- 2 Nisan 2011
- 1.883
- 7
- 158
- Konu Sahibi nazlihilal
-
Sakın resmi nikahın olmadan imam nikahı kıydırma.. daha da 4 ay varmış üstelik canım.. imam nikahını kıydığınız anda resmen eşi oluyorsun ve her isteiğini yerine getirmek zorundasın..
ve ya bu 4 ay içinde tut ki Allah göstermesin bir sorun oldu ve nişanı atmak zorunda kaldın..nasıl olacak..o seni boşamadan olmaz..ileri de başkasıyla evlenmek istersen eğer o seni boşamamışsa resmen zina olacak..
bunları o büyüklerinize söyleyine bence.. sanırım elele tutuşmaktan daha ağır sonuçları..
ben olsam bende istemezdim çünkü ben erkeklere güvenmıyorum,nekadar iyi ahlaklıda olsa nasıl olsa imam nıkahı kıyıldı diyecek daha rahat davranacak.
babana ben istemıyorum bana de,babanda uygun görmediğini söylesin topu at babana ozaman babana kimse bişey diyemez
Allah korusun yaevet resmen eşi oluyorum ve bunu nişanlımla konustugumuzda ciddi mi değil mi şaka mı yapıyor anlamadım ama ben imam nikahı kıyıldıktan sonra niye bekleyimki falan dedi ( o anlamda yani anladınız umarım ) bende olmaz her şeyin bi zamanı olur dedim.
oo cok tehlikeli kesinlikle kıydırtma ztn senın istemedigin birsy olmaz ...
bence nişanlancagın kişiyle konusup aslında bir karar ve sonuca baglayabilirsiniz 4 ay onceden haram tamam kabul ama elele tutusp opmek için ne yapmanız gerek ? bence nişanlıınla bunu guzlce konus anlayıslı bırıyse bunu anlayıcaktır imam nikahı kıyın ama bu aranızdaki bazı seyleri degiştirmesin ileri gitmeyin ....
resmi nikah olmadan zaten imam nikahı kıyan hoca olmaz ha tanıdığı vardır o yapar ayrı bişey ama sakın yaptırma nikahı çünkü dinen zaten resmi nikahın bi hükmü yok ve imam nikahını kıydığın an ne istese buna özel durum da dahil yapmak zorundasın çünkü resmen kocan oluyo 4 ay daha bekle düğün günü kıydır imam nikahını benim öyle olmuştu düğün bitti eve geldik nikahımız kıyıldı biraz daha bekle ve itiraz et eğer yapabiliyosan tabi canım...
İmam nikahını kıymanızda bir sorun yok sadece nişanlınızın dedesinin gönlünü yapmış olacaksınız. Günümüzde imam nikahı yapılsada karı koca olmuyorsunuz çünkü eskiden resmi nikah olmadığı için imam nikahı yapılır ve herkese bu iki kişinin evli olduğu duyurulurdu(islamiyette durum böyleydi) şimdi insanlar resmi nikaha baktığı için ve sadece o şekilde evli kabul edilebilirsiniz. imam nikahı ile evli olmuyorsunuz(günümüz koşullarında imam nikahı sadece düğünü eski islami gereklere göre kıymak gibi, hükmünü resmi nikahlara bıraktı). Nişanlınızın davranışlarının değişmesine olanak vermeyin ve sizde(şu anki) davranışlarınızı değiştirmeyin, sorun olacağını sanmam.
resmi nikah olmadan zaten imam nikahı kıyan hoca olmaz ha tanıdığı vardır o yapar ayrı bişey ama sakın yaptırma nikahı çünkü dinen zaten resmi nikahın bi hükmü yok ve imam nikahını kıydığın an ne istese buna özel durum da dahil yapmak zorundasın çünkü resmen kocan oluyo 4 ay daha bekle düğün günü kıydır imam nikahını benim öyle olmuştu düğün bitti eve geldik nikahımız kıyıldı biraz daha bekle ve itiraz et eğer yapabiliyosan tabi canım...
Tabiki dediğiniz doğru evli de sayılmıyoruz hepimizin kabul ettiği resmi nikahtır ama islamiyete göre onunda olması şarttır.
Benim davranışlarım kesinlikle değişmez ama onunkinin değişeceğinden korkuyorum açıkçası...
Canım islamiyette de durum böyle hatta hoca söylemişti bize, eskiden dini nikah çiftlerin evliliğini duyurmak adına yapılırdı şimdi ondan daha etkili olan resmi nikah var ve artık dini nikahın hükmü kalktı. Tabi yapılabilir ama durum böyle.
Niye bu kadar stres olasın ki istemiyorsan "istemiyorum" şimdiden de zorla değil ya sen diyemezsen ailen desin. Herkesin gönlü olacak diye bakarsak ohoo mutsuz oluruz valla. 4 ay çok erken bi'süre şimdiden laçkalaşmaya ne gerek var. Paso "ee karımsın artık" muhabbeti olacak
resmi nikah olmadan dini nikah kıyılmıyor (dini nikah demek daha doğru) ama tabi takan varmı hayır yok bence resmi nikah kıydırmadan dini nikahı kıydırma bizde resmi nikah kıyıldıktan sonra gelin evine gidilir imam getirilir gelinin evinde dini nikah kıyılır önce resmi nikah sonra dini nikah ele ele tutuşup öpüşmekten bişi olmaz
resmi nikah kadını korur imam nikahı değil nikah kıyıldıktan sonra nasıl olsa nikahlıyız ayrılamaz diye hal hareketleri değişecektir. o yüzden kabul etme bunu. önce resmi nikahım diye ısrar et.
Tabiki dediğiniz doğru evli de sayılmıyoruz hepimizin kabul ettiği resmi nikahtır ama islamiyete göre onunda olması şarttır.
Benim davranışlarım kesinlikle değişmez ama onunkinin değişeceğinden korkuyorum açıkçası...
Canım islamiyette de durum böyle hatta hoca söylemişti bize, eskiden dini nikah çiftlerin evliliğini duyurmak adına yapılırdı şimdi ondan daha etkili olan resmi nikah var ve artık dini nikahın hükmü kalktı. Tabi yapılabilir ama durum böyle.
İkisi de yapılması gerekli bi şey ama aynı gün yapılmak şartıyla...
Bende yaptırmamayı düşünüyordum ama bu konudaki yorumlarınızdan sonra kesinlikle düğün günü yapılmalı sağolun kızlar.
biz imam nikahı kıyarken hoca resmi nikahımız olup olmadığını sormustu
büyük ihtimalle kıymazda
eğer kıyarsa dinen kocan olmuş olacak
nasıl resmi nikahın bir hükmü yok? yapmayın allasen asıl imam nikahının bir hükmü yok eskiden o şekilde yapılır ve duyurulurdu şimdi herkes resmi nikaha bakarak bir kişiye evlisin diyebildiği için asıl günümüzde imam nikahının hükmü yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?