İmam nikahı kıyılacak, ya sonra?

Kendi ailemde dini nikah düğün bitimindeki gece kıyılmıştır. Resmi nikah günüyle düğün yapılacak tarihte çok yakındır. Bizde her şey peş peşe oluyor.
Açıkçası resmi nikahtan önce bende dini nikah kıyılmasına sıcak bakmıyorum dedenizin de şimdi mi aklına gelmiş? Zaten nedense zina boyutu ancak nişandan sonra akıllarına gelir. Bizim de bir akrabamız muhafazakar bir aileden kız aldı, erkeklerle tokalaşmazlar, erkeklerin içine girmezler falan, onların da nişandan sonra dini nikahı kıyılmıştı babası istemiş, görüşüyorlar ya zina olmasın demiş.

ben zaten sizin fikirlerinizi değiştirmek için yazmadım yazdıklarımı sizinde dediğiniz gibi kimse kimsenin sabit olan fikrini değiştiremez yalnızca dinimizdeki bazı hükümler tartışmaya açık değildir adı üstünde hüküm bu kabul etsenizde etmesenizde. ben nikah bahsinden kabul ediyorum yada kabul ettimden bahsetmedim sadece genel olarak fıkıh yazdığınız için bu yazıyı yazdım verdiğim örneklerde nikahla alakalı değil dinimizin büyük bölümü fıkıhtan ibarettir sadece bunu dile getirmek istedim siz ister kabul edersiniz ister etmezsiniz ama fikrinize saygısızlık gibi bişey de yok ortada..

peki .........

Arkadaşlar yorumlar bilgiler için hepinize teşekkür ederim. Biz konuyu hallettik, kayınvalidem o kadar erken olmasın demiş. İş ciddi boyuta ulaşınca Nişanlımda karşı geldi zaten ( demekki söyledikleri şakaymış. )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…