ben dua etmeyi severimMerhaba hanımlar,
2 hafta sonra evleniyorum.
Nişanlımın ailesi görmüş geçirmiş çok medeni hali vakti yerinde insanlar.
Hepsini ayrı ayrı çok seviyorum. Sadece görümcem biraz meraklıdır birazcık bilmiştir ama biliyorum ki asla kalbinde kötülük beslemez. Benden 15 yaş büyük, hürmetimi eksik etmem. Beni kıracak incitecek üzecek tek kelime etmediler bu zamana kadar. Bende saygıda asla kusur etmem.
Ama hep bir resmiyet var... biraz kraliyet ailesi gibiler
Benim ailemde çok medeni insanlardır ama inançlıdırlar, ben de öyleyim.
babam kardeşimin de benim de en iyi eğitimi almamız için çok uğraştı hem Türkiye'de hem yurtdışında... bir gün olsun sıkmadı bizi herhangi bir konuda...
Boşandığım dönemde ben kendimi biraz kısıtladım soyutladım ama babam beni normal hayata döndürdü...
Asıl konuya gelecek olursak, düğünümüze çok az kaldı. Nişanlımı sıkıştırıyorum imam nikahı için. Bir anneme sorayım dedi. Geçen akşam ailesiyle hep birlikte otururken nişanlım konuyu açtı. Görümcem ne gerek var biz kaç senelik evliyiz imam nikahımız yok, nikahın amacı evliliği duyurmak, imam nikahına gerek yok dedi...
Ben şok oldum ne diyeceğimi bilemedim. Evet dini olarak imam nikahının da normal nikahında amacı evlilik birliğini duyurmak. Ama ben imam nikahını istiyorum.
Ben bunu söyleyince düğünden sonra yaptırırsınız dedi, ben de gece yarısı imamı nerden bulacağız dedim... sanki nöbetçi imam varmış gibi... alo nöbetçi imam hattı
Görümcem çok eğitimli yurtdışında yaşamış bir kız.. tamam ben de aynı şekildeyim ama bazen yaştan dolayı beni cahil gördüğünü düşünüyorum. Bu talebimi de garipsedi. Kına yapacağım deyince de aynı tepkiyi vermişti
Ben de o zaman kına günü yani bu haftasonu eve imam çağıralım nikahtan önce olacak da olsa bu haftasonu kıyalım nikahı dedim tatlı tatlı. Kayınvalidem o noktaya kadar sadece dinlemişti, bizim için uygundur kızım dedi.
Sonuçta dilerim nikahtan önce nikahımızı kıyacak bir imam bulabiliriz, zira düğünden sonraki sabah yurtdışına balayına gidiyoruz.
Kızlar normal nikah varken inam nikahına gerek yok mu? Dinen durum tam olarak ne açıklayabilecek olan var mı?
Benim bir arkadaşım, ki ailece çok geniş, tanınmış bir çevreleri var, yaz düğünü yapmıştı. O kalabalıkta hem resmi hem dini nikahını yaptırdı. Herkes şahit oldu ve duaya amin dedi yani. Böylesi hakkaten güzel oluyor. Senin de öyle olsun inşallah Lizzieben dua etmeyi severim
şahsen nikah da olsa imam nikahı bana şart
çünkü bir Allah'a dua edip evlenmek var bir sadece imza atıp evlenmek var
o yüzden bence ikisi de şart kesinlikle ikisi de olmalı
ama kişi için dini olaylar önemsizse ya da önemlidir ama başka türlü düşünüyordur öyle evlenebilir tabi herkesin kendi görüşü
sağool:) inşallahYa canım, sen yapmak istiyorsan elbette yaptır bu arada. Nişanlının annesine sorması falan da komik olmuş. O yaptırdı, bu yaptırmadı falan diye bakılmaz bu işlere.
Ben de ailece çok iyi hem dini/ hem klasik eğitimli olan arkadaşlarımın hepsi imam nikahı yaptırdı.
Benim bir arkadaşım, ki ailece çok geniş, tanınmış bir çevreleri var, yaz düğünü yapmıştı. O kalabalıkta hem resmi hem dini nikahını yaptırdı. Herkes şahit oldu ve duaya amin dedi yani. Böylesi hakkaten güzel oluyor. Senin de öyle olsun inşallah Lizzie
Yani dediğiniz gibi ilan etmek amaçlı olduğu için. :)Konu kapanmadan yazayım dedim.
Benim imam hatip mezunu ve ilahiyat mezunu arkadaşım da imam nikahı yapmadi. Geçerli olanın ilan etmek olduğunu söyler. Dediğine göre de peygamber döneminde de nikah imam nikahı gibi değilmiş. Çok sonradan yapılan bi şey derdi.
Ki bi ramazan programında da benzri dendi.
Ki ben de imam nikahsız ama resmi nikahla evliyim gerci ben çok dindar biri değilim diye ama. için rahat olsun bence
Burada polemik yaratır bu konu. Hem kim dini konularda uzmanki? ALo fetvayı arayın, en mantıklı yorumu onlar yapar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?