İmam nikahı kıyılacak, ya sonra?

resmi nikahla haklarını alıyorsun imam nikahıyla helali oluyorsun dinimizde imam nikahı şart müslümanlara lütfen dinimizi çarpıtmayalım arkadaşlar resmi nikah şart dini nikah hak

heah bunu diyorum , gelmi$ bile cevabim ben sorumu yazana kadar

yani ikiside lazim, tercihen resmi nikah oncelikli olmak uzere

tabikide biz müslüman bir ülkede yaşıyoruz ALLAHTAN korkusu olan zaten resmiyide imam nikahınıda kıyar imam nikahı yok demeyin lütfen kuranda ayetler geçiyor herkes bildiği gibi yaşıyor adamın resmi nikahlı eşiyken neden ALLAH katında helali olmayasın neden zina olsun lütfen arkadaşlar lütfen inanalım bizim bir kitabımız var

İmam nikahının kendine ait koşulları var.
Olur da evlenemediniz, sıkıntılar oldu, var mı bir garantisi,
imam nikahı çok sıkıntılı bu durumda.
4 ay önceden imam nikahı kıyılmasının hiç manası yok bence.
Cinsel manada düşünülüyorsa bile, imam nikahına dayanarak
birşeyler yaşanırsa ve sonra yine sıkıntı olursa evlenmeden, ne olacak.
Bence kesinlikle yapmayın, zamanı gelince yaparsınız.

Son düzenleme:
imamların nikahı diye birşey yok dini nikah var artık değiştirin şu imam nikahı ağzını dini nikahı resmi nikah olmadan kıymıyorlar dini nikah kıydırsan bile eşin zorla yapıcak değil ya resmi nikah olmadan olmaz dersin olur biter, tamam helali oluyorsun ama kadının rızası olmadan olmuyor buişler diyebiliyorum bi mecburiyetin yok bence

anladim canim , çok saolasin cevabin için
o zaman bilmeyenler yazmasin lutfen $u i$i yaa , kendi vebalimiz bize yetiyodur bide milletin vebaliyle ugra$mayin yanli$ bilgilendirip

hatta biz once resmi nikahi yaptik, duugnden 3 ay once falan, dini nikahi unutmu$uz :s dugun gunu yapilmi$ti
pi$man olmu$tuk resmi nikahla ayni yapmadigimiza artik Allah affetsin gunah varsada

ben şöyle düşünüyorum;resmi nikah kanunlar önünde evliliğin gösrtegesi,dini nikah ise Allah katında evli olduğunun ilanı..

Sacmalamayin ya.imam nikahi varsa erkek istedigini yapabilir ne demek. du an günumuzde gecerli olan resmi nikahtir.eger sadece dini nikah yapip yasanirsa o da bana gore nikahsiz yasamaktir.en guzeli ikisini ayni yakin zamanda yapmak.hem hukuki olarak toplum onunde hem de Allah katinda nikahimizi duyurmaktir

OOOOOOY oooooy! Neler neler yazmışlar ya herkes her kafadan bi ses çıkıyo ama hiç biri aslen cevap verme tenezzülünde bulunmamış arkadaşımıza.

Kızın endişesi bi yana insanlar toplanmış resmi nikah mı imam nikahı mı yok dini nikah va mı yo mu, olsa ne olur kaç yazardı yok resmi nikahın taksimetresi kac yazıyo da sanki ooof

Konuyu açan arkadaşım,

Senin evlenme hayali kurduğun ve bu yolda adımlar attığın nişanlın uzaylı değil ki yada "oh nikah yapıldı şimdi istediğim tek şey olan bu hazineye ulaştım!"

diyecek bir insan mı ki? Yani böyle bir insanla zaten evlenen aklı salim bir insan olmaz. Sen evlilik düşünüp de ardından bu kadar derde tasaya düşeceksen kıydırma nikah falan

böyle bişey olmadan da kişilik ile ilgili olaraktan üzerine atlamak isteyen bu karşı cins insanevladı üzerine atlayacaktır zaten, dini nikah o hazine kutusunun anahtarını vermez,

açabilirsin iznini verir. İzin alınmadan da açılmayacak diye bişey yoktur. Atlayacak olsa eminim şimdiye kadar atlardı zaten.

Dedeye yaptırdık diyin gitsin...

Zira resmi nikah öncesi imam nikahı yasak.
Yapan da yaptıran da suçludur.

Bizim resmi nikahımızın oldugu günün akşamında imam nikahı kıyıldı..

Ama düğünümüz bu iki nikahtan tam 6 ay sonraydı :)

böyle birşey yok resmi nikah dinen de geçerlidir ve tek başına da resmi nikahla da dinen evli olursunuz. bu şekilde olduğuna dair sayısız fetva ve görüş var insanları yanlış bilgilendirmeyelim.

Son düzenleme:

bizde yaptırdık canım :) hiç bir sorun olmadı günah diye isteedi aileler. Ve en ufak birşey istemedi benden nişanLım. o nikah hiç kıyılmamş gibi devam ediyoruz hayatımıza... eğer emin değilsen ilşkinden tabiki yaptırma ama sonu var diye görüyorum ve nişanlım hiç bir şklde böyle yaklaşımlarda bulunmaz diyorsan bence sorun yoK. aielerde kendilerince haklılar

Düğün günü yaptırmanda fayda var. Erkekler az bir resmiyette bile herşey garanti gözüyle bakıp, çok rahat oluyorlar.Hiç bir şey umurlarında olmuyor.

bizde nişandan 1 hafta sonra yaptırdık düğünden 8 ay önce olmuş oldu yani. dini nikah yapıldı diye rahat takılmak gerekmez. yani nişanlın öyle bi istekte bulunmaz heralde.

Resmi nikah olmadan dini nikah kıyılması KANUN ÖNÜNDE SUÇTUR. Tartışılmaya açık bir konu bile değil bu. Eşlerin resmi birlikteliği devlet nikahıyla garantilenir, zaten dini nikah yerine de geçer çünkü anlamı aynı, evlendiğinizi topluma duyurmak. Bunu tüm hocalar böyle söylüyor. Çok arzu edilirse evlendikten sonra imam nikahı da kıyılabilir. Olayın anlamından sapıp sırf rahat hareket edebilmek için kendine uydurmak oluyor evlenmeden dini nikah kıydırmak.

bende istekler insanların iradelerine göredir. bizim sözlendğimz günder beri imam nikahımız var 1.5 yıl oldu ve hiç bi zaman evli insanlar gibi rahat olmadık ve bişeler yapmadık. bu kesinlikle iradeyle ilgili bi durum bence.

Merak edenler için buraya bir Profesör'ün söylediklerini aktaracağım.Profesör Hayrettin Karaman
İslam hukuku profesörüdür.Bu soru ve cevabı da kendi web sitesinden aldım.Ama görüşlerine inanırsınız ama inanmazsınız.Bu kısım da size kalmış birşey.

Soru sorulmuş kendisine
Soru şu:Resmî nikah ve dinî nikah hakkında neler söylersiniz? Günümüzde sadece dinî nikah ile yetinmek ile ilgili görüşünüz nedir?

Cevap:
İslam'da nikah (evlenme akdi), fıkıh konularının tasnifi içinde ibadetlere değil, dünya hayatını düzenleyen hükümler (muâmelât) bölümüne girer. Bir satım, bir kira akdi, dinle ilişkisi bakımından ne ise bir nikah akdi de odur. Bu sebeple nikah akdini bir başkası değil, iki taraf yapar; akit, aralarında evlenme engeli bulunmayan bir kadınla bir erkeğin, şahitler huzurunda, karşılıklı rızaları ve irade beyanları ile kurulur/oluşur. İmamın veya belediye memurunun nikah kıyması akdin kurulması ve sahih olmasının şartı değildir; bunların yaptığı, akit işlemini yönetmekten ibarettir. Resmî nikah ayrıca kayıt altına alındığı için evlilik hukukunu koruması, güvence altına alması bakımından dinin amacına daha da uygundur. İçinde yaşadığımız şartlarda yalnızca -meşhur olmuş yanlışlıkla- dinî denilen nikah ile yetinmek, dinin önem verdiği evlilik hukukunu korumak için yeterli olmadığından bununla kalmamak, mutlaka akdi resmîleştirmek gerekir (Bu konuda geniş bilgi için benim Mukayeseli İslam Hukuku isimli kitabıma bakılabilir).

bence yaptırma ... yani ne olur ne olmaz .. önce resmi nikahını yaptırırsın sonra imam nikahı kıyılır ... usulen böyledir .. nişanlılıkta amaç zaten yakınlaşma değilki birbirini tanımadır .. aileler birbirini tanır kaynaşr vs nişanlılıkta amaç budur ....
ayrıca bu imam nikahı resmi nikahtan önce yasak değil mi ?kanunen yasak birşey ama yapılıyor .. bu ne çelişki ... zaten yasal olarak hiç bir hakkınız yok imam nikahında ...adam boşol derse boşanıyorsunuz .. kadının hiç bir hakkı olmuyor adamın üstünde .. bide allah katında evlilik gerçimiş oluyorsunuz ... ben olsam yaptırmam zaten bir geçerliliğide yok ..hocalar bile diyor imam nikahlı birlikteliklerde zinaya giriyor diye yani resmi nikah olmadan imam nikahlı yaşayanlar kendilerini avutmak için bu yalana sığınıyor ama allah katındada resmi anlamdada hiç bir geçerliliği yok eğer resmi nikah yoksa ...

Son düzenleme:
ben dugunden 10 gun once nıkahlandım sanırım
resmı nıkahtan 5 gun sonra..
bızde ınanıs su sekıldedır
Allah katında evlenen cıftler o gece dua ederek beraber aynı yatakta yatmalılarmıskı sevgı saygı herseylerı eksıksız olsun dıye
neyse nıkah kıyıldı oturacagımız evde
babama teyzeme gıdıyorum dıye esımın yanına gıttım
bısey yapmadık esım dua okudu
uyuduk sabah ıse gıttım ben oyle
sımdı dıyorum ne casaret yani

benim bir arkadaşımın düğünü ağustos ortasında imam nikahı kıyıldı 1 ay oldu hatta...neymiş kızın babası istemiş......hadi resmi nıkah olmazsa vs...
benim resmi nikahımdan 1 gün önce oldu.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…