İmam nikahı kıyılacak, ya sonra?

canım evli insanların yani karı kocaların birbirlerine karşı sorumlulukları vardır. bu sorumlulukları şuan taşıyamazsınız ayrıca bence gerek de yok şimdi bi rahatlık falan gelir nişanlına belli olmaz

Bence buna en iyi sen karar verebilirsin. Erkeklere değerlendiricek olursak, en edepli diye baktıklarımız bile bi fırsatını bulduğunda öpmenin, elini tutmanın derdinde. Sonuçta sen nişanlınla, sana istemediğin bişeyi yapacak yerlere gidiyosan dini açıdan bu zaten sakıncalı. Kaldı ki nişanlın eğer sen izin vermeden sana dokunmak isteyecekse bunu bence her şekilde yapar. Dini nikah kıyılırken sen de kocanı boşama izni isteyebiliyormuşsun hocadan. Eğer çekincen buysa nikah esnasında bunu dile getir,(tabi öncesinde yapacağını söyle :) sonrasında dini nikah sana da kolaylık sağlar. İnsan nişanlısının elini tutmak istiyo tabii ki. Keşke bizim dini nikah da daha önceden yapılsaydı, bir de onun günahına girmezdik

Tatlım bu söylediklerim benim görüşüm değil vaktiyle hocaya sormuştuk biz bu durumu, bir düşün bakalım sen imam nikahıyla evlensen birileri sana evli olduğunu ispatla dese ispatlayabilir misin? ama resmi nikahta direkt evlilik cüzdanını gösterebilirsin. Resmi nikahın ispat alanı olduğu için imam nikahı hükmünü kaybetti günümüzde.

Son düzenleme:
biz nişanlandıgımız gun kıydık imam nikahını da el ele gezip tozuyoruz vs diye. ben istemiştim. (3.5 yıl nısanlı kaldım bu arada)

herkes benım eşim gıbı degıl, senınde nısnalın ıyı bırıdır illaki ama guvenme bence.
ben nıkahtan sonra kendımı cok kotu hıssetmıstım, cok agır bı yukun altına gırdım de eziliyordum sanki. uzunca bir süre ya benden yapmak ıstemeyecegım seyler talep ederse dıye korktum hep. bı ara cok uzaklastım hatta ondan. görüşmedim falan. noldugunu anlayamadı garibim :)

4 ay varmıs zaten, kıydırtma şimdi istemıyorsan.

olayın bide şu yönü var:
daha şimdiden 7 sülalesinin istekleri sana dert olursa, sen ıstedigın yada ıstemedıgın seylerı söyleyemiyorsan çok işin var.
kimsenin gönlünü yapmak zorunda değilsin. nikah önemli bır karar.
tut ki bı hatasını gördün nişanı atmak istedin. bosamazsa????
talak hakkıyla önüne gecilebilir gerci, bosama hakkı ıstenır nıkahta olur.

süre fazla degıl, ister kıydır ıster kıydırma ama asıl önemli olan senın eşinin ailesiyle olan ilişkin. kimse sana ona buna söyleyerek ıstedıgı seylerı yaptırtamasın.
buna dikkat et.
tavrında herkese karsı net ve kesin olsun. buyuklerden illaki çekinilir ama onlarda senden bıraz cekınsın. bu küçüktür bu gelindir diye her istedıklerını dikte edemesinler, yaptırtamasınlar

iyi hoş demişsin arkadaşımda kadının kocasını boşama gibi bi hükmü yok kesinlikle erkek ağazında 3 defa boşol çıkarır nikah düşer ama kadın isterse 300 defa boşol desin nikah düşmez benim nikahımı kıyan hoca bunu dile getirmişti bitek o deyil istediğin hocaya sor amin ol yok dicektir

ben artık resmi nikah cüzdanı olmadan imam nikahını kıymıyorlar diye biliyorum.yani imam ilk olarak resmi nikahı soruyor.eskiden böyle bişey yoktu deden zamanında imam nikahı önce gelirdi ama artık devir değişti.imamlar resmi nikahı soruyor.yada ilk sayfada biri demiş;tanıdık bulursunuz öyle yaptırırsınız diye ama bence yaptırmayın,önce resmi nikah isteyin.ya dedenizi el ele tutuşmadığınıza öpüşmediğinize inandırın ikna olsun yada resmi nikahtan sonra imam nikahı olacağınıza ikna edin.yaşlıları anlamak hissettiklerini hissetmek ne kadar zor ya

bence yaptırma 4 ay önceden.. benim düğün gecemde kıyılmıştı.. tabi bunada karşıyım o curcunada bide imam nikahıyla uğraşmıştık.. ailem öyle istemişti. bence resmi nakahtan sonraki uygun bi günde halledin. düğün geceside kimseyi sokma evine

Yani bende kendimi ona göre hazır hissetmeliyim, mesela 4 ay sonrası için ayarladım kendimi, psikilojimi falan :) yani özellikle ilk gece konusunda

Evet haklısın...Ya nişanlım öyle biri değil aslında istemediğim bi şeyi yapmaz, ama bi konuşmamızda imam nikah kıyılırsa dinen karım olacaksın o düğün gününü niye bekleyim ki falan dedi
, bende istemem öyle şey dedim. Zorla bi şeyi yapacagınıda sanmam ama bilmiyorum insanoğlu işte nefis sonucta...
Tabi suan o dediklerini yaparak zaten bi günaha giriyoruz ama yapınca da olmuyo yapmayıncada...

Bence yaptırmasan nikahtan önce daha iyi.En azından nikaha 1 hafta kala falan yaptır.Ne olur ne olmaz.Belki deden bazı şeyleri düşünüyor ama bazı şeyleri de gözardı ediyor.

ben var diye biliyorum, bi hocadan duymuştum... belli şartları vardı ama unuttum.

çok saçma geliyor bana sanki nişanlanana kadar el ele tutuşulmuyor da,bence de istemediğinizi direk dile getirin günahı boynumuza diye ne gerek var..düğün yaklaşınca yaparsınız düğün günü de olur.. ya da kırmak istemiyorsanız yaşlıdır falan diye zorla tecavüz edecek hali yok ya yaptırın akıllı akıllı bekleyin düğünü

Valla 3,5 yıl uzun bi süre ve eşini de tebrik ediyorum evet her erkek seninki gibi olmaz, bu konuda her erkeğe güven olmuyor. açıkcası bende ona güvenemiyorum işte.
Ailesiyle ilişkilerimiz cok güzel ama dedesi işte ne diyim bilemiyorum, onlar bizim gibi düşünemezler bizde onlar gibi düşünemeyiz.
Bu konuda tavrımı koycam , koymam gerek. Teşekkür ederim bu arada

Bizde gelenektir nişanla beraber dini nikah da yapılır

Karşı tarafa olan güvene bağlı, nişan bozulursa bir de dini nikahtan dolayı boşanma mevzusu gündeme gelecektir

İstemyorsunuz siz, ben istemiyorum derseniz karşı taraf yanlış anlar bu seferde

Velhasılı kelam bu iş biraz sıkıntılı

Bak benim babam ilahiyat mezunu.Az çok bu konuda bilgiye sahip.
İmam nikahı olmasa bile sadece resmi nikah bile yeterliymiş.
Hatta şöyle açıkladı:
Nikah demek herkese duyurmak ilan etmek demek.
Sen evlendiğini resmi nikahla herkese duyuruyo musun duyuruyosun.Ondan sonraki kıyacağın dini nikah da senin dininle ilgili yerine getireceğin senin bileceğin bir iş.
Ama madem o dine inanıyosun o dini nikahı kıyarken de sorumlulukları var.Onları da üstleneceksin.Gereğini yerine getireceksin.
Ve resmi nikahtan sonra kıyılması en uygun olanıymış.

canım benim ben resmi nikahın hükmü yok demiyorum kanunen bi hak idda edebilmen için zaten nikah cüzdanının olması şart karşı olsam resmi nikaha ben kıydırmazdım diyilmi remi nikahı benim kastettiğim şey şu dini nikahı kıydığı an onun dinen eşi olacak ve her arzusunu yerine getirmekle mükellef olacak ben onu diyorum şimdi kıyacak imam nikahını adam beraber olmak istedi oda yok demedi diyelim zaten yok demesi dinen haram eşi sonuçta neysa diyelim beraber oldular 2 gün sonra rabbim ayırmasın ayrıldılar e ne olcak neyi kime ıspatlıcak dimi ne hak idda edebilcek yine bak resmi nikaha denk geldi konu diyorumki RESMİ NİKAHIN OLMADAN CANIM KARDEŞİM İMAM NİKAHINI KIYDIRMA SAKIIIIIIIN umarım anlamışsındır güzel kardeşim

Dede öyle hatırlıyor demekki ondan istedi nikahı ya derdime ne tanık bulup yaptırana kadar beklerim valla :))

Resmi nikahtan sonraki günlerde de uygun olur mu yani gerdekten sonra falan olmaz ki?
Nasıl olmustu yani tam olarak ne zaman hangi arada kıyıldı?

İşte o akıllı akıllı bekleme kısmı sorun ya nişanlımın beklesi acısından yani

Sakın sakın bu 4 ay içinde kendinize hakim olamayıp nasılsa helal diye bişeyler yaparsanız ne olacak? Emin olun elde ettikten sonra erkeklerin huyu suyu değişir belli mi olur yarı yolda bırakır sizi daha asıl nikah olmadan Babanıza bile güvenmeyin diye boşuna demiyorlar

Ben ne anlatmaya çalışmışım sen ne yazmışsın:) neyse bir üstteki yorumu yazan pearl_571 adlı kullanıcı olayı gayet güzel açıklamış, kutluyorum kendisini.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…