebe iş olanakları çok fazla aöf'den istersen 4 yıllıkta okuyabiliyorsun.

ablamda bu bölümden mezun oldu ve hemen iş buldum bende aynını olurum diye düşündüm ama yanılmışım sanırım:S

asla öyle düşünme... yabancı dil veya bilgisayar kurslarına katılabilirsin. kendini geliştirdikden sonra hiç sorun değil bunlar. uğraşabilecek yeni bir hobi bulabilirsin kendine. yeterki sen iste !

benim inşaat canım

okumakla bişi olunmuyo canım ........ne okuyanlar gördüm kuş kadar beyni var şaşıyosun davranışlarına,kabalıklarına ...sen niye üzülüyosunki 2 yıl okumuşsun zaten okumanın yaşı yok bi yerden başlarsın..bende 4 yıllık mezunuyum noluyo boyumuzmu uzuyo takma canım sen bunlara kendini yetiştirmek önemli olan... sevgilin mühendislikte okusun nolcakki seninle birlikteyse o senden ve beraberliğinizden memnun demektir değilsede kendi bilir ........her insan kendi başına bi değerdir okumaksa herkesin kendi için yaptığı bişeydir başkasının okumasının bana faydası ne?benim az okumamın ona zararı ne?

Canım okumak zorunlu değil ama senin okuma azmini takdir ettim.Hiç peşini bırakma.Ama sakın kendini ezik hissetme.Ben de 2 yıl önce okulu bitirdim ama atanamadım.Yaşım da 25 oldu bu arada((Branşımdan dolayı dersanede falan da imkan yok çalışmak için.(sınıf öğrt.liği)Özelde de branş öğretmenleri gibi yıllık sözleşme yapamazsın.Zaten deneyimli alıyolar.Yılma canım sen..Yaparsın mutlaka bölümünden mi hoşnut değilsin,azimliysen öss'ye gir hazırlanıp.........

nereden olusa olsun başla gülüm bir yerden bendede vardı aynı korku çalışmaktan korktum bir ara iş için yaptığım başvurular için aradıklarında tele çıkamazdım bile ama herşey senin elinde ister okursun ister çalışırsın yeterki ne istediğini ne yapmak ne yapabilmek istediğini bil

iki yıllık mezunuysan bundan memnun değilsen dört yıllığa tamamlayabilirsin...
başkalarının yanında kendinide ezik hissetme...

hepinize çok tşk ederim arkadaşlar
içimi rahatlattınız inş en kısa zamanda bir iş bulurum

Canım daha yaşın 21 hiçbirşey için geç değil.Madem sende hazırlan 4 yıllık kazan :1closedeyes:
Ben 20 yaşındayım.Önlisans okuyorum ama bırakmayı düşünüyorum 1 derste takılıp kaldım bu 3.yılım.
Bu yıl öss ye hazırlanmayı düşünüyorum.
Hem önlisans mezunu arkadaşlarım var iyi yerlerde çalışıyolaryerimseniben

aman canım sende nie kendini ezik hissediyorsunki bende önlisans mezunuyum eşim lisans mezunu şimdi ikinci ünv. okuyo eşimin bi kardeşi yüsek lisans yapıyo biri mühendisliği bitirdi ablam yine lisanstan mezun ve bankacı yani çevremde genelde lisans ve meslek sahibi insanlar var ama ben hiçte kendimi ezik hissetmiyorum çünkü herkesin farklı kapasitesi olduğunu düşünüyorum bende 4 de tamamlıycam ama açıköğretimden öle bi hakkında var mesela benim bi kuzenim 2 yıl okudu onu 4 de tamamladı mali müşavirlik sınavlarına girdi bi kaç kere girdi hatta en sonunda kazandı ve şimdi stajı bitince büro açacak kendine önce kendine güven güçlü hisset herşeyin üstesinden gelirsin

Canım be kusura bakma ama çok saçma düşünüyorsun bence..Bende lise mezunuyum eşim üni. ve kendimi hiç ezik gibi hissetmiyorum,hatta böyle bir düşünce zihnimin ucundan bile geçmedi..kaydirigubbakcemile2

Bir şarkı bile var bilmiyormusun "Aşkım sana anlatamadım,okumakla adam olmuyor"sositososito

Tabiki iyi bir eğitim almakta önemli fakat insanın gerçek bir "insan" olması ve kendi kendini geliştirmesi herşeyden önemli... gamyoncuiremsu

Düzen, sistem şu anda kötüce bu ülkede, insancıl değil çok şey..
Kendimi bildim bileli eğitim camiasının içindeydim.
Türkiye deki, bu egitim sistemi ile ilgili gördüklerimi, sistemin yanlışlıklarını, ögrencilere yüklenen gereksiz stresleri, iş ahlaksızlıklarını, akademinin, üniversitelerin iğrenç düzenini anlatsam kalınca bir kitap olur sanırım.
Ne proflar gördüm ama içlerinde zerrece insanlık kalıntısı yoktu, ne insanlar vardı bahsedilen okul eğitimi ise bu olgunun yanına yaklaşmamış ama insan gibi insan...
Şu anki aklım olsa gider bir yerde tarım yapar, dogayla içiçe yasar, hiç okumazdım, bu benim tercihim olurdu ama tabi ki tüm bayanların böyle bir ülkede sonuna dek imkanlar dahilinde eğitim almalarını, mecburen kendi ayakları üzerinde durmalarının yolu bu egitimden geciyorsa sonuna dek almalarını savunuyorum.
Lakin şu an çok üniversitelerde verilen eğitimin neresi eğitim ise artık, bundan dolayı sizi küçümser gibi görünen insanlar, olabiliyorlarsa kişisel eğitimlerini geliştirip gercek bir insan olup, insanları bu sekilde degerlendirmemeyi ögrensinler, onlara böyle söyleyin bence...

bugun babamın bir arkadaşı benim bölümüm çok küçümsedi
babamın yanında hemde adam o kadar emek verdi okuttu beni
nasıl küçümsersin
nasıl 2 yıllık okudun dersin bana ne olucan sen okudunda dersin
bende ben bölümümden memnunum dedim ama bana ne dese beğenirsiniz
memnun olucan tabii okumuşsun iş işten geçmiş demesin mi
bende dedim ki o kadar 4 yıllık fakülteli insan var ama iş bulamıyor
kriz var işsizlik var dedim
ayrıca herşeyden önemlisi kendini geliştirmek dedim bir tanıdıgımda benle aynı bolumden mezun
ve suan bır hastanede çalşıyor dedim gayette iyi bir pozisyonda dedim
işte herşey denyim ve tecrübe dedim ama nasıl sinirlendim adama yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…