İmam nikahı kıyılacak, ya sonra?

ben istemiyorum diyin kestirip atın. tavrınızı belli etmiş de olursunuz baştan.

o dede de yani...

çok uzatırsa, kimse olmadığı zaman merak etme dede biz öpüşüp sevişmiyoruz sıkıntı yok yani diyin

niye olmasın canım nikahın ne zaman olucak.. ona göre bi gün belirle zaten imam nikahı dediğin çok teferruatlı bişey değilki.. gerdekten sonrada olur resmi nikahın olduğu sürece.. sen bilirsin senin kararın.. kimsenin senin istemediğin bişeyi yaptrmasına izin verme bizimki düğün bittikten sonra eve geldik amcamlar falan da vardı yani senin tabirinle gerdekten önce kıydık

Evet cok sıkıntılı tabi Allah korusun ...

Cok doğru gercekten cok sağol..İşte o sorumlulukları 4 ay önceden almak istemiyorum, haklı olarak...

Evet değişir bi de nikah olduktan sonra bi engel kalmayacak diye her istediklerini yaptıracaklar dediğin gibi... Allah korusun ayırmasın inşallah da simdiden strese sıkıntıya girmeyelim dimi ama

eskiler kendi zamandakileri uygulamak istiyorlar .
Ben yaşlı insanların mümkün olduğunca ( ters gelse bile ) gönüllerini yapmaya çalışırım
hiç uymasa bile he der geçerim ama sizin durum biraz farklı.
Özellikle nişanlınız neyi bekleyim diyorsa hatta sakat.
Aile büyüklerinden biri resmi nikahla beraber kıyılacak bizde böyle derse size pek fazla iş düşmez.

ay çok güldüm

Bilmiyorum canım belkide senin dediğin gibidir. Yani bu konuda bi yanlış yapmak istemiyorum, dinin gereği sırası zamanı nasılsa onu uygulamak isterim o yüzden dedim gerdek öncesi sonrası diye

Evet hiç düşünmüyorlar...
Yani tabi bende kimseyi kırmak istemem ama dediğin gibi farklı.
Evet bunuda babam veya annem söylemeli , ben anneme istemediğimi söyleyeceğim
.

arkadaşlar nikah nikahtır dini nikahı kıyıldığında da duyurulmuş oluyo evliliği evet aynı evde yaşamaya başlanmıyo günümüzde ama evlilik hükümleri dinen üzerine yükleniyo insanın bunu ispat etmekte gerekmiyo zaten ispatı dini nikah kıyılırken bulunan şatitler oluyo bi belge değil. günmüzde resmi nikahın geçerli olması dini nikahı geçersizleştirmez kişi dini nikahlada Allah katında evli sayılır he tabi günümüzde kimse resmi nikahsız evlenmez hak hukuk vs. kimse bunu kabul etmez etmemelide zaten ama 4 ay önce dini nikah kıyılırsa Allah katında evlilik gerçekleşir bunu duyurmuşta olurlar çünkü aile bireylerinin hepsi bunu bilecek dolayısıyla nikah sahih olur bunun için kişi kendini böyle bi tehlikeye atmamalı düğüne bi kaç gün kala nikahlar kıyılırsa daha iyi olur bence tabi nişanlıyken günaha girmek veya girmemekte kişinin kendi elinde...

Alenen yazıyorsunuz böyle ama resmi nikahtan önce dini nikah kıymak suç biliyorsunuz değil mi? bugün başka bir konuda daha okudum hatta arkadaş kanu hükmünü koymuştu:26:

Alenen yazıyorsunuz böyle ama resmi nikahtan önce dini nikah kıymak suç biliyorsunuz değil mi? bugün başka bir konuda daha okudum hatta arkadaş kanu hükmünü koymuştu:26:

Napıyım yazmayımmı ? Hakkında bilgi sahibi olmadıgım bi konuyu burda paylaşmak fikir almak suç mu? Söylediğin şey doğrudur ben bunu yeni öğrendim ve yazdıklarımı okursan böyle bi şeye izin vermeye niyetli de değilim . Ben bilmediklerimi öğrenmek için buraya konu açtım .

Son düzenleme:
imam nıkahı evlilik cüzdanı olmadan suç kıyanda kıydıranda . ayrıca imam nıkahının manası ALLAHı da kullarıda şahit etmektir yanı sızın evlendığınızı herkes bılsın dıye kıyılır rahatça öpüşüp koklaşılsın dıye değil din cahil insanların elinde nekadar kötü sonuçlara gıdebılıyor dedesının işimi kalmamış acaba ayrıca nişanlınında ne dıye bekleyelım lafı şaka bile olsa hiç hoş değil aranızda sorunda olsa asla kabul etme bu durumu şikayet ederler falan de korksun gözlerı

bunun türkiyede suç olması dini nikahla Allah katında evliliğin sahih olmaması demek değil malesef bizde demiyoruz resmi nikah olmadan dini nikah kıyılsın bizde resmi nikahla beraber olması taraftarıyız doğru olanda bu ama var olan bilgileri paylaşıyoruz burda bunları konuşmak suç değildir heralde..

Tabiki öyle...Yok zaten kabul etmeyi düşünmüyorum ayrıca bunu öğrendiğimde iyi oldu. Şikayet ederler diyip vazgecirebilirim. Zaten az önce annemle de konustuk ben 4 ay öncesinden falan istemem dedim o da istemiyor zaten.

Bazılarına göre suç galiba o yüzden öyle yorumlar yazıyorlar...

canım ne demek inşallah vazgeçerler sen istemedikten sonra o nikah olamaz hiç duymadın mı sen istemedikten sonra hoca o nikahı kıymaz ayrıca bu konuda ailenin fikrinide al bence eminim onlarda mantıklı bulmayacaklardır şimdiden herşeye evet dersen ilerde koyun gibi sürerler canım taviz verme

aynen katılıyorum canımcım
millet rahat rahat elelele dudak dudağa gezsin die mi kıyılıyormus imam nikahı
kaynana kayınbabalar bitti kayındedeler mi basladı karısmaya

ayrıca nişanlında dörtlüleri yakmıs bekliyor heycanla imam nikahı kıyılınca malum şeyi de yapın die

aman diyim kesinlikle kabul etme, resmi nikah olmadan imam nikahı kıymak devletimizde suç de geç
dede de yerini bilsin
bu yaşta aklı milletin uçkuruna çalışmasın

sen anneni dinle bak aklı basında kadınmış

çok bir süre kalmamıs 4 ay göz acıp kapayıncaya kadar geçer

ben eylülde nisanlandim mayista dügünümüz olacak imam nikahi yapilmadi..

zaten hic konusulmadi..bence olmamali..

sen anneni dinle bak aklı basında kadınmış

çok bir süre kalmamıs 4 ay göz acıp kapayıncaya kadar geçer

Dimi ama dede de biraz sapıklık var zaten öyle yapıcam artık.

donemımızde resmı nıkah oncesı dını nıkah kadının somurulmesıne esdeger ne olursa olsun kabul etme bence erkek degısık trıplere gırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…