ımei numarası kayıt dışı çıkarsa....?

MyWorLd

İkincİ MELEGİM YoldA :)
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2008
935
1
96
Diğer
selam;

30 aralık yada 31 aralık günü telefonum şebeke dışı oldu. yoğun araştırmalarım sonucu telefonumun ımei numarası kayıt dışı diye öğrendim. yani diğer dille telefonum çalıntı gibi bir şey. sorun şu ki faturalı ve sıfır aldığım telefonum nasıl oluyorda çalıntı çıkabiliyor. tam 1 haftadır telefonumu kullanamaz durumdayım ve çok canım sıkkın. o kadar para verip garantili diye faturalı aldığım üründen çok kötü mağdur olmuş durumdayım. telefonumu aldığım tükkanı mı şikayet etmeliyim yoksa tel markasını mı yoksa ..... güvencesi denilen yeri mi bir türlü bilemedim ve aynı zamanda nereye şikayet etmeliyim onuda bilmiyorum ... bu konuda bana bir bilgi verirseniz çok sevinirim.

şimdiden cavaplar için teşekkürler...

Kelin ilacı olsa başına sürermiş kaydirigubbakcemile3
Aynı olayı bizde yaşadık. Üstelik 1 yıl önce babama hediye diye aldığım telefonda. Kapandı telefon kullanılamaz durumda şu anda. Nereye başvuru yapacağımız bilmediğimiz için mecburen yeni bir telefon daha aldım babama.:delphin:

Belki geç oldu ama konu hakkında bilgilendirmek istiyorum ;

Markası ne olursa olsun cihazınız Türkiye cihazı ve faturalı ise ve bu cihaz kapanmışsa iki sebebi vardır cihazın ımeı kontrolü sırasında ımeı no klonlanmıştır ibaresi çıkarsa cihazınızın imei numarası illegal başka cihaz tamir yada satış yapılan bi yerde başka bir cihaza kopyalandığını gösterir

cihaz ımeıi kayıt dışı derse bu durum cihazınız her ne kadar faturalı olsa dahi %70 yurtdışıdır

çalıntı cihaz durumu farklıdır cihaz çalıntı ise ve bu cihazın eski sahibi (sizin bilmediğiniz ) bunu savcılığa bildirimişse cihaz cep telefonu servslerinde kayıt altına alınırken çalıntı cihaz olduğu yazar servis cihaza ya el koyar yada polis çağırır

çalıntı cihaz dışında ki her iki durumda cihazınız kapanırsa şayet Türk Telekominikasyon kurumunu aramanız yeterli olacaktır bu durumlardan satıcı yada marka yada distiribütör yada teknik servis sorumlu değildir Türk Telekominikasyon kurumu 444 9 777 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

http://imei.tk.gov.tr/sorgu/imeisorgu.php bu lnktende cihazınızı 35 le başlayan 15 haneli ımeı numarasıı girerek kayıtlı olup olmadığınıda kontrol edebilirsiniz

bulunduğum yerin kaymakamlığında tüketici haklarına şikayet ettim.
hakem heyeti beni haklı bularak telefonun parasının iadesi kararı aldılar.sonra telefonumun markası olan malum o büyük şirket itiraz davası açtı.bu böyle 1 seneye yakın sürdü ve sonunda ben kazandım.icraya verdim ve paramı icra memurluğuna yatırdılar.

ancak arkadaşlar size şöyle söyliyim kapandıktan sonra başvurma süresi varmış.hatta ben de geçirmişim o süreyi ama beni aldığım yer oyaladı bugün yarın diye en sonunda da gidin şikayet edin dedi.o yüzden ben baya gecikmişim ve o malum telefon markasının avukatları bu açığı kullanıyor.benden önce bi kaç dava daha vardı ben davalara girdim ve o davaları insanlar bu yüzden kaybetti.davayada gelmediler kendilerini savunamadılar.ben de gitmesem ben de kaybedecektim.

telekomla yazışmaya geçip kendi telefon numaranızı kaydettirip tek numara ile de kullanabilirsiniz ama ben savunmam da şunu yazdım:
daha ucuz bir operatör bulduğumda ona geçmeme engel teşkil ediyor tasarruf hakkımı elimden alıyorlar diyerek telefonun parasını geri istedim...

hanımlar banada yasal uyarı adı altında böyle bir yazı geldi ımei nosu klonlanmıştır falan yazıyordu 1 ay sonra teliniz görüşmeye kapatılacaktır diyordu.bizde aldığımız yere teli götürdük onlarda bişeyler yaptılar oldu dediler ama eve getirip kartı taktığımızda sim kartı takın diye yazı çıkıyo.tekrar mağazaya götüremedim de bu işten bişey anlamadım ben:uhm:

Back
X