- Konu Sahibi nazlihilal
-
Dede öyle hatırlıyor demekki ondan istedi nikahıya derdime ne tanık bulup yaptırana kadar beklerim valla :))
Resmi nikahtan sonraki günlerde de uygun olur mu yani gerdekten sonra falan olmaz ki?
Nasıl olmustu yani tam olarak ne zaman hangi arada kıyıldı?
İşte o akıllı akıllı bekleme kısmı sorun yanişanlımın beklesi acısından yani
Bizde gelenektir nişanla beraber dini nikah da yapılır
Karşı tarafa olan güvene bağlı, nişan bozulursa bir de dini nikahtan dolayı boşanma mevzusu gündeme gelecektir
İstemyorsunuz siz, ben istemiyorum derseniz karşı taraf yanlış anlar bu seferde
Velhasılı kelam bu iş biraz sıkıntılı
Bak benim babam ilahiyat mezunu.Az çok bu konuda bilgiye sahip.
İmam nikahı olmasa bile sadece resmi nikah bile yeterliymiş.
Hatta şöyle açıkladı:
Nikah demek herkese duyurmak ilan etmek demek.
Sen evlendiğini resmi nikahla herkese duyuruyo musun duyuruyosun.Ondan sonraki kıyacağın dini nikah da senin dininle ilgili yerine getireceğin senin bileceğin bir iş.
Ama madem o dine inanıyosun o dini nikahı kıyarken de sorumlulukları var.Onları da üstleneceksin.Gereğini yerine getireceksin.
Ve resmi nikahtan sonra kıyılması en uygun olanıymış.
Sakın sakın bu 4 ay içinde kendinize hakim olamayıp nasılsa helal diye bişeyler yaparsanız ne olacak? Emin olun elde ettikten sonra erkeklerin huyu suyu değişir belli mi olur yarı yolda bırakır sizi daha asıl nikah olmadanBabanıza bile güvenmeyin diye boşuna demiyorlar
ben istemiyorum diyin kestirip atın. tavrınızı belli etmiş de olursunuz baştan.
o dede de yani...
çok uzatırsa, kimse olmadığı zaman merak etme dede biz öpüşüp sevişmiyoruz sıkıntı yok yani diyin
niye olmasın canım nikahın ne zaman olucak.. ona göre bi gün belirle zaten imam nikahı dediğin çok teferruatlı bişey değilki.. gerdekten sonrada olur resmi nikahın olduğu sürece.. sen bilirsin senin kararın.. kimsenin senin istemediğin bişeyi yaptrmasına izin vermebizimki düğün bittikten sonra eve geldik amcamlar falan da vardı yani senin tabirinle gerdekten önce kıydık
eskiler kendi zamandakileri uygulamak istiyorlar .
Ben yaşlı insanların mümkün olduğunca ( ters gelse bile ) gönüllerini yapmaya çalışırım
hiç uymasa bile he der geçerim ama sizin durum biraz farklı.
Özellikle nişanlınız neyi bekleyim diyorsa hatta sakat.
Aile büyüklerinden biri resmi nikahla beraber kıyılacak bizde böyle derse size pek fazla iş düşmez.
Alenen yazıyorsunuz böyle ama resmi nikahtan önce dini nikah kıymak suç biliyorsunuz değil mi? bugün başka bir konuda daha okudum hatta arkadaş kanu hükmünü koymuştu:26:
imam nıkahı evlilik cüzdanı olmadan suç kıyanda kıydıranda . ayrıca imam nıkahının manası ALLAHı da kullarıda şahit etmektir yanı sızın evlendığınızı herkes bılsın dıye kıyılır rahatça öpüşüp koklaşılsın dıye değil din cahil insanların elinde nekadar kötü sonuçlara gıdebılıyor dedesının işimi kalmamış acaba ayrıca nişanlınında ne dıye bekleyelım lafı şaka bile olsa hiç hoş değil aranızda sorunda olsa asla kabul etme bu durumu şikayet ederler falan de korksun gözlerı
bunun türkiyede suç olması dini nikahla Allah katında evliliğin sahih olmaması demek değil malesef bizde demiyoruz resmi nikah olmadan dini nikah kıyılsın bizde resmi nikahla beraber olması taraftarıyız doğru olanda bu ama var olan bilgileri paylaşıyoruz burda bunları konuşmak suç değildir heralde..
Allah korusun yaevet resmen eşi oluyorum ve bunu nişanlımla konustugumuzda ciddi mi değil mi şaka mı yapıyor anlamadım ama ben imam nikahı kıyıldıktan sonra niye bekleyimki falan dedi ( o anlamda yani anladınız umarım ) bende olmaz her şeyin bi zamanı olur dedim.
Evet canım sonucta erkek durmaz diye düşünüyorum :/ evet konu acılırsa söylemeyi düşünüyorum. Zaten kayınvalidemde istemedi, ben konusmalara biraz kulak misafiri oldum. Simdi nikah oldu diye evli gibi olacaklar yapmayalım şimdiden falan dedi. İnşallah vazgecerler :18::18:
imam nıkahı evlilik cüzdanı olmadan suç kıyanda kıydıranda . ayrıca imam nıkahının manası ALLAHı da kullarıda şahit etmektir yanı sızın evlendığınızı herkes bılsın dıye kıyılır rahatça öpüşüp koklaşılsın dıye değil din cahil insanların elinde nekadar kötü sonuçlara gıdebılıyor dedesının işimi kalmamış acaba ayrıca nişanlınında ne dıye bekleyelım lafı şaka bile olsa hiç hoş değil aranızda sorunda olsa asla kabul etme bu durumu şikayet ederler falan de korksun gözlerı
Tabiki öyle...Yok zaten kabul etmeyi düşünmüyorum ayrıca bunu öğrendiğimde iyi oldu. Şikayet ederler diyip vazgecirebilirim. Zaten az önce annemle de konustuk ben 4 ay öncesinden falan istemem dedim o da istemiyor zaten.
sen anneni dinle bak aklı basında kadınmış
çok bir süre kalmamıs 4 ay göz acıp kapayıncaya kadar geçer
geçer valla, yok canım öyle zaten kesinlikle olmaz yani.
aynen katılıyorum canımcım
millet rahat rahat elelele dudak dudağa gezsin die mi kıyılıyormus imam nikahı
kaynana kayınbabalar bitti kayındedeler mi basladı karısmaya
ayrıca nişanlında dörtlüleri yakmıs bekliyor heycanla imam nikahı kıyılınca malum şeyi de yapın die
aman diyim kesinlikle kabul etme, resmi nikah olmadan imam nikahı kıymak devletimizde suç de geç
dede de yerini bilsin
bu yaşta aklı milletin uçkuruna çalışmasın
donemımızde resmı nıkah oncesı dını nıkah kadının somurulmesıne esdeger ne olursa olsun kabul etme bence erkek degısık trıplere gırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?