Inandigim dogrular degisti

gitmez dediğim,
bana asla şunu yapmaz dediğim,
kendimden şüphe ederim ondan etmez dediğim herkes gitti..
üstelik üç beş yıllık bir tanışıklık falan da değildi bu insanlar..
ekmediğimi bölüştüğüm,dertlerimizi paylaştığımız, kan bağım olan olmayan hepsi aynı sekilde vurdu gitt..
sonra ben herkese ve herşeye karşı olan inancımı yitirdim.
kendimden de şüpheye düşmeye başladım.
bu inanılmaz bir işkenceydi.. kendinle bile barışamamak..
bir zaman sonra fark ettim ki , insan önce kendine inanmalıymış, kendini sevmeli, ilk sıraya her zaman kendini koymalıymış. sen kendini korumaz isen sevmez isen saymaz isen kimse seni adam yerine koymaz imiş..
ben bütün bunları çok ağır bedeller ödeyerek öğrenmiş oldum..
ve çok sevdiğim ben de aydınlatma etkisi yaratan Charles Bukowski 'nin dizeleridir..

sakın insanların üzerine kurma temelini,
ne genç kızların üzerine,
ne yaşlı kızların,
ne genç adamların,
ne yaşlı adamların,
ne de aradakilerin,
hiçbirinin,
onun yerine kumun üzerine kur,
doldurulmuş toprağın üzerine kur,
lağım çukurlarının üzerine,
mezarların üzerine,
suyun üzerine,
insanların üzerine kurma yeter ki.

kötü seçimdir insanlar,
seçimlerin en kötüsü..

Niçin gittikleri önemli.
Kendinde düzeltmen gereken şeyler varsa düzelteceksin bence. Kimse de iyi bir arkadaşı terketmez. Acaba niye gittiler...

Harika bir siirmis , tamda duymaya ihtiyacım olanlar .
Kan baginizin oldugu insanların yapmasi dhaa agir geliyor , ama dizelerde de soylendgi gibi insanlarin uzerine kuruyoruz temellerimizi ,sonra onlar gitti mi tum gerceklerimiz değişiyor .
sizede geçmiş olsuun :::'((

canım acıda çeksen mecbur kendi yoluna bakacaksın hayat bu.çok mutlu olduğunu düşündüğün insanda gidiyor yeri geliyor anne babanda.hayatta tekiz yalnızız.elbette güvenip,sevip,bağlanıp bir şeyler paylaşacağımız insanlar olacak ama kimse kimsenin hayatında kalıcı değil sanırım

Eğer ki sürekli terk ediliyorsan suçu kendinde arayabilirsin.

Ben hiçbir zaman tek tarafın suçlu öteki tarafın masum olduğuna inanmıyorum. Bir insandan darbe yesem önce acaba ben bişey yaptım mı diye kendimi sorgularım. Ya da sürekli aynısını yaşasam farklı insanlardan demek ki bende birşey var ama ben çözemiyorum derim.

Kusura bakma ama masallar diyarında yaşamıyoruz. Hani o masallarda bir karakter vardır dünya iyisi, başına onbin şey gelir ama hep iyidir hep iyidir. Herkes kötüdür. Hayır gerçek böyle değil, illaki bir yerde kusurun var. Belki aşırı güveniyorsun, belki çok taviz veriyorsun, belki tepene çıkarıyorsun, belki de geçimsiz birisin o kişileri sen haketmiyorsun.

Biraz kafa yor sorunu bulursun eminim ama hep ben mi diyip kendine acımak sana birşey katmaz canım emin ol

Ben özelestiri konusunda biraz zayifim sanirim , bu özelliğimi nasil gelistirebilirim?
eksiklerimi analiz ettikten sonra nasil bir yol izleyebilirim ?
Teşekkür ederim:::---))))

Aileden biri olunca, insanın işi zor. Ne kadar uğraşsanız da o kişi ya da kişiler hayatınızda var olacak. O yüzden sınır ve mesafe koyun aranıza. Ben böyle yaptım. Kardeşimi yokluğumla bıraktım ve ardımdan telefon açtı ve perişan halde ağladı özür diledi. Ancak ben onu hayatımdaki eski yerine koymayacağım ki bir daha beni darmadağın edemesin. Kendinizle barışın, kendinizi koruyun ve hak eden insanlardan (karşılıksız)iyiliği esirgemeyin. Bu üçlü bende işe yarıyor

Hepimizi donem donem birileri terkeder, ayagimiza kadar gelen firsatlar terkeder, bazen biz bile kendimizi terkederiz. Bu donemleri atlatmak icin benim uyguladigim sey evrenin neyi siparis edersem bana onu verecegini bilmek. Mesela uzulmek istiyorsam evren beni uzer, sevinmek istiyorsam sevindirir. Her sey bize bagli, icine dusmek istedigimiz duygulari biz belirleriz. Bi kitapta okumustum, Evren bir fotokopi makinasidir bunu unutma, duygularini hemen degistir

Goruyorum ki terk edilmek senin en buyuk sorunun. Bunu atlatmak icin terk edilmeyle ilgili bilincaltinda aldigin kararlari degistirmen lazim. Surekli terk edilecegini dusunursen terk edilirsin. Olumlu dusunmen lazim.

Ben özelestiri konusunda biraz zayifim sanirim , bu özelliğimi nasil gelistirebilirim?
eksiklerimi analiz ettikten sonra nasil bir yol izleyebilirim ?
Teşekkür ederim:::---))))

Kendini eleştirmeyen insanlar bence daha mutsuz insanlardır. Çünkü kendilerini kusursuz sandıkça hatalarını düzeltmek yerine hep karşı tarafı suçlarlar ve ilişkilerine dönülmez zarar verirler. Kısır döngü bigi bişey bu, hata sende olacak ve sen bunu bilmeyeceksin, kendini düzeltmeyeceksin ve her defasında aynı şekilde davranıp ilişkilerine zarar vereceksin.

Ben kendimi çok ağır eleştiririm. Zayıf yönlerimi çok iyi biliyorum. Mesela iki kötü özelliğim agresifim ve inatçıyım. Daha varda bunları örnek olsun diye evrdim. Bunlar ilişkilerime zarar verdikçe kendimi düzeltmeye başladım. İlk iş deneyimimde yöneticim çok sinirlisin bu etrafına değil sana zarar verir demişti. Nerdeyse Genel Müdüre bile posta koyuyordum. Yeminnen adam bana laf söylemeye korkuyordu. Yapım bu napayım falan diyordum ama hayır bu yapı meselesinden ziyade kendini törpüleyememek, kendini revize edememek. Sonra bu huyumdan vazgeçtim. O aşırı sinir beni insanlara karşı nasıl gösteriyormuş zamanla anladım. Sinirli insanları görünce ve tahammül edemeyince işte sen de böyleydin ne kadar tahammül edilemezmişsin dedim..

Bunların haricinde çok taviz vermek, herşeye evet demek, ilişkilerinde hep veren olmak, susmak vs de ilişkilere zarar verir ve bence aşırı sinirlilik kadar bunlarda törpülenmesi gereken duygulardır.

Öz eleştri yapmaktan korkma, otur düşün hangi ilişkin neden bitti, neler yaptın da böyle oldu. Git annene, arkadaşlarına, kardeşin varsa sor onlar sende neyi eksik görüyor, hangi huylarınndan insanlar illallah etmiş? Dürüstçe eleştirin beni de çünkü dışardan onlar seni daha iyi görüyor.

dostum sorunun ne?

eskiden her denileni yapıyordum ama artık gozum açıldı yapılanlara karsı.
bende tepkimi gosterdım karşı taraf gibi ama sonucunda terk edilen oldum.

Cok
Goruyorum ki terk edilmek senin en buyuk sorunun. Bunu atlatmak icin terk edilmeyle ilgili bilincaltinda aldigin kararlari degistirmen lazim. Surekli terk edilecegini dusunursen terk edilirsin. Olumlu dusunmen lazim.

evet , terk edilmek dediğiniz gibi en büyük sorunum. terk edilmemek için surekli tetikte durdum . boyle olunca da başka türlü zaaflarım olustu
mesela nasıl değiştirebilirim bilinçaltımdakileri ?

teşekkür ederim . çok acıklayıcı olmus , uygulayacagım :)

Canım sana bi kitap önereyim onu mutlaka oku tamam mı, ben şimdi belki de senin anlayacağın şekilde anlatamam, Evrenden Torpilim Var- Aykut Oğut. O kitapta bazı egzersizler var mesela Şu anki durumun ve olmak istediğin durum ne? Bunları belirliyorsun, bu yönde ne yapılacağını anlatıyor kitapta.
Mesela terk edilmeden korkma gibi bi duygun olmasaydı daha mutlu olacaktın di mi? Bunu kavraman lazım öncelikle.

evet :)
çok teşekkür ederim hemen temin edeceğim o kitabı :) okuduktan sonra size de yazarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…