Erkek olmanın da zorlukları var. Her erkek için geçerli olmasa da her daim çalışmak zorundalar. Kadın çalışmadığında toplumun büyük bir kesimi bunu "tercih" olarak görüyorken, aynı eylemi erkek yaptığında eşitliği savunan tipler bile "erkek dediğin çalışır ne o öyle mıymıntı gibi" diyorlar. Kadın parası yiyen erkek eziktir Türk toplumunda, kabul görmezler. Bu yüzden bir ömür çalışmak zorundalar.
Kadınların sorumluluğu elbette çok daha fazla günümüzde. Hem evde hem dışarıda çalışıyoruz. Hamilelik, doğum, çocuk bakımı vs. Lakin erkek olmak istiyorum diyerek çözülmez bu sıkıntılar. Kadınım ve sorumluluğu bir erkekle paylaşmak istiyorum dediğinizde çözüm başlar. İş yükünüz hafifler.
Hamileliğimde çalışıyordum, ev işleri müşterekti. Oğlumu kendim büyütmek istedim ve ev işlerini de üstlendim evde olduğum için. Birkaç ay sonra yeniden çalışmaya başlayacağım ve ev işleri yeniden müşterek olacak. Sorumluluğunuzu hafifletmek sizin elinizde.
He işyerindeki psikolojik baskı, kadın ve erkek fark etmeksizin oluyor. Anne olmasanız da olacaktı. Ben bekarken de yaşıyordum, eşim erkek haliyle de yaşıyor.