ayyy, bu koonuya nasıl karşı olabiliyor insanlar ben anlamış değilim. buna inanmıyorum diyen bile olmuş.
nisa suresini açıp okumanızı öneririm (türkçe mealini tabi), kesinlikle ayette geçen bir şeyi nasıl inanmıyorum denilebilir ki?
ayrıca bazısı da sınırı yok, sınırsız isteyebilirsin filan demiş, öyle bir durum da yok. gücü yetecek kadardır.
istemiyorum diyenleri anlarım, helal ettim diyeni de, zaten bunlar dinin gereği, iki tarafın anlaşmasıyla ilgili. ama ben inanmıyorum demek, çok yanlış.
ayrıca, mehirin verilme sebebi de şöye; eşler ayrıldığında, bayan kimseye muhtaç olmadan 3 ay yaşayabilmesi gerekir, yanlış bir olay yaşamaması açısından. ki bunu bizim kanunlarımız da bir yönüyle destekler. medeni knaunda da vardır. bayan çalışmazsa, eşler ayrıldığında, erkek, eşi yeniden evlenene kadar ya da çalışana kadar, bayana maaşının yanlış hatırlamıyorsam 1/3ünü vermek durumunda.
ha, bu gün artık bayanlar da çalışıyor, mehirimizi helal edebiliriz, çalışıp bu durumu yaşamak istemeyebiliriz. ama buna inanmıyorum demek çok yanlış.