İmam nikahı gereksiz mi? Dinen açıklayın lütfen

Kusura bakmayın, dini nikah demeliydim haklısınız.

Dini nikahı resmi nikahtan ayıran en büyük özellik söylenen sözlerdir. İslamda nikahta söz geçerlidir. Nikahı kıyılan kişilerin icab ve kabul denilen sözleri söylemesi gerekir. Bunda önemli husus fiilin geçmiş zaman olarak kullanılmasıdır. Erkek, eş adayına "seni kendime eş olarak aldım" gibi geçmiş zaman belirten cümle kurar, kadın "bende sana vardım" gibi yine aynı tarz bir cünleyle cevap verir. Kelimeler değilik kullanılabilir dediğim gibi asıl olan geçmiş zaman fiili kullanılmasıdır. Aynı şekilde bu cümle kalıplarını nikahınızı kıyan kişi kurup sizin sadece evet demenizde yeterli olur. İmam nikahında ki diğer şartlar resmi nikahla aynıdır zaten. Şadece şahitlerde ufak bi fark olabilir oda şöyle ki iki erkek şahit yada iki bayan, bir erkek şahit gereklidir imam nikahı için.
Bir çok kişinin yazdığı gibi resmi nikah olmadan dini nikahı kıymıyorçoğu imam.
Ama aslında nikahı imamın kıyması gibi bi şartta yok, dini nikah ile ilgili bilgi edinip bir yakınınızda nikahıızı kıyabilir.
İsteyen resmi nikahı yeterli bulur, isteyen dini nikahda ister. Herkezin kendi seçimi ama söylediğim şeyleri bilerek emin olarak yazdım. Bu konuda ödev hazırlamıştım zamanında.

ben evlenirken bence de gerek yoktu.
ama eşimin gönlü olsun diye yaptırmıştım.

Resmi nikahtan once dini nikah yaptirdik.
Yaptirmasak icim rahat etmezdi bu benim fikrim.
En dogru bilgiyi alo fetvadan alirsiniz. Burada herkes sadece kendi fikrini kendi dogrusunu soyleyecek.

Gece gece nerden imam bulacağım ben
Nikah kıymak için imama gerek yok, benim çoğu akrabam dini nikah kıyar imam olmadıkları halde (resmi nikahtan sonra).

Kaldı ki islam hukukunda nikahın amacı evliliği ilan etmektir, namaz oruç gibi bir ibadet değildir tamamen toplumsal bir olay. Resmi nikahınız da geçerlidir yani ama çoğu insan içinin rahat etmesi için dini nikah seremonisi de yapar ki ben de yapmıştım.

Nikahın amacı evlilik birliğinizin etrafa duyurulmasıdır..gizli yapılan nikah dini de olsa geçersizdir diye biliyorum..zaten evlenme memurunun önünde herkese duyurulmuş oluyor ama içinize sinmiyorsa bir büyükte kıyabilir..benimkini eniştem kıymıştı resmi nikahımın olduğu gün..

Bence siz bunu dert edeceğinize kinaniza gelip sizi nisanlinizin ailesine rezil etmeyi planlayan o arkadaşınızı nasıl uzak tutacaksiniz onu düşünün. Gelip ne imam bırakacak ne yurt dışında balayı. O cadîyi uzak tutmak için birseyler düşünün.

dini açıdan yorum yapamıycam ama senin isteğine karşı anasından izin almayı uygun gören bi adamla....

O cadıyı uzak tutacağım zaten :) bir şekilde:)
Nişanlımın ailesinden gizlediğim bir durum yok, o sebeple içim o konuda rahat çok şükür. Kınama gelen herkes en yakınım. Zaten biliyorlar durumu.
Tek mesele o yüzsüzü görüp keyfimin kaçmaması.
Yoksa bu konuyla ilgili bir telaşım yok:)

dini açıdan yorum yapamıycam ama senin isteğine karşı anasından izin almayı uygun gören bi adamla....
Sadece büyüklerin gönlü olsun diye... izin istemedik zaten biraz önceli yorumlarımda yazdım bunu:)
Yaşlı insanlar hürmetimiz olsun.
Yoksa onlar ne derse desin nişanlım beni asla ama asla kırmaz

Şart denemez ama olsa iyi olur düşüncesindeyim. Mehir filan da imam nikahı esnasında konuşuluyor hem, dua da ediliyor. Yap derim

Bu soruyu burada sormak sağlıklı değil. Fetva verecek birine sorun. Ben dini nikah da yaptım. Olmasa içim rahat etmezdi. Ailem ilahitatçı. Düğünün bir gün öncesinde kıydırdılar. Çünkü nikah kıyıldığı snda islami hukukta evli sayılıyorsun. Daha resmi nikah olmadan, eş olarak dolaşılmasını uygun görmediler. Hiç meşakkatli değil sonuçta. Yapılabilir.

ben yaptırdım dini nikah, resmi nikahın akşamında. duası okunuyor ne güzel birşey.. neden yaptırmayasın ki? düğünün gündüzünde yaptırabilirsin 10 dakika birşey zaten hepi topu.

Cizi22 senin önceki evliliğinde dini nikahın var miydi? Resmen boşandıktan sonra veya resmiyetin öncesinde ilk esin seni dinen de boşamış miydi?

Bizde de ikisi de kıyılır, bence en güzeli de bu. Şart olmasa dahi içiniz rahat eder en azından. Fakat gelin de imam nikahında bizzat kendisi de orada bulunmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…