İmrendiğim hayatlar

Gerçekte mutlu olanlarda vardir tabi ama mesela bir arkadaşımın ailesi çok kötü. Anne ve babasıyla bir erkek bir kız kardeşiyle hiç geçinemez ama karakolluk olacak derecede kötüler. Sürekli ailenin resimlerini anne ve babasının gençlik resimlerini paylaşır. Canım ailem kıymetli ailem diye. Normalde evde küfür kıyamet görseniz inanamzsiniz. Kardeşi askere gitti. Minnosum ben sensiz ne yaparım ablasının bir tanesi falan gerçekte erkek kardeşi ağza alınmayacak küfürler kavgalar. Hiç kardeşlik ilişkisi yok. Borç harç bir marka araba aldı. Sırf hava atmak için millete. Kendine bir bluz almıyor araba kredisi ödeyeceğim diye. Patronu demediğini bırakmıyor. Işten bile ayrılamıyor başka iş bulamazsam kredimi ödeyemem diye.
Ama sırf kendisini bu kızın çok güzel yaşamı var ailesiyle çok iyi desinler diye hep aile resimleri. Her gun marka arabasında giderken şarkılar çekmeler. Ailemle akşam yemeği yiyeceğiz v.s demeler. Yansıttığı hayatla yaşadığının alakası yok. Maaştan 5 kuruş parası kalmıyor. Ailesiyle davalık. Erkeklerle tanışiyor sürekli ve ailem soyle iyidir falan yalanlar..
Dışarıdan bakınca ailesi çok iyi, isi iyi, altına almış arabasını falan bir kız dersin.

süper bayıldım ya..

kim ya çok merak ettim özelden yazar mısın lütfen..

Ben nezamn cok gezen fenomen takip etsem,bikac ay sonra bosanıyor
Demek ordan görüldüğü gibi değil haytlar.
Yada tercihler.Misal 2 instamom takip ediyordm,olay cocuklardan cıktı,annelerin sacı,bası ,eglenmesine döndü akabine bosandılar.
Simdi cocuklar babada,yurtdısı tatillerinden fırsat bulursa görüyor anneler cocukları.
Ben 4aylık bebegimi bırakıp ise gidemedim.
Bazı seyler tercih meselesi.Bazılarının da inanın imrenilcek tarafı yok

Ben en çok youtube olup şimdi de ınsta üzerinden para kazanan insanlara imreniyorum.
Özgür şekilde para kazanmalarına. Eminim benim aldığım maasdan çok daha fazlasını kazanıyorlar ama derdim o değil.ben şimdiki maaşımın yarısını o şekilde kazansam ama özgür olsam zamanım benim olsa isterdim sadece

Valla aynen çok çok yakınım var ne zaman tatile gitse dayak yiyor maalesef . Ama oradaki fotoları paylaşmaktan mutluluk pozları vermekten eksik kalmıyor

Insta mom var bi tane. Muhtemelen 4 5 yıldır takip ediyorum. Gencecik kadın, iki çocuğu var. Kocası devamlı çiçek falan alan bir tipti.
Daha bir kaç ay önce boşandı, boşanırken adam bunun instagram hesabını çalıp kadın için kimlerle düştü kalktı şeklinde postlar paylaştı. Binlerce insana!
Bu hafta paylaşmış, daha bir kaç ay geçti sözde "kurtulalı", barışmışlar.
İnsanlar da 2 çocuğunuz vardı çok sevindik falan diyor, muhtemelen yaşadıklarının kat be kat fazlasını yaşayacak, belki şiddet görecek. Öncesi kadar sağlam da çıkamayacak, yazık etti kendine. Mesleği falan da var. Kızı yolda görsem valla sarsmak isterim kendine bunu yapma diye.
İnstagram fenomenine iç geçirilen her konuya bu hikayeyi yazıcam artık.
Herkes haline şükretsin valla. Gerçekten milletin yaldızının altı pas kaynıyor.

Canım bir yakınım yurt dışında güzel bir ülkede, resimler paylaşıyor vs dedim ne güzel geziyorsun dediki orada bir gün çalışmazsan açsın netteki resimlere aldanma. Herkes kendini farklı gösteriyor anlayacağın o yüzden hele instagram hiç bakma. Herşey toz pembe bir dünya inandırıcı geliryormu sana mutlaka vardır ama yuzde kaçı gerçekten mutlu. Sağlığın huzurun evinde de geçim varsa ailende hayattaysa senden mutlusu yok. yılbaşı doğumgünü yurt dışı gezileri elbiseler lux mekanlar olmasın ne olacak .

İnsanoğlu elindekinin nankörü,
ulaşamadığının da hayranıdır.
Bu sözü çok severim.

Bu arada hafta sonundan beri öyle yorulmuşum ki dün akşam uzandığım kanepede sızıp kalmışım saat 21:30'da.
Eşim üstümü örtmüş.
Hoş, yılbaşı kutlamak gibi bir adetimiz yok.
Uyuyup kalan da eğlenen de 2020'ye girdi,
çok da dert edecek bir durum yok bence.

ben biliyorum bunu psikolog.
Evet yillardir takip ediyorum.
kadin çok guclu.
ama eşinin o paylasimlarina hic denk gelmedim eminmisiniz

Ayyy çok özendim sana tam istediğim hayat
İnstadan seni takip edip özeniyim bari özelden yazar mısın adını :)

Cogu zaman deriz ki ya işte öyle göründüğü gibi değil orası aslında o insanlar mutsuz falan.

"Onlar aslında mutsuz", bu cümle tam bir züğürt tesellisi bence, kusura bakmayın.
O insanlar tabii ki mutlular ve aynı zamanda tabii ki mutsuzlar. Çünkü hepimiz insanız. Çünkü kimse 7/24 mutlu ya da 7/24 mutsuz olamaz.

Ben nadiren fotoğraf paylaşıyorum. Ama tabii ki güzel bir yerdeyken ya da bir düğünde güzel giyinmişken ya da arkadaşlarla buluştuğumda mutlu bir an yaşarken fotoğraf çekiyorum.
Evde çorabımın içine soktuğum diz yapmış eşofmanım ve her yerinden saç fışkırmış topuzumla şok içinde kredi kartı ekstreme bakarken fotoğraf çekip paylaşacak halim yok.
O insanlar da böyle işte. Güzel anlarını paylaşıyorlar doğal olarak.

Siz böyle düşünerek kendinizi mutsuz ediyorsunuz. Gün gelir bu seneden çok çok daha iyi bir yeni yıl gecesi geçirirsiniz; başka bir gün gelir "ah o günün kıymetini bilseydim" dersiniz. Hayat böyle bir şey.
İmkanlarımız dahilinde mutlu olmayı bilmeli ve daha iyisi için uğraşmalıyız.

Ben de inanmayin demeye geldim. Cok takipcili hesaplar bunu bir ise dönüstürmüs durumda. Bir kazanc elde ediyorlar. Gezmeleri de gerekiyordur buyuk ihtimal.

Cok takipcili olmayan kisisel hesaplarda da her sey güllük gülistanlık değil genelde.
Bir yakınımın eylül ayında doğum günü vardı. Eski eşi iş yerine cicekler gondermis, kalpli resimli aşkımlı cicimli pastalar yaptirmis. Bunu hikayelerde gördüm. Eski eşi dedim fark ettiyseniz çünkü tam olarak 3 ay sonra aralik ayinda bosandilar. Bu yakinim siddet de gordu eski esinden, esinin eve gecelerce gelmedigi de oldu bunu da iki tarafin da ailesi biliyordu. Genelde hayatinda mutsuz olanlar birilerine (eltiye, gorumceye, kayinvalideye, anne veya babaya kimeyse) 'ben mutluyum' ispatlamasi icine giriyorlar. Hayatlarindaki sayılı mutlu anların (eger gercekten mutluysa tabi) fotografini cekip yayinliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…