- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
- Konu Sahibi bebisibeklerkeen
-
Küsuratlı istemiş hocanız. nasıl hesapladı acaba
ben istemeyecektim ama imam efendi ille de istemem gerektiğini söyledi. ben de 50 tane tam altın istedim ama cingöz görümcem lafa karıştı, 50 çeyrek olsun dedi.Hanımlar merhaba ;
Öncelikle umarım herkesin günü iyi geçiyordur . Aklıma takılan bi konu hakkında yardım isteyeceğim sizlerden . İmam nikahınız kıyılırken mehir olarak ne istediniz ? Bu konuda hiç bilgim yok kimseyi zorlayacak bişey istemek yanlış bi şey söylemek istemiyorum. Bana yardım eder misiniz?
Mehir zorunlu olan birşey benim mehirim 10 bin tl ama hoca öyle istedi yarın oburgun ayrılık olursa kadını iddet süresi içinde idare edicek kadar verilmesi gerekmiş 3 aylık ihtiyacı kadar eşimle 2. İmam nikahimiz ilkin de 5 bin TL ydi 3 ay ayrilik yaşadık maalesef onu verdi tekrar kiyarken bile hoca mecbur dedi istememiştim oysaki benHanımlar merhaba ;
Öncelikle umarım herkesin günü iyi geçiyordur . Aklıma takılan bi konu hakkında yardım isteyeceğim sizlerden . İmam nikahınız kıyılırken mehir olarak ne istediniz ? Bu konuda hiç bilgim yok kimseyi zorlayacak bişey istemek yanlış bi şey söylemek istemiyorum. Bana yardım eder misiniz?
Hanımlar merhaba ;
Evet gerekiyor. Nikahın şartlarından biridir mehir. 10 lira bile olsa istemeliydiniz.Hiç bişey istemedim çok şükür rabbim herşey verdi de istemekmi gerekiyor öyle bişeymi varmış
Sadece boşanma değil ölüm durumunda alınabileceği gibi evlilik süresince herhangi bir zamanda da kadın kocasından talep edebilirMehir Allah korusun boşanma durumu olursa erkeğin kadına vereceği şey diye biliyorum ben. Nikah kiyilirken hoca eşime sordu o da altınları gram olarak söyledi. Para altın eşya vs olabiliyor diye biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?