Kusura bakmayın, dini nikah demeliydim haklısınız.konu hassas bir konu. öncelikle şunu söyleyim: resmi nikahınız olmadan, imam nikah kıymaz. sonracıma imam nikahı değil "dini nikah" adı. bu önemli bir isim ondan açıklamak istedim.
ben de maneviyata önem veririm ve kapalıyım. bu konuyu birkaç din bilgisi olan biriyle ve müezzimden duyduğum kadarıyla açıklayım. dini nikah, resmi nikah olunca şart değil. ama manevi hazzı almak istiyorsan elbet olmalı. benim de var dini nikahım. bunun için annesinden izin alan adamla evliliği bir kez daha düşün.
neyse, ben bunu araştırırken denildi ki, eskiden şeriat var idi. kadınları korumak için birşeyler gerekliydi. bunun için dini nikah vardı. yani kadın ve erkeğin evlendiğini duyurup kadını kısmen güvence altına almak için şarttı. nikahın gerçekleşmesi için 3 şart gerekli. birisi mehir (kadına verilen maddi şeyler), şahit ve çiftlerin akıl sağlığının yerin de olması. bunlar resmi nikahta daha ciddi bir şekilde var. imzalı şahitler, sağlık raporları ve evlilikte edinilen mallara eşit şartlar altında ortak olma. o yüzden olsa da olur olmasa da olur dini nikah dendi.
Mesaj attım, rica ettim zaten....
Nikah kıymak için imama gerek yok, benim çoğu akrabam dini nikah kıyar imam olmadıkları halde (resmi nikahtan sonra).Gece gece nerden imam bulacağım ben
+1İmam nikahını gizli yaparsan geçerliliği yok bende yaptım ama bana göre resmi nikahlı aynı olur çünkü önemli olan duyurmaktir
Merhaba hanımlar,
2 hafta sonra evleniyorum.
Nişanlımın ailesi görmüş geçirmiş çok medeni hali vakti yerinde insanlar.
Hepsini ayrı ayrı çok seviyorum. Sadece görümcem biraz meraklıdır birazcık bilmiştir ama biliyorum ki asla kalbinde kötülük beslemez. Benden 15 yaş büyük, hürmetimi eksik etmem. Beni kıracak incitecek üzecek tek kelime etmediler bu zamana kadar. Bende saygıda asla kusur etmem.
Ama hep bir resmiyet var... biraz kraliyet ailesi gibiler
Benim ailemde çok medeni insanlardır ama inançlıdırlar, ben de öyleyim.
babam kardeşimin de benim de en iyi eğitimi almamız için çok uğraştı hem Türkiye'de hem yurtdışında... bir gün olsun sıkmadı bizi herhangi bir konuda...
Boşandığım dönemde ben kendimi biraz kısıtladım soyutladım ama babam beni normal hayata döndürdü...
Asıl konuya gelecek olursak, düğünümüze çok az kaldı. Nişanlımı sıkıştırıyorum imam nikahı için. Bir anneme sorayım dedi. Geçen akşam ailesiyle hep birlikte otururken nişanlım konuyu açtı. Görümcem ne gerek var biz kaç senelik evliyiz imam nikahımız yok, nikahın amacı evliliği duyurmak, imam nikahına gerek yok dedi...
Ben şok oldum ne diyeceğimi bilemedim. Evet dini olarak imam nikahının da normal nikahında amacı evlilik birliğini duyurmak. Ama ben imam nikahını istiyorum.
Ben bunu söyleyince düğünden sonra yaptırırsınız dedi, ben de gece yarısı imamı nerden bulacağız dedim... sanki nöbetçi imam varmış gibi... alo nöbetçi imam hattı
Görümcem çok eğitimli yurtdışında yaşamış bir kız.. tamam ben de aynı şekildeyim ama bazen yaştan dolayı beni cahil gördüğünü düşünüyorum. Bu talebimi de garipsedi. Kına yapacağım deyince de aynı tepkiyi vermişti
Ben de o zaman kına günü yani bu haftasonu eve imam çağıralım nikahtan önce olacak da olsa bu haftasonu kıyalım nikahı dedim tatlı tatlı. Kayınvalidem o noktaya kadar sadece dinlemişti, bizim için uygundur kızım dedi.
Sonuçta dilerim nikahtan önce nikahımızı kıyacak bir imam bulabiliriz, zira düğünden sonraki sabah yurtdışına balayına gidiyoruz.
Kızlar normal nikah varken inam nikahına gerek yok mu? Dinen durum tam olarak ne açıklayabilecek olan var mı?
O cadıyı uzak tutacağım zaten :) bir şekilde:)Bence siz bunu dert edeceğinize kinaniza gelip sizi nisanlinizin ailesine rezil etmeyi planlayan o arkadaşınızı nasıl uzak tutacaksiniz onu düşünün. Gelip ne imam bırakacak ne yurt dışında balayı. O cadîyi uzak tutmak için birseyler düşünün.
Sadece büyüklerin gönlü olsun diye... izin istemedik zaten biraz önceli yorumlarımda yazdım bunu:)dini açıdan yorum yapamıycam ama senin isteğine karşı anasından izin almayı uygun gören bi adamla....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?