inanılmaz kötüyüm siz olsanız napardınız ??

madem hata yaptığınızı düşünüyorsunuz, bırakıp gitmek daha kötü olmayacak mı?
patronunuzla konuşun hissettiklerinizi söyleyin, ortak karara varın

Adam biraz safça biri. Diğer yemin eden ona bir tebligat geldiğinden bahsetmişti. Bende bize gelen zannettim üstüne düşmedim, bize gelen diğer müvekkilin yemin edeceği ve şu saatte hazır bulunmamız hususundaydı. Bende o zannettim.Asile gitmesi gerektiğini bilmiyordum, 20 senelik avukata sordum o da vekile gelir diyor o bile öyle zannediyor.. Ancak mevzuatta asile gider vekile değil diyor. Aman aklınızda bulunsun yemin davetiyesi asile gidiyormuş. Daha dikkatli olmalıydım.Neyse artık sabaha kadar mahkeme salonu ve hakimlerle cebelleştim, kabuslar, kabuslar.
Asile gider ve gitmiş

Anlamıyorsa alıp getirsin anlayana sorsun

Siz ona giden tebligatı bilemezsiniz

Tamam ara kararı haber verebilirsiniz vs ama tüm hata sizde değilll

canım sen bilirsin ama şahsi görüşüm şu

ben olsam istifa ederdim , yani bahsettiğin gibi bir hata yapsam

yani kendi adıma devamlı o psikolojik baskıyla duramazdım

devamlı evhamlanırdım , arkamdan konuşan var mı vs ?

bence sen önce patronla konuş gerisini sen bilirsin.

İş yerinde bir hata yaptım ve benim yüzümden zarara oldu. Patronumuz işten çıkaracak biri değil ama benim istifa etmem gerekir değil mi?? siz istifa edermiydiniz??

Aksine, yapmış olduğunuz zarardan daha fazla yararda bulunarak bu hatanızı telafi etmelisiniz. Bu noktada bırakıp gitmek, iyiniyetli olsanız dahi, yüzüstü bırakmak gibi. Bence, patronunuzla, konuşmanız, bundan sonrası için daha dikkatli ve özenli davranacağınıza ve kendisini hayal kırıklığına uğratmayacağınız, elinizden geleni yapacağınızla ilgili bir konuşma olmalı.

Hepimiz hata yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Gerek aile, arkadaş ilişkilerimizde gerek iş yaşamında. Nasıl ki yapmış olduğumuz hatalardan pişmanlık duyarak, af dileyerek ve bunun telafisi için mücadele ederek sonuna kadar gidiyorsak, hemen vazgeçmiyorsak ailemizden, arkadaşlarımızdan siz de işinizden bu kadar kolay vazgeçmemelisiniz. Moralinizi bozmayın. Önünüze, bu hatanızı, telafi edecek birçok fırsat çıkacaktır eminim. Sevgilerle.

ben olsam patronumla konusur once hata yaptıgım ıcın ozur dılerdım

ıcıme sınmedıgını kendımı cok kotu hıssettıgımı sızı zor durumda bırakmak ıstemıyorum ama kendıme kızdıgımdan ve mahcubıyetımden ısten ayrılmak ıstıyorum derdım

eger ıs hayatındakı olası hatalara aksılıklere karsı anlayıslı ve olgunsa bız bır ekıbız hata yapabılırız bıdaha dıkkat et tekrarlama ısıne devam et deer

yok gıtmenı ıstıyorsa sesını cıkarmaz sende ozaman gıdersın

olur oyle seyler ben noterde calısıyordum ınanılmaz buyuk hatalı ıslem yaptım mufettıs gelıp ıncelemek zorunda kaldı denetıme aldılar :D

ıstıfa ettım noterım kabul etmedı hatta bana bagırdıgı ıcınde ozur dıledı

bence bunun karsılıgında ıse daha cok asılmıstım daha cok calısmıs telafı etmıstım

sende oyle yapabılırsın

İş yerinde bir hata yaptım ve benim yüzümden zarara oldu. Patronumuz işten çıkaracak biri değil ama benim istifa etmem gerekir değil mi?? siz istifa edermiydiniz??
bende 2 sene önce yapmıştım buraya gelin gelmeden önceki memleketimde muhasebede faturaalrı yanlış kesmiştim patron da tanıdık dı hep kızgınlığını bellı ederdı ama ben yıne yapardım nedense :D ya da bana ordakı arkds yanlış yol gosterdı hesap tablosunda bılemedım günahı boynuna artık patron benmle konusdu hanı bole deıldın hata oluo bak hanı kendıne düzen ver diye kovmadı yanı adam da ben içimi yedim 2 gun sonra gıtım yanına çıkışımı verdim sonuçta ne hataydı belkı en ufak hatada göze batacaktım daha ağır şeyler yaşanacakdı gurur yaptm orda calısan bi pislik kadın vardı o nn da cok etkısı oldu Burdan ona da Allahın cezası deyıp havale etmek istiyorum Rabbime . :D

patronunuza gidin hemen, durumu olduğu gibi anlatın en kadar kötü halde olduğunuzu görür zaten, lütfen fevri davranmayın rica ediyorum herkes hata yapar mutlaka bir orta yolu vardır. hemen kılıcımın üzerine düşerim şeklinde bir karar vermeyin nelere çözüm bulunuyor..

müvekkiliniz ne kaybetti? tazminat falan mı,hak kaybı mı,ciddi birşey mi ?
bence en doğrusu patronunuza sakince olanı anlatmak.tecrübeli avukata da sorduğunuzu belirtin..
sorumluluğu alarak,ama özgüvenli bir şekilde,telaşlanmadan sakince konuşun..eğer isterse bu sebepten de istifa edebileceğinizi belirtin..
eğer patronunuz adam gibi biriyse,bu duruma sonrasında dikkatli olmanızı söyelerek devam kararaı verecektir.

Bir anda istifa etmeniz işleri aksatacağından bence yapmayın. Ama patronunuzla durumu konuşup çalışmak istediğinizi ama suçluluk duyduğunuzu belirtin.

yanlış mı anladım bilmiyorum ama sizin müvekkilinize yemin daveti yapılmış, siz de bu davetten haberdar olmadığınız için yapılan duruşmaya katılması gerektiğini kendisine bildirmediniz ve o da katılmadığı için yemin edemedi, diğer taraf da yemin ettiği için davayı mı kaybettiniz?

aman ben de temyiz süresini, onun gibi kesin bi süraye falan kaçırdın sandım. bu dediğin senin sorumluluğuna bile neden olmaz ki. müvekkilin tebligat aldığını sana bildirmesi gerekirdi. bence ortalığı karıştırma. müvekklini tebligatı aldığını, bilgi vermediğini patrona anlat. çok da eğilip bükülme yani.
temyiz de edersin bu arada.
valla benden tavsiye böyle ufak şeylere takılıp algınızı düşürme.
eminim ki sabahtan beri bunu düşünüyorsundur eminim.
küçük detaylara takılırsan büyük yanlışlar yaparsın. çünkü yaptığın iş dikkat gerektiren , her imzanda sorumluluk doğuran bir iş. hemen toparlan bence. çelik gibi sinirlerinin olması lazım.
canını da sıkma. önemli olan sorumluluğunu gerektiren önemli bir hata yapmamak. bunda bişey yok.

yanlış mı anladım bilmiyorum ama sizin müvekkilinize yemin daveti yapılmış, siz de bu davetten haberdar olmadığınız için yapılan duruşmaya katılması gerektiğini kendisine bildirmediniz ve o da katılmadığı için yemin edemedi, diğer taraf da yemin ettiği için davayı mı kaybettiniz?

aman ben de temyiz süresini, onun gibi kesin bi süraye falan kaçırdın sandım. bu dediğin senin sorumluluğuna bile neden olmaz ki. müvekkilin tebligat aldığını sana bildirmesi gerekirdi. bence ortalığı karıştırma. müvekklini tebligatı aldığını, bilgi vermediğini patrona anlat. çok da eğilip bükülme yani.
temyiz de edersin bu arada.
valla benden tavsiye böyle ufak şeylere takılıp algınızı düşürme.
eminim ki sabahtan beri bunu düşünüyorsundur eminim.
küçük detaylara takılırsan büyük yanlışlar yaparsın. çünkü yaptığın iş dikkat gerektiren , her imzanda sorumluluk doğuran bir iş. hemen toparlan bence. çelik gibi sinirlerinin olması lazım.
canını da sıkma. önemli olan sorumluluğunu gerektiren önemli bir hata yapmamak. bunda bişey yok.[/QUOT

Bildirdi ama ben içeriğini sormadım, farklı bir konudaki tebligat sandım dikkatimden kaçtı. Neyse konuştum patronumla istifa etmeye, zararı karşılamaya hazırım dedim. Bana üfffff limonlupasta hanım saçmalamayım ne istifası olur öyle :KK73:dedi . ancak benim vicdanım yine de rahat değil. evet bu bana çooooook büyük bir ders ve tecrübe oldu gözümü dört açarım artık:KK57::KK57::KK57::KK57:

Yorum yapan, destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Bugün sabah gittim konuştum anlattım. istifa etmeye, zararı elimden geldiğince karşılamaya hazır olduğumu söyledi. Patronum ''üfffff limonlupasta hanım saçmalamayın ne istifası olur öyle '' dedi.:KK73::KK73::KK73: Yine de vicdanım rahat değil. Allah affetsin. Bu bana ders ve tecrübe oldu artık gözümü dört açarım.

Yorum yapan, destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Bugün sabah gittim konuştum anlattım. istifa etmeye, zararı elimden geldiğince karşılamaya hazır olduğumu söyledi. Patronum ''üfffff limonlupasta hanım saçmalamayın ne istifası olur öyle '' dedi.:KK73::KK73::KK73: Yine de vicdanım rahat değil. Allah affetsin. Bu bana ders ve tecrübe oldu artık gözümü dört açarım.

tabiki dikkat et ama kendini çok fazla yıpratma başarılar:)

Back
X