• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnanılmaz derecede pis anne baba

Okudukça kaşındım resmen. Annemin bir ayağı aksak istese de o da her yere yetişemiyor. Babam ve kardeşim çok temiz değiller. 2-3 haftada bir gider anneme yardım ederim. Siz de il ya da ilçede bulunuyorlarsa tamirci vs çağırarak en azından bozuk olanları yaptırabilirsiniz.
Kolyemi verip konuşup gitmeyi düşünüyorum inşallah yaptırıp daha duzenli hayat secerler

Bedenen çok sağlıklılar hatta kendi arabasi 3 katlı evi emekli maasi var yillarca bedenen zor olmayan iste çalıştı dinen de inancı güçlü asla psikoljik rahatsızlığı oldugunu kabul etmiyorlar abimde evlenirden ona yük olmadı bizim sorumlulugumuz da üstünde olmadı hani ne konustugunu da biliyor ama bu durumdalar
Genede bir doktora götürün dediğim gibi sinsi ilerleyen birşey demans bizde başta hiç anlamadik taki annem su bardaginin içinde çorapları yıkamaya kalkana kadar illa böyleler demiyorum fakat durumları da normal değil . Gücün olmaz çok temizlik yaoamazsinda bu kadar da olmaz kırıp dökme falan bilinçli değildir şimdi bu haldeler 2 sene sonra ocağı açık birakio doğalgaz borusunu birşeyi delio delmeyeceklerinin garantisi yok

Merhaba sizi çok iyi anlıyorum benim de benzer durumum oldu açıkçası ki direkt otelde kaldım ve öteki günlerde dayımlarda kaldım annem de temizliği malesef yapamaz birini tutmayı da kabul etmez ki etse bile sonuçta biz geldik artık ne zaman olacak geçti o yüzden ben kimseyi kırmadan direkt otele geçti
M
Aynen bende kirmak kirilmak istemiyorum ki ustune gitsem kırılırım elimden geleni yapip cekilicem inşallah guzel hayatlari olur

Genede bir doktora götürün dediğim gibi sinsi ilerleyen birşey demans bizde başta hiç anlamadik taki annem su bardaginin içinde çorapları yıkamaya kalkana kadar illa böyleler demiyorum fakat durumları da normal değil . Gücün olmaz çok temizlik yaoamazsinda bu kadar da olmaz kırıp dökme falan bilinçli değildir şimdi bu haldeler 2 sene sonra ocağı açık birakio doğalgaz borusunu birşeyi delio delmeyeceklerinin garantisi yok
Haklısınız asla baslarina kötü birsey gelsin istemem elimden geleni yapmaya calisicam inşallah başarılı olurum

Yanlış anlamayın, ben kendi annemlere gidince temizlik yapıyorum dolapları vs içini siliyorum. Ama sizinki çok farklı bir şey. 10 günde iki bebeyle o evi nasıl tamir temizlik yapacaksınız. Herkes tamir edin, temizlikçi tutun temizleyin demiş de temizlik yapan kadınlar o tür evlere gitmez. Ayrıca onlar dönünce yine aynısı olacak. Hastalık değil kimi insan pistir, tabi bilemem tanımıyorum, ama insan kızı damadı torunları gelecek temizlik yapmaz mı?

Yanlış anlamayın, ben kendi annemlere gidince temizlik yapıyorum dolapları vs içini siliyorum. Ama sizinki çok farklı bir şey. 10 günde iki bebeyle o evi nasıl tamir temizlik yapacaksınız. Herkes tamir edin, temizlikçi tutun temizleyin demiş de temizlik yapan kadınlar o tür evlere gitmez. Ayrıca onlar dönünce yine aynısı olacak. Hastalık değil kimi insan pistir, tabi bilemem tanımıyorum, ama insan kızı damadı torunları gelecek temizlik yapmaz mı?
1 kolyem var vicdanim rahat gitmek icn o kolyeyo vericem ama dediginiz gibi evin halini gorseler anlarlrdi 40 50 bin bile kurtarmaz

1 kolyem var vicdanim rahat gitmek icn o kolyeyo vericem ama dediginiz gibi evin halini gorseler anlarlrdi 40 50 bin bile kurtarmaz
Bence konu parayla ilgili değil.
Vermeyin kolye filan sorun maddi değil çünkü.
Karı koca öyle alışmışlar yaşamaya.
Kendiniz diyorsunuz halamla yaşadım ettim diye.
1 gün 2 gün kaldıysanız dönün geri.
Benim babaannemle dedem de böyle dünya kadar paraları var musluk yok evde çeşmeden su taşıyor beş kuruşluk şey için senelerce öyle durdular yani.
Bankada dünya parası var bi çamaşır makinesi almaz zebil yaşamaya alışmışlar evinden bi eşya atamazsın hemen surat atar.
Sokaklardan bidon toplar Eve doldurur temizlik sıfır ameliyat oldular evimde bakim dedim her yer leş gibi tuhaf tuhaf halleri var.
El yüzü yıkamak yok hep böyle leğenlerde su götürcen el ayak yıkayacaklar poşetler dolu olcsk etraf.
Tertemiz lavabo klozetli yıka elini temizlen düzgünce dimi temizlenmeden koşa koşa odaya yatmaya gidiyorlar her yer bk sidik nereye dokunuyorlarsa kapılar filan hep öyleydi.1hafta sabrettim en sonunda gönderdim köye öteki çocukları baktı.
Durumları çok iyi mesela ben çok çok fakir kalırım yanlarında ama işte.
Bu nasıl bir hastalık bilmiyorum ama bazı insanlarda var gerçekten.
İzmirli Baya zengin temizlik hastası titiz bi arkadaşımın annesi de böyleydi.
Aşırı zengin bi kadın ama çok pisti sifona basmaz duş almaz çöpçü gibi haller buzdolabında yiyecekleri çürüyene kadar bekletip öyle yemeye çalışmalar.
Gençken yeni evliyken filan bulaşıkları fırına doldururmuş hep kocası gelince bulurmuş orda en sonunda adam boşamış tabi.
Bu bi rahatsızlık hastalık malesef değişmezler kaçın bir an önce işinize bakın.
Kocanıza yuvanıza bakın bu onların tercihi.
Annen evdedir tüm gün ne iş yapıyor alırsın eline bi çamaşır suyu dökersin yıkarsın 70 80 yaşında anneannem pırıl pırıl eşimin anneannesi öyle.
Tamam çok ince temizlik yapmıyorlar ama ortalık derli toplu.
Tüm gün napıyolar evde anlamadım ki

Eski konunuzu gördüm: ne b.k yerseniz yiyin deyip, çocukları da alıp evinize gidin. Ya da bi otele falan. Kolyenizi otelde harcayın

Sizden iyi durumları olan insanlara, orada yaşamaktan rahatsız olmayan insanlara kolye vermek, tamir ettirmek falan neden?

Talep ederler destek beklerler anlarım ama niye kolyenizi veresiniz ki

14 saat uykusuz yoldan geldim 2 bebekle o halde hemen temizlik yapmaya geçtim alındı kirildilar babam dokundurtmak istemiyor bu halde yasanmaz diyorum alınıyorlar maddi imkansizlik baska birsey evet psikolejik sorunu var ama kucuk bir soz soylesem benimle kavga eder bu yüzden ilimli yaklstim elimden geleni temizliyorum ama girecek tuvalet banyo yapacak alan bile yok
Siz yapmayın iki tane kadın tutun 2 günde tertemiz yaparlar.

Öyle bırakıp gitmeyin.

Anne babanızı da bir psikoloğa götürün mutlaka düzelebilevek bir durumdur.

Ben kötü polis olayım bari: Bu evde çocuklarım kalamaz deyip, evinize dönün. Ailenize de açık açık tedavi olmaları gerektiğini söyleyin. Kolyenizi niye vereceğinizi de zaten anlamadım. Taşıma suyla değirmen dönmez
Yardımcı olun diyorlar elimde olanla yardım etmek icin ama maddi durumlari iyi ben bu islerin maddi durumla olmadigini düşünüyorum icimde el vermedi

Kayınvalide evi olsaydı herkes al çocuklarını git, hasta olurlar mikrop virüs hijyen... yazardı. Ortamın kime ait olduğu önemli değil. Yetişkinin bile durmaması gereken ortamda 3 yaş ve 6 aylık iki bebek var. Ev sahibi yokluktan yoksulluktan değil keyfi pislik içinde yaşıyor. Psikolojik veya fiziksel hastayı tedavi ettirirsin, bedenen yapamıyorsa düzenli temizlikçi tutarsın. Hasta olduğunu kabul etmeyeni zorla tutup doktora hastaneye götüremezsin. Maddi durumları var, isteseler yaptırırlar, kırılanı tamir ettirirler. Bile isteye bu durumda yaşayan insanları düzeltemezsin çünkü kendilerinde bir sorun görmüyorlar. Temizlik takımı çağırırsın, 2 günde o evi ilaçla sabunla vs yıkayıp aklar paklarlar. İstek ve devamlılık yoksa nereye kadar? 2 bebeği olan kadın onlarla mı ilgilensin kazık kadar 2 yetişkinle mi?

Ayrıca ne analık yapılmış ne babalık. Baba kol burun kırana kadar dövmüş anne de seyretmiş. Ne okutmuş ne evlendirmişler. Halası bakmış, kendi okumuş meslek sahibi olmuş, kendi imkanıyla evlenmiş. Ben bir mecburiyet göremiyorum ortada. Kadın kocasını seçmiş kızını atmış başından. Çocukken kendi anne babası kendi evi varken öksüz yetim gibi başkasının evinde yaşatmışlar. Konu sahibi, ben yerinizde olsam alır çocuklarımı giderim. Siz iyi niyetli davranıyorsunuz ama onlara göre ortada sorun yok. El kadar torunları pisliğe maruz bırakıyorlar.

Son düzenleme:
Ben aile konusunda herkes gibi düşünmüyorum. Kolunu, burnunu dayaktan kıran bir baba, baba bunları yaparken susan ve o evliliğe devam eden bir anneden bahsediyoruz. Pisliklerinde yaşayabilirler kimsenin bin yıldır çözmediği fiziksel ve ruhsal pisliğine yardımcı olmak istemem. Sizin yerinizde olsam bir şeyi bahane ederdim çocuklarla ilgili apar topar evime dönerdim.

Merhaba
Lütfen yargılamayın ne yapacağı mı bilemiyorum buraya yazıyorum inanın ben bu kadarını beklemiyordum.
Esimin yıllık izninde aileme gitmek istedim ve bugün ailemin yanına geldim 14 saat sürüyor ailem oturdukları evi yeni yaptırdılar 5 sene anca oldu kocaman odalı dolabı fayansi yapılmış evdi ama gelin görün ki o bes sene de evi mahvettiler. Babam psikoljisi bozuk surekli birikim yapmak isteyen birisi cocukken cok siddetine maruz kaldim ama affettim unuttum bunu bu onceki evleri çok eski berbattı ve cok pisti eski olmasini bahane ettiler yeni tasindiklari dönem ben evlendim oradan gelin çıktım daha sonra 4 bucuk sene oldu ben 3 sene gelemedim ve ev berbat haldeydi gözlerime inanamadim bir insan tertemiz evi nasil berbat hale getirir mutfak robotunda yemek çekip yikamadan yağlı koymuşlar daha sonra tuvalet klozet ve iğrenç haldeydi sapsariydi banyo giderini kırmışlar tuvalet lavobo giderini söküp altina kova koymuslar ve bu kirli suyla klozet yıkıyorlar daha sonra mutfak tezgahıni nasıl basardilarsa ortadan ikiye ayırmışlar tezgah zor ayakta duruyor çeşme bozuk kovalarla su tasiyip bulaşık yıkıyorlar yemin ederim ki cok kotu halde ev koku pislik dolap sapsari küf tabaklar tencereler bulaşık odalar les gibi duvarlar sapsari 5 senede bir ev nasil bu hale gelebilir aklim almiyor 14 saat mesafe var aramızda 6 aylık bebegim 3 yasinda oğlum var bebeklerim ve hamilelik donemim oldugu icin yanlarina 3 sene gidemedim ama cidden soklar icerisindeyim en çok utandığım esimin bunlara sahit olmasi ve tuvaletini 1 gun tutmasi insan o klozete oturamaz 10 günlük tatile geldik ama birak 10 gunu 1 gün kalmak istemiyorum esim 1 bardak cay içemedi ben kızlarıyim cay içemedim bardaktan ama beni guzel karsiladilar kizima altin kolye kupe almislar dolap cesit cesit yiyeceklerle dolu ama ne dus alacak yer ne tuvalet yapacak yer nede yemek pişirip bulaşık yıkayacak yer ver heryer sari sari kir ve kotu koku siz olsani.ne yapardiniz ben sigaradan bile kacan temiz birisiyim evimde kizartma bile yapmıyorum çocuklarım hastalanacak diye ödüm kopuyor en iyisi kaçıp gitmek mi bu evi 10 gun temizlesem yine duzen tutmaz temiz olmaz banyoda bulaşık yikanan bir ev düşünün hemen donmeyi düşünüyorum cok mu kırıcı olur ? Ne yapayım?
Aileniz size karşı çok mu kötü acaba?
Benim ailem böyle durumda olsa kaçıp gitmek yerine evini nasıl adam ederim diye düşünürdüm. Bir zahmet size karşı düzgün anne babalık etmişlerse ki sizi iyi karşılamalarından öyle görünüyor, siz de iyi evlatlık edin ve evi temizleyip tamir edin.
Kaçıp gitmeyi düşünmek çok kötü bir davranış. Onlar o haldeyken nasıl içiniz rahat eder?

Benim ailem böyle durumda olsa kaçıp gitmek yerine evini nasıl adam ederim diye düşünürdüm. Bir zahmet size karşı düzgün anne babalık etmişlerse ki sizi iyi karşılamalarından öyle görünüyor, siz de iyi evlatlık edin ve evi temizleyip tamir edin.
Kaçıp gitmeyi düşünmek çok kötü bir davranış. Onlar o haldeyken nasıl içiniz rahat eder?
Evet ailesi kıza karşı hep kötüymüş, babası kolunu bacağını burnunu kırana kadar dövermiş, daha fazla şiddet görmesin diye halası kıyamayıp yanına almış, halası büyütmüş. Evlenirken de hiç destek olmamışlar, kızacağız sadece nikahla evlenmiş gitmiş.

Ben sizin yerinizde olsam hemen evime dönerdim bir bahane bulup, mesela evi su basmış acil dönmemiz gerekiyor derdim. Abin madem yakın onlara, abin ilgilensin. Sen 14 saat yol gelip bir daha da kalma, onlar gelsin sana çok özleyeceklerse seni , torunlarını vs. G gamzelikiz3

Küçükken babası devamlı dövüyormuş, annesi de seyrediyormuş. Halası acımış almış yanına. Böyle anne babalar yüzünden yetişkinlikte bile huzur bulunmuyor. Direk olmasa da dolaylı yoldan istismar ediyorlar. Kadının el kadar iki bebeği var, boynundaki kolyeyi çıkarıp verecek temizlik tamir için. Maddi durumu iyi olan biri pislik içinde yaşamaktan memnunsa kalsın öyle. Tedavi desen sana deli gözüyle bakarlar böyleleri. Kadın kocasını tutmuş kızını atmış evden.

Evet ailesi kıza karşı hep kötüymüş, babası kolunu bacağını burnunu kırana kadar dövermiş, daha fazla şiddet görmesin diye halası kıyamayıp yanına almış, halası büyütmüş. Evlenirken de hiç destek olmamışlar, kızacağız sadece nikahla evlenmiş gitmiş.

Ben sizin yerinizde olsam hemen evime dönerdim bir bahane bulup, mesela evi su basmış acil dönmemiz gerekiyor derdim. Abin madem yakın onlara, abin ilgilensin. Sen 14 saat yol gelip bir daha da kalma, onlar gelsin sana çok özleyeceklerse seni , torunlarını vs. G gamzelikiz3
Ben bunları görmedim. Çocuklarına küpe ve kolye yaptırılmış falan iyi olduklarını düşündüm.
Böyle bir aile hiç birşeyi haketmiyor. Konu sahibinin yerinde olsam ziyarete bile gitmem.

Back
X