İmam nikahı gereksiz mi? Dinen açıklayın lütfen

resmi nikahın olmadıgı yıllarda imam nıkahı vardı ve ımam nıkahı gunumuzun resmı nıkahı nıtelıgı tasıyordu onunda sartları vardı
ama gunumuzde ımam nıkahı kavramını oyle bı boyuta tasıdılar kı...

resmı nıkah yeterlıdır
ımam nıkahıda duasıdır...

bızde ıkısıde kıyılır ve kıyıldı
dugunden sonra evıme imam geldı dua okundu

Valla bu isler yurtdisinda okumusluga bakmiyor bizde avrupanin gobeginde yasiyoruz:) dini nikahi sart degil lafini bende duydum ama bunu diyanete sormalisiniz

Nikah nikahtır, bunun resmisi dinisi olmaz. Maksadı da ilan etmek-toplumca meşru sayılmak içindir.
Nikah ayrıca bir akittir, yani sözleşme. Resmi nikah olarak yaparsanız resmi nikahın şartlarını kabul edersiniz, dini yaparsanız dini nikah içinde anılan halleri de kabul ettiğinizi vurgulamış olursunuz.

Çok bi esprisi yok esasen, resmi nikahınızı yaparsınız, kafanızı çok kurcalıyorsa dini nikahınızı da yaparsınız. (Bunu böyle ayrı ayrı ele almak da saçma gerçi)

Yalnız bu bence-sence ile sürdürülesi bir konu değil, en yakın müftülüğe giderek bi sorun.

Nikah evliligi duyurmaktir aslinda resmi nikahla da duyurmus olursunz ama ben yinede imam nikahini da yaptiririm bu konu hakkinda burda net cevap alamassinz herkes farkli sey soyler siz bi hocaya sorun imam nikahida zor bisey deil yaptirabilirsnz zatn gorumcenin dusuncesi onemli deil senin dusuncen onemli sonucta senin evliligin nasl olucagina sen karar verirsn

Öncelikle yurt dışında okumakla modern olunmaz bunu belirteyim..
Diğeri, dur anama sorayım ne demek? Nikahtan daha önemli sıkıntılar olmalı.
Ben dini nikah yaptırdım. Zorunlu olmadığını biliyorum ama yetiştirilme tarzımız böyle, çok modern değiliz zahir..

İmam nikahı diye bir şey dinde yoktur hele imam nikahı adı altında ikinci evlilik yapmak yasalara da aykırıdır.
böyle eski ve saçma geleneklere takılıp kendinizi üzmeyin.

nikahın amacı duyurmadır.
resmi nikahla duyurma görevini yaparsınız bir de fazladan imam nikahına gerek yok.

bir imam iki dua edince ne olacak zannediyorsunuz?
dinimizde aracı yoktur bilmiyor musunuz?
herkes kendinden sorumludur yani imam nikahı adı altındaki uygulamalar dine terstir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…