İnatçı koca? Eşit evlilik istiyorum

Schizophrenia

~
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
1.533
395
123
Kocam inat. Ortak karar almamız gereken bi durum olur mesela kendi alır benim sonradan haberim olurdu önceleri ben hayır diyince once benimle inatlasir kavga eder vazgececek gibi değilim kabul ederdi. Evle ilgili ortak almamız gereken bi kararda örneğin. Ama binbir surat yapardı kabul etse bile. En ufak konuda kendi istediği olsun şeklinde diretir. Bi şey oneririm mesela saçma mi geldi ona kati bi dille reddeder. Her zaman degil tabii ki ara sıra. Ortak konularda. Benim isteklerim bu şekilde geri çevrilirken kendi istekleri çevrildiği zaman ise buz gibi suratsiz bi adam olur. Napayim ben de mi çocuk gibi direteyim isteklerimde?

Özetle evliligimde şöyle bi durum var ; bir sey düşünürüm ama eşime söyleyeceğim zaman inanılmaz ikilemde kalırım kesin kabul etmez diye çekiniyorum kısacası. Ve bu psikolojiyi beynime yerleştirmek istemiyorum . Henüz yeniyiz. Aramızda 9 yaş var. Bunun etkisiyle oyle düşündüğünü sanıyorum ama bbence bu kesinlikle haklı bi sebep degil. Esit olmalı evlilik. Bu adama birey olduğumu benim isteklerimi de kabul etmesi gerektiğini nasıl ogretebilirim? çok çok ısrar edersem kavga ederek kabul ettiririm anca.Normalde saçma mı geliyor nedir her fikrime önyargı ile yaklaşır.Hep onun istekleri kabul edilmeyince tartışırız . Ben o kabul etmeyince tamam derim. Bu durumu nasıl torpuleyebilirim?

sizde eşinizden bağımsız bir takım kararlar verin ve uygulayın,
onsuzda kararlar alabileceğinizi gösterin,
o size sormadan alabiliyorsa, sizde deneyin..
çivi çiviyi hakketen söküyor..

Benimki de bana sorar ama yine kendi bildigini yapar... bu konu benmde isime yarayacak gibi.

Bu erkekler neden sinirlenmeden mantikli bi sekilde konusamiyorlar? Ya da haksiz olduklarinda seslerini yukselterek bizi bastirmaya mi calisiyorlar?

Benimki de bana sorar ama yine kendi bildigini yapar... bu konu benmde isime yarayacak gibi.

Bu erkekler neden sinirlenmeden mantikli bi sekilde konusamiyorlar? Ya da haksiz olduklarinda seslerini yukselterek bizi bastirmaya mi calisiyorlar?
Bunlara onlarla aynı dilden konuşan cirkef kadınlar lazım. Kendini ezdirmeyen tecrübeli hatunlar lazım. Anca öyle yola gelirler.

Eşinizin 9 yaş küçük biriyle evlenme sebebi daha kolay söz geçiririm, ben büyüğüyüm şeklinde bir psikoloji olabilir . Hükmetme sevdalısı erkekler genellikle kendi yaşıtlarından uzak durur, yaşça küçük kadınlara yönelir. Bu kafadaysa değiştirenezsiniz maalesef.

erkekler klübüde açılsa, ve şuan konuştuğumuz onların ise umrumda olmayan konuları,
onlarda birbirlerinden fikir isteyerek, çözümlemeye çalışsalar.

ham maddelerinde odunluk var, bağırıp çağırmadan çözümleme yapamıyorlar,
püfff..

Ben o potansiyel olduğunu biliyorum . beni üzdüğü zaman pişman olur esim. Bi de hic kabul de etmeyebilir ya da sonuna kadar direnebilir bana. Öyle degil ama ben hayır diyince surat astigiyla kalır. Belki de o düşünceyle evlendi bilemiyorum ki.

Enerjilerini başka yönlere harcıyorlar biz onlara odaklı daha duygusalız ondandır üstünde durmadiklari

Yaptığı şeylere birkaç örnek verirseniz daha çok yardımcı olabiliriz. Bu şekilde konu biraz soyut kalmış. Örnekleri bilsek daha farklı tavsiyeler gelebilir.

Yaptığı şeylere birkaç örnek verirseniz daha çok yardımcı olabiliriz. Bu şekilde konu biraz soyut kalmış. Örnekleri bilsek daha farklı tavsiyeler gelebilir.

Ornegin evdeki eşyayı beğenmeyip çözüm uretiyorum sacmalama nesi var güzel diyor. Ornegin baska sehirde işimiz var abisine de uğrayacağız ggünübirlik gidebiliriz ama kalmam için ısrar ediyor gibi gibi. Böyle cok basit veya büyük şeylerde diretiyor surat asıyor falan filan.

Yaşının etkisi olduğunu düşünmüyorum. Bizim aramızdada sizin gibi yaş farkı var ancak eşim kafasina göre karar alan, cok inatlaşan biri değil. Karakteri böyle demekki eşinizin. Çaresi konuşmak ama eminim denemişsinizdir. Olmuyorsa sizde inada bindirin ne diyeyim.

Alan belirleseniz mesela? Yani tamamen sallıyorum şu an perdeler sizin kararınız olsa ama tamir işlerinde de eşinizin olsa gibi.

Ya da herkes kendi ailesi ile alakalı konularda karar verse, diğeri uyum sağlasa gibi.

Her şeye ortak karar vermek de garip gibi çünkü.

Asla kabullenme zamanla öğreniyorlar ilk kavga edersin sonra öğrenir..tecrübem böyle..

Belki söz geçirme amaçlı da yaş meselesini düşünmüştür ama bence tamamen karakterle ilgili bir durum bu. Ben evli değilim ama babam eşiniz gibi üstelik annem babamdan büyük.

Bazılarında bu artık oturmuş bir karakter oluyor. Sadece ben bilirim ben anlarım, benim dediğim yere gidilse benim istediğim şey alınsa en süperi olur gibi. Çabalamak karşı tarafı sinirlendirmekten başka bir işe yaramıyor çoğu zaman. Ben bu erkek tipini babamdan bildiğim için flörtlerimi bu konuda çok fazla incelerim. Umarım eşinizinki değiştirilebilir bir durumdur.

Aradaki yaş farkından olduğunu düşünmüyorum
Sanırım karakteri böyle eşinizin
Sizde aynı taktiği kendisine uygulayın bakalım
Ne kadar itici bir durum olduğunu tecrübeyle sabitlesin
Belki aklı başına gelir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…