- 14 Mayıs 2009
- 22.263
- 12.552
- 298
- Konu Sahibi nazlihilal
-
resmi nikahla haklarını alıyorsun imam nikahıyla helali oluyorsun dinimizde imam nikahı şart müslümanlara lütfen dinimizi çarpıtmayalım arkadaşlar resmi nikah şart dini nikah hak
resmi nikah yapip duyurunca dinen helal sayiliyormu yani ? tek maksat duyurmakmi dini nikahta ? Kuran da nasil geçiyor bilen varmi, gerçekten çok merak ettim ben bunu ...:44:
yanli$ anlamyin bilmedigim için soruyorum..
hem dini hem resmi nikahim var $ukur :)
tabikide biz müslüman bir ülkede yaşıyoruz ALLAHTAN korkusu olan zaten resmiyide imam nikahınıda kıyar imam nikahı yok demeyin lütfen kuranda ayetler geçiyor herkes bildiği gibi yaşıyor adamın resmi nikahlı eşiyken neden ALLAH katında helali olmayasın neden zina olsun lütfen arkadaşlar lütfen inanalım bizim bir kitabımız var
arkadaşım ben dinen resmi nikahın bi hükmü yok dedim zaten resmi nikah olmadan evlen demedim resmi nikah olmadan evlenmesi zaten saçmalık ama imam nikahı kıyıldığı an zaten karısı oluyo resmi olsun olmasın ayriyeten dini nikahın yenisi eskisi olmaz zamana ayak uydurursun her şartta ama şart olan bişeyede eskiden demek nekadar doğru bi düşün bence ?
Arkadaşlar nişanlıyım ve 16 haziranda düğünümüz var . nişanlımın dedesi kayınpederime bu cocuklara imam nikahı kıydırın falan demiş. (hemde 4 ay önceden :S ) Sebebi de dışarıda elele dolaşan öpüşen çiftleri görünce bizimde öyle yaptıgımızı düşünerek günah olmasıymış. Yani 4 ay önceden imam nikahı olur mu ? Bi de olursa nişanlım bana nasıl davranır sonuçta evli gibi olacağız yani bilmiyorum ama kafam karışık, nikahı bu kadar erken istemiyorum açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?