- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.409
- 798
- Konu Sahibi Kendiniarayankiz
-
Hic merak etme uzulme bir bakiyorsun ki hepsi gecmis gitmis ve sen cok mutlu olmussunSevindim ya , bir an hep böyle mi kalcam ya ben demistim . Teşekkür ederim :::)))
Hic merak etme uzulme bir bakiyorsun ki hepsi gecmis gitmis ve sen cok mutlu olmussun
gitmez dediğim,
bana asla şunu yapmaz dediğim,
kendimden şüphe ederim ondan etmez dediğim herkes gitti..
üstelik üç beş yıllık bir tanışıklık falan da değildi bu insanlar..
ekmediğimi bölüştüğüm,dertlerimizi paylaştığımız, kan bağım olan olmayan hepsi aynı sekilde vurdu gitt..
sonra ben herkese ve herşeye karşı olan inancımı yitirdim.
kendimden de şüpheye düşmeye başladım.
bu inanılmaz bir işkenceydi.. kendinle bile barışamamak..
bir zaman sonra fark ettim ki , insan önce kendine inanmalıymış, kendini sevmeli, ilk sıraya her zaman kendini koymalıymış. sen kendini korumaz isen sevmez isen saymaz isen kimse seni adam yerine koymaz imiş..
ben bütün bunları çok ağır bedeller ödeyerek öğrenmiş oldum..
ve çok sevdiğim ben de aydınlatma etkisi yaratan Charles Bukowski 'nin dizeleridir..
sakın insanların üzerine kurma temelini,
ne genç kızların üzerine,
ne yaşlı kızların,
ne genç adamların,
ne yaşlı adamların,
ne de aradakilerin,
hiçbirinin,
onun yerine kumun üzerine kur,
doldurulmuş toprağın üzerine kur,
lağım çukurlarının üzerine,
mezarların üzerine,
suyun üzerine,
insanların üzerine kurma yeter ki.
kötü seçimdir insanlar,
seçimlerin en kötüsü..
Niçin gittikleri önemli.
Kendinde düzeltmen gereken şeyler varsa düzelteceksin bence. Kimse de iyi bir arkadaşı terketmez. Acaba niye gittiler...
Sanirim bu uzun bir yolculuk , ömür boyu süren...
Fedakarlik yapmadigim ,pohpolamadigim icin.
Eğer ki sürekli terk ediliyorsan suçu kendinde arayabilirsin.
Ben hiçbir zaman tek tarafın suçlu öteki tarafın masum olduğuna inanmıyorum. Bir insandan darbe yesem önce acaba ben bişey yaptım mı diye kendimi sorgularım. Ya da sürekli aynısını yaşasam farklı insanlardan demek ki bende birşey var ama ben çözemiyorum derim.
Kusura bakma ama masallar diyarında yaşamıyoruz. Hani o masallarda bir karakter vardır dünya iyisi, başına onbin şey gelir ama hep iyidir hep iyidir. Herkes kötüdür. Hayır gerçek böyle değil, illaki bir yerde kusurun var. Belki aşırı güveniyorsun, belki çok taviz veriyorsun, belki tepene çıkarıyorsun, belki de geçimsiz birisin o kişileri sen haketmiyorsun.
Biraz kafa yor sorunu bulursun eminim ama hep ben mi diyip kendine acımak sana birşey katmaz canım emin ol
dostum sorunun ne?Fedakarlik yapmadigim ,pohpolamadigim icin.
Ben özelestiri konusunda biraz zayifim sanirim , bu özelliğimi nasil gelistirebilirim?
eksiklerimi analiz ettikten sonra nasil bir yol izleyebilirim ?
Teşekkür ederim:::---))))
dostum sorunun ne?
Goruyorum ki terk edilmek senin en buyuk sorunun. Bunu atlatmak icin terk edilmeyle ilgili bilincaltinda aldigin kararlari degistirmen lazim. Surekli terk edilecegini dusunursen terk edilirsin. Olumlu dusunmen lazim.
Kendini eleştirmeyen insanlar bence daha mutsuz insanlardır. Çünkü kendilerini kusursuz sandıkça hatalarını düzeltmek yerine hep karşı tarafı suçlarlar ve ilişkilerine dönülmez zarar verirler. Kısır döngü bigi bişey bu, hata sende olacak ve sen bunu bilmeyeceksin, kendini düzeltmeyeceksin ve her defasında aynı şekilde davranıp ilişkilerine zarar vereceksin.
Ben kendimi çok ağır eleştiririm. Zayıf yönlerimi çok iyi biliyorum. Mesela iki kötü özelliğim agresifim ve inatçıyım. Daha varda bunları örnek olsun diye evrdim. Bunlar ilişkilerime zarar verdikçe kendimi düzeltmeye başladım. İlk iş deneyimimde yöneticim çok sinirlisin bu etrafına değil sana zarar verir demişti. Nerdeyse Genel Müdüre bile posta koyuyordum. Yeminnen adam bana laf söylemeye korkuyordu. Yapım bu napayım falan diyordum ama hayır bu yapı meselesinden ziyade kendini törpüleyememek, kendini revize edememek. Sonra bu huyumdan vazgeçtim. O aşırı sinir beni insanlara karşı nasıl gösteriyormuş zamanla anladım. Sinirli insanları görünce ve tahammül edemeyince işte sen de böyleydin ne kadar tahammül edilemezmişsin dedim..
Bunların haricinde çok taviz vermek, herşeye evet demek, ilişkilerinde hep veren olmak, susmak vs de ilişkilere zarar verir ve bence aşırı sinirlilik kadar bunlarda törpülenmesi gereken duygulardır.
Öz eleştri yapmaktan korkma, otur düşün hangi ilişkin neden bitti, neler yaptın da böyle oldu. Git annene, arkadaşlarına, kardeşin varsa sor onlar sende neyi eksik görüyor, hangi huylarınndan insanlar illallah etmiş? Dürüstçe eleştirin beni de çünkü dışardan onlar seni daha iyi görüyor.
Canım sana bi kitap önereyim onu mutlaka oku tamam mı, ben şimdi belki de senin anlayacağın şekilde anlatamam, Evrenden Torpilim Var- Aykut Oğut. O kitapta bazı egzersizler var mesela Şu anki durumun ve olmak istediğin durum ne? Bunları belirliyorsun, bu yönde ne yapılacağını anlatıyor kitapta.eskiden her denileni yapıyordum ama artık gozum açıldı yapılanlara karsı.
bende tepkimi gosterdım karşı taraf gibi ama sonucunda terk edilen oldum.
Cok
evet , terk edilmek dediğiniz gibi en büyük sorunum. terk edilmemek için surekli tetikte durdum . boyle olunca da başka türlü zaaflarım olustu
mesela nasıl değiştirebilirim bilinçaltımdakileri ?
Canım sana bi kitap önereyim onu mutlaka oku tamam mı, ben şimdi belki de senin anlayacağın şekilde anlatamam, Evrenden Torpilim Var- Aykut Oğut. O kitapta bazı egzersizler var mesela Şu anki durumun ve olmak istediğin durum ne? Bunları belirliyorsun, bu yönde ne yapılacağını anlatıyor kitapta.
Mesela terk edilmeden korkma gibi bi duygun olmasaydı daha mutlu olacaktın di mi? Bunu kavraman lazım öncelikle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?